Dizel je bio značajno jeftiniji nego u Srbiji, za benzin nisam obraćao pažnju.
Ako želiš pauzu na putu, u toku vožnje, jeli smo začuđujući dobro na ovoj pumpi
Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.
maps.app.goo.gl
Jako je lepa klopa, lepe porcije, slatkiši odlični. Instaliraš neku app pa imaš još i popust. Nikad nisam tako lepo jeo na autoputu.
Što se tiče obilazaka Istre, ima puno lepih gradića u unutrašnjosti, Motovun, Buje, Oprtalj, Grožnjan, Pazin... U letnjem periodu budu velike gužve. Ima fantastičan hotel, San Canzian, za noć-dve je baš dobra opcija. Hrana je fantazija, jako su čudni neki spojevi (ako uzmeš njihov tasting menu), ali se treba prepustiti, baš znaju šta rade.
Iz Fažane imaš izlet na Brijune, to možda već znaš, interesantno je iskustvo - naročito ako si sa decom. Rovinj je lep ali je preterana gužva preko leta. Ima puno biciklističkih staza, šetalište uz more, i to je stvarno lepo. Plaže nisu nešto sjajne. Imaš izlete na Svetu Katarinu i Banjol, to je isto interesantno.
Meni su manji Istarski gradovi mnogo lepi, sad smo bili u Poreču, interesantan je, mali, sve se pređe peške za sat vremena. Sve je uredno, ima bici staza kroz Funtanu, do Vrsara i Kovresade, tu smo baš uživali. Opet, mi smo išli kad je skoro sve bilo prazno, ne znam kolika bude gužva leti, i da li se uopšte može voziti na višim temperaturama.