Šta je novo?

Cudan problem

NSX

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2002
Poena
690
U jednoj sobi mi je stari Philips 104B a u drugoj 5-6 m dalje (iza zida) TV i na par kanala slika na TVu dobije neke jake smetnje kada je monitor upaljen ali cim recimo upalim screen saver (blank screen onaj crni obicni staticni ekran) smetnje potpuno nestanu (znaci ne gasim monitor).

Zna li neko sta moze biti?! Rezolucija je 800x600 u 85 Hz, da li se mozda frekvencije poklapaju posto su ovi kanali na xx MHz?!

Zakreni monitor ulevo ili udesno za 45 stepeni, pa probaj da li se TV slogira. Smesno, ali moze da pomogne.

Monitor proizvodi zracenje koje se siri u obliku broja "8" (samo u 3 dimenzije - horizontalno, vertikalno i po dubini) od monitora ka napred i ka pozadi, znaci najjace je zracenje direktno ispred i iza ekrana, a najmanje je sa strane. Kod mene u firmi kad kolega upali monitor posle stand-by zatitra slika na mom monitoru, iako je razmak izmedju njih vise od 2 metra.

Zakreni monitor ulevo ili udesno za 45 stepeni, pa probaj da li se TV slogira. Smesno, ali moze da pomogne.

Monitor proizvodi zracenje koje se siri u obliku broja "8" (samo u 3 dimenzije - horizontalno, vertikalno i po dubini) od monitora ka napred i ka pozadi, znaci najjace je zracenje direktno ispred i iza ekrana, a najmanje je sa strane. Kod mene u firmi kad kolega upali monitor posle stand-by zatitra slika na mom monitoru, iako je razmak izmedju njih vise od 2 metra.

Probao, ne ide. Kako to da nema zracenja kad je samo crna boja na ekranu?!

Poslednja izmena:
Kad je crna boja na ekranu, RGB topovi ne emituju snop elektrona, pa je zracenje daleko manje.

Izgleda da ces morati da se igras sa refresh rate-om. Probaj da spustis na 75Hz.

Kad je crna boja na ekranu, RGB topovi ne emituju snop elektrona, pa je zracenje daleko manje.

Izgleda da ces morati da se igras sa refresh rate-om. Probaj da spustis na 75Hz.

Heh na 75 smeta nekim drugim kanalima :D

Na 60 ne smeta nijednom al smeta meni da buljim u 60 Hz :crash:

Vrh Dno