Nedavni sadržaj od vudu_dva

 1. V

  Aparati za kafu i kafa

  Ovako bih i ja simulirao pourover na espreso aparatu (predinfuzija koja glumi bloom fazu i 5:1 odnos). Jedino je taj turbo shot na kraju čudan, ali pretpostavljam da je zbog dosta sitnije granulacije. Pogledaj na deklaraciji koliko kalcijuma i drugih minerala ima u toj vodi, pošto ne uspevam da...
 2. V

  Aparati za kafu i kafa

  10 grama kafe dnevno zaista nije neki problem, a kontam da bi u mom slučaju bilo i manje jer uglavnom napravim četiri espresa u prvih sat-dva u toku dana (između njih ne verujem da bih purge-ovao mlin) pa posle još jedan ili dva V60. Ti samo espreso praviš? Je l puštaš nekad ovaj Mahlkonig sa...
 3. V

  Aparati za kafu i kafa

  Zar nisi bio uzeo Lagom P64, otkud sad ovaj Mahlkonig? Kakvi su ti generalni utisci oko tih mlinova u kućnim uslovima?
 4. V

  Aparati za kafu i kafa

  Probaj još neku malu lokalnu pržionicu, nećeš se pokajati, veruj mi. D59B, Mala radionica kafe, Koppa Coffee, Bloom
 5. V

  Aparati za kafu i kafa

  Ako hoćeš više voćnih nota, nemoj juriti arabika/robusta blendove. Potraži neku arabiku obrađenu natural procesom, recimo Brazil ili natural Etiopiju iz D59B. Sve puca od voća, slatko, bez "kiseline" tj. citrusa (koje ja lično volim al kod nas ljudi uglavnom neće ni da čuju). Takođe, Gradska...
 6. V

  Aparati za kafu i kafa

  Šoljice, najbolji Illy-jev proizvod :LOL: Evo jedna i od mene:
 7. V

  Aparati za kafu i kafa

  Mala radionica kafe, Ćirpanova 21, definitivno u top 3 pržionice u zemlji. https://www.malaradionicakafe.rs/
 8. V

  Aparati za kafu i kafa

  Ne valja ništa, ide malo slabije s jedne strane a i prska u jednom trenutku. Sigurno kafa ništa nije valjala. :LOL: Dosta ti zavidim na igračkama. Da si u Srbiji, kupio bih taj Niche od tebe garant.
 9. V

  Aparati za kafu i kafa

  Svaka čast, izgleda deset puta bolje od mog frankenštajna :) Je l te mrzi da izmeriš količinu ubačene vs. samlevene kafe (koliko samlevene kafe dobiješ od npr. 20g ubačenih zrna)?
 10. V

  MTS optika za fizicka lica

  Kontam da kod ogromnog birokratskog sistema poput Telekoma nije mala stvar što si došao do "žive osobe" kojoj šalješ mejl ili zoveš na mobilni, umesto nekog kol centra gde ti se svaki put javi drugi operater nakon čekanja od xy minuta i prolaska kroz deset menija.
 11. V

  MTS optika za fizicka lica

  2.4 GHz bežična mreža verovatno ima maksimalnu brzinu od 54 Mbit pa nije čudno što ne može da provuče punih 200 Mbit koliko imaš od rutera do provajdera.
 12. V

  MTS optika za fizicka lica

  Hvala puno na odgovoru. Mislim da ću i ja da se prebacim ako mi ponude da i dalje plaćam samo internet, bez televizije i ostalih usluga koje ne koristim. Mislim da su ti već objasnili razliku između megabita i megabajta, ali ne množi/deli se sa 10 već sa 8. :)
 13. V

  MTS optika za fizicka lica

  Ponudili su i meni prelazak sa Supernova (ex AVcom) kabla na mts optiku bez penala. Ima li na forumu nekoga iz okoline Cvijićeve/Pionira, kakva su iskustva? Da li trpaju iza cgNAT-a?
 14. V

  Aparati za kafu i kafa

  Kako planiraš da ga modifikuješ? Moj Mazzer Mini trenutno izgleda ovako, a u dogledno vreme hoću da poručim ovo.
 15. V

  Aparati za kafu i kafa

  Moja praksa je da, nakon početnog štelovanja, ujutru sipam u silos količinu kafe koju ću popiti tog dana. Nije problem ni da kafa u zrnu bude u silosu nekoliko dana. Eventualno prebaci krpu preko njega ako je na suncu, mada je i to verovatno nepotrebno. Ako se bude organizovala grupna nabavka...
Vrh Dno