Šta je novo?

RapidShare problem

WebWolf

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2004
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5600 & Scythe Mugen
Matična ploča
MSI X470 Gaming Pro Carbon
RAM
Kingston HyperX Predator 16GB 3200MHz
GPU
GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC PRO 8G
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB & Samsung 970 Evo Plus 500GB
PSU
Corsair RM650x
Kućište
NZXT H500
Miš & tastatura
Cooler Master MK730 & Razer Basilisk v3
Mobilni telefon
Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Xiaomi Roborock 6
Xiaomi Air Purifier 3H
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam problem u skidanju sa RapidShare-a sa free accountom. Sigurno mi se u 3 od 5 slucaja desi da se skidanje nekog fajla (sve su fajlovi ne manji od 80 i ne veci od 105MB) prenos jednostavno prekine.
Isprobano u vise browsera ili download programa. Recimo u Operi se to vidi kao pad brzine sa nekih 27KB/s do 0 za vremenski period od minut. Tada vreme koje je potrebno za kraj skidanja iznosi par godina, nekoliko meseci i par nedelja :d. Za to vreme, i posle toga sve drugo dobro radi (skidanje necega drugog, surf...). Nema pravila kada se desava, ponekad na samom pocetku, ponekad pred kraju, na sredini, nema veze.
U FireFoxu se brojke zalede. Znaci u jednom trenutku brizna ostane zaledjena, vreme potrebno do kraja. Du-metar tacno od tog trenutka prikazuje vidan prestanak protoka, naravno bilo koji drugi program radi normalno, znaci ne puca konekcija (a kako bi inace pukla?).
RapGet pokazuje slicno kao opera, flashget isto.
Zna li neko do cega ovo moze da bude i kako se resava?

Preveliko opterećenje servera, trebaš da izabereš drugi server sa liste od ona tri ili da vidiš koji server je u tom trenutku manje opterećen. Meni se to dešavalo sa Operom kada sam ostavljao server koji mi je RSh automatski ostavio.

A šta je sa onim free premijum accountima? Sad kad kliknem na onaj link za free premium koji je bio ovde ispiše u dnu strane "wrong server" (ili tako nešto).

Poslednja 2 dana jedino sa onog level 3 servera download ide bez prekida... mora da nesto popravljaju posto se ovo pre nije desavalo.

Crash Owerride je napisao(la):
LJudi - sve sto je free ... sta da vam kazem
Ma ja nikad nisam ni dobio taj free account, to je URL za rregistraciju free accounta, ali sad tu piše wrong itd.

BojanBG je napisao(la):
Poslednja 2 dana jedino sa onog level 3 servera download ide bez prekida... mora da nesto popravljaju posto se ovo pre nije desavalo.
Odgovorno tvrdim da se to vec duze vreme desava na rapidu. Free acc.
Navlakaca.:banana:

Na newzbinu nema petina onoga shto na newsu stvarno ima, a rapidshare ne samo da je skuplji, vec je za amatere 😀

ja se ubih od downloada sa RS-a (free account, naravno)... Da imam link od 1Mbit, mozda bih i razmisljao o mecem drugom (citaj: news), ali ovako, sa 256k, jednostavno ne mogu da postignem da poskidam sa RSa sve sto mi treba... mada, u poslednje vreme sam i smanio d/l, posto ne znam sta vise da skidam...

inace, skidam pomocu USD-a http://www.dimonius.ru/dusd.php

Meni se to skoro redovno desava SAMO UKOLIKO u pozadini rade eMule ili BitTotrrent - ne znam kakve veze ima ali ocigledno da ima - kada ih ugasim, UVEK skine bez problema.

driver je napisao(la):
Na newzbinu nema petina onoga shto na newsu stvarno ima, a rapidshare ne samo da je skuplji, vec je za amatere 😀
HaHa ...

ZoNi je napisao(la):
ja se ubih od downloada sa RS-a (free account, naravno)... Da imam link od 1Mbit, mozda bih i razmisljao o mecem drugom (citaj: news), ali ovako, sa 256k, jednostavno ne mogu da postignem da poskidam sa RSa sve sto mi treba... mada, u poslednje vreme sam i smanio d/l, posto ne znam sta vise da skidam...

inace, skidam pomocu USD-a http://www.dimonius.ru/dusd.php
pa imas "biggest rs link sources" ...rapidshared.org
Ima uvek sta da se skine

deka je napisao(la):
Meni se to skoro redovno desava SAMO UKOLIKO u pozadini rade eMule ili BitTotrrent - ne znam kakve veze ima ali ocigledno da ima - kada ih ugasim, UVEK skine bez problema.
Pa normalno - kada ti ne rade p2p programi niko ti ne koci konekciju.

pa imas "biggest rs link sources" ...rapidshared.org
Ima uvek sta da se skine
to je "biggest"? 😀 pa, svaki forum specijalizovan za d/l, ima daleko veci broj linkova... samo, i medju tim velikim brojem linkova treba naci nesto sto mi treba, jer ne zelim da skidam sve redom, da pravim back-up celog Interneta...

Pa normalno - kada ti ne rade p2p programi niko ti ne koci konekciju.

PA TO I JA KAZEM! A ne da pucanje downloada ima veze sa free acount ili dzidzu bidzu :smash:

Naskidao sam se u proteklih 20-tak dana bas mnogo sa rapidshare-a. I nista nije puklo. Nema nista u pozadini sto DL (sem standardnog surfa ili FTPa). Sezam 256k. Strogo free nalog sa sve onim glupavim cekanjem.

Nesto je do tvog linka ili samo maler, rekao bih. Ili ja imam srece?

Poslednja izmena:
Ne, to na Srpskom znaci "Volim Rapidshare" 😉

To ti je ko da vishe volish da oresh konjima nego traktorom 😀😀

News je top-of-the-line download, sve ostalo je napravljeno za one koji hoce dzabe.

Poslednja izmena:
"Tvoj newsbin ... top-of-the-line" hehehe ... XML bre!
"Usenet clients are able to directly download material from Usenet without having to pre-fetch the headers for the target group - Thus, the main benefit of the direct link is improving the efficiency of Usenet binaries."
Hahaha ... pa da - orem ja traktorom, samo ti gledas u televizor 😀😀

Ti chak nisi ni koristio news, vec si chitao o njemu ? 😀

Newzbin je samo jedan od sajtova chiji je posao brza pretraga i ubacivanje fajlova za download, ne razumem shta je tu smeshno, kada je 10x brze i sigurnije nego bilo kakav rapidshare ? 🙂

Mozda si u pravu, ali se placa... :d

Pa ja to pricham ovima shto placaju rapidshare, jer ima ih gomila 😀

A pazi kad ima onih koji placaju torrent ? 😀 Kada sam pre dve godine prichao da je news najbolji, svi su prichali kako je torrent dzabe, ili neki tamo p2p koji je bio popularan, a onda kada su ljudi napokon izbacili zmiju iz dzepa i odluchili da plate, pocheli su da uzimaju rapidshare i torrente, na kojima se usluga ni u chemu razlikuje izmedju free i pay naloga, osim u kolichini podataka koje mozesh da skinesh 🙂

News je jednostavno najkonforniji, a ujedno i najstariji nachin za download, dok su drugi dolazili i prolazili on je bio tu, i uvek se placao.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
A pazi kad ima onih koji placaju torrent ?
Sta hoces, imam ja komsiju platio licencu za mp3 Rocket 😀
Crash je napisao(la):
Jednostavno volim http download.
I ja, ali ne mogu da nadjem nista a da nije rapid/mega/whatever/without resume download :wall:

Poslednja izmena:
Rapid nema resume ? 🙂 Loool 🙂

ZNAM.

Ali ja NE ZELIM da platim 😉

Skidam ja i ovako tone [koliko je to moguce, castio sam sebe i moj lan kabal sa 128k ovaj mesec 😀] sto da placam nesto tamo? uglavnom skidam muziku, a to nadjem sve sto mi treba. Filmove nikada ne skidam, tako da mi je ok, sem mozda neki XXX 😀 :d 😀

Nazad
Vrh Dno