Google namece full AI mode u rezultatima pretrage, vestacki, jer su uleteli brdo kesha u AI infrastrukturu, i sada moraju da opravdaju biznis model, te uvaljuju korisnicima full AI mode, iako nema potraznje, i migracija je nametnuta. Realno, vrlo mali procenat korisnika koristi AI mode (AI overviews je drugo, cisto da se razumemo). Kazu 75 miliona aktivnih korisnika, i hvale se tim brojkama. Medjutim, kada uporedimo sa 5 miliardi ukupno aktivnih korisnika, ovo je bas mali broj, plus racunam na to da su i tih 75 miliona prenaduvan broj. Plus, u tih 75 miliona se racunaju korisnici koji su usli u AI mode samo iz radoznalosti i nikada se vise nisu vratili a njih ima puno.
Em sto AI mode nema smisla za transakcioni intent gde se trazi akcija, a ne informacija, a on pali mini vikipediju. Primer (karikiram), ocu da kupim kurton, AI mode mi prikazuje sta je kurton, kako je nastao i od cega se pravi i daje mi linkove od blog posta sa svim tim informacijama.
Secam se yahoo searcha koji smo koristili sve dok nisu hteli da postanu sve, isto ovako implementirali featurse koje bas niko nije trazio pa su propali na kraju bas zbog toga. Google, po nekoj mojoj proceni ide u ovom pravcu.