Šta je novo?

Xiaomi Mi9

Ništa. Ne opterećuj se. Uživaj u uređaju. Kako god da je puniš, izdržaće ti koliko i garancija. Posle menjaj telefon, zameni bateriju ako baš koristiš dugo jedan telefon. Makar su baterije jeftine.
 
Punis od 30-80%. Mada se ja ne bih opterecivao sa tim. 2000 zamenska baterija. A ta tvoja dok propadne, telefon ce vec biti zastareo
 
Zna li neko da mi kaze zasto kada gledam bilo koji klip na telefonu preko YT aplikacije uvek automatski bira 144p rezoluciju?
Brzina interneta je 80/8, wifi ruter na 5ghz u istoj sobi full signal. Wifi ruter je neki CBN sa integrisanom antenom od 3db, ali ima full brzinu u celoj sobi.
 
Zna li neko da mi kaze zasto kada gledam bilo koji klip na telefonu preko YT aplikacije uvek automatski bira 144p rezoluciju?
Brzina interneta je 80/8, wifi ruter na 5ghz u istoj sobi full signal. Wifi ruter je neki CBN sa integrisanom antenom od 3db, ali ima full brzinu u celoj sobi.
Vidi da ti nije obelezeno slucajno na data saver
 

Prilozi

  • Screenshot_2021-04-25-19-36-06-337_com.google.android.youtube.jpg
    Screenshot_2021-04-25-19-36-06-337_com.google.android.youtube.jpg
    77.3 KB · Pregleda: 6
Tako i meni pusta na pocetku, ali kada maksimizujem onda prebaci na fhd.
 
Ja koristim Samsung EP-P1100-BBE na poslu i ok radi. Imaš i Xiaomi-jeve wireless punjače u svim radnjama.
 
Nesto sam gledao oglase i ima samo od 10w (Xiaomi), ja bih neki koji je iste brzine kao i fabricki punjac, barem 18w.
 
Meni je brzina nebitna, jer je telefon najveći deo vremena dok sam na poslu na tom punjaču.

I generalno mislim da ne treba da se juri super brzi wireless punjač. Ako je potrebna brzina - onda punjenje preko kabla, a van toga kada god ne koristiš telefon ostaviš ga na wireless punjač i telefon je uvek (skoro) pun.
 
Zanimljiva ideja, nisam razmisljao da ga koristim na taj nacin. Ali pitanje je da li je bolje jednom duze puniti telefon ili svako malo stavljati na punjac gde bi on uvek bio skoro pun?
 
Baterija na našem fonu je u startu bila malog kapaciteta za današnje standarde, još je sada degradirala, tako da se ne opterećujem time iskreno :) Bitno je da mi je baterija uvek u fullu kada mi zatreba telefon, jer nikako ne može da izgura dan od 6 ujutru do 22h uveče. Mada još malo da baterija degradira pa ću je verovatno zameniti, ako uspem uopšte da nađem kvalitetnu zamensku bateriju.

Kada budem prešao na neki nov fon sa ~5000mah baterijom zaboraviću na punjače, do tada mi ovaj wireless na poslu baš odgovara kao stalak za telefon koji ga istovremeno i puni :)
 
Uz malo manje drndanja telefona, a vise druzenja sa "pravim" ljudima, baterija ce trajati vise od jednog dana :)
 
Još malo pa dve godine kako telefon šljaka, i šljaka ko prvog dana. Za bateriju i nisam primetio da je nešto popustila, možda zato što sam ga punio punjačem od 2A.

Baterija nikad nije bila sjajna na 4g netu, čipset je takav.
 
Urnyx's 7.3 v2.5: GCam_7.3.018_Urnyx05-v2.5.apk
Ubaci config za Mi9.

Za selfije sa manje šuma kad je loše osvetljenje ja koristim ovu
instaliraj najnoviju i to je to.

Obe mogu paralelno da se instaliraju i da rade.
 
Ne selfiram se tako da može prva, hvala :)
Inače kakva je baterija?
Juče sam uzeo polovan
 
Ne ocekuj cuda, ako ti je miui 4-5 sot-a izgura sa normalnim koriscenjem uz 4g i wifi 50:50
 
Jel zna neko kad ce android 11 i novi miui? Meni je zadnja verzija 12.04. a zadnja zakrpa je bila još januara meseca? Na mi A2 sam svaki mesec dobijao azuriranja...
 
Jel zna neko kad ce android 11 i novi miui? Meni je zadnja verzija 12.04. a zadnja zakrpa je bila još januara meseca? Na mi A2 sam svaki mesec dobijao azuriranja...
Meni je stiglo pre dva dana, konačno.

Uskoro bi trebalo da najave i Miui 13 ali navodno nije sigurno da će stići i na Mi 9 seriju. Screenshot_2021-06-27-20-41-06-348_com.android.settings.jpg
 
Uvek moraju ponešto da zeznu sa većim updateovima. Prešao sam na Android 11 i novi Miui, nakon otključavanja telefona postoji manji lag dok otvori i posloži ikonice. Tako je bilo i prošli put kada je bilo ono vece ažuriranje za Miui pa su vremenom ispeglali kroz ona manja ažuriranja.
 
...Prešao sam na Android 11 i novi Miui, nakon otključavanja telefona postoji manji lag dok otvori i posloži ikonice. ...
Evo i ja sam tek sada prešao na Andr.11/MIUI12.5.1, i meni se činilo da je postojalo malo trzanje u animaciji prvog prikaza Home screen-a posle otključavanja.
Ugasio sam telefon na 30 sec., upalio ga, i sada radi "tečno", nema pomenutog problema.
IMG_20210724_023943.jpg
 
Kako je moguce da meni jos nije stigao update? Inace baterija mi u zadnjih mesec dana, odjednom, bas naglo oslabila. Da l je moguce da je od gomile igrica koje je klinac instalirao...Ili nesto crpi bat a ja nzm sta je...Da li ce update poboljsati bateriju kakva su vam iskustva...
 
Za sada - corak. Nije da mi treba :)

Zencetu na Mi 9T Pro je stigao.
 
Stigao pre dva meseca. 😁
 
Nazad
Vrh Dno