Šta je novo?

Da li u ovoj zemlji moze da se kupi kvalitetan TV?

Bgd

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2003
Poena
604
Kupovina novog TV po zadatim parametrima pretvorila se u Tantalove muke.

Sta necu:

- necu precenjenu plazmu
- ne mogu da cekam da se LCD poboljsa
- ne mogu da docekam novog "ubicu plazme i LCD-a" -- SED tehnologija snova koja objedinjava superiornost slike CRT-a uz panel flat dimenzije! (http://gear.ign.com/articles/679/679235p1.html)
- necu plastiku -- razne vivaxe, wegove, beko, turski grundig (strasno) i slicno.
- necu mainstream -- muka mi je vise od samsunga, LG i sl.

Sta hocu:

- CRT (Cathode ray tube) high-end (visa kategorija) televizor. Fensi dimenzije mi nisu bitne. Hocu ultra kvalitet slike koju jos uvek samo katoda moze da pruzi. Moze da ima i 100 kila i da je 1 m debeo. To nije bitno -- bitna je samo slika.
- 100Hz, 2 tjunera
- big screen (preko 72 cm)
- wide screen 16:9
- samo brendovi koji se nisu "pokvarlili" (Loewe, B&O, Philips, Panasonic, Toshiba, eventualno slovacki Sony)
- cena do 1000 EUR

Koji model CRT TVa predlazete?
Gde ovo u Beogradu da nadjem?
Da li neko dovozi iz inostranstva uz procenat?
Konkretni predlozi mogu na PM.

Hvala.

Poslednja izmena:
Stilgar je napisao(la):
nisi u pravu na 32" kad gledas dvd to je sasvim druga prica. TV programi na kablovskoj su ionako ****** nema nista tako da tv vise koristim za filmove. slika preko satelitskog risivera na 32" inca je isto besprekorna. ko voli obn, bn art panoniju happy i ostala domaca nazovi tv studia nije bitno kakav je tv. na svakom jeslika losa puna suma i snega, jer im je signal los zbog lose razvucene mreze.

Zavisi od primene ja obozavam da gledam fudbal i nema sanse da isti gledam na wide-u, lopta onda nije lopta nego jaje, 32" wide mi je premalo ako stavim da slika bude normalna, ali cena 100cm + wide TFTima pada tako da je to za mene jedino resenje.

Ja sam ove godine kupio SONY 29FX70. To je najbolji sony 4:3. Platio sam ga 600 evra. Imam kablovsku, preko HBO-a mi cak pusta i dolby surround kad je film u njemu. Im 4 zvucnika (2 napred, 2 nazad) PIP, 100 Hz. Kad sam kupovao u radnji sam ga gledao pored Samsunga i Philipsa istih karakteristika i dimenzija. Trazio sam da mi puste isti kanal i da nameste fabricka podesavanja slike. Iako je Sony bio znatno skuplji video sam da je Sony ipak Sony. Sto se tice gde je sklapan ovaj moj je u Spaniji. Svi se inace i za EU tu sklapaju. Ako hoces 16:9 toplo ti preporucujem SONY 32FX100. On mi je bio preskup bio je 1100 evra, ali je bio mrak.

driver je napisao(la):
Ono shto sada dobro moze da se kupi je samo LCD, ali treba se malo samo strpiti, do kraja godine ce cena pasti poshteno.

bas si zapeo sa tim LCD televizorim, otidji u neki od salona, pa ces videti da je plasma za sada bolji izbor u klasi diagonale 100+ cm.

Plazma jos uvek ima daleko bolju sliku od LCD-a,drug ima oba i na istoj anteni smo poredili.Wide TV ima jedinu pravu primenu ako gledate program koji emituje u 16:9 a zato je potreban satelitski risiver.Ja imam Sony 32FX66 i Dreambox satelitski risiver,celo fudbalsko prvenstvo sam gledao na Premier kanalima koji su emitovali u 16:9 formatu.To je bilo pravo uzivanje,od te kombinacije nema bolje tako da ko nema sat. risiver neka batali wide TV bar dok nasi ne pocnu da emituju u tom formatu,za jedno 20 god.:D

Bre, ZoNi... Stvarno si čudan čovek. Čovek reče da neće Samsung i druge gluposti... I ti to napišeš! :wall: Samsung je đubre. "Za dobru svinju nema loših pomija". :D :d

enigma66 je napisao(la):
Plazma jos uvek ima daleko bolju sliku od LCD-a,drug ima oba i na istoj anteni smo poredili.Wide TV ima jedinu pravu primenu ako gledate program koji emituje u 16:9 a zato je potreban satelitski risiver.Ja imam Sony 32FX66 i Dreambox satelitski risiver,celo fudbalsko prvenstvo sam gledao na Premier kanalima koji su emitovali u 16:9 formatu.To je bilo pravo uzivanje,od te kombinacije nema bolje tako da ko nema sat. risiver neka batali wide TV bar dok nasi ne pocnu da emituju u tom formatu,za jedno 20 god.:D

Pa primena je mnogo veca. Svakodnevno se pojavljuje materijal koji je wide(serije, filmovi, emisije, sportski program...) samo treba znati gde traziti a tu su i konzole, DVD-ovi...

Ronnie Coleman je napisao(la):
Bre, ZoNi... Stvarno si čudan čovek. Čovek reče da neće Samsung i druge gluposti...
ok, ali sta je sve ovde napisano :p

a ja i dalje smatram da je Samsung odlican - imam 2 TVa i nekoliko monitora i sve je ok... kad neko kaze da je npr. samsung djubre, to mi zvuci kao neka nebulozna glupost...

Ja sam bas danas gledao Samsung cw29z408t i od svega ponudjenog mi se ucinio kao najbolje resenje. Jedina mana po meni mu je sto nema sliku u slici sa dva tjunera, ali dobro to se moze preziveti.

ZoNi je napisao(la):
ok, ali sta je sve ovde napisano :p

a ja i dalje smatram da je Samsung odlican - imam 2 TVa i nekoliko monitora i sve je ok... kad neko kaze da je npr. samsung djubre, to mi zvuci kao neka nebulozna glupost...

Ako tebi Samsung TV ima dobru sliku onda je potrebno s'vremena na vreme da obrises cvikere (ili da ih odmaglis):d , ili posetis svog oftamologa da ti promeni dioptriju!
Kupovao sam TV jedno 3 dobra meseca, i od svega sto sam video kod nas na trzistu, ubedljivo najbolju sliku je imao jedan Philips (made in France) ali je cena bila nesto preko 1k evra (30% skuplji od ostalih).

simpson H je napisao(la):
Ako tebi Samsung TV ima dobru sliku
da, ima veoma dobru sliku... i slazem se sa kjgkreek-om: jedini nedostatak je PiP, ali to i nije toliko presudno...

nego, simpsone, kupovao si TV tri meseca??? Bravo :) Ja ne bih ni kucu toliko trazio :) Ja sam TV kupio za nekih 3-4 dana...

ZoNi je napisao(la):
da, ima veoma dobru sliku... i slazem se sa kjgkreek-om: jedini nedostatak je PiP, ali to i nije toliko presudno...

nego, simpsone, kupovao si TV tri meseca??? Bravo :) Ja ne bih ni kucu toliko trazio :) Ja sam TV kupio za nekih 3-4 dana...

Pa zato si i kupio taj krshic:d

Pocelo je pocelo!!!. Mali off ali u vezi sa ovom temom pogledajte na netu malo o ovoj najnovijoj Pioneer plasmi
Pioneer PDP-5000EX
prva plasma sa full HDTV rezolucijom. Verovatno ce da kosta Boga oca, ali za 2-4 godine svi plasma/LCD televizori ce imati HDTV rezoluciju, tako da kada je vec pocelo, sacekajte malo pa da diskutujemo o ovim masinama.

U pitanju je 50" 1080p plasma i kosta 10000$ i prodaje se samo u USA u jako malim kolicinama tako da ima da se nacekamo...

Ja mislim da ce kroz par godina krenuti i 42" plasme sa punom HDTV rezolucijom sa cenom kao sadasnje HD ready plasme (1024X768), i to ce tad biti odlicna kupovina.
Trenutno najbliza plasma punoj HDTV rezoluciji u Evropi je jedan Philips model sa panelom rezolucije 1024X1080.

ZoNi je napisao(la):
i slazem se sa kjgkreek-om: jedini nedostatak je PiP, ali to i nije toliko presudno...

sa oznakom pq na kraju mesto t ima pip i taj model sam nakraju uzeo i zadovoljan sam slikom, po mom misljenju imao je najbolju sliku od onoga sto je bilo za slicnu cifru.

kjgkreek je napisao(la):
Ja sam bas danas gledao Samsung cw29z408t i od svega ponudjenog mi se ucinio kao najbolje resenje. Jedina mana po meni mu je sto nema sliku u slici sa dva tjunera, ali dobro to se moze preziveti.

Vidim da mnogi ovde ne vole Samsung ali doticni model Samsung cw29z408t se meni najvishe uklopio u moje zahteve i mislim da predstavlja najbloji odnos cene i kvaliteta na nasem trzistu za srednju klasu televizora

E51 ispod ~15K din nema da je solidan
E70 ispod ~35K din nema da je solidan
Na jeftinijim modelima CRT ekrani na nekima već crkavaju posle godinu dana
LCD/Plasma slika u analagnom režimu je jadna , HDTV je daleko.
Najlepšu sliku i dalje daju CRT (klasični) ekrani.
Izbegavajte "nove no name" modele (kvare vid) i ne kupujte jeftino.
Eto , par saveta nije naodmet.

Juce sam u Mekatoru video jako lepu sliku na par JVC CRT modela i ljubazni prodavac mi je dao njihov katalog,deluju prilicno kvalitetno.

Jel imao neko iskustva sa JVC televizorima novije prozivodnje?

Ne kupuju se nešto preterano , ali uvek važi isto pravilo , čak i u jednom JVC tv-u može da bude Turska šasija samo si ime debelo platio.
Ovako na brzinu da se setim , originale ćeš kupiti od: Sony , Samsung , LG , Philips , to su modeli zastupljeni kod nas i u njima nema "kineza".

fanzo je napisao(la):
Ne kupuju se nešto preterano , ali uvek važi isto pravilo , čak i u jednom JVC tv-u može da bude Turska šasija samo si ime debelo platio.
Ovako na brzinu da se setim , originale ćeš kupiti od: Sony , Samsung , LG , Philips , to su modeli zastupljeni kod nas i u njima nema "kineza".
gde bre nema "kineza" kod samsunga?nisam bas siguran kao ni za lg i philips mislim kad se samo pogleda "kvalitet" izrade "novih" to jest modela koji se valjaju kod nas philipsa recimo hmmm ostavljaju blago receno osecaj sumnje

Sveki je napisao(la):
Nema Kineza ali ima iz Sovacke Samsunga koliko hocesh Sonyja iz Spanije....
uh pa sad idem odma da kupim jedan samsung :D cuo sam da su slovaci usavrsili proizvodni proces :p mislim isto sr. kina il slovacka

ivke76 je napisao(la):
uh pa sad idem odma da kupim jedan samsung :D cuo sam da su slovaci usavrsili proizvodni proces :p mislim isto sr. kina il slovacka

Ja sam odgovrio na konstataciju da je sve iz Kine.
A zasto ne bi valjao TV iz Slovacke kada je fabrika napravljena pre par godina po najnovijim standaradima?

Sveki je napisao(la):
Ja sam odgovrio na konstataciju da je sve iz Kine.
A zasto ne bi valjao TV iz Slovacke kada je fabrika napravljena pre par godina po najnovijim standaradima?
ja licno ne volim samsung i zbog toga sto ima polovnih tv-a matorih i preko 10 godina koji ce svaki samsung kvalitetom slike poslati kuci (grundig,philips,trinitron sony itd pa cak i telefunken,saba i ostali matori teskasi :D ) a tek sto ne volim "srebrnu" boju novijih modela uf bas ne volim :) salim se malo naravno koga zadovoljava samsung samo napred mene ne zadovoljava nikako ni kvalitetom slike ni izgledom inace se crt samsunzi danas samo i prodaju u socijala zemljama kao sto je nasa

Vrh Dno