Hm, nesto mi poznat taj Leadman :smoke:.
Mares, da li si prosekao rupe za ventilatore na kucistu ili si samo usrafio na vec postojeca mesta?
Dosta nizi nivo buke se dobija kad se prosece rupa gde ce ventilator biti. Jeste da postoje fabricki predvidjena mesta sa izbusenim rupicama, ali na mom bivsem kucistu sam to jos malo razbusio tako da je manje smetalo ventilatoru da kroz to duva. :smash:
Takodje, montazu ventilatora za uduvavanje (na ovom kucistu) je bolje uraditi tako da je telo venta u kucistu (i da uduvava, naravno), a ne izmedju lima kucista i prednje maske, posto ostaje jako malo mesta da "cugne" vazduh ako se montira ispod maske (mada i dalje mora da se skida maska da bi se usrafio ventilator). Probao sam i jedno i drugo, manje se culo kad je bio montiran unutar kucista. :rtfm:
Ja sam to hteo da odradim kod komshe koji je ex-bravar, ali je stalno imao neke ludacke nocne smene :trust: (nije to sto mislite

- presao je na posao obezbedjenja) pa nikad nisam stigao da to odradim... A posle me mrzelo ,) da raskopavam masinu da bi isekao rupe...
U sustini, prosece se dremelom ili ubodnom testerom rupa na mestu gde su fabricki predvidjeni ventilatori, obrade se ivice finom turpijom i onda se tu montira ventilator. 50% buke odmah nestane, posto sad nema metala da smeta protoku vazduha i ne pravi se onaj "huk" i "zvizdanje" ventilatora. :,,:
To uradite i napred i nazad, i za pozadi nabavite onu malu resetkicu (fan-grill), pa montirajte na ventilator (da ne bi neko slucajno gurnuo prst u elisu koja se vrti :test

... i eto povecanog protoka vazduha uz smanjenu buku.
Uz ovo ne bi bilo lose proseci isto to i na napajanju (ako je neko malo losije, sa 8cm fanom) i nabaviti grill i za napajanje, i tako eliminisati i taj shum...
Bilo je reci o tome bas na benchu u nekim starijim thread-ovima.