Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026

Obala Slonovače zbog taktiziranja Norveške protiv Francuske, to se uvek obije o glavu. 😄

Francuska je prejaka za Švedsku.

Obala Slonovace - Norveska 2-2 u regularno vremenu, Norveska ide dalje

Francuzi lagano. Norvežani idu dalje, ali jedva uspevaju, mozda cak i na penale.

I za mene Francuzi laganica dalje. Mislim da je 50%-50% sansi za obe ekipe. Mozda mala prednost za Norvezane.

Takođe Siniša jeste bio jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca na svetu i u vrhu u skoro svakoj kategoriji ali nije jedini sa uspešnošću od preko 10% (kako kažeš 1,05), čak ni među onima koji su šutnuli preko 100 slobodnih...
Za Badja i Sukera mi je statistiku pogresno dala AI - to jesam pogresio, ali su obojica imali preko 80% uspesnost, manje vise sam govorio o tehnici sutiranja

Sto se tice slobodnjaka, Sinisa JESTE prvi po uspesnosti, a evo je i detaljna lista koju sam spomenuo - LINK

Ono sto sam permutovao je kako se lista racuna - ide Free Kick goal per game played, ali sam bio u pravu da je Sinisa apsolutno prvi -

Mihajlovic - 0.105

Marcos Assuncao - 0.103

Marcelinho - 0.100

Pierre Van Hooijdonk - 0.100

Sad odgledah penale Hol - maroko

Iskreno, veci papanu su ispali Holandjani.
Voditelj mi najvise isao na zivac.
Kaze lik "kakav zicer je promasio....!"
Rodjo, stani ispred gola i probaj da das gol sa bele tacke, da te vidim. Cuj, zicer, pa ***.

Za Badja i Sukera mi je statistiku pogresno dala AI - to jesam pogresio, ali su obojica imali preko 80% uspesnost, manje vise sam govorio o tehnici sutiranja

Sto se tice slobodnjaka, Sinisa JESTE prvi po uspesnosti, a evo je i detaljna lista koju sam spomenuo - LINK

Ono sto sam permutovao je kako se lista racuna - ide Free Kick goal per game played, ali sam bio u pravu da je Sinisa apsolutno prvi -

Mihajlovic - 0.105

Marcos Assuncao - 0.103

Marcelinho - 0.100

Pierre Van Hooijdonk - 0.100
Pošto piše na stranici messivsronaldo ko sam ja da sumnjam u kredibilitet tih podataka bez obzira što se, ako se malo pretraži net lako dođe do podataka da ima igrača koji na manjem uzorku imaju veći procenat pogodaka tako da Siniša ipak sveukupno NIJE prvi po uspešnosti već samo ima najbolji conversion rate među prvih 10 na listi po broju pogodaka iz slobodnih udaraca - a to su dve potpuno različite stvari ...

Što se tiče Bađa i Šukera - tako je to kada se u svemu slepo veruje veštačkoj inteligenciji pa dođemo do toga da su prvo na 100% iz penala, pa zatim da nisu na 100% iz penala u svim takmičenjima već samo u prvenstvima, pa onda da nisu ni u prvenstvima nego su na preko 80%, a možda ipak...

Ne znam statistiku ali koliko pamtim Žuninjo je najbolje izvodio slobodnjake.
To je ono sto ja pokusavam da kazem.

Pamte ga ljudi po specifcinoj tehnici, lik je fakticki izmislio Knuckleball, i umeo da gadja veoma specificne udarce

Sinisa je jednostavno bio bolji. Ko je pratio Sinisu pogotovo u Lazio-u, to su bile golcine sa po 35 metara, a brzina lopte je bila takva da cak i kada je niska parabola, golman ne stigne da reaguje. Da ne kacim, jer nije tema, imas kompilaciju neko je uradio 66 golova Sinise kroz karijeru. Pogledaj na YT.

1. Francuska - Švedska: ako proðu Šveðani to će biti ravno senzaciji. Od mene iz keca u kec, Francuzi idu dalje
2. Obala slonovače - Norveška: ovde je već dosta neizvesno, mogu i jedni i drugi. Od mene nula u nulu, Obala prolazi na produžetke

Kontra-argument iz autoriteta. Da si procitao clanak umesto sto si samo pogledao statistiku video bi da su podatke veoma pazljivo skupljali da bi dosli do liste.
Da si pročitao članak video bi da se radi o listi 10 igrača sa najviše golova iz slobodnih udaraca (i plus još četiri notable players) na kojoj Siniša ima najbolji per game ratio samo među njima desetoricom a iz kog si ti izvukao pogrešan zaključak da ima overall najbolji što naravno nije tačno (recimo pročitaj o James Ward-Prowse-u). Da li je bio statistički najuspešniji - Nije, da li je bio najbolji (po meni subjektivno gledano jeste), da li ga najviše gotivim od svih sa liste - definitivno da!

Takođe da si pažljivo čitao umesto što si pogledao samo tabelu video bi da za Van Hooijdonka u tekstu piše Pierre van Hooijdonk. He netted 51 direct free kicks in just 409 top-level games, giving him a remarkable rate of 0.125 free kick goals per game — better than anyone in the actual top 10!a onda u tabeli ispod stoji da je tih 51 gol postigao iz 508 mečeva i upravo zbog toga se pozivam na kredibilitet stranice.

A što se tiče toga kako je on izvodio slobodne udarce ne treba mi savetovati da gledam YT jer sam kao veliki navijač Zvezde gledao svaki Zvezdin meč na domaćem stadionu kada je on igrao za Zvezdu, uključujući i evropske i meč protiv Bajerna tako da prvenstveno odatle a nakon toga i putem direktnih prenosa Sampdorije i Lacija znam kako je šutirao penale i bez YT pošto, znaš, ima i nas starijih koji znaju kako izgleda život i bez YT i brata Čata.

Poslednja izmena:
Cim vidis ovu crticu prestajes da citas dalje jer su ogromne sanse da je jos jedan AI slop i to je to

1782827927067.webp

Kad je rec o penalima ja se uvek setim Paul Brajtner-a ili Der Afro kako su ga zvali.
Nije nesto mnogo golova dao iz penala ali kad opali po lopti golmani se sklanjaju..😁
Mada,bio je slabovid (dioptrija -4) pa je mozda video samo stative pa, sto se kaze, da raspalim iz sve snage.🤣
Salu na stranu, on je sa 22 god postao i evropski i svetski prvak, malo li je.

Pa naravno da sam u pravu, dok ti čak ni sada nisi u pravu pošto ni malo nemam razloga da budem nervozan... Btw pošto već pominješ (ne)poštovanje sagovornika da se podsetimo ko je ono od nas dvojice prvi, malo nervozno napisao "Da si pročitao članak umesto što si samo pogledao statistiku"... Naravno kada ja odgovorim istim rečima to je nepoštovanje sagovornika ali kada je prvi put to napisano nije se radilo o nepoštovanju i nervozi...

CIV - NOR 3:2
FRA - SWE 3:0
MEX - ECU 1:0

Tesko ce Meksiko do cetiri ponede zaredom. Mozda i prodju posle produzetaka ili penala, ali ovi juznoamericki derbiji su uglavnom neizvesni.

Mislio sam na oba kontinenta, gde je Mexico za razliku od USA po navijackom mentalitetu blizak zemljama sa drugog kontinenta.

@DukeLander u pravu si otislo se u offtopic, izvinjenje sa moje strane.

Jonas Friedrich glavni nemacki komentator pre utakmice:

"With all due respect, Paraguay is no opponent, they're a third class team! It's like a Cup game between a Bundesliga team and a 4th division side"

Ljudi nemojte vise o penalima ljubi vas brat. Dobicu dezavi o penalima protiv Argentine u Italiji 1990. kada su nas izbacili u cetvrtfinalu a mi bili bolji sa igracem manje tekmu sa sve Maradonom u Agentinskom timu.

Poslednja izmena:
Norvezani vrlo mrtvi za sada.. Ne budu li krenuli agresivnije ovi ce im umuvati gol, pa posle utakmice mogu lepo da odveslaju kuci!

Nazad
Vrh Dno