Šta je novo?

WD10EFRX

amdpower

...on thin ice...
Učlanjen(a)
27.09.2010
Poena
325
Sta da radim sa smrdljivim WD-om?
S vremena na vreme bas je glasan,nesto kao da grebe il tako neki zvuk.

Screen Shot 11-04-16 at 06.21 PM.PNGScreen Shot 11-04-16 at 06.22 PM.PNGScreen Shot 11-04-16 at 06.23 PM 001.PNGScreen Shot 11-04-16 at 06.23 PM.PNG

Jesi li uradio defragmentaciju sa optimizaciom sa nekim dobrim programom ?

Zoran Modli je radio test sta se dobija defragom i brzinom...nije merljivo ...Mnogo veci uticaj je sam disk i njegov vek.

Ja sam primećivao ubrzanje nakon defrag. Mislim i da se produžava radni vek diska ako se redovno radi.

Ako i jesi u pravu, odgovorno tvrdim da usporavanje diska na 99.99999% diskova je izazvano nekom neispravnoscu diska a ne samim defragom.
Pustanje defragmentacije na potencijalno ostecen disk je vrlo opasno. Ako vec radis defrag, radi surface test pre toga.

I ja sam protiv besomučne defragmentacije svaki čas ali posle većih problema događa se da fragmentacija na problematičnom delu dostigne neviđene razmere. Procenat fragmentacije na celom disku može da bude mali ali pojedini, specijalno veliki fajlovi mogu da budu razbacani posvuda. Tu će uvek da štuca dok se ne uradi defragmentacija sa optimizacijom.

I ja sam protiv besomučne defragmentacije svaki čas ali posle većih problema događa se da fragmentacija na problematičnom delu dostigne neviđene razmere. Procenat fragmentacije na celom disku može da bude mali ali pojedini, specijalno veliki fajlovi mogu da budu razbacani posvuda. Tu će uvek da štuca dok se ne uradi defragmentacija sa optimizacijom.

Imao sam problem sa ucitavanjem BF4 mapa po 10 minuta na starom WD 1TB Blue, fragmentacija je bila preko 30%. Posle defragmentacije i optimizacije ucitavanje se spustilo na ispod 5 minuta. Tako da ima poboljsanja, a glava definitivno ne seta toliko i HDD ne "krklja" toliko. Defragmentacija svakih 3-6 meseci na prometnom disku, nije uopste besmislena operacija.

Nazad
Vrh Dno