Posting and replying

Ovo je strogo tematski forum i dozvoljene su isključivo teme vezane za IT. Političke i druge teme i diskusije nisu dozvoljene.

Dobro pogledajte spisak podforuma i njihove opise (za šta koji služi) pre nego što krenete da postavljate novu temu. Obratite pažnju na to da su tehničke teme odvojene od kupovinskih tema. Na vrhu spiska foruma su podforumi koji se bave isključivo tehnickim temama, dok se na dnu (u okviru Marketa) nalaze "Šta da kupim?" podforumi, gde možete tražiti preporuke oko kupovine ili ocene za upravo kupljenu opremu.

Kada nađete odgovarajući (pod)forum, pogledajte prvo da nije neko već postavio to pitanje - možda već postoji gomila serviranih odgovora. Ukoliko i pored toga postavite pitanje koje se praktično ne razlikuje od 2cm niže postavljenog pitanja, moderator će ga najverovatnije zaključati ili ukloniti.

Crossposting (postavljanje iste teme u više podforuma) je zabranjen.

Smislite jasan i razumljiv naslov teme. Pod "jasan i razumljiv" se ne ubrajaju naslovi poput "Hitno", "Pomoć" ili "Molim odgovor".

Ne gušite teme svojim postovima. Ovaj forum je otvoren za sve registrovane članove i svako ima pravo da diskutuje u bilo kojoj otvorenoj temi. Svako gušenje (intezivno komentarisanje po svaku cenu) i privatizovanje teme svojim postovima ima negativan uticaj na zajednicu jer i oni članovi koji bi mogli da doprinesu temi, gube želju za daljim učestvovanjem. Svaki vid privatizacije teme i "izbacivanja" drugih članova nije dozvoljen, a oni korisnici koji se ogluše će biti stavljeni na globalnu crnu listu.

Piraterija putem foruma nije dozvoljena. To znači da je zabranjeno traženje i objavljivanje warez adresa, krekova, keygen programčića, serijskih brojeva i drugog nelegalnog materijala, traženje i deljenje uputstva za pokretanje nelegalnih kopija. Dozvoljene su teme koje opisuju rad i podešavanja raznih p2p i sličnih programa, ali ne i teme u kojima se dele infomacije o čvorištima, warez serverima i drugim izvorima.

Pozivanje na domaće firme van "Market" dela foruma se smatra reklamom, a reklama se na Benchmarku placa. "Šta da kupim" podforumi treba da odgovore na pitanje "šta da kupim?", a ne "koju firmu bih da reklamiram?".

Način kačenja slika zavisi prevashodno od njihovih dimenzija. Sve do 1024x768 može bez problema da se prikaže inline (tj. direktno u okviru poruke), a slike većih dimenzija kačite kao atačmente ili kao linkove pomoću IMG tagova pošto ste ih okacili na sajtove kao što su imageshack, photobucket, flickr ili neki slični.

Izmene postojećih poruka su vremenski ograničene, jer se dešavalo da korisnici menjaju unazad gomilu svojih izjave i onda kompletna tema izgubi smisao. Zato postoji ograničenje od sat vremena (računajući od momenta objavljivanja teme ili poruke) u okviru kojeg možete svoju poruku izmeniti ili kompletno obrisati.

U pojedinim (pod)forumima se broj poruka ne sabira u profilu. Na primer, u oglasima prosto zato što se stariji oglasi ionako periodicno brišu. U Clubbingu zato što se radi o forumu za ćaskanje.

Vrh Dno