Nedavni sadržaj od bbK1ng

 1. bbK1ng

  Hardver Koje modularno SFX napajanje?

  Momci, prvo svima hvala na odgovorima. Bio sam off ceo vikend (doneli štene u stan, pa igranka do zore :) ) Možda nisam bio najjasniji u prvoj poruci. Ne sastavljam konfigruaciju. Već je imam Trenutno napajanje (CM 700W Silent Pro) je postalo nešto mušičavo (i ima mu godina već), pa hoću da ga...
 2. bbK1ng

  Pametna kuća (Smart home) - Diskusija, pitanja, ideje

  Da li ti je to utičnica ili prekidač? Ako je prekidač sa 5 on/off ciklusa možeš da ga resetuješ bez vađenja iz zida. Mene je slično zezao jedan Shelly 1PM zato što je wifi signal tu baš slab. Ja kao backup wifi stavljam mobile hostop sa telefona, kako bih uvek mogao da ih izvučem iz offline.
 3. bbK1ng

  Hardver Koje modularno SFX napajanje?

  Konfiguracija je 4750g, Asus x570i, m.2 1tb, 2xhdd u FD Node 304 Mogući upgrade je ka Ryzen 5000 i još jedan m.2 od 2tb. Sigurno u računar nikad neće ići neka jaka grafika, ali bih ipak neku rezervu kod napajanja. Šta mora da ima: full modular 500-750w 5+ godina garancije (postoji li ovo?)...
 4. bbK1ng

  Banka Intesa

  Za novu app na Andoridu pominju PINove, ali ja nisam uspeo da ih nađem. Your Cards' PIN is now available inside your app! Check it easily when needed.
 5. bbK1ng

  Hardver Prelazak na macOS i eventualna kupovina NAS-a/HTPC-a

  Imaš odvojenu temu za NAS
 6. bbK1ng

  SBB - Generalna diskusija

  Od kada oba najveća operatera pored interneta imaju i odvojene OTT platforme, ne vidim potrebu za pravljenjem kompromisa da sve mora da bude kod istog provajdera. Trenutno je, ako postoje tehnckiki uslovi, kombinacija Box 2 (net+tel) i EON van mreže najbolje što može da se uzme ako su internet...
 7. bbK1ng

  Koji Wi-Fi ruter uzeti?

  Ako ti treba samo za WiFi mana rutera je što si platio 10 opcija, a koristiš 1 ili 2, pošto ćeš sve ostalo da ugasiš. Jedino zbog čega ruter u AP modu može da bude u prednosti je što možeš da iskoristiš lan portove da žično vežeš neke uređaje. Ako nećeš mnogo kablova gledaj neki od Mesh...
 8. bbK1ng

  Koji Wi-Fi ruter uzeti?

  Treba ti dobar AP. Za dugoročna rešenja gledaj plafinske modele u obliku tanjira Ja imam odlična iskustva sa Ubiquiti Unifi Imaš njihov novi AP WiFi 6.Vidim da ga ima na KP. Alternativa je npr TP-Link EAP620 koga isto ima kod nas.
 9. bbK1ng

  Pametna kuća (Smart home) - Diskusija, pitanja, ideje

  Traži im da ti pošalju obrazac za oslobadjanje posiljke (mada evo ga uz poruku) Evo šta su meni tražili. Čekao sam oko 20ak dana.
 10. bbK1ng

  MS Office 365 Preplata

  Da
 11. bbK1ng

  Pametna kuća (Smart home) - Diskusija, pitanja, ideje

  Znam specifikaciju. Interesovalo me da li je neko proba. Pošto nije, ja sam upravo probao i radi :) Da budem precizan Shelly 1 se vidi na mreži i mogu da ga palim/gasim. Šta bi se desilo sa nekim potrošačem nisam sad mogao da probam.
 12. bbK1ng

  Pametna kuća (Smart home) - Diskusija, pitanja, ideje

  Kad smo već kod Shelly Hteo sam da zamenik običan prekidač za lampu sa Shelly 1 + ono button kućište. Medutim, lampa ima 7V napajanje, pa ne znam da li će Shelly 1 raditi u 12V modu.
 13. bbK1ng

  MTS optika za fizicka lica

  Zanimljivo rešenje. Dobro je znati ako bude trebalo nekome offline da pomognem da postoji rešenje.
 14. bbK1ng

  MTS optika za fizicka lica

  Više sam mislio eko tehničko uputstvo. Šta se lan kablom priključuje na ovaj extender? Ruter ili STB. Da li MTSov STB ima WiFi?
 15. bbK1ng

  MTS optika za fizicka lica

  Može li neki link na MTS sajtu o tom uređaju? Ne nalazim nigde da se pominje.
Vrh Dno