Nedavni sadržaj od CountMike

 1. CountMike

  DIY radionica :)

  Teško ćeš da okališ tu gvozđuriju, nije to neki čelik. Jedino cementiranje može da pomogne. Kaljenje nije samo do grejanja i hlađenje nego aranžiranje ugljenika i gvožđa u drugi oblik a u mekanom gožđu nema dovoljno ugljenika za to niti je u pravom obliku. a bi se obično gvožđe pretvorilo u...
 2. CountMike

  Windows 11 - dev build / preview / testiranje

  Džabe krečiš sa W11 na skroz ne podržanom hardveru. Zbog toga je i W11 budžen pa su nevolje neminovne. Za backup uzmi Macrium Reflect free, njegov Rescue usb ima i funkcije za popravku boot.a.
 3. CountMike

  Pitanje o uparivanju slicnih RAM-ova?

  Pravi memory controller je u processoru, na Ram-u je samo JEDEC i eventualno XMP da BIOS pročita i namesti. Bios može ali i ne mora da sve da implementira a može i ručno da se promene.
 4. CountMike

  Eksterni hard disk

  Proveri broj gašenja i paljenja dok je stalno priključen, može da bude i do USB kabla
 5. CountMike

  Pitanje o uparivanju slicnih RAM-ova?

  Moguće ali nije zagarantovano, Isti Rank, freqvencija i Cl poboljšavaju šanse mnogo (prizvođač je najmanje važan). Problem može da pravi i ploča i BIOS a 300 series chipset i specijalno A320 imaju svoje probleme sa mnogo memorija i bez takvih komplikacija. Dual channel može da bude još veća...
 6. CountMike

  Windows 11 - dev build / preview / testiranje

  Ja stvarno nemam nikakvih specijalnih problema, ništa kao BSOD ili sistemskih grešaka . Na istom ovom desktopu imam i W11 Insider developer verziju i tu već ima varijacija između build-ova, uglavnom u varijacijama performansi. Par updejta nije htelo da se instalira pa sam morao da preduzmem...
 7. CountMike

  SSD, M.2, PCIe, NVMe nova generacija

  Samo sam ukazao na bržu alternativu.
 8. CountMike

  Best buy SSD - preporuka

  Bome nekii se baš greju, meni se 060 evo doh je bio bez hladnjaka u M,2 NVMe modu grejao baš puno, 80c+ a sada kada je u PCIe x2 više se ne greje.
 9. CountMike

  SSD, M.2, PCIe, NVMe nova generacija

  Ma ima adaptera na PCIe koliko hoćeš, ja imam ovaj. Jedino što kod mene su skoro sve PCI linije u upotrebi pa ovde NVME radi samo na x2 ali je ipak 2 puta brži od SATA,
 10. CountMike

  Windows 11 - dev build / preview / testiranje

  Ako su diskovi ispravni i u dobrom stanju, nema veze koji su, Da nisu ispravni pravili bi probleme i na svim Windosima ili linuxu. Problem je uglavnom u npodfržanom hardveru i drajverima. Tu već sreća odlučuje.
 11. CountMike

  Windows 11 - dev build / preview / testiranje

  Jesu li svi ti računari 100% W11 kompatibilni ? Koju tačno verziju W11 ? Ona prva "probna" je bila prilično problematična.
 12. CountMike

  R 7 3700x + Biostar a320md pro

  Bacanje para za 3700x na A320 pločama, ne može da izvuče ni blizu sav potencijal. Brzina memorije je isto jako ograničena. Za video montažu važna je i količina i brzina memorije, trebalo bi i to unaprediti.
 13. CountMike

  SSD, M.2, PCIe, NVMe nova generacija

  Ne diraj nalepnicu, metalne su samo sa tankom farbom u ostalom ostao bi bez garancije.
 14. CountMike

  DIY radionica :)

 15. CountMike

  Prodaja preko fejsa?

  Prodaja može, kupovina nikako.
Vrh Dno