Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Odgledao Sugar prvu sezonu, sjajna serija, odličan Kolin i još bolji prevod našeg @Shomi22 🙂

A plot twist na kraju šeste epizode, lelelele... 👽

Pogledao prve 2 sezone Yellowstone-a i ne mogu da nastavim dalje. Pustio prvu epizodu 3 sezone i posle 20 minuta ugasio.
Nemam zamerku za seriju, ali ono sto nudi, meni 2 sezone dosta.

Postavljen prevod za četvrtu epizodu druge sezone serije "Šećerko"! 😀

Sugar.webp

Uživajte! 😉

Jel imate serije koje su "Odlgedo sam jednom, dobra je serija ali je ne bih upalio vise nikad u zivotu" ?

Meni je to Outsider (HBO).

Mendelsohn sabio glumu, tematika je Stephen King, ali brate koliko tesko za odgledati .. Dobro je - ali tesko.

Ta serija je solidna onoliko koliko traje misterija. Čim krene malo da se odmotava, ozbiljno propada. Džabe gluma i sve kad je scenario amaterski.

Silo sezona 3 epizoda 1. Interesantno, samo se nadam da neće da rastegnu sezonu...

Zna li neki jel ovo poslednja sezona za Silo ili ne?

Kako misliš da bude poslednja kad su 1. knjigu rastegli na 2 sezone serije i u ovoj sad sezoni su tek počeli sa radnjom 2. knjige a ima 3 knjige?
Nisam citao knjigu, zato i pitam. Onda mi je nejbezbolnije da procitam knjigu 😁 jer ako ovako nastave, docekacemo sledece svetako prvenstvo u fudbalu a serija nece biti gotova

@shamanNS Ajde ti meni reci koliko sam u pravu - nisam citao knjige -

Ulje iznad Irana uopste nije Ulje nego Nanobotovi. AI koji govori sa Simsovom zenom je postojao jos u vreme Kongresmena, i ceo razlog zatrpavanja ljudi u Silose je usred "Paperclip scenario-a" - AI je u nameri da zastiti ljude, skapirala da bi se ljudi eventualno samopoubijali (otud bombardovanje Irana kao primer) i dosla do zakljucka da je jedini nacin da ljudi prezive je da ih zatrpa u zemlju. Nema nikakvog "Nuclear fallout-a", vec je napolju nezdravo zato sto postoje nanobotovi koji otprilike samelju sve organsko sto se pojavi na povrsini.

E sad posto je zasnovano na knjizi a pisci obicno odrade expand ideje, bice da su neki pacifisti (protivnici nuklearnog naoruzanja i slicno) cackali taj AI, ili je taj AI imao filozofski konflikt sam sa sobom i slicno. Pilule za kontrolu memorije su bitne (Kongresmenova sestra > Juliette) za pricu. Podzemni tuneli povezuju Silose. Usled cinjenice da su ljudi ko misevi a AI kontrolise frikin Nano Botove, kraj price ce da ima jedan veliki ass-pull gde ce nekako da pobede taj AI sa nekim virusom i slicno, ili ce da bude tuzan kraj

Ne moras mi spoil-ovati samo mi daj procenat kolko sam u pravu ? 🙂

@Kolektor S obzirom da sam taj serijal pročitao negde polovinom 2023. godine i da sam posle toga pročitao nekih 100-ak knjiga sad se čak ni kraja ne sećam a kamoli detalja iz sve 3 knjige 😅

Screenshot_20260711_205114_Chrome.webp

I inače kratko pamtim detalje radnje pročitanih knjiga a još gori slučaj je za stvari koje sam slušao audiobook, a za Silo trilogiju sam ako se ne varam 2 od 3 knjige slušao audiobook a jednu čitao ebook jer sam ili tipa nalazio samo audiobook sa drugim naratorom ili nisam išao u šetnje u tom periodu godine pa sam baš čitao čitao (bzvz mi je kad sam u kući i ne radim ništa drugo da slušam audiobook).

Tako da čak sad nisam siguran ni da li su bili nanobotovi ili biološki/hemijski agensi.

Spojlerčić:
Ako se ne varam "sećam" se samo da su ti koji su napravili Silo bili ti koji su "pustili" to i valjda zbog neke logike kako je takav epilog neizbežan i da ako oni to ne bi uradili prvi druge nacije bi njima uradile istu stvar.

Meni čak ne zvuči poznato ni da je u čeloj priči uopšte bio ikakav AI? U smislu da je AI diktirao i komandovao šta ljudi rade. Pre ili posle konstrukcije silosa.

A ko i kako upravlja silosima i kako su konstruisani bi bio već ozbiljan spoiler da ti ovde pišem. Ako baš baš hoćeš spoiler "hint" u vidu jedne reči evo je: "cryosleep".

Uglavnom, tipa 65% druge knjige ti je kao "flashback" tj time-jump u nazad nekoliko decenija i bavi se konstrukcijom silosa. Ako nisam pobrkao lončiće sa nekim drugim SciFi knjigama koje sam čitao do kraja serijala ima i neki time-jump u budućnost.

Za sad (pogledao sam samo ep 1) sa sigurnošću se sećam samo da je ova senatorka u seriji u knjizi bila senator 😂😂

Ulje iznad Irana uopste nije Ulje nego Nanobotovi. AI koji govori sa Simsovom zenom je postojao jos u vreme Kongresmena, i ceo razlog zatrpavanja ljudi u Silose je usred "Paperclip scenario-a" - AI je u nameri da zastiti ljude, skapirala da bi se ljudi eventualno samopoubijali (otud bombardovanje Irana kao primer) i dosla do zakljucka da je jedini nacin da ljudi prezive je da ih zatrpa u zemlju. Nema nikakvog "Nuclear fallout-a", vec je napolju nezdravo zato sto postoje nanobotovi koji otprilike samelju sve organsko sto se pojavi na povrsini.

E sad posto je zasnovano na knjizi a pisci obicno odrade expand ideje, bice da su neki pacifisti (protivnici nuklearnog naoruzanja i slicno) cackali taj AI, ili je taj AI imao filozofski konflikt sam sa sobom i slicno. Pilule za kontrolu memorije su bitne (Kongresmenova sestra > Juliette) za pricu. Podzemni tuneli povezuju Silose. Usled cinjenice da su ljudi ko misevi a AI kontrolise frikin Nano Botove, kraj price ce da ima jedan veliki ass-pull gde ce nekako da pobede taj AI sa nekim virusom i slicno, ili ce da bude tuzan kraj

Nakon odgledanih par epizoda prve sezone resio sam da stanem sa gledanjem i procitam sve kniige. Prilicno dobra dedukcija.

prilicno dobra dedukcija
Meni to napisano u njegovom spoileru žešće izgleda kao nešto što je ispljunuo neki chatbot, ili eventualno Reddit teorija.

Nakon odgledanih par epizoda prve sezone resio sam da stanem sa gledanjem i procitam sve kniige
Takođe 😊 Inspirisala me ona lažna tenzija i skroz d*bilna situacija dole u mechanical nivou u beše epizodi 3 ili 4. Videlo se da sakate izvorni materijal 😂😂😂

10% knjige su mnogo bolje nego serija

Jel imate serije koje su "Odlgedo sam jednom, dobra je serija ali je ne bih upalio vise nikad u zivotu" ?

Meni je to Outsider (HBO).

Mendelsohn sabio glumu, tematika je Stephen King, ali brate koliko tesko za odgledati .. Dobro je - ali tesko.
Upravo odgledao Outsider.

Početne epizode prilično zanimljive, plus ja nisam ni gledao trailer, očekivao sam klasičnu detektivsku seriju.
Posle kreće razvodnjavanje, razvlačenje epizoda sa minimalno događaja i prilično nezanimljivo razrešenje.
6/10 recimo, iako je zaplet bio prilično zanimljiv, i prve 2-3 epizode su prilično dobre.

From S04. Nemam reči. Premotavao sam poslednje 2 epizode, samo da dodje kraj, i onda .... Ladno ima jos jedna sezona

Odličan je Šećerko bas mi se svidja. Pogotova ta njegova ljudskost koju iskazuje u odnosima prema slabima i ljudima u nepovoljnim situacijama.

Preveo sam i postavio prevod za prvu epizodu Apple-ove serije "Nije Lako Biti Margo".
Ako nije lako Margo, verujte mi da nije bilo lako ni prevesti je. Komedije su valjda jedini žanr u kojem se prevodilac istovremeno znoji, smeje i pita da li će fora uopšte raditi na našem jeziku. 😄
Nadam se da sam uspeo da sačuvam duh serije i da će vam biti podjednako zabavna kao i meni dok sam je prevodio. Udobno se smestite, pustite prvu epizodu i upoznajte Margo - devojku koja ima više problema nego novca, ali i više šarma nego pametnih životnih odluka.
Prijatno gledanje i, kao i uvek, utisci su dobrodošli!

Margo's Got Money Troubles.webp

"Margo's Got Money Troubles" je duhovita, šarmantna i pomalo otkačena komedija-drama koja na odličan način spaja humor i životne probleme, bez upadanja u patetiku.
Sjajna glumačka ekipa predvođena El Fening, uz Mišel Fajfer i Nika Ofermana (čak se i Nikol Kidman pojavljuje), samo je dodatni razlog da joj pružite šansu.
Priča prati Margo, mladu studentkinju kojoj se život preko noći okrene naglavačke. Sa bebom, gomilom računa i još većom gomilom ne baš sjajnih životnih odluka, primorana je da pronađe način da preživi. A kada vam je otac bivši profesionalni kečer, saveti koje dobijate uglavnom nisu iz priručnika za roditelje. 😄 Rezultat je niz urnebesnih situacija, simpatičnih likova i mnogo topline ispod sloja ludih ideja.
Ako volite inteligentan humor, neobične porodične odnose i priče o ljudima koji pokušavaju da sastave kraj s krajem na najkreativnije moguće načine - dajte Margo šansu.
Možda nema para, ali serija definitivno ima karakter.

Prijatno gledanje!

Nije 10 nego 9 😂😂 (, od 6. do 14. ; ok, uleteo sam sat i po u sledeći dan sa finalnom epizodom). Prvu sezonu sam odgledao u intervalu od 26-27 sati a posle sam malo usporio 😅 na 6-8 epizoda dnevno u proseku.

Neću.
Što? Ne gotiviš Farela ili nešto drugo po sredi.

Blago se tebi kad mozes vise od 2-3 epizode da spojiš. Ne pamtim.kad sam odgledao više u cugu, uglavnom 1, 2 ep

Nazad
Vrh Dno