Dandy je napisao(la):Hm, ja imam baš drugačije iskustvo, tj. sa cleartype-om mi se događa da neka slova budu slepljena.
U principu nemam ništa protiv cleartype-a, čak sam ga držao ceo jedan dan uključenog i igrao se sa onim powertoy-em za podešavanje debljine. Definitivno su lepša slova sa njime. Elem, sve je to bilo ok, ali kada sam ga uveče isključio ukapirao sam da mi ja laknulo i da mnogo lakše čitam, tako da za sada što se mene tiče ostaje na off.
Bolji laptopovi imaju takve monitore (oni sa 17" widescreen ekranom). Slazem se da je sitno, ali kada se stavi 120 DPI i nije tako lose.Ronnie Coleman je napisao(la):@tiha: A gde ima monitor od 17" koji radi na 1920x1200? To je rezolucija za 24" wide screen...
Broz je napisao(la):Ja to iskljucujem po difoltu. Kad ukljucim na Aceru 17" ili bilo kom drugom klasicnom TFTu slova su ocajna i jedva se vide.
Medjutim ono sto je mene iznenadilo je da su slova mnooogo citljivija i jasnija kada ukljucim clear type na plazmi ili sada dok kucam ovo na Philips-u 37" u 1232x676. Zanimljivo...
Bice da vece dijagonale traze clear typeBroz je napisao(la):Medjutim ono sto je mene iznenadilo je da su slova mnooogo citljivija i jasnija kada ukljucim clear type na plazmi ili sada dok kucam ovo na Philips-u 37" u 1232x676. Zanimljivo...
animaN je napisao(la):Bice da vece dijagonale traze clear type,meni bash smeta kada CT nije ukljuchen......bode mi text ochi!Dodushe ja sam juche preshao sa CRT-a na TFT i nekako mi je prirodnije sa CT-om
animaN je napisao(la):na Belinea 10 20 35W slova izgledaju ochajno kad clear type nije ukljuchen...........
Bice da vece dijagonale traze clear type,meni bash smeta kada CT nije ukljuchen......bode mi text ochi!Dodushe ja sam juche preshao sa CRT-a na TFT i nekako mi je prirodnije sa CT-om
Izgleda....Mada sam ja otishao sa vrhunskog CRT-a (Mitsubishi Diamond Pro 920) pa je period adaptacije ochigledno potreban!Mada sam se na wide jako brzo navikao (Nije apple mutavDark Angel je napisao(la):Stvar navike....
brzo ces se privici![]()
Meni za sada vishe odgovara ovako ko zna mozda kasnije nece ako razumesh shta hocu da kazemleksa je napisao(la):Ma kakvi, na Samsungu od 21" cim ukljucim CT kao da sam stavio naocare sa totalno promasenom dioptrijom. Nema veze sa zivotom..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari