Šta je novo?

Najbolji registry cleaner

Zatrebalo mi je nesto ovakvo, pa sam prelistao thread i iskoristio TuneUp Utilities i lepo se sve ubrzalo, kao kad je instalacija windowsa cista. Posle sam iskoristio i Registru Mechanic, on je nasao jos 100 gresakak koje ovaj prvi nije i to sam popravio.

Ubrzanje je zaista osetno tako da su ova dva programa, a pogotovo ovaj prvi koji ne cisti samo registry, vec radi kompletnu optimizaciju sistema, iako ja uradim 90% optimizacije cim ga instaliram, pa nije bilo puno toga da se optimizuje sem tcp/ip konekcije gde je promenio neke parametre, veoma korisna.

Dakle, jos jedan glas za TuneUp Utilities.

pitam se pitam

Koja je funkcija registry cleaner??????? :S: :S: :S: :S:

Koja je funkcija registry cleaner??????? :S: :S: :S: :S:

Брише сувишне, непотребне, погрешне кључеве у регистри бази и тиме доприноси да систем и програми раде стабилније, са мање грешака, односно да је врло ретко потребна реинсталација оперативног система (првенствено). Редовним чишћењем постиже се и да комп. у дужем временском периоду ради без промене перформанси, пре свега брзине.
Ако се сложимо да је одржавање оперативног система потребно онда је чишћење регистра једна од најважнијих ставки у том одржавању.

(Ја хтео па те схватио озбиљно јер видим да ипак не знаш ,) )

Брише сувишне, непотребне, погрешне кључеве у регистри бази и тиме доприноси да систем и програми раде стабилније, са мање грешака, односно да је врло ретко потребна реинсталација оперативног система (првенствено). Редовним чишћењем постиже се и да комп. у дужем временском периоду ради без промене перформанси, пре свега брзине.
Ако се сложимо да је одржавање оперативног система потребно онда је чишћење регистра једна од најважнијих ставки у том одржавању.

(Ја хтео па те схватио озбиљно јер видим да ипак не знаш ,) )

a zatoo znaci jer imam reg.cleaner.i palim ga povremeno i kad vrsim up-date uvek mi promeni postojeci licens.key i uvek mi trazi novi??????????????:wave: :wave: :wave:

Zasto neozbiljan,mislim da je krajnje bespotrebno i opasno po sistem koristiti npr.3 programa za registry.Ja ne koristim ni jedan.

Mislim da je opasnije da sam prčkaš po registry bazi, osim naravno ako 101% ne znaš šta radiš... Ja ne znam, zato i koristim jedan od predloženih programa (TuneUp utilities) :wave:

OT: Jel' ti nekog zezaš sa potpisom, ili si ozbiljan?! :p

Ace utilities je sjajan programcic...Za svaku preporuku

Vec dugo koristim Registry Repair 2006 i TuneUp Utilities u kombinaciji i nemam nikakvih zamerki.
Rade 101%.

za korisnike JV16 Power tools
Da li mu dozvoljavate update
mislim , zbog "registracije";)

Ne, ako mi zatreba, skinem rucno novu verziju, lakse mi je tako.

Startujete Rusinovičev RegMon pa pogledajte koliko stotina puta u sekundi hrpa programa poziva Registry čak i kad ništa s njima ne radite. Da izuzmemo pogrešne stavke, samo redovno smanjivanje Registry baze je već dovoljno za značajna ubrzanja. Dakle već to je dovoljan razlog da se Registry redovno čisti i da se uklanja đubre. Ja ovakve programe koristim otkako koristim Win32 i ne mogu da se setim da mi je neki od onih koje redovno koristim napravio problem (jeste par, ali oni su brzo uklonjeni sa sistema pa se više i ne sećam kako se zovu).

Inače, za čišćenje registry-ja koristim četiri programa: TuneUp, Eusing, CCleaner i - pazite sad! - prastari Microsoft regClean.

Ne zaboravite da je za brzinu važno i sažimanje Registry baze (TuneUp ima modul za ovo, kao i neki drugi shareware programi, a NtRegOpt je free program koji to radi).

Odlično je i ako se registry defragmentira na disku (nažalost, MS defragmenter to ne radi, a ni onaj mali Rusinovičev često ne radi kako treba).

Poslednja izmena:
definitivno najbolji System Mechanic Professional 6(mada nisu lose ni prethodne verzije)
u jednom programu bezbroj korisnih opcija,programa za odrzavanje Wina u savrsenom stanju.System Mechanic Professional(tj njegove verzije) koristim godinama i nikad nisam imao ni jednog problema.6ica radi savrseno na XP x86,dok je na 64bit-noj verziji meni pravila velike probleme.Sve preporuke za program

Poslednja izmena:
Registry First AID!NAAAAAAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJ

Registry Distiller, nađoh malopre. Ne mogu da kažem da je najbolji... U najmanju ruku je čudan, nema svoj sopstveni interfejs nego koristi IE engine za prikaz. Zbog toga je vrlo nepregledno kontrolisati rezultate, ali meni je našao preko 600 ključeva za koje je ogromnom većinom bilo sasvim jasno da jesu za brisanje. Zbog nepreglednosti me je stvarno mrzelo da u detalje analiziram, ali rekao sam mu da očisti sve što je našao, pravi undo REG pa ako bude problema.

http://www.codeode.com/registrydistiller/

Probajte Registry first aid, ubjedljivo najbolji koji sam koristio. Dobri su i jV 16 power tools, mada on nije samo reg cleaner i Tune up utilities.

Bravo!!!! Jednom sam isprobao: TuneUp, registry mechanic, zatim Sys mech 6 pro, Ace utilities i na kraju registry 1st aid platinum i posle svih ovih opet je nasao gomilu gresaka za ispravku.

Koji je trenutno najpouzdaniji reg cleaner?

Ehhh,svako ima svoju teoriju ili ubedjenje o tome sta je najbolje!
Moji aduti su:

a)WinASO Registry Optimizer
b)AMUST Registry Cleaner
c)CCleaner
d)Ace Utilities
f)TuneUp Utilities 2007

:wave:

Ja koristim ovu kombinaciju :

TuneUp Utilities 2006 +
Registry Mechanic

ne kazem da je najbolja - ali radi posao

Zasto ne koristis najnovije verzije softwera?! :sceptic: