Šta je novo?

Ready for subzero :)

monteboy

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2004
Poena
410
Evo konacno skupih i to malo vremena da odradim drzac za kontejner.

Sto bi znacilo da sam spreman za prvu srpsku DryIce sesiju na C2D koja ce sjutra navece da startuje. Zbog daljine radicu sam odnosno sa suprugom koja je zaduzena da sipa sok, steta volio bih da su neki drugari poput CYK'a ili Kokosa samnom no bice prilike i za to...

glavne namjernice za ovaj recept su :

* Kontejner + drzac
* Aceton
* suvi led

od zacina cu koristiti full modovanu Asus P5B Deluxe plocu , Cellshock DDR 1000 CL4 koji ce da ide na 2,85V , C2D cu terati na 1,9V pa sta bude.....

Za pocetak par slicica , tokom sesije ce biti vise ..... 🙂

Posto sam uradio sablonu za drzac kontejnera (socket 775 , 73mm x 73mm razmak izmedju rupica) dodao sam je u attachmentu (AutoCad format) mozda nekome posluzi.

Prilozi

• kontejner1.webp
    kontejner1.webp
    139.6 KB · Pregleda: 156
  • kontejner2.webp
    kontejner2.webp
    104.9 KB · Pregleda: 153
  • kontejner3.webp
    kontejner3.webp
    180.3 KB · Pregleda: 186
  • sablona.zip
    sablona.zip
    14.4 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
auuu sto je tebi lepo, kao onaj sa reklame :d
Pravo kazes samo jos dobro drustvo fali 😀

ako meze neko da mi objasni zbog cega se sa suvim ledom stavlja i aceton
i u kakvo obliku se nabavlj taj suvi led na pola kilometa od mene je firma koja proizvidi suvi led ,LN2 i slicne stvari pa me interesuje

hvala momci , treba ce mi podrske .... 🙂

ako meze neko da mi objasni zbog cega se sa suvim ledom stavlja i aceton
i u kakvo obliku se nabavlj taj suvi led na pola kilometa od mene je firma koja proizvidi suvi led ,LN2 i slicne stvari pa me interesuje

Aceton pojacava hladjeje i stvara bolji kontakt (zbog tecne forme) sa medijumom koji hladis (u ovom slucaju bakarni blok)

a u kakvoj formi dobijas Dry ice?

Suvi led moze biti i obliku peletica (fi3mm do nekih fi20mm), dakle mali stapici, nejednake duzine, kako se vec sam od sebe lomi pri peletiranju ili u obliku cilindara (veci precnik recimo fi200mm) tezine oko 10-12 kg. To je ono sto se prodaje, a mozes ga i sam napraviti pomocu boce CO2. Okrenes je tako da "potopis" ventil, stavis neki plasticni izolovani sud i odvrnes venti, malo jace (tecna faza prelazi u cvrstu pri ekspanziji). Naravno to radis iskljucivo napolju, a od 40kg boce racunaj da dobijes max 12-15kg suvog leda. ostalo zavrsi u okolini.

Drz se batice, pazi samo da ti ne prsne to njesra - si gledao terminatora 2? Mozda da ti taj suvi led sipa tasta ako je ne gotivis :eyebrows:..

Brate moj 😀 , samo ti uzivaj i ne brini nije suvi led toliko opasan kao sto je moja tasta ....

Poslednja izmena:
hvala momoci za objasnjenje
E sad cekom rezultate :-devil-: :smash: :d 😀 😉 🙂 :type:
POzdrav

Svaka cast monty, srecno sa "eksperimentom".

I ja ti drzim palceve ,nego dokle mislis da cje da ide,onako odokativno?

Poslednja izmena:
Ne zaboravi da otvoris prostoriju u kojoj radis pogotovo ako imas klince u istoj, isparenja nisu bas najzdravija, ako radis u zatvorenom mozda ti bude muka posle ili tome sl. ako provedes veci broj sati testirajuci, a ne vidim razlog sto ne bi 🙂.

Poslednja izmena:
Ne zaboravi da otvoris prostoriju u kojoj radis pogotovo ako imas klince u istoj, isparenja nisu bas najzdravija, ako radis u zatvorenom mozda ti bude muka posle ili tome sl. ako provedes veci broj sati testirajuci, a ne vidim razlog sto ne bi 🙂.

ha ha ha
Misko hvala ti na instrukcijama ali ovo nije moja prva sesija na suvom ledu , drugo mislim i da si zamenio suvi led sa LN2 🙂

poz...

I ja ti drzim palceve ,nego dokle mislis da cje da ide,onako odokativno?

Pa na vodi je bilo skoro 4300 stim sto je prosek u svetu na ovom procesoru i suvom ledu nekih 4800 MHz. Nadam se da ce biti jace od proseka , a videcemo. Ovaj put nema cold bug'a koji bi mogao da me zaustavi 🙂

Poslednja izmena:
Pazi zeni nokte pored ovolikog acetona 🙂:

Vec me pitala hoce li ostati malo.
Ja joj rekao , duso ovo je prevelika koncentracija za tvoje namjene mislim da bi ti nokti potpuno pobeljeli .....

🙂

Pa na vodi je bilo skoro 4300 stim sto je prosek u svetu na ovom procesoru i suvom ledu nekih 4800 MHz. Nadam se da ce biti jace od proseka , a videcemo. Ovaj put nema cold bug'a koji bi mogao da me zaustavi 🙂

Znaci bice subzero=sub10 sec 😛, samo napred :smash: .

kasnije shta ti ostane od leda moze u sokicj 🙂

Nadam se da ce biti jace od proseka
Cek dosta jace kao 200 MHz ili bas dosta jace recimo oko 700-1000MHz od reza na vodi?

Poslednja izmena:
Izvinite na off.
Da li je LN2 isto sto i azot. I sta pravi nizu temperaturu od ta dva.

Nije isto, suvi led ako je vrhunskog kvaliteta ide do nekih -80C ali vecina ne moze da ide dotle a neki npr. suvi led iz kine (kao i sve iz te zemlje 🙂 je jako loseg kvaliteta i ide ~ -40C), LN2 je oko 100C stepeni ladniji, tacnije -196C (na toliko kljuca) ako te jos zanima imas i vise varijanti frizider tipa hladjenja, npr. single, triplestage, kaskadu, i varijacije. na temu. Triplestage je najbolje moze da ide i ispod -100, single-u je max nekih -50C, double ili kaskadi (kaskada ima jedan motor kao single al sve ostalo u paru, double i triple, 2 odnosno 3 motora) zavisi opet dosta cime se puni i kako je odradjena ali mislim da nemoz ispod -90C cime god je punili. Moze i triple sa 2 motora, prvi stepen je kaskada drugi stepen drugi motor, itd.

*** jedva cekam da vidim sta ce se desiti....

LN2=Liquid Nitrogen ... Sto znaci TECNI AZOT....

Poslednja izmena:
LN2=Liquid Nitrogen ... Sto znaci TECNI AZOT....

Uf umoran sam mislio sam da je covek pitao za razliku izmedju suvog leda tj za razliku izmedju DI i LN2, nek ostane posto sam objasnio razliku inace tecni azot=ln2=liquid nitrogen

sta pretpostavljas da moze da podje naopako?

p.s.
poli malo to cvece, ce da se osusi 🙂

Poslednja izmena:
Suvi led moze biti i obliku peletica (fi3mm do nekih fi20mm), dakle mali stapici, nejednake duzine, kako se vec sam od sebe lomi pri peletiranju ili u obliku cilindara (veci precnik recimo fi200mm) tezine oko 10-12 kg. To je ono sto se prodaje, a mozes ga i sam napraviti pomocu boce CO2. Okrenes je tako da "potopis" ventil, stavis neki plasticni izolovani sud i odvrnes venti, malo jace (tecna faza prelazi u cvrstu pri ekspanziji). Naravno to radis iskljucivo napolju, a od 40kg boce racunaj da dobijes max 12-15kg suvog leda. ostalo zavrsi u okolini.
A moze i da ga zatvori u bocu sa vodom i dobije jedno lepo buuum:-devil-:

Nazad
Vrh Dno