Jedino ako ih nije gasio mesec dana i gledao na UHD.To je mesečna potrošnja, resetuje se svakog meseca.
Jedino ako ih nije gasio mesec dana i gledao na UHD.To je mesečna potrošnja, resetuje se svakog meseca.
Da li se dobije WiFi dongle da ubaciš u TV, ili treba da se ima televizor sa ugradjenim WiFiom?Meni je televiziju čovek povezao na wifi, ruter u struju Nije bilo bušenja...
To mi je najbolja opcija. Hvala na pomoći.Dobiješ android TV box koji ima ugrađen wifi. Box se povezuje sa TV putem HDMI kabla, tako da TV ne mora da bude ni pametan ni da ima wifi. Samo da ima taj HDMI ulaz.
Nisu isti uslovi, podrazumeva se da sam sprovodis kablove po kuci ako ti wifi mreza ne zadovoljava potrebe.Hvala na odgovoru. Zaboravio sam pitati u prethodnoj poruci, kakve su instalacije za TV?
ako neko ima u ovoj temi ko je uzimao kućni net + tv paket, da li su instalacije iste kao kada se uvodi optika ili coax mreža? Da li će se morati bušiti i razvlačiti kablovi ili je instalacija prosta kao i za net?
Znači samo treba da priključim taj TV box u struju i konektujem ga preko WiFia i to je to? Bez ikakvog provlačenja i gluposti kao kod koaxijalne?Nisu isti uslovi, podrazumeva se da sam sprovodis kablove po kuci ako ti wifi mreza ne zadovoljava potrebe.
To je sve što želim. Hvala!Da, ako nije previse daleko od rutera.
Ne buši se ništa.To mi je najbolja opcija. Hvala na pomoći.
Možda glupo pitanje, ali da li će se išta trebati bušiti ili razvlačiti za taj TV box?
To mi je dobro.Ne buši se ništa.
Ne nije mesecna potrosnja. Ukupna je.To je mesečna potrošnja, resetuje se svakog meseca.
Samo navedeš adresu na kojoj je 5G KN dostupan, a svakako kada te budu zvali ostavljaš i svoje podatke iz LK koji će biti u ugovoru i daješ adresu na koju želiš da ti pošalju ruter.Koja je procedura kada se uzima 5g kn preko A1 sajta sa drugom adresom posto moja nema dostupnost?
Uvek salju ruter na kucnu adresu ili se moze i u poslovnici preuzeti?Samo navedeš adresu na kojoj je 5G KN dostupan, a svakako kada te budu zvali ostavljaš i svoje podatke iz LK koji će biti u ugovoru i daješ adresu na koju želiš da ti pošalju ruter.
Verovatno može. Kada su me pozvali, rekao sam da sam svakako planirao da odem do poslovnice i podnesem zahtev za 5G KN, pa mi je rečeno da je bolje ovako, pošto nemaju na stanju u svakoj poslovnici 5G ruter.Ne vidim sto ne bi mogao u poslovnici pokupiti,ako ga imaju na stanju. Racunam i da mozes da porucis u poslovnicu a ne kucnu adresu mada nikad ne znas sta su oni naumili.
Kurirska sluzba donese ili neko iz A1?Verovatno može. Kada su me pozvali, rekao sam da sam svakako planirao da odem do poslovnice i podnesem zahtev za 5G KN, pa mi je rečeno da je bolje ovako, pošto nemaju na stanju u svakoj poslovnici 5G ruter.
Na drugu adresu si uzeo ili si pokriven?@Tihi91 tek treba da stigne, pa ću javiti. 😁
Svaka čast brate, u pravu si sve! To je ista informacija koju sam i ja izvukao iz konteksta iz Google pretrage (NE ChatGPT) i to smajlijem naznačio da treba uzeti sa dozom rezerve kao nepouzdano. Međutim i kada želiš nekome da pomogneš, tvoje poruke kritikuju bez ikakvog povoda pojedini "pametnjakovići" koji nemaju preča posla u životu, nego po ceo dan vise po forumima i traže žrtvu da glume i sole pamet, kao da su naučnici u Nasi i profesori na Oxfordu. Mada nisu oni najgori, nego oni što lajkuju njihove poruke a nisu ni svesni šta lajkuju.Neki se clanovi ljute kad hocu da im pomognem, tatini sinovi bogom dani. Nadam se da ce sad biti bolje.
Ovo je sa sajta kod njih i da, promenjen je tekst o ogranicenju.
"Radi obezbeđivanja optimalnog kvaliteta usluge za sve korisnike, a u cilju sprovođenja redovnih mera za upravljanje saobraćajem, A1 zadržava pravo da korisnicima KućniNet Basic, KućniNet, KućniNet Plus tarifa privremeno ograniči brzinu prenosa podataka na maksimalno 5 Mbps za download. Ograničenje brzine se automatski uklanja po prestanku sprovođenja neophodnih redovnih mera za upravljanjem saobraćajem.
Radi obezbeđivanja optimalnog kvaliteta usluge za sve korisnike, a u cilju sprovođenja redovnih mera za upravljanje saobraćajem, A1 zadržava pravo da korisnicima 5G KućniNet Basic, 5G KućniNet, 5G KućniNet Plus, 5G KućniNet Duo, 5G KućniNet Duo Plus tarifa privremeno ograniči brzinu prenosa podataka na maksimalno 50 Mbps za download. Ograničenje brzine se automatski uklanja po prestanku sprovođenja neophodnih redovnih mera za upravljanjem saobraćajem. "
U prevodu, ako ceo dan skidas torente i cepas tipa TB dnevno, da, ugasice te maksimalno. Sto je i normalno. Kao sto uvek za telefoniju ima informacija da se prevelik saobracaj moze dodatno naplatiti i da je za fizicka lica zabranjeno da preko broja obavljaju poslove call centara itd. U prevodu, ukoliko si biznis i zoves i pricas ceo dan ili ti treba 100TB neta dnevno, sklopis ugovor kao firma.
Dakle sve moze ali u normalnim kolicinama.
Dakle kao sto operateri prate potrosnju instagrama, fejsa ili tv aplikacija poput irisa, prate i ostale sadrzaje. Ne verujem da ce bilo koga da ogranice za recimo Duo paket i saobracaj xplore aplikacije, ali ako vide neke nerealne streamove ili torente, onda imaju osnov.
Znam da postoji zabuna oko tog ogranicenja koje se pojavilo u A1. I oni na svakih mesec dana promene deo teksta o detaljnim informacijama ili raznim uslovima koriscenja. To su sva ona sitna slova i gomila stranica koje niko ne zeli da cita, a bas tu moze da se nadje neki uslov koji, ukoliko ispunjen, moze dovesti do problema. Mada ja i dalje mislim da smo svi mi ovde da pomognemo jedni drugima, koliko mozemo. Uz to ako mozemo i da posavetujemo jedni druge, sta je dobar ili racionalan izbor, tim bolje. I za kraj bih samo posavetovao kolege forumase da, nevezano samo za A1 vec za sve, detaljno procitaju dodatne informacije i uslove koriscenja ko bilo kog/svakog operatera. Time necemo dolaziti u situaciju da na 10 strana ponavljamo jedne te iste informacije. Ili da ulazimo u detaljne rasprave prilicno jasno napisanih uslova.Svaka čast brate, u pravu si sve! To je ista informacija koju sam i ja izvukao iz konteksta iz Google pretrage (NE ChatGPT) i to smajlijem naznačio da treba uzeti sa dozom rezerve kao nepouzdano. Međutim i kada želiš nekome da pomogneš, tvoje poruke kritikuju bez ikakvog povoda pojedini "pametnjakovići" koji nemaju preča posla u životu, nego po ceo dan vise po forumima i traže žrtvu da glume i sole pamet, kao da su naučnici u Nasi i profesori na Oxfordu. Mada nisu oni najgori, nego oni što lajkuju njihove poruke a nisu ni svesni šta lajkuju.
Tema ima 344 stranica i ne treba zamerati sto svi nisu sve procitali pre pisanja posta.Time necemo dolaziti u situaciju da na 10 strana ponavljamo jedne te iste informacije.
Mislim da bi cak i bilo bolesno procitati i zapamtiti svih 344 strane samo jedne teme. Ali kako moze da bude lakse da se udje na forum, nadje tema, postavi pitanje i ceka odgovor, pa nek bude i sat vremena, a tesko da se na istoj strani A1 sajta, skroluje dole i procita pa nek bude i 20 recenica. Ovde je veliki deo clanova zaista i vise nego korektan i svakome ce pomoci, ali ponekad je tema pretrpana bez potrebe i medju tim porukama se konkretan problem preskoci. Predlazem da se odvoji i napravi nova tema pa da se tamo vrte diskusije da li je i koliko ogranicen tj neogranicen A1 Kucni Net.Tema ima 344 stranica i ne treba zamerati sto svi nisu sve procitali pre pisanja posta.
Najbolje da se obratis podrsci u slucaju da je u tvom kraju neki servis na anteni, pa zbog toga ima poteskoca. Prvo proveri sa njima. Ako oni kazu da nema nikakvih radova, sacekaj do veceras, mozda je zagusenje mreze ili preopterecena antena, ako se ne resi "samo od sebe", mozda ce reset rutera da pomogne. Ali to nek bude poslednja opcija. Na kraju krajeva, ako i to ne pomogne, a net na telefonu radi normalno, mozda je do rutera. Reklamiras ga u poslovnici i trazis zamenski dok ga ne poprave.Od juče su prva i treća lampica zelene na NX520 tp link ruteru i od tada je mnogo mala brzina oko 2-3mb. Samo kad su sve 6 lampice bele onda ima punu brzinu. Dešava se popodne posle 14h. Restartovanje na dugme pozadi samo pomogne na sat-dva i posle opet isto. Koji je problem i kako da ga rešim?
Predlazem da se odvoji i napravi nova tema pa da se tamo vrte diskusije da li je i koliko ogranicen tj neogranicen A1 Kucni Net.
Zna li se koje su brzine portova kod tih 5G KN rutera?Postoji jer ruteri imaju LAN konektor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari