Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sta se desava ako neko ima neki kes u plusu kod njih (10K+ dinara) jer je uplacivio za vrrme 1din perioda i zeli da raskine ugovor? Da li Sbb ima mogucnost da mu to isplati?
Pa moraju da vrate pare, jer po ugovoru ne mogu da ih fakturišu. Ako to ne urade krše Ugovor i moj je savet da se to obavezno uradi pre raskida.

Nisi ništa potpisao, tako da možeš.
Ako je pristao, to znači da je usput nekako i potpisao. Ne znam kako oni to tačno rade, da li je SMS ili šta već, ali sve ponude za zadržavanje su im zapravo novi ugovori/aneksi. U njegovom slučaju, pristao je da neki novi paket plaća 12 meseci po ceni starog, pa još 12 po punoj. Ali opet, pošto je odrađeno na daljinu, ima dve nedelje fore i da odustane.

8 meseci za 1RSD posle EON full paket za 4800RSD
To je stari paket, ne može se opet uzeti, čak ni u ovom posebnom slučaju. Sigurno se misli na NET TV Basic +, pošto će njemu ta cena biti nakon poskupljenja, a to isto su i meni nudili, koji trenutno imam EON Full. S tim u vezi, treba imati u vidu da je sadržaj tih paketa različit, što u giga gradovima podrazumeva i recimo manju brzinu interneta, tj. pad sa 500/250 na 300/150. Valjda su i TV kanali drugačiji, ali nisam se baš udubljivao. Naravno, poznata je priča i za EON aplikaciju, tj. slotove. Prihvatanjem ponude se pritom odmah prelazi na novi paket.

електронског отпада
Problem je što njima to nije uvek elektronski otpad, lako se desi da daju nekom novom korisniku ili starom ako mu se pokvari trenutna oprema ili šta već.

gleda se ono što si potpisao i što stoji na papiru "do 8 dana" od tog potpisa.
Ne, na papiru piše osam dana od pestanka ugovora, a isto tako da si saglasan da se raskid realizuje zaključno do 30. juna. Papir, dakle, ne definiše kad se tačno raskid realizuje.

Poslednja izmena:
Vi kojima su nudili 8-12 meseci po dinar, jeste li zvali telefonom ili isli u poslovnicu? I jeste podneli bas zahtev za raskid ili se "raspitivali" samo?

Može i jedno i drugo. Ja sam se samo raspitivao (naknadno sam podneo i zvaničan zahtev), a neki su odmah podneli zahteve. Sve je dokumentovano na temi.

Ne, na papiru piše osam dana od pestanka ugovora, a isto tako da si saglasan da se raskid realizuje zaključno do 30. juna. Papir, dakle, ne definiše kad se tačno raskid realizuje.
Ne, ona (kod koga ste već bili u SBB-u) tamo upiše datum 7 dana od datuma potpisa, a papir ("Zahtev za raskid pretplatničkog ugovora" ) je šablonski i svi dobijaju isti i svima piše 30. 06. 2026. godine jer je to zadnji dan meseca juna i od jula kreće najavljeno poskupljenje.

Ukoliko ne prihvatite izmene, imate pravo na raskid ugovora bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom zaključno sa danom 30.06.2026. godine u skladu sa članom 131. Zakona o elektronskim komunikacijama.

Poslednja izmena:
Poskupelo je i za pravna lica. Danas mi stigao racun na SEF i pise da imam pravo raskid,clan 131 sta li vec.
Ne, ona (kod koga ste već bili u SBB-u) tamo upiše datum 7 dana od datuma potpisa, a papir ("Zahtev za raskid pretplatničkog ugovora" ) je šablonski i svi dobijaju isti i svima piše 30. 06. 2026. godine jer je to zadnji dan meseca juna i od jula kreće najavljeno poskupljenje.

Podneo zahtev za raskid u poslovnici 06.06.Rekli mi da nakon sedam dana vratim opremu u sledećih nedelju dve. Čekao danas poziv iz sbb-a, niko ne zove da nešto nudi. Ostavio poruku u temi za bolju ponudu: a1 nemam na lokaciji a iz telekoma nude 6mes po 50% nakon toga puna cena,sve u svemu ćorak ,za sada.

Meni su za Eon full duo odmah ponudili 9 meseci. Inače u februaru mi je isteklo 12 meseci besplatno pa sam u suštini samo 2 meseca plaćao punu cenu paketa.
Kako si ih kontaktirao? Ja sam probao preko X-a tj Twitter-a i SBB suport-a ali me šalju u poslovnicu, što me baš mrzi. Ima li neki način da to završim preko telefona ili moram da odem i podnesem zahtev za raskid. Inače isti slučaj, kad su prošli put poskupljivali sam izboksovao 12 meseci po 1rsd i to je isteklo februara i sad bi mi bilo dovoljno isto kao i tebi 9 meseci po 1rsd.

Pa pisano ovde 15 puta, ali on ne sluša 🙂
Ma ne znaju ni oni šta pričaju i rade, šta može i šta ne. Meni je agentkinja službe za zadržavanje (računam da to ipak nije običan kontakt centar, tj. ne radi tu neka koju su zaposlili pre neki dan) rekla da odmah vratim opremu. A i ova iz poslovnice je na kraju bila voljna da je prihvati unapred, plus postoje i ranija iskustva gde su prihvatali opremu u toku otkaznog roka. Suština je da te procedure uopšte nisu rigidne koliko ih oni predstavljaju takvim, tj. instruisani su da pričaju nešto što i sami znaju da nije baš tako.

Ovde bi korisnicima trebalo obezbediti raskid kad god, bez dodatnih uslovljavanja, zato i zasluženo padaju teže reči. Mada je donekle i siva zona, jer ti svakako garantuju raskid do kraja meseca, tj. nikako ne ulaziš u period poskupljenja, odnosno primene novih uslova. Pritom je SBB-ova infrastruktura nezavisna, tako da te nikako ne blokiraju da pređeš gde god drugde. S druge strane, ko koristi Yettelove pakete, lako dobije skoro pa instant raskid, jer tu treba osloboditi tuđe optičko vlakno.

Kako si ih kontaktirao?
Zovi kontakt centar (19900) i pitaj za proceduru raskida. Moguće je da će ti ponuditi odmah 12 meseci po staroj ceni, a za dalje te uputiti na poslovnicu. U tom slučaju traži da te neko pozove radi dogovora, ako već sam agent kontakt centra to ne predloži. Tako je kod mene bilo, pisao sam više puta, ali meni su ponudili samo 8 meseci, ne 9, ali kontam da ti je i to okej.

Pa pisano ovde 15 puta, ali on ne sluša 🙂
Pisano je i jedno i drugo. A ni u poslovnici očigledno ne znaju pa svako ima svoju priču.

Kako si ih kontaktirao? Ja sam probao preko X-a tj Twitter-a i SBB suport-a ali me šalju u poslovnicu, što me baš mrzi. Ima li neki način da to završim preko telefona ili moram da odem i podnesem zahtev za raskid. Inače isti slučaj, kad su prošli put poskupljivali sam izboksovao 12 meseci po 1rsd i to je isteklo februara i sad bi mi bilo dovoljno isto kao i tebi 9 meseci po 1rsd.
Išao sam u poslovnicu da podnesem zahtev za raskid. Sutradan su me pozvali.

Potpisao malopre zahtev za raskid. Nisu me ništa pitali, rešio sve za 3min.
Ne znam šta im je ovo trebalo da povećavaju, Net TV premium 5300din, sprdaju se.

Verovatno zbog konkurencije a1 i drugih manjih provajdera koji su značajno jeftiniji nema dovoljno novih korisnika,pa da se povećanje cene odnosi samo na nove UO. Neko im proračuno dobit pošto računaju da većina neće ni registrovati na vreme poskupljenje da iskoristi pravo na raskid bez penala. A i da oni koji registruju poskupljenja da se neće smatrati sad sa tim, pošto su namerno izabrali da sprovedu to poskupljenje u jednom od meseci u godini kad su ljudi najviše okupirani. Pošto se opet većina ugovora opet vodi na starije tj penzionere pa ajde ti 2 puta dovedi nosioca UO usred poljoprivredne sezone da završi raskid.

E, sad, dobra stvar, ona je jedina znala kako se prenosi fiksni, što je za svaku pohvalu. Doduše, napomenula je da nije sasvim sigurna, ali da je skoro izvesno da je tako, pa se nadam da jeste, tj. da imam tačnu informaciju. Fiksni broj je navodno slobodan za prenos samo u toku otkaznog roka, što je 30 dana u uobičajenom slučaju, odnosno ovih 7 koje sad nameću. S tim u vezi, ako bi mi "izašla u susret" i odmah u potpunosti raskinula ugovor prihvatanjem opreme (tad im, naravno, ne bih ništa platio nakon današnjeg dana, plus bi tek tad imalo smisla da mi traži da odmah danas platim majski račun), fiksni bi crkao zauvek. Tako da sam zbog želje ostalih ukućana (a i babine, pominjao sam ranije na temi, hahah) prihvatio tu žrtvu i potpisao papir koji svima daju, a opremu vraćam za sedam dana, dok dotad A1 treba da pokrene prenos, jer kod njih taj fiksni prebacujem. To sam, jelte, mogao da uradim odmah 1. juna da mi je lepo rečeno, a u ponedeljak bismo raskrstili, ali tako je kako je, kad sam već odlučio da zadržavam fiksni, trpim. A možda im i napišem neki besan mejl, razmisliću...
U istoj sam situaciji po pitanju potrebe za fiksnim. Javi kako je ovo proslo i kada ti je uveden A1 fiksni sa starim brojem, molim te.
Meni su u poslovnici, kada sam se raspitivala, rekli da, posto je telekomova numeracija, kad raskinem sa SBBom ugovor, broj se vraca telekomu kao njihovo vlasnistvo. I onda navodno cekaju nekoliko meseci pa ako se niko od drugih operatera ne javi sa zahtevom, daju ga nekom drugom.
Ovo je u teoriji i logicno, ali kod brata mts nije ovo dozvolio i na kraju je odustao od fiksnog kad je menjao operatera. Izvinjavam se sto gusim stvarima koje nisu vezane direktno za temu. Moze i u DM odgovor.

da li neko ima EON van mreze (bez interneta) da je za obnovu ugovora dobio nesto tipa 12m za dinar?

Podneo zahtev za raskid u poslovnici 06.06.Rekli mi da nakon sedam dana vratim opremu u sledećih nedelju dve. Čekao danas poziv iz sbb-a, niko ne zove da nešto nudi. Ostavio poruku u temi za bolju ponudu: a1 nemam na lokaciji a iz telekoma nude 6mes po 50% nakon toga puna cena,sve u svemu ćorak ,za sada.
Zvali konačno iz sbb-a, ponudili 10 mes za dinar, nisam se mnogo premišljao, pristao na novi ugovor. Imao sam pre ovoga 12mes po dinar i šest meseci sam plaćao 4000 do raskida, sve u svemu zadovoljan.

To bi onda bilo oko ~2750 dinara mesečno u proseku na dve godine? To je sasvim okej, kad bi mi isto ponudli verujem da bih pristao, bez obzira što mi je TV usluga potpuno beskorisna (EON uređaj poslednji put uključen u avgustu prošle godine).
U slučaju da ipak reše da tvrde pazar čeka me Supernovina optika ili MTS/A1 5G kućni net za gotovo istu sumu, tako da se nadam da su bar malo pametni. Od 2009. sam kod njih.

Je l uspeo neko da izvuče 12 meseci dinar?
Odoh i ja danas u poslovnicu da podnesem zahtev. A1 optiku nažalost nemam, ali ima yettel/mts, ne znam čiju infrastrukturu koristi yunet.

Od MTS-a isto dobio ponudu 6 meseci 50% pa ih nisam ni razmatrao. Utisak je da su propustili nikad bolju priliku da povrate bar deo korisnika.

Ja sam danas dobio ponudu 10m po 1 dinar, nakon toga ide 4800 din.
U subotu su mi nudili 12m sa 50% nižom cenom.

Pozdrav! Ugovorna obaveza mi traje do 16.06.2027, dakle još godinu dana. Trenutno imam DIGITALNI EON PREMIUM sa popustom 20% 24 meseca, 4239 din. Ako sam dobro razumeo zbog najave poskupljenja od 300 din , ja sada mogu da tražim raskid ugovora bez penala, i da onda očekujem da će me neko zvati sa ponudom od nekoliko meseci za dinar i nakon toga punom cenom paketa koji izaberem. Samo mi nije jasno ovo oko broja slotova za mobilnu aplikaciju (sada imam 5) da li se to nešto menjalo i da li će mi dati još jedan eon box jer trenutno imam samo jedan i onaj D3? Svakako bih tražio pandan ovom sadašnjem paketu mada mi telefon i ne treba pa može i bez toga. Ako može neko da mi pojasni bio bih zahvalan.

A ne mozes da ocekujes takve ponude nego mozes da se nadas da ce biti.

Pozdrav! Ugovorna obaveza mi traje do 16.06.2027, dakle još godinu dana. Trenutno imam DIGITALNI EON PREMIUM sa popustom 20% 24 meseca, 4239 din. Ako sam dobro razumeo zbog najave poskupljenja od 300 din , ja sada mogu da tražim raskid ugovora bez penala, i da onda očekujem da će me neko zvati sa ponudom od nekoliko meseci za dinar i nakon toga punom cenom paketa koji izaberem. Samo mi nije jasno ovo oko broja slotova za mobilnu aplikaciju (sada imam 5) da li se to nešto menjalo i da li će mi dati još jedan eon box jer trenutno imam samo jedan i onaj D3? Svakako bih tražio pandan ovom sadašnjem paketu mada mi telefon i ne treba pa može i bez toga. Ako može neko da mi pojasni bio bih zahvalan.
Možeš da iskoristiš ovu situaciju da tražiš dodatan eon box. Danas je moja koleginica tražila WiFi Mesh uređaj koji su joj dali uz 10 meseci dinar na NET TV Basic paketu, jer je po mom savetu podnela zahtev za raskid zbog poskupljenja

Izvinjavam se sto gusim stvarima koje nisu vezane direktno za temu. Moze i u DM odgovor.
Adekvatna je tema, jer tražimo odgovor na to kako prebaciti broj iz SBB-a, tj. kako ga osloboditi za prenos. Očigledno nemaju jasnu proceduru, što je stvarno bez veze.

Javi kako je ovo proslo i kada ti je uveden A1 fiksni sa starim brojem, molim te.
Pisaću svakako, tj. planirao sam sledeće nedelje kad sve prođe, ali evo novih saznanja od juče. Zvao sam agenta A1 za fiksni (nije isti kao za druge usluge) i on mi je rekao suprotno od radnice iz SBB-ove poslovnice: mora prvo da se raskine ugovor, pa se tek onda podnosi zahtev. Više me i mrzi da se detaljno bavim time, pa sam već najavo svima da će fiksni možda stradati, ali videćemo. Svakako, u petak vraćam SBB-u opremu, a agent je rekao da će u subotu podneti zahtev, pa svakako javljam šta se izdešavalo.

Trenutno se čini da je tačno ono što je neko pomenuo pre neki dan, što je i meni bilo u glavi, a što je i tebi rečeno u poslovnici, a to je da se broj može preneti i neko vreme (makar jedan mesec) nakon prekida signala. Ali opet, ja stvarno nisam uspeo to nigde zvanično da nađem tad, no pokušaću opet kada stignem. Plus, eto, navodiš i taj kontraprimer sa bratom, tako da je stvarno sve moguće. Glupo je što je situacija neizvesna, ali tako je kako je, ne mogu više da se nerviram oko te teme.

A1 optiku nažalost nemam, ali ima yettel/mts, ne znam čiju infrastrukturu koristi yunet.
Svi navedeni mogu da koriste istu infrastrukturu, tako da je čudno da kod tebe može Yettel, a A1 ne, pa bi mogao da to detaljnije proveriš, ako već nisi. To jest, na nekim lokacijama A1 ima i svoju optiku, pa te možda to buni, ali tamo gde nema (uključuje mesto iz kog ti na profilu piše da si), ide preko Telekomove, tj. konkretno one brendirane kao MTS (ne Supernova).

Poslednja izmena:
A ne mozes da ocekujes takve ponude nego mozes da se nadas da ce biti.
Pa pročitao sam par stranica unazad i koliko vidim kontaktirali su ljude koji su podneli zahtev za raskid ugovora. Znam da je što se mobilne telefonije to praksa (sa zahtevom za prenos broja) pa sam pomislio da i ovde tako reaguju.

Možeš da iskoristiš ovu situaciju da tražiš dodatan eon box. Danas je moja koleginica tražila WiFi Mesh uređaj koji su joj dali uz 10 meseci dinar na NET TV Basic paketu, jer je po mom savetu podnela zahtev za raskid zbog poskupljenja
A nisu joj nudili ništa više ili ona nije ni tražila?

Nazad
Vrh Dno