Šta je novo?

Ati AIW karte ultra dobra ponuda u Pinu

kobaya

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
619
http://www.pinsoft.com za neverovatno malu kintu ima 4 modela AIW kartica:X800XT AGP,X800GT PCI-E,X800XL PCI-E,X1800XL.Znaci ovo nije reklama za Pin,ne radim tamo,cak nisam ni iz NS,samo sam odusevljen.Ja i kolega smo odmah narucili po jednu za sebe.Karte su originalni ATI proizvodi.

Poslednja izmena:
Postoji mali problem...vishe nemaju podrshku ukinuto je odeljenje za AIW u atiju i kanda necje raditi tuneri pod vistom. Obavezno proveri pre kupovine.

Ma radi pod XP,a za Vistu cu da upgrade na pcx.Meni je sama karta odlican AGP upgrade,a kad je vec i AIW tim bolje.

Pa ne verujem da MultimediaCenter ili bar WDM drajver nece biti funkcionalan pod Vistom... Ako ne bude spreman MultiMedia Center mozete koristiti AIW pod Vista MCE softverom.

Inace, sve kartice (osim onih bas starih) koriste MMC 9.xx tako da, ako bude Vista podrske za AIW X1900 bice i za X800GX AGP.

Poslednja izmena:
Pazi, X800 tjuner provereno radi pod poslednjim buildom WinVI u MCE! Ne znam odakle info da neće raditi samo zato što nije u pitanju X1K serija ili zato što je analogni tjuner. Pa tržište je preplavljeno analognim tjunerima!

Pa i nije analogni nego je digitalni tjuner i na AGP verziji.

sumnjam da je ati media centar vecj napravljen za vistu...zato sam rekao. Rekao sam da PROVERI.

koje su nv karte jednake po brzini ovim ati modelima ?

Poslednja izmena:
koje su nv karte jednake po brzini ovim ati modelima ?

X800XT AGP priblizno kao 6800Ultra,X800GT PCI-E nesto jaci od 6600GT,X800XL PCI-E kao 6800 i X1800XL nesto kao 7800GT.Uzmi ipak sa malom rezervom ovo sto pisem nista nisam testirao samo sam gledao testove na raznim forumima.

I to je istina ali nijedna od pomenutih(sem zadnje dve-1800XL i 7800GT)nije ni predvidjena da tera nove naslove sa PS 3.0,tacnije za PS 3.0 ATI serija 1000 ili nVidia serija 7.Serija 6 ima podrsku za PS 3.0 i to je sve,da bi se i pokrenuli kako valja treba serija 7.

Mislim pricate kao da kartice kostaju 300, a ne sto i kusur eura... Za 100-tinak eura dobije se solidna kartica sa odlicnim tjunerom (isti potpuno kao kod AIW X1900) i ATI Remote Wonder Plus. Mislim, samo daljinac je 20-30-tak eura...

Ne valja kada je skupo, ne valja kada je jeftino :)

Koliko tih kartica ima na lageru?Ostavite malo i za nas iz unutrasnjosti,ja sam narucio danas ali tek sutra stize post expresom, plus zatvoreni autoput.Bojim se da ne izvisim.

Imam ja sve kartice u redakciji i ne vidim nista sumnjivo u njima :)

Imao sam AIW X800GT u masini godinu dana i nisam imao zamerki. Cak su mi i Generali radili u 1920 full.

Koliko tih kartica ima na lageru?Ostavite malo i za nas iz unutrasnjosti,ja sam narucio danas ali tek sutra stize post expresom, plus zatvoreni autoput.Bojim se da ne izvisim.

imali su ih 96, mi uzeli 4 komada.... :)

ja se mucim sa drajverima, nikako da namestim tuner i daljinski da rade, a kod mojih ortaka je situacija da tv radi, ali cim se instaliraju driveri od daljinskog, ne sljaka....

nisam imao vremena da se zezam, pa cu za vikend da malo sredim system.

Dobili su je i "poddistributeri", trenutno je ima i u BG-u...

Vi Bechmarkovci, nesto mnogo volite te Generale i svi biste da budete Commander in Chief kao Peca :smoke: :D:D

Da i svi igramo sa Amerikancima. Comander in chief igra Airforce, a mi igramo kao Superweapon General :)

Nestrpljivo iscekujemo novi nastavak.

BTW: Stvarno ne verujem koliko ste frku digli oko kartica... Te nema SM3.0; pa previse je jeftino; pa bolji je 7300GT... Koliko sam samo ja mailova dobio sa pitanjima: "Gde da kupim AIW?" Mada, kapiram da su pravi kupci, koji su zainteresovani, vec kupili - o ovi ostali samo landaraju :)

Jel neko probao tv tuner, snimanje.... ?

http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?sid=9785

(da ne bude zamene, na slikama je demo unit, koji nema nalepnicu na kuleru - retail verzija ima). Ove kartice iz Pin-a su full-pack, zapakovane u ATI originalne kutije i zasticene celofanom. Unutra je i Remote wonder Plus, koji je i inace najbolji Remote Wonder :) Sto se softvera tice, probajte apdejt sa ATI.com, a inace kada se koristi daljinac ima da se podesi da li ce da aktivira EazyLook ili ne - mozda to pravi problem.

Mislim da je AIW X800XL odlicna kupovina... X800GT je slabiji, jer ima 128-bitnu magistralu, dok AGP verzija ima full 256bit magistralu i bolja je od PCIExpress verzije.

Poslednja izmena od urednika:
Ma kartica je zmaj i po performansama i overall kao paket, samo me brine ovo sto je stoske napisao da ne moze da natera tjuner i daljinski da rade u isto vreme. wtf?

Ma kartica je zmaj i po performansama i overall kao paket, samo me brine ovo sto je stoske napisao da ne moze da natera tjuner i daljinski da rade u isto vreme. wtf?

Pa nije logicno da ne moze... Ja cu probati kartice u ponedeljak, posto putujem danas. Koristicu MMC 9.15 i poslednji sofver za Remote Wonder. Ako bude nekih problema i resim ih, javljam - ako ne bude problema - javljam :) Sorry, ali ne mogu ranije nikako... Kod mene u masini je AIW X1900, ali ne koristim ATI daljinac, vec Microsoft MCE remote (ne koristim ni ATI Multimedia Center, samo Windows eHome koji stize sa WinXP MCE 2005).

verujem da ce moci da se namesti, samo ja nisam imao vremena da probam sve varijante.

ali mi je cudno sto je sve tako komplikovano.... ima da se instalira bar 200 mb raznih cuda, a ovi iz atija nisu to ni malo olaksali.

Pa nije logicno da ne moze... Ja cu probati kartice u ponedeljak, posto putujem danas. Koristicu MMC 9.15 i poslednji sofver za Remote Wonder. Ako bude nekih problema i resim ih, javljam - ako ne bude problema - javljam :) Sorry, ali ne mogu ranije nikako... Kod mene u masini je AIW X1900, ali ne koristim ATI daljinac, vec Microsoft MCE remote (ne koristim ni ATI Multimedia Center, samo Windows eHome koji stize sa WinXP MCE 2005).

e to bi bilo super...ja moram na puti vracam se tek u nedelju....

probacu veceras, ali imam jako malo vremena....

stekao sam ustisak da nekako sporo radi taj MMC.

Poslednja izmena od urednika:
Probaj da disableujes Timeshifting (TV on Demand)...Kod 9.08 je to moglo iz opcija, a kod 9.1x moras da petljas po registry-ju...

HKEY_CURRENT_USER/Software/ATI Technologies/Features/DTV/Chanell Manager/

Pa "Live mode" prebaci na "1".

probacu kada dodjem kuci...

vraticu danas sistem pa cu sve ispocetka....

Jedna mala napomena- Aiw x800xt AGP varijanta ne dolazi u original pakovanju vec u dve bele kutije od kojih je u jednoj daljinac.
Bar je tako u Pinovoj maloprodaji u NS-u. Steta.
Ovo me je odmah uplasilo da je u pitanju neka refurbished varijanta iz USA, ali nisam primetio nista sumnjivo.
Sto se tice drajvera moraju se kombinovati razlicitre verzije MMC-a i Remote Wondera, ona kombinacija sa cd-a iz pakovanja ne funkcionise. Cini mi se da radi varijanta mmc908 i rw303

Sama kartica je prava bombona.
A i u odnosu na stari aiw 9800pro igre rade bar duplo brzze:)

Da, i kod mene je AGP u beloj kutiji... Mislio sam da su tako nama dali za testiranje. Kartica izgleda sasvim normalno - osim sto je ta AGP verzija bulk.

Vrh Dno