Šta je novo?

Interni Card Reader ER151 (Apacer)

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Da li ga neko ima i kakva su iskustva?
Konacno su u jednoj doamcoj prodavnici dobili ove citace u crnoj boji i malo je falilo da ga uzmem, kada sam se setio da postoji mogucnost da nece da cita SD od 2GB (a tu karticu bih najcesce koristio u njemu).

Skidanjem UM-a sa http://www.apacer.com/en/products/Embedded_Card_Reader_ER151.htm se i potvrdilo da cita SD od 32MB do 1GB....ali me je malo zbunilo....zasto ne bi citao ove kartice od 8 i 16MB?

Ma nije ni bitno za te male, nego, da li neko ima ovaj citac i da li je probao kartice od 2GB u njima? :)

Ono sto unosi dodatnu zabunu, jeste da u user manual pise 15u1, a na spisku je 13 tipova kartica i USB port, ajde neka to bude 14. I na spisku podrzanih kartica se ne pominje XD, a na ambalazi (video sam kutiju) se jasno vidi nacrtana XD kartica, pa se nesto nadam da je ovo kod nas u prodaji neka novija verzija, koja eventualno cita kartice od 2GB :)

Zato što na xD format drže copyright Fuji/Olympus pa ne smeju da napišu da podržava, ali podržava. Za SD 2GB nemam informaciju da li radi.

Imam isti card reader, radi odlično, i ne vidi SD karticu od 16Mb koju sam dobio uz aparat.

Gde može da mu se ugura xD?! ?! ?! Ja ga imam godinu i kusur i nisam provalio da ima xD? Tj. nisam ni imao xD karticu da probam, ali ne bih ni pokušavao pošto xD nije na spisku?

Aj' pomoć, u koju "rupu" da gurnem? Da znam za ubuduće?

edit: znači - budala, nisam ni uputstvo pogledao... Reader čita i miniSD, samo ih treba okrenuti naopako i ugurati uz levu ivicu SD slota! Skontao sam da podržava miniSD, ali uz adapter. :D :D :D Kakav reader!

Poslednja izmena:
ZorMi je napisao(la):
Zato što na xD format drže copyright Fuji/Olympus pa ne smeju da napišu da podržava, ali podržava. Za SD 2GB nemam informaciju da li radi.

A na kutiji smeju da napisu?!? Ubedjen sam da sam video danas na kutiji...

Ono ti je danas bilo dobro:"Vi to vec sve uneli?!?"....kao, pomogao bih i ja, ali shef je shef i godine su godine :d

S obzirom da ne cita ovu od 16, definitivno je specifikacija dobra i tesko da ce citati i 2GB...
:(

ali ako vam se ukaze prilika da proverite....ucnite to :)

nidza je napisao(la):
IGde može da mu se ugura xD?!
Nisam ga isprobavao, ali navodno u SMC (smart media) otvor, kažu ima puno nekih kontakata unutra.

PJ je napisao(la):
pomogao bih i ja
Trenutno smo u smanjenom sastavu zbog odmora i koječega, pa se ispomažemo. :d

Poslednja izmena od urednika:
ZorMi, definitivno ima novih kontakata odozgo. Očigledno se ubacuje sa kontaktima na gore, poput miniSD. U SMC otvoru ima još jedan neobeležni otvor širine 25mm, tj. tačne dimenzije xD Picture kartice.

Mene je miniSD slot potpuno iznenadio, bacite oko na njega. Kako su to sve lepo uklopili, nisu normalni.

Lud reader skroz. :D

ako neko isproba 1gb xd sa ovim readerom, neka to slobodno podeli sa nama...

sad gledam sliku...
ono prosirenje je za xd definitivno, posto je xd i bio napravljen da moze da radi direktno u sm slotu uz pin adapter (ja imam jedan) , ili ko sto je ovde... ali onda verovatno moze da se desi da ne cita kartice vece od 128, a ni M ni H type... verovatno TO objasnjava zasto ne pise na kutiji xd podrska...

Poslednja izmena:
ZorMi, ajde bas sidji dole pa pogledaj sta pise na kutiji. Ja sam ubedjen da je nacrtana XD kartica i da pise xD. Mada, mozda sam se istripovao :d

Po ovoj vrućini... u ovim godinama... stepenice... dobro, evo slike kutije. :d
A ovde je opis proizvođača.

Prilozi

• Apacer.jpg
    Apacer.jpg
    109 KB · Pregleda: 174
xdapacer9wa.jpg

Definitivno kontakti iznad postoje. Ako vam je mnogo bitno, neka neko dođe kod mene sa nekom većom xD karticom. Ja ću verovatno ovih dana nabaviti par manjih, pa ćemo donekle ispitati stvar.

Gde moze da se kupi za najmanje para?
Posaljite mi ime firme na PM.
Hvala ljudi!

Ja sam ga našao sam na jednom mestu - u Imtelu. Ne znam da li je za najmanje para, bio je najskuplji i jedini interni reader tog kvaliteta u čitavom gradu.

Da se ja pitam, sve bih pravio u internim varijantama.

Radi bez problema sa xD karticama od 16, 128 i 256Mb. Ako neko ima veću, možemo da probamo.

Isti slučaj i sa njihovim externim čitačem - incognito prima u SM slot xD i lepo čita ;)

Stigao je novi model!
AE161.
Ovog puta lepo pise xD ;) i po specifikaciji bi trebalo da podrzava SD i od 2GB (prethodni je podrzavao do 1GB)

Kupio sam ga jutros, ali sada imam problem :(
USB port radi OK, ali kartice jednostavno ne vidi.
Pokusao sam sa SD 16MB i 1GB, MMC 32MB i SM 128MB.
Dodao mi je 4 removable drive-a i kada kliknem na prvi zaglupi se windows explorer/total commander, a na preostala 3 ili kaze insert disk (poruka kao kada pristupade FDD-u, a nema diskete) ili se zaglupi prgoram preko koga pristupam.

Sijalica svetli dok je kartica unutra i povremno trepne, kao da pokusavam nesto da cita. Povremeno ~ 1minut.

Any ideas? :)

Prethodni ne podržava 1Gb xD karticu na kojoj piše Olympus - proizvođač SanDisk. Isto se zaglupi i sjebe karticu, tako da ponovo mora da se formatira u aparatu.

Ostale probleme nemam koje ti imaš. Nadam se da nisi instalirao neke drajvere ili tako nešto?

Sinoc, reko' ajde da probam opet. I ono radi :d
Iz cista mira :)

Pise da cita xD do 1GB, ali nemam da probam (imam samo 256).
Ni SD od 2GB ne mogu sada da probam, cekam da se vrati iz Grcke :)

A evo screenshota kako kopira sa Kingoston SD 1GB i to ona najjeftinija, najsporija....

Brzina je varirala u 50kb gore dole...

Sto se USB porta tice, mnogo brze mi radi isti flash preko ovog port, nego preko onog na Hardcano (mislim) 9 na Xaser II kucistu. Ja sam do sada mislio kabal k'o kabal...svejedno je :)

Ja sam za sada totalno zadovoljan :banana:

Prilozi

• SD-17757kb.png
    SD-17757kb.png
    2.9 KB · Pregleda: 98
17 mega u sekundi ne da nije najsporija SD kartica, nego brža od te verovatno ne postoji - ukoliko se TC nije nešto zbrljavio.

Inače, rad bih bio da vidim da šljaka sa ovom xD karticom koju imam, ali bože moj. Kroz kabl isto ide pristojno, do 3 mega u sekundi, jedino što baterije moraju da budu pune.

Dopuna, 151 (stari model) bez ikakvih problema čita xD karticu od 1Gb. Ne pokušavajte da menjate sadržaj pošto će reader ceo komp da vam zaglupi i verovatno upropasti sadržaj kartice.

Znači čitanje iz readera, brisanje kartice iz aparata. :)

ovo sto je nidza napisao se i meni desavalo sa jednim citacem... mislim da je fazon u nedovoljnom naponu... mozda malo OC citac |_)))

ako neko proba reader, novu seriju sa H karticom (read/write) neka vice, jako me zanima...

U pitanju je M kartica, oko 3 mega je čita, potpuno isto kao kroz kabal utaknut u Apacera. Nisam probavao da kačim pozadi, i ovo mi radi pos'o - u principu za celu karticu par minuta nije strašno.

Zašto je bitna H kartica? Da li se u aparatu ponaša bolje? Ja sam se tako zaleteo za A510 i kupio najbržu SD karticu - nisam primetio neku razliku u odnosu na mnogostruko sporije kartice u realnom radu.

meni je za c770 vrlo bitna... za snimanje mp4 sa zvukom...
za ostale aparate nije bitna... tj uglavnom aparati podrzavaju i m i h, ili ni jednu ni drugu, samo stari tip |)

Recite sta ja sada da radim da li je bolje uzeti interni Apacer AE161 novi model ili ovaj externi "takeMS 21in1 Cardreader" za 15 evra.

Meni prvenstveno treba zbog xD kartice koju hocu da kupim od 1GB pa zato treba mi da cita i H i M type.

PJ koliko si platio za taj citac?

Poslednja izmena:
ee... nista bez probanja po meni, NI slucajno...

@matrix: Komso, ja bih uzeo Apacer da sam na tvom mestu...

matrix, ukoliko planiras da nosis citac sa sobom (ako imas notebook ili na posao ili kod devojke/taste, ako si ozenjen :d i sl) onda definitivno externi, a ako ces da ga koristis kod kuce, definitivno interni :)
Meni je prvenstveno bio potreban za SD. Imam onaj mali citac za SD (kao flash memorija) koji nosam uvek sa sobom, ali mi se desi da ostane kod kuce, a zatreba mi, tako da je on sada u torbi, a 161 u kucistu :)

E, da, pomenuta firma ima samo crne, bar je oonaj dan bilo samo crnih, sto je meni savrseno odgovaralo :)

Samo da razjasnimo, da li ovaj novi (161) može da menja sadržaj na kartici, formatira je i sl.? Trebao bi mi pre svega za MMC...
Takođe, ako neko može da me savetuje koja bi bila bolja kupovina (za telefon, mp3):
MultiMedia Card Mobile 512MB Apacer High Speed, dual voltage RS MMC with MMC adapter, R/W 10MB/s, retail pack, gar. 3 god. 1,300
ili
MultiMedia Card (MMC) 512MB Kingston Mobilem dual voltage 1.8V or 3.3V, w/adapter, 8MB/s read, 7MB/s write, Lifetime Warranty 1,250

Ja mogu da ti preporucim Apacer kao marku uopste, zaista su me lepo sluzili njihovi proizvodi i nikad nisam imao problema, ali kapiram da mozes da uzmes bilo koju karticu...

A od čega zavisi na kojem naponu će raditi ove dual v. kartice?

Nazad
Vrh Dno