Šta je novo?

RealDebrid, TorBox, Playeri (WuPlay, Nuvio) i slicno

Kao što napisah pre, treba se informisati šta radi a šta ne radi.

@DareA naravno linkovi su torrenti a markica RD znači da je preko RD a RD+ da je valjda već skinut na RD. Da sarkazam je
nema sta da se informisem vec govorim iz licnog iskustva. Koriscen RD na Android TV. 1 od 10 je pustao, ostali su bili crvena pozadina sa tekstom "File was removed from debrid service due to copytight infringement" i mozda neki kraci tekst se pojavljivao sa slicnim prevodom.
PS: to je bez ikakvog AIO ili filterisanja bilo

nema sta da se informisem vec govorim iz licnog iskustva. Koriscen RD na Android TV. 1 od 10 je pustao, ostali su bili crvena pozadina sa tekstom "File was removed from debrid service due to copytight infringement" i mozda neki kraci tekst se pojavljivao sa slicnim prevodom.
PS: to je bez ikakvog AIO ili filterisanja bilo
Odgovor se odnpsio na to da Rarbg radi.

Sad sam probao preko Nuvio sa Torrentio RD Punishera One last kill i nema šanse da pusti odem na Stremio ne mogu da nadjem već odem na seriju Punisher pa na specials pa na one last kill i pusti. Vratim se na Nuvio odem na seriju pa specials pa na One Last kill i isto pusti. Vrlo čudno.

Ok meni bas istice RD za mesec dana, ako se ne desi neko cudo sta je preporuka kao zamena Torbox ili sta?
Sto se WuPlay app tice svidja mi se. Jel moze nekako da se koristi Titlovi.c*m koji sam platio 12m?

I opet ko što @shamanNS reče zavaravaš ljude ni jedan link nije sa RD
Nije shaman to rekao. Shaman je jasno napisao šta je mislio : da je RD neuporebljiv jer blokira 98% novih scene i private torrent release za epizode serija koje su emitovane nakon što je RD počeo da "filtrira".

Prema tome nije tačno da radi sve super sve po starom i nije "tresla se gora rodio se miš" situacija i NI BLIZU situacije i uticaj na krajnjeg korisnika kad je RD samo ukinuo API endpoint za proveru da li nešto jeste ili nije keširano. Iznenačavati te 2 promene koje je RD uradio je demonstracija neznanja.

Da te prosvetlim moj post je na prethodni tvoj post gde dokazuješ da RD radi a u screenshotu linkovi sa torrent sajtova.
Tvoj komentar demontira da očigledno ne razumeš kako RD radi niti kako addons i plugins nalaze / traže sadržaj po RD cache-u.

@emaremare Ako toliko voliš da učestvuješ j diskusijama poželjno bi bilo da se prvo bolje informišeš. A ne da ti "argument" i odgovor na tuđi komentar bude screenshot okačen u fazonu "pa eto vidiš da neki 'zvanični' RARBG mirror sajt funkcioniše", a svakom ko je pažljivo ispratio šta i kako filtriraju je garantovano momentalno razumeo u kom kontekstu i na šta se mislilo kad se spomenula reč "RARBG" ( na upotrebu "-RARBG" i još važnije "-rartv" / "[rartv]" u release name torrenta).

Novonastala situacija sa RD filtriranjem je od strane drugih ljudi koji nisu bili lenji nego testirali detaljno brdo torrent fajlova objašnjena i utvrđeno je šta blokiraju par dana nakon što je masovno filtriranje počelo. Da si pročitao to objašnjena znao bi za svaki iz tvojih primera koje si puštao zašto radi tj zašto to nije blokirano.

I da imaš elementarno poznavanje torrent "scene" jasno bi ti bilo da kombinacija 1080p + BluRay + h265 kodek u 99% slučajeva je video koji je re-encode tuđeg, drugog 1080p h264 encode-a a ne encode pravljen od sirovog BluRay-a. I kakav kvalitet u tom slučaju možeš da očekuješ.
Ako ti bednih 900 MB veličina fajla nije takođe bila dovoljan indikator.

@shamanNS mogu da dodam kad sam pre koj dan testirao RD i Stremio, dobio sam mobilni snimak iz bioskopa (ili slicni dogadjaj) .. ne znam koji je to format tacno ali nisam mogao da verujem ahahha

Nije shaman to rekao. Shaman je jasno napisao šta je mislio : da je RD neuporebljiv jer blokira 98% novih scene i private torrent release za epizode serija koje su emitovane nakon što je RD počeo da "filtrira".

Prema tome nije tačno da radi sve super sve po starom i nije "tresla se gora rodio se miš" situacija i NI BLIZU situacije i uticaj na krajnjeg korisnika kad je RD samo ukinuo API endpoint za proveru da li nešto jeste ili nije keširano. Iznenačavati te 2 promene koje je RD uradio je demonstracija neznanja.

Tvoj komentar demontira da očigledno ne razumeš kako RD radi niti kako addons i plugins nalaze / traže sadržaj po RD cache-u.

@emaremare Ako toliko voliš da učestvuješ j diskusijama poželjno bi bilo da se prvo bolje informišeš. A ne da ti "argument" i odgovor na tuđi komentar bude screenshot okačen u fazonu "pa eto vidiš da neki 'zvanični' RARBG mirror sajt funkcioniše", a svakom ko je pažljivo ispratio šta i kako filtriraju je garantovano momentalno razumeo u kom kontekstu i na šta se mislilo kad se spomenula reč "RARBG" ( na upotrebu "-RARBG" i još važnije "-rartv" / "[rartv]" u release name torrenta).

Novonastala situacija sa RD filtriranjem je od strane drugih ljudi koji nisu bili lenji nego testirali detaljno brdo torrent fajlova objašnjena i utvrđeno je šta blokiraju par dana nakon što je masovno filtriranje počelo. Da si pročitao to objašnjena znao bi za svaki iz tvojih primera koje si puštao zašto radi tj zašto to nije blokirano.

I da imaš elementarno poznavanje torrent "scene" jasno bi ti bilo da kombinacija 1080p + BluRay + h265 kodek u 99% slučajeva je video koji je re-encode tuđeg, drugog 1080p h264 encode-a a ne encode pravljen od sirovog BluRay-a. I kakav kvalitet u tom slučaju možeš da očekuješ.
Ako ti bednih 900 MB veličina fajla nije takođe bila dovoljan indikator.
Dva snimka od preko 5GB jedan od 900mb i ti o kvalitetu snimka. Verovatno si i primetio da slabo šta gledam što trenutno izlazi pa je meni odabir lakši ali da može da se nadje da radi novo može. Što se filmova tiče i to znaš da je 99% Remux kod mene. Lista zdravih je sa 260tb pala na 240tb onih prvih dana posle nisam proveravao. Nigde nisam napisao da SVE radi nego da radi a ne da je neupotrebljiv.

Evo Last Kingdoma cela 5S od 105GB remux komotno ga vuče. Da da rado zbog zato što keyword nije... ko da je bitno, bitno je da radi

Prilozi

• Screenshot_20260527_214155_Firefox.webp
    Screenshot_20260527_214155_Firefox.webp
    32.8 KB · Pregleda: 36
Poslednja izmena:
@PapaBear66 svi adoni predviđeni za stremio šljakaju i na wuplay-u.. e sad, kako izvući manifest url za titlovi.com, pojma nemam 😃 (nisam nikad koristio)
evo ti ovaj i 90% sadržaja (ako ne i više) će ti biti prevedeno
Ubacih ovaj addon, ali vidim da nema titlova za Jack Ryan npr., pa me zanima ima li još neki addon možda? Jel probao neko https://stremio-community-subtitles.top/ ?

Ok meni bas istice RD za mesec dana, ako se ne desi neko cudo sta je preporuka kao zamena Torbox ili sta?
Torbox Essential košta 33 dolara godišnje, za Black Friday padne na 23 ili 25, tako nešto i onda se posle obnavlja pod tim uslovima nadalje. Taj Essential je sasvim dovoljan za naše potrebe, glavno ograničenje mu je što kad mora da skida nešto što nema keširano imaš „samo” tri slota za skidanje, 200GB veličina fajla i vreme seed-ovanja torenta. U teoriji ako baš zaređaš 3-4 torenta sa slabim brzinama koji se dugo skidaju, eto imaćeš „problem”, morao bi neki torent da obrišeš, da sačekaš da se jedan skine, itd. ali ja dosad nisam naišao na situaciju gde baš moram na njega da skidam neki nekeširan fajl, a i ne koristim privatne trekere pa mi ta dužina sidovanja ne igra ulogu.

Druga alternativa je usenet, po meni najjednostavnija pa samim tim i najbolja varijanta EasyNews. Ovde treba ili naći link sa promocijom (imaju ih dosta po netu) ili sačekati tipa Black Friday i slične promocije, kad godinu dana košta oko 26 dolara, tako nešto. Nikako ne treba uzimati preko paketa na sajtu. Usenet je super ako gledaš starije stvari, po mom iskustvu generalno ne pušta fajlove tako brzo kao TorBox ili RD u najboljim danima, ili barem usenet ima veće varijabilnosti od fajla do fajla, al ga na kraju skoro uvek pusti i posle toga nema problema.

Super stvar i kod EasyNews-a, i kod TorBox-a je što ne prate IP adrese niti broje strimove, pa usluge bez problema mogu da se podele na 2-3 osobe, čime postaju maltene džabe. Ja trenutno koristim taj kombo (TB + EN) i super radi pogotovo kad se AIOStremer lepo skocka prema poznatim upusttvima, pa ti onda sa oba izvora daje najbolje.

Poslednja izmena:
Rade i titlovi ok, manifest imas na njihovom sajtu ako si platio da budes supporter (10e godisnje). Evo bas sam sad probao, radi sve ok
Jesam supporter hvala na informaciji. Skinuo manifest i ubacio 🙂

Lepo izgleda, radi, i lako se podešava ovaj wuplay, sada sam ga probao.

Kod mene (nekako) kao kod @emaremare i dalje radi RD, podesio sam ga sada i na wuplay, i bez problema mi vuče isto kao na stremio. Pogledam na RD sajtu i vidim da ide preko njega, sve evidentirano tamo. Ne bežim od torbox-a kada mi RD istekne, ako je već sigurniji na duže staze (javite ako bi neko da deli nalog).

Prilozi

• Screenshot_20260528-011201.webp
    Screenshot_20260528-011201.webp
    87.5 KB · Pregleda: 27
Lepo izgleda, radi, i lako se podešava ovaj wuplayer, sada sam ga probao.

Kod mene (nekako) kao kod @emaremare i dalje radi RD, podesio sam ga sada i na wuplayeru, i bez problema mi vuče isto kao na stremio. Pogledam na RD sajtu i vidim da ide preko njega, sve evidentirano tamo. Ne bežim od torbox-a kada mi RD istekne, ako je već sigurniji na duže staze (javite ako bi neko da deli nalog).
Slazem se. Bas me prijatno iznenadio ovaj Wuplay.. Radi kao podmazan zajedno sa torbox!
Nema kocenja i baferovanja

Sinoc namestio Nuvio i fenomenalno izgleda ali nekako mi je trom. Definitivno ću morati i wu play da probam.

I passtrough za zvuk ne mogu da mu nabodem, vidim na reditu se isto žale nekome hoće nekome neće. Na stremio propušta a isto je exoplayer, sredice se vremenom kao sto je i sa stremiom bilo verovatno.

Lepo izgleda, radi, i lako se podešava ovaj wuplay, sada sam ga probao.

Kod mene (nekako) kao kod @emaremare i dalje radi RD, podesio sam ga sada i na wuplay, i bez problema mi vuče isto kao na stremio. Pogledam na RD sajtu i vidim da ide preko njega, sve evidentirano tamo. Ne bežim od torbox-a kada mi RD istekne, ako je već sigurniji na duže staze (javite ako bi neko da deli nalog).
Evo i ja sam za familiju, uzmemo Torbox pro moze 10 konekcija istovremeno.
U prevodu za nas deset izadje po 12$ za 12m sto je realno povoljnije i od RD.

Evo i ja sam za familiju, uzmemo Torbox pro moze 10 konekcija istovremeno.
U prevodu za nas deset izadje po 12$ za 12m sto je realno povoljnije i od RD.
TorBox Pro plan u sebe uključuje i pristup usenetu, ali koliko sam čitao po internetu pretraga i to im nije najsjajnija, nisam siguran da se taj plan isplati.

Tih 10 konekcija odnosi se samo na ono što se trenutno skida na TorBox. To jest ne-keširani torenti koje neko hoće da pusti pa kad klikne TorBox uzme link i krene da skida na svoj disk. Keširani tj. već skinuti torenti nemaju sa tim veze, to on prekopira na nalog u sekundi kao i RD, i tu nisu navedena nikakva ograničenja.

U prevodu jedan čovek ako sedne i otvara može za minut da zauzme svih 10 slotova ako se baš zainati, a ni 15 ljudi ne mora nijedan slot da zauzme ako puštaju samo keširane stvari. A u slučaju da se slotovi zakrče i da to postane problem, onda mora account holder da ulazi u Dashboard da pogasi sve te torente i da oslobodi svima slotove. Pogotovo ako je neki slabašan torent, on danima recimo može da stoji i zauzima slot, čekajući, ili skidajući se klaj-klaj.

Po meni, više smisla ima podeliti jednu EasyNews pretplatu i jedan TorBox Essential plan na recimo 3 dela. 3 osobe će svakako manje gledati nekeširanih torenta od 10 ljudi, lakše se sve isprati, cena će po glavi biti slična, a i bolje je imati dve nezavisne usluge nego opet zavisiti samo od jedne. Da me neko ne shvati pogrešno, meni pretplate ne ističu skoro tako da samo nudim savete na osnovu nekog iskustva korišćenja i deljenja, neka svako radi kako misli da je najpametnije.

Jel koristite TorBox sa klasičnim addonima kao RD ili uz AIOStream?

Ističe mi uskoro RD, pa ću preći na TorBox, samo me zanima, da li ta ostanem na Comet, Meteor, Torrentio, StremThru Torz ili je bolje da se malo iscimam i podesim AIOStream?

citao sam da su Meteor i StremThru Torz povezani na neki nacin sa Torboxom. Cak stavise mozda je Meteor njihov zvanicni plugin, ali nisam toliko imao vremena da proveram

Bilo bi dobro da se pokrene i CloudStream tema, tj barem da se ubaci u naslov 😃 ja iskreno i stremio slabo koristim, ali kad god naletim na zanimljiv addon -voljan sam da ga podelim na forumu.. što samo ja da uživam u blagodetima nekog addona/platforme? 🤣 dosta toga sam podelio i na firestick temi ali nema šanse i da ovde ponavljam 😃

Jel koristite TorBox sa klasičnim addonima kao RD ili uz AIOStream?

Ističe mi uskoro RD, pa ću preći na TorBox, samo me zanima, da li ta ostanem na Comet, Meteor, Torrentio, StremThru Torz ili je bolje da se malo iscimam i podesim AIOStream?
Ima ono AIOStream uputstvo za savršen setap, ja sam imao taj profil podešen, pa kad sam prelazio sa RD samo sam ugasio RD i upalio Torbox i uneo njegov API. Mislim da sam negde imao nešto podešeno za RD poimence u tim adonovima, tipa Stream Torz pa mi se AIO požalio i tu sam morao da utefterim TorBox poimence kao servis da bi hteo da sačuva nova podešavanja. Druga stvar koju sam uradio je da sam upalio TorBox Search u AIO, ali on mi pored svega ovoga što je već bilo podešeno i ne daje neke rezultate. Sve ostalo je seamless, isto izlazi gomila linkova samo sad umesto [RD] vidim piše [TB].

Vredi skockati AIO baš zbog ovih stvari, posle je mnogo lakše čačkati konfiguraciju i menjati elemente.

CloudStream ja sam ga odavno otkrio i zbog jedne značajne mane sa prevodima da mora naslov filma biti potpuno isti inače neće da učita prevod,nisam hteo da otvara ovde temu. Inače verovatno bi ovo bio moj prvi izbor da nema taj problem, ima dobru zajednicu koja redovno održava extensije i repository. Ubedljivo najbolje nalazi linkove koji rade za naslove koje druge aplikacije ne uspevaju repository pokrivaju dosta zemalja koji vuku linkove sa njihovih striming sajtova. Ima takođe dodatke za odrasle mnogo bolje odrađeno nego kod drugih gde poznati sajtovi takvog sadržaja su bukvalno otvaraju ko da si ih otvorio u browseru.

@DareA kod mene "skuplja prašinu" među aplikacijama, isto kao i Kodi.. uđem jednom u pola godine 😃 tako da nisam toliko u toku..
Možda je opet "prostudiram" čim ugrabim vremena..

dodatke za odrasle mnogo bolje odrađeno
aTQL40EY.gif

TorBox Pro plan u sebe uključuje i pristup usenetu, ali koliko sam čitao po internetu pretraga i to im nije najsjajnija, nisam siguran da se taj plan isplati.

Tih 10 konekcija odnosi se samo na ono što se trenutno skida na TorBox. To jest ne-keširani torenti koje neko hoće da pusti pa kad klikne TorBox uzme link i krene da skida na svoj disk. Keširani tj. već skinuti torenti nemaju sa tim veze, to on prekopira na nalog u sekundi kao i RD, i tu nisu navedena nikakva ograničenja.

U prevodu jedan čovek ako sedne i otvara može za minut da zauzme svih 10 slotova ako se baš zainati, a ni 15 ljudi ne mora nijedan slot da zauzme ako puštaju samo keširane stvari. A u slučaju da se slotovi zakrče i da to postane problem, onda mora account holder da ulazi u Dashboard da pogasi sve te torente i da oslobodi svima slotove. Pogotovo ako je neki slabašan torent, on danima recimo može da stoji i zauzima slot, čekajući, ili skidajući se klaj-klaj.

Po meni, više smisla ima podeliti jednu EasyNews pretplatu i jedan TorBox Essential plan na recimo 3 dela. 3 osobe će svakako manje gledati nekeširanih torenta od 10 ljudi, lakše se sve isprati, cena će po glavi biti slična, a i bolje je imati dve nezavisne usluge nego opet zavisiti samo od jedne. Da me neko ne shvati pogrešno, meni pretplate ne ističu skoro tako da samo nudim savete na osnovu nekog iskustva korišćenja i deljenja, neka svako radi kako misli da je najpametnije.
Ja sam to razumeo da kao mogu 10 razlicitih uredjaja (ljudi) da istovremeno gledaju neki film. Usenet sam davno koristio vise neznam ni kako.
Mene realno zanima da radi ko Stremio + Torrentio + RD. Da zamenim samo RD sa TB.
Znaciu nikakve akrobacije vec klik i gledam film/seriju i cao.
Jel to moze tako sa Torboxom?
Za sada mi Wuplay radi sa RD preko Debridia/Torrentia ko bonbona da ne ureknem.

Ja sam to razumeo da kao mogu 10 razlicitih uredjaja (ljudi) da istovremeno gledaju neki film. Usenet sam davno koristio vise neznam ni kako.
Mene realno zanima da radi ko Stremio + Torrentio + RD. Da zamenim samo RD sa TB.
Znaciu nikakve akrobacije vec klik i gledam film/seriju i cao.
Jel to moze tako sa Torboxom?
TO sa konekcijama u ovom slučaju 10, se odnosi na skidanje torenta, gde po prvi put sadržaj dolazi na TorBox servere. Kad pogledaš po Reditu i drugim mestima, TorBox ljudi su svesni da se nalozi dele sa porodicom i slično i to im je okej, tako da on može da se koristi na nepoznatom broju IP adresa za keširane torente, ali ograničavaju slotove za skidanje torenta, to su dve skroz različite stvari. Samo naravno ne treba preterivati, evo sa njihovog sajta:

TorBox doesn't track your IP at all. You can log in and download files wherever you like, your grandmas house, your girlfriends place (no way you actually have one though), on mobile hotspot, at the airport, McDonalds (we know you go daily), or even on a VPN (why are you hiding from the government). There is no restriction on where you log in and download files from.

You can even share your account and API key with others if you like! There is no restriction on how many devices can be logged in at a time, so share it with your friends and family if you want!

Just remember that we have a fair share policy, and if we notice that your account has extremely high usage, we will investigate. If you are found to be using our service in an unfair way, then we will disable and ban the account in question (We are more lenient if you have a plan).

Šta je fora, kad je torent keširan on se uopšte ne skida, on se samo pojavi na tvom disku, tj. prekopiraju ga od nekog drugog ko je to ranije skinuo kod tebe i tad TorBox radi kao i RD, klik i poleti. E, ali kad torent nije keširan onda TorBox mora da skine kod sebe prvo ceo torent, pa onda da ga sa svojih servera prosledi tebi. I sad, tačno je da ćeš ti brže skinuti sadržaj sa njihovih servera ali i dalje moraš da čekaš dok se to skine.

Meni nije interesantno da čekam, pa sam podesio da mi prvo daje keširane rezultate, skoro uvek ima bar 5-6, desetak linkova različitog kvaliteta koji su svi keširani tako da nisam morao da se bakćem sa skidanjem niti čekanjem. Tačno je da kad se gleda 1:1, TorBox ima manje linkova nego na RD, ali meni je dovoljno da ima samo jedan pristojan koji radi, da mogu odmah da pustim to što mi se u tom trenutku gleda.

Podesio i ja wuplay sa TB, radi super. Htedoh da pitam, koji addon preporučujete da dodam čisto kao backup za http strimove i sa torrenta, ako TB počne da brljavi. Čuveni hayduk je radio super, dok je radio, pa ne znam koja je sad alternativa za to? Comet ili nešto drugo?

Torrentio ću ubaciti za torrente, ako nema nešto bolje. Već je ubačen u stremio i radi ok, ali da proverim, pošto je StremThru Torz odlična preporuka koju sam dobio ovde.

Nazad
Vrh Dno