Specijalna pravila za male oglase

Opšta pravila malih oglasa

Pristup malim oglasima Benchmark foruma je privilegija, a ne pravo i može biti uskraćeno u bilo kom momentu ukoliko Benchmark tim proceni da se ne poštuju pravila od strane korisnika.

Mali oglasi ne služe za komercijalnu prodaju hardvera, mobilnih uređaja i potroščke elektronike na veliko. Mali oglasi služe kao mesto na kojem redovni članovi Benchmark zajednice mogu da oglase pojedinačne stvari koje im više ne trebaju.

Odricanje od odgovornosti

Proces razmene dobara putem malih oglasa je odgovornost učesnika, a ne Benchmarka. Benchmark ne vrši proveru niti garantuje za ispravnost i valjanost uređaja, tačnost ličnih podataka prodavca niti je zadužen za transport dobara.

Sve transakcije obavljate na sopstvenu odgovornost i u tom procesu Benchmark je kompletno neutralan.

Benchmark ne naplaćuje oglase niti na bilo koji drugi način stiče korist od istih.

Postavljanje oglasa i njihov sadržaj

Cilj je postavljanje što potpunijih oglasa, sadržajno, kako bi potencijalni zainteresovani raspolagali sa što više informacija.

Iz tog razloga, prilikom postavljanja oglasa u obavezi ste da ispoštujete sledeća pravila:

 1. Oglas ne može da sadrži više od 5 jedinstvenih artikala, do 5 komada od svakog. Ukoliko prodajete 3 SATA kabla, to je jedan artikal, ali ako pokušate da prodate 20 SATA kablova, to se smatra kršenjem pravila.
 2. Svaki artikal mora da sadrži cenu. Oglasi koji sadrže “ponude na X” će biti automatski obrisani.
 3. Za svaki artikal u oglasu morate da postavite sliku. Slika mora da prikazuje realno stanje uređaja koji prodajete i ona mora biti okačena na forum. Eksterni linkovi nisu dozvoljeni. Stock ili slike proizvođača takođe nisu dozvoljene, u obavezi ste da slikate ono što vi prodajete.
 4. Vaš profil mora biti uredno popunjen sa lokacijom na kojoj se nalazite (minimum grad i država).
 5. Broj telefona nije obavezno navesti u oglasu.
 6. Svaki artikal mora da bude opisan u smislu stanja, starosti, da li je funkcionalan, da li poseduje neko oštećenje i sl. Opis mora sadržati minimum 160 karaktera.
 7. Linkovanje bilo kog dela oglasa ka drugim platformama koje se bave oglasima ili njihovo pominjanje je zabranjeno.

Učestalost postavljanja i tagovanje

Oglasi se mogu postaviti jednom u 10 dana. Odgovaranje na sopstveni oglas je moguće jednom dnevno.

Prilikom postavljanja oglasa obavezno je korišćenje prefiksa poput “Prodajem ili menjam”, ili “Kupujem”.

Ukoliko ste prodali sve što ste imali iz oglasa u obavezi ste da ažurirate prefiks u “Nije aktuelan”. Članovi koji ovo ne budu radili će permanentno izgubiti pristup oglasima.

Dodavanje novih stavki u postojeći oglas će rezultovati brisanjem oglasa, dodelom opomene ili gubljenjem prava pristupa oglasima.

Šta mogu da oglasim?

Imajući u vidu da je Benchmark IT zajednica koja je organizovana po kategorijama i forumima, generalno možete oglasiti sve što ima veze sa tim kategorijama.

Sledeće tipove opreme nije dozvoljeno oglasiti:

 1. Bela tehnika i sitni kućni uređaji koji ne spadaju u red pametnih uređaja (prečišćivači vazduha, robot usisivači, sijalice i sl.).
 2. Automobili i delovi za automobile.
 3. Nameštaj sem kancelarijskih stolica i stolova.
 4. Nakit, satovi, parfemi i sl. potrošačka roba.
Vrh Dno