Ako mi se neko iz mog okruženja poznanika požali na posao, ja mu kažem da ima tri opcije:
1. Da promeni poslodavca
2. Da se doedukuje i promeni zanimanje
3. Da postane poslodavac
(Postoji i opcija 4., da postaneš ženska ili muška sponzoruša).
I to je to.
A raditi negde i non-stop izbacivati frustraciju oko sebe je bezobrazluk per se.
Jedno bih dodao na ovo: najgore nije da se kuka i izbacuje frustracija oko sebe, vec "nula informacija".
Kazi ljudima da konkretno znaju kako razmisljas - ni sami Gen Z se medjusobno ne razumeju a misle da ce ovako moci?
Moraju da kazu nesto ljudima. Mozda jeste 'ma idi, uzeo si mi 1000din od plate za moju ugovorenu gresku, to me stresira" ali cutanje nece nigde dovesti.
Dolazi do toliko nesporazuma da policija mora budalama da objasni da slepi ljudi ne mogu da bulje u njih (posto sam legalno slep, cujem dovoljno cesto u socijalnom takva desavanja i opste neinteresovanje za drugacije misljenje do tog nivoa). Da, takvih Gen Z ima ovde.
Sto vise samo pobegnu, sve manje ce se razumeti ljudi! Oni idu iz jedne u drugu krajnost.. od toga da trpe sve idu do toga da ne trpe ni postojanje.
I jos jedna stvar.. dolazi nam na Open-Mic grupica ljudi sa PSIHOLOGOM svojim. Pitate se zasto? Jer nikada im niko nije ispricao salu!
Citali su salu online / text, gledali je u klipu. Sve to mogu da preskoce / pauziraju / uspore - kontrolisu.
Kada im neko prica uzivo toga nema - i oni ne znaju kako da se ponasaju!
Nisu bezibrazni bili niti su izasli, to je bio deo terapije. Ali vidi se ono "error, crash, cannot compute' pogled
🙂
Cime se orpavdava kvalitet zivota da bi nekretnine u NS / BG bile 4000e+ ?
Politikom. Necemo o tome na forumu.
Ali probaj kao obican covek da prodas prosecan stan u BG za 4000e/m2 - neces nijedan poziv dobiri verovatno.
Ja sam prodao sa stvarima i garazom za 4000e/m2 (3700e bez garaze, i da se ne racuna koliko su stvari onda 3200e). Pored Novi Dorcol, extra stanovi. Deklarisan gubitak od strane poreske, bez da sam dao racune za stvari!
To sto izgleda da se prodaje za 5000e je jedno. Ali obican covek da proda i za 4000e je skoro nemoguca misija.