17in za vecinu ljudi, a i meni ima previse sitne piksele, i zamara gledanje, 19 je optimalan za 1280x1024
Isto tako bi mogao da kazes i da TV E55cm zamara za gledanje u odnosu na TV E72cm.Ni jedno ni drugo ne treba uzimati po sistemu "od viska glava ne boli..."nego ono sto nam zaista treba...
Pa 17'TFT ima vidljivu povrsinu skoro kao 19'CRT a do juce smo svi vozili 17'CRT a neki i cuveni 17'CRT Samsung 757NF cije rezolucije ce standardni TFT monitori moci jos godinama da sanjaju...:d
Elem,cinjenice:
1) 17 TFT = 19 TFT sto se tice rezolucije.
2) Prostom logikom dolazi se do zakljucka da su pikseli u odnosu 17:19 sto se velicine tice...
3) Proistom logikom dolazimo do zakljucka da 19' treba gledati sa x 1,117 puta vece udaljenosti od 17'
PS.iz licnog iskustva mogu da kazem da ako se nastavi ovim trendom tj da se prave identicni modeli ,identicnih performansi (sto kod CRT-nije bio slucaj),sa razalicitim gabaritima,docicemo u situaciju da kao i kod TV-a da placamo kilazu samo par stotina dinara vise...Secam se da je jedno vreme 55cm TV Samsung bio skuplji 300din-500din od 37cm...Recimo Gorenje zamrzivac od 200lit kosta oko 18.000 a 400lit 19.600 otprilike(ko ne veruje neka proveri!)
E upravo me na ovo podseca danasnja ponuda TFT-a 19'...samo jos da priblize cene 17' :d
17in za vecinu ljudi, a i meni ima previse sitne piksele, i zamara gledanje, 19 je optimalan za 1280x1024
Jedno totalno laicko pitanje: da li 17'' i 19'' tft monitori imaju istu rezoluciju? Ortak me ubedjuje da imaju i da se razlikuju samo u velicini pixela, a meni to zvuci neverovatno. Zasto bi onda koji djavo kupovao 19'' tft? Samo da bi bolje video titl iz daljine ili sta?:trust:
Savet: ako ne mislis da gledas filmove na njemu ,iz trpezarije ili kuhinje(za sta ti je i 22' malo...:d ) uzmi mirne duse 17' i uzivaj u boljem "eye candy" osecaju...:smoke: nerazumnu razliku para umesto na sirovinu/kg/cm potrosi na bolji/brzi model :banana:
na kraju :bottle: