Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Ja da sam zeleo da plaćam 1000/500 Mb/s 7400din ja bih izabrao MTS (jer imam mogucnost i MTS optike) a ne Orion u kojem sam placao isti paket 2200 din (ugovor mi je do Novembra 2026 godine).
Jedva čekam da vidim račun za April mesec, bez ikakvog zvaničnog obaveštenja o promeni paketa i cene mogu samo da očekuju tužbu.
Pratim ovu temu zadnjih 20 dana i toliko oprečnih informacija da to nije normalno, od prve da će svima ostati iste cene do isteka ugovora (ovde sam očekivao da će prilagoditi pakete svojoj ponudi) do toga da bez najave dolazi puna cena za paket koji korsnik nije ni prihvatio

kako god, niko ništa zvanično nije dobio a zvanično je kad kažu/napišu e sad ste kod nas uslovi su takvi i takvi...neke odgovore su dobili ljudi koji su se sami raspitivali, ali to su i dalje pojedinačni slučajevi...
Zvanicno ce biti kad ti stigne racun u mts aplikaciji sutra ili prekosutra

Zveknuli su mi CG-NAT klošari 😭😭😭😭
Promenili su mi i brzinu bre 🤬🤬🤬🤬 (plaćam 500/50 prepaid paket.

Jel ovo sad KAO Supernovin 600 / 600 paket koji "samo" ne može da izvuče 580-600 Mbps download? 😂😂😂

78a10407-406b-4c35-a372-3e683e24ad44.png

Ja sam bio malopre u poslovnici. Radnica me je nasla prema JMBG i 10 min je pokusavala da vidi gde su me migrirali i nije uspela, kaze ovde samo pise GPON, na kraju je zvala seficu i objasnila joj situaciju, inace je privatno poznajem, i odmah je rekla da cena ostaje ista dok traje ugovorna obaveza. Ja sam takodjw sibnuo e mail i cekam odgovor, ovo se ne zna ko pije ko placa, dal ovo znaci da singl net pakete nece dirati ili mozda ni sefica ne zna sta prica pojma nemam...

Hm, da li je bolje pitati ili čekati zvaničnu informaciju do zadnjeg časa? Prijatelju, oni su trebali da daju zvaničnu informaciju pre mesec i više dana. Ti kao da ne živiš ovde

Pa nije oprečna informacija kad je gore kolega @dejajankovic citirao odgovor Telekoma da je migriran na cenu od 8000. To nije nagađanje, to je činjenica
Zbunio si me sa ovom porukom gore, da li čekati ili pitati, ako je zvanično nema šta da se pita nego da se traži raskid ugovora, jer kao što rekoh dobio sam smanjenu brzinu, sa CGNET-om po 50% skupljoj ceni, meni takvo nešto ne treba.

Ja na mom MTS nalogu i dalje ne vidim uslugu koju imam iako stoji da je migracija odradjena.
Vidim samo paket koji imam kući ali ne i Orion koji imam u stanu

Prilozi

• Screenshot 2026-04-03 at 13.57.03.png
    Screenshot 2026-04-03 at 13.57.03.png
    156.2 KB · Pregleda: 71
  • Screenshot 2026-04-03 at 14.00.05.png
    Screenshot 2026-04-03 at 14.00.05.png
    58.5 KB · Pregleda: 114
Ja sam bio malopre u poslovnici. Radnica me je nasla prema JMBG i 10 min je pokusavala da vidi gde su me migrirali i nije uspela, kaze ovde samo pise GPON, na kraju je zvala seficu i objasnila joj situaciju, inace je privatno poznajem, i odmah je rekla da cena ostaje ista dok traje ugovorna obaveza. Ja sam takodjw sibnuo e mail i cekam odgovor, ovo se ne zna ko pije ko placa, dal ovo znaci da singl net pakete nece dirati ili mozda ni sefica ne zna sta prica pojma nemam...
o tome pričam...zvanično je kad dobiješ mail ili pismo/razglednicu poštovani, vi ste sada mts, imate ugovor sa orion do tada i tada, cena ostaje ista, ili ne ostaje ista, ukoliko se menjaju uslovi ugovora imate pravo na raskid ugovora, bla bla....

mislim, tako bi trebalo da bude a ne da mi tumaramo okolo i tražimo da nas nađu, ili da na forumu imamo dodatnu zbrku od nezvaničnih informacija...

kako povezuju sa orionom ljude koji nikad nisu imali mts?

Pa imaju sve tvoje podatke koje je i orion imao, tako da u najmanju ruku mogu da ti posalju sms gde pise da platis racun od toliko i toliko na taj i taj racun ili da ti posalju na email koji si koristio i za orion

Ulogovah se i ja na moj mts od pre par godina nalog, imam šta da vidim, super plan 3 je moj paket... Proverite svoje naloge i pakete, rok je još 2 dana za raskid... Kako me nervira kad ovo rade ovako prikriveno...

Prilozi

• Screenshot_20260403_141623_rs_mts_MainActivity.jpg
    Screenshot_20260403_141623_rs_mts_MainActivity.jpg
    58.5 KB · Pregleda: 116
Ja imam mts nalog od ranije ustvari, ali evo sada sam ušao i nema ništa. Znači mene će da migriraju sutra u 23:59 verovatno.
Inače pretpostavljam da mapiraju korisnike po matičnom broju, nema šta drugo da bude

Evo sta sam ja dobio u SMS poruci pre par dana, izmislili su mi korisnicko ime u formatu ime.prezimeDDMM rodjenja

Zelimo ti dobrodoslicu u svet vrhunske TV zabave i novih mogucnosti! Pocev od 2. 4. tvoja TV platforma bice zamenjena novom platformom MOVE, koja donosi moderni interfejs i brojne napredne funkcionalnosti. MOVE mozes da gledas na svom TV-u, putem MOVE mobilne aplikacije, kao i MOVE aplikacije za smart TV uredjaje. MOVE aplikaciju preuzmi sa Google Play ili App Store-a nakon sto ti nova platforma bude dostupna na TV-u. Aplikaciji pristupas putem Moj mts naloga, unosom korisnickog imena XXXXX i lozinke. Za promenu lozinke Moj mts naloga idi na moj.mts.rs. Vise o MOVE platformi i aplikaciji saznaj na mojasupernova.mts.rs. Uzivaj u novom TV iskustvu!

Na Moj Mts portal sam ulogovan sa drugim nalogom gde su mi vec mobilni i drugi prikljucak za tv/net a tu mi je korisnicko ime drugo u odnosu na ovo sto su oni izmislili, ne znam kako nisu to uspeli da objedine..

Drugarica je upravo sada preko call center-a dobila info da joj poskupljuje paket na 7500 i krenula je u raskid ugovora..

Jutros od 6 do pola 8 nije radio. Kad je proradio, proradio je kroz Supernova a ne Orion infrastrukturu.

Aktivno rade migraciju.
Meni ne radi još uvek, zvao sam ponovo korisnički kažu radi se migracija biće u sto kraćem roku 🤣

A u drugom gradu imam preko wifi net i tv bas me zanima na šta će tamo da migriraju

Ja sam ubeđen da će do isteka ugovora ostati ista cena a nakon toga će nam ponuditi njihovu komercijalnu ponudu kao i ostalim korisnicima, možda uz neki popust od šest meseci ili manje. Meni već sada u maju ističe ugovor, imam samo internet 2.5/0.75 Gb/s za koji sam tada uspeo da izboksujem cenu od 1300 din mesečno a puna cena je bila 3000 din. O takvoj ponudi kod MTSa ili Supernove mogu samo da sanjam, njihov najjači paket je 1/0.5 Gb/s i puna cena je 7400 din. I kada bi mi dali šest meseci 50% popusta ništa mi to ne znači jer bih opet plaćao najmanje duplo više nego sada. Što je najgore i kod drugih: Yettel, A1 i dr. cene su iste ili slične tome tako da, što smo iskoristili niske cene Oriona - iskoristili smo i nema više. Vidim da neki dobijaju od akvizitera ponude sa boljim popustom ili čak i po 12 meseci po dinar pa nam ostaje da to ganjamo. Ne znam da li MTS ili Supernova imaju agente koji nude takve popuste ali za Yettel i A1 znam da ih ima i da se već javljaju ovde. Ja sam imao jednu ponudu da me prebace na Orion za poslovne korisnike ali na žalost nemam firmu pa nisam ni pitao koji su uslovi za takvu ponudu.

o tome pričam...zvanično je kad dobiješ mail ili pismo/razglednicu poštovani, vi ste sada mts, imate ugovor sa orion do tada i tada, cena ostaje ista, ili ne ostaje ista, ukoliko se menjaju uslovi ugovora imate pravo na raskid ugovora, bla bla....

mislim, tako bi trebalo da bude a ne da mi tumaramo okolo i tražimo da nas nađu, ili da na forumu imamo dodatnu zbrku od nezvaničnih informacija...
Nazvao sam i call centar. Javila se radnica koja mi je prvo rekla da sacekam da proveri, da bi mi rekla da ostavim kontakt telefon i da ce me neko zvati od njenih kolega. Ono sto mi jw bilo cudno, pitala me jw da li sam sa nekim razgovarao pre nje hahaa. Ko zna sta mute, tacno cu da odem do poslovnice i da trazim raskid dok nije istekao rok. Nwcu ni da cekam da mw zovu jer ocito da nas vacare...

Ja sam ubeđen da će do isteka ugovora ostati ista cena a nakon toga će nam ponuditi njihovu komercijalnu ponudu kao i ostalim korisnicima, možda uz neki popust od šest meseci ili manje.
ali ovde na forumu već stižu informacije da drugaricama i nekima dižu cenu na 7500 🙄

Ja sam imao jednu ponudu da me prebace na Orion za poslovne korisnike ali na žalost nemam firmu pa nisam ni pitao koji su uslovi za takvu ponudu.
Jel možemo da čujemo informaciju kako je ta ponuda za Orion biznis paket izgledala? Jel bilo nekih dž meseci ili tipa neki popust 25, 30, 40% celu UO?

Nemam ni ja firmu ali mogao bih u teoriji da krenem da smaram ceo komšiluk i svu rodbinu dok ne nađem nekog ko ima PIB i hoće da mi učini 😅

Ako neko ode i uspešno raskine neka javi. Ja ću sutra, ukoliko do tada ne dobijem pisani odgovor da mi se uslovi ne menjaju na moju štetu.
Mada, i da dobijem ništa to njih ne obavezuje.
Zanima me kakav papir može da se dobije, da li se mogu odmah izmiriti računi i dobiti potvrda o tome, ili samo revers za opremu

Jel možemo da čujemo informaciju kako je ta ponuda za Orion biznis paket izgledala? Jel bilo nekih dž meseci ili tipa neki popust 25, 30, 40% celu UO?

Nemam ni ja firmu ali mogao bih u teoriji da krenem da smaram ceo komšiluk i svu rodbinu dok ne nađem nekog ko ima PIB i hoće da mi učini 😅
Ne znam, jer sam rekao da nemam firmu ni pib pa nisam ni dobio konkretnu ponudu, na njihovom sajtu za poslovne korisnike su cene sasvim korektne.

Ne znam, jer sam rekao da nemam firmu ni pib pa nisam ni dobio konkretnu ponudu, na njihovom sajtu za poslovne korisnike su cene sasvim korektne.
Jesu u poređenju sa Supernova dranjem (i pošto sadrže i Static IP adresu), all uzmi u obzir i to da su to na sajtu cene bez PDV-a.

Ako ti nije teško pitaj tu osobu za konkretnu ponudu.

ima li ovde jos Orion korisnika sa 5 / 1 Gbps paketom?
imam sve TV kanale, plus dva smarta i 3 stb-aJos uvek sve radi i brzina je jos uvek ista.
zna li se sta ce biti sa nasim paketima / ugovorima?

ima li ovde jos Orion korisnika sa 5 / 1 Gbps paketom?
imam sve TV kanale, plus dva smarta i 3 stb-aJos uvek sve radi i brzina je jos uvek ista.
zna li se sta ce biti sa nasim paketima / ugovorima?
ko što vidiš, gomila šarenih informacija...koliko se sećam upravo je na primeru oriona ranije rečeno da informacije na sajtu i u medijima nisu validne, već da svi korisnici moraju posebno da se obaveste o promenama...

e sad, sve što bih dalje napisao je politika tako da samo možemo da se nadamo da se nije baš sve totalno raspalo...

Nazad
Vrh Dno