Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Registrovan sam u Tall4all od starta posle godine. Prolog leta koristio na jednoj naplatnoj rampi u Albaniji.
Sad kad udjem u Apk. imam Sr, MK, HR i Cg.
Ne secam se da li je i Albanija bila nabrojana ili su je izbacili naknadno?

Hvala, bas nisam mogao da se setim a znam da je radilo. Ne na svim naplatnim mestima, mislim da je samo na jednom. Ako se dobro sećam.

U Albaniji nema naplate putarine. Plaća se samo prolaz kroz tunel
Nema ni na Kosovu nikakve naplate

Poslednja izmena:
To u neki lokalizovani harači, manje više razumljivo
Mada Albanci tvrde da ni to ne bi smelo da se naplaćuje jer su za izgradnju korišćena sredstva naroda i prilično su ljuti zbog toga 🙂

Screenshot ili #nijesedesilo

Normalno da ce biti da se nije desilo, sistem pamti poslednjih 30 dana.
Ne moram nikom da dokazujem, kažem sta mi se desilo. Ne može niko da me razuveri.

U app t4a mi stoje svi računi i prolazi od kako sam kupio tag koji je registrovan na t4a, a tome ima više od dve godine.

Ima putarine, na ulazu nekih 5e za auta. Rampa je na nekih recimo 10-20km od prelaza Vrbnica. I posle toga negde ispred Tirane ima rampe za sveze otvorenu deonicu ali je bio free period kad sam naišao. Verujem da se sada i tu naplaćuje.

Imaš na m3jlu Svi računi i specifikacije dolaze na mejl

Nemojmo preterivati, nije HR Grčka, da nema pumpi na autoputu. Možda nisu česte kao kod nas, ali bilo koji auto bi na rezervi trebao da stigne do sledeće pumpe bez problema.
Pozdrav

Evo dodali i Republiku Srpku kod nas, da možemo i mi iz Srbije da koristimo tag tamo. Imate autoput uopšte? 🙂
mada nešto neće registracija da prodje, kaže "Došlo je do greške. Molimo Vas pokušajte ponovo". Mora da je velika navala, pa server ne stiže da odradi 🙂

Naravno da u aplikaciji nema odrađen update, a na sajtu je i dalje ovo što si već napisao.

Proradilo i može da se doda kartica za Republiku Srpsku.

Drustvo, je l imate neki savet za putovanje u Istru?
Na kakve si savete mislio? Šta obići? Koje ti je krajnje odredište?

Što se goriva tiče, kad smo išli krajem martqy razlikovala se cena goriva na pumpama na AP I u gradovima, i to ozbiljno, mislim 20+ centi, raspitaj se je li to i dalje slučaj, pa planiraj da malo napraviš skretanje sa AP, lepa je ušteda. Takođe, ako koristiš tag za putarinu, štediš nekih 21% ako se ne varam.

Onda sam te pogrešno protumačio 🤣

Na kakve si savete mislio? Šta obići? Koje ti je krajnje odredište?

Što se goriva tiče, kad smo išli krajem martqy razlikovala se cena goriva na pumpama na AP I u gradovima, i to ozbiljno, mislim 20+ centi, raspitaj se je li to i dalje slučaj, pa planiraj da malo napraviš skretanje sa AP, lepa je ušteda. Takođe, ako koristiš tag za putarinu, štediš nekih 21% ako se ne varam.
Hvala na info. Ne brinem preterano za benzin, verovatno cu imati manje punjenje tokom puta a napunicu pun pred granicu.

Odrediste Fazana/Rovinj/Pula. Ako imate neke predloge za klopu, pisite! Hvala unapred

Dizel je bio značajno jeftiniji nego u Srbiji, za benzin nisam obraćao pažnju.

Ako želiš pauzu na putu, u toku vožnje, jeli smo začuđujući dobro na ovoj pumpi

Jako je lepa klopa, lepe porcije, slatkiši odlični. Instaliraš neku app pa imaš još i popust. Nikad nisam tako lepo jeo na autoputu.

Što se tiče obilazaka Istre, ima puno lepih gradića u unutrašnjosti, Motovun, Buje, Oprtalj, Grožnjan, Pazin... U letnjem periodu budu velike gužve. Ima fantastičan hotel, San Canzian, za noć-dve je baš dobra opcija. Hrana je fantazija, jako su čudni neki spojevi (ako uzmeš njihov tasting menu), ali se treba prepustiti, baš znaju šta rade.

Iz Fažane imaš izlet na Brijune, to možda već znaš, interesantno je iskustvo - naročito ako si sa decom. Rovinj je lep ali je preterana gužva preko leta. Ima puno biciklističkih staza, šetalište uz more, i to je stvarno lepo. Plaže nisu nešto sjajne. Imaš izlete na Svetu Katarinu i Banjol, to je isto interesantno.

Meni su manji Istarski gradovi mnogo lepi, sad smo bili u Poreču, interesantan je, mali, sve se pređe peške za sat vremena. Sve je uredno, ima bici staza kroz Funtanu, do Vrsara i Kovresade, tu smo baš uživali. Opet, mi smo išli kad je skoro sve bilo prazno, ne znam kolika bude gužva leti, i da li se uopšte može voziti na višim temperaturama.

Dizel je bio značajno jeftiniji nego u Srbiji, za benzin nisam obraćao pažnju.

Ako želiš pauzu na putu, u toku vožnje, jeli smo začuđujući dobro na ovoj pumpi

Jako je lepa klopa, lepe porcije, slatkiši odlični. Instaliraš neku app pa imaš još i popust. Nikad nisam tako lepo jeo na autoputu.

Što se tiče obilazaka Istre, ima puno lepih gradića u unutrašnjosti, Motovun, Buje, Oprtalj, Grožnjan, Pazin... U letnjem periodu budu velike gužve. Ima fantastičan hotel, San Canzian, za noć-dve je baš dobra opcija. Hrana je fantazija, jako su čudni neki spojevi (ako uzmeš njihov tasting menu), ali se treba prepustiti, baš znaju šta rade.

Iz Fažane imaš izlet na Brijune, to možda već znaš, interesantno je iskustvo - naročito ako si sa decom. Rovinj je lep ali je preterana gužva preko leta. Ima puno biciklističkih staza, šetalište uz more, i to je stvarno lepo. Plaže nisu nešto sjajne. Imaš izlete na Svetu Katarinu i Banjol, to je isto interesantno.

Meni su manji Istarski gradovi mnogo lepi, sad smo bili u Poreču, interesantan je, mali, sve se pređe peške za sat vremena. Sve je uredno, ima bici staza kroz Funtanu, do Vrsara i Kovresade, tu smo baš uživali. Opet, mi smo išli kad je skoro sve bilo prazno, ne znam kolika bude gužva leti, i da li se uopšte može voziti na višim temperaturama.
Super hvala! Je l Imas mozda predloge za dobre plaze za decu u potezu od Fazane do Poreza?

Razmisljam da odem par dana do Valone. Jel bolje ici preko Makedonije (auto put, duzi put) ili preko CG? Ne znam gde je manja guzva krajem juna...
I ako imate neki savet za Albaniju, Valonu konkretno, nisam bio nikad...

Nazad
Vrh Dno