Šta je novo?

Elektro automobili (EV)

• Začetnik teme Začetnik teme milika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pogledao BYD Atto 3 Evo i Leapmotor B10 na sajmu. Oba su me blago razočarali unutra.
Kod BYD su mi užas sive plastike (valjda zvučnici) na vratima, to mi deluje baš ultra jeftino.

Ne mislim da su nešto posebno loši enterijeri, više se meni nisu svideli dok mi je recimo enterijer u Lynk & Co 02 za klasu iznad pa sam se u glavi vratio da mi je on favorit iako je to sada "stariji" model. Svakako nije više best buy kao možda prošle godine.

Što se tiče ne struje tu mi je favorit CHR kod koga je sada razlika između HEV i PHEV modela samo oko 3.5K a PHEV ima 43 konja više pa mi je i to zanimljivo ako ne budem dovoljno hrabar da idem na čist EV.

Video sam na netu da ove godine izlazi novi Volvo EX30 pa možda i to bude zanimljivo ako bude nekih značajnijih unapređenja.

Ovako sajam ko sajam, na kom god štandu da sam nešto pitao bio sam informisaniji od ljudi koji rade tamo time što sam prethodno proveo 15 minuta na njihovom sajtu.
Ne mislim na hostese nego baš na ove što treba da daju informacije na pultu.
Ja sam 'teo ženi da uzmem CHR PHEV, ali je ionako mali gepek još manji nego u HEV, a uz to je i klirens gori toliko (baterije u podu) da moram ukoso da ulazim u dvorište. Smešno za SUV.

Ja sam 'teo ženi da uzmem CHR PHEV, ali je ionako mali gepek još manji nego u HEV, a uz to je i klirens gori toliko (baterije u podu) da moram ukoso da ulazim u dvorište. Smešno za SUV.
Dobro si mi rekao to za klirens, za gepek sam znao, ovo bih prevideo.

Poremetili su mi planove povećanjem cene i smanjenjem snage za 2.0 HEV.

1.8 mi je bezveze opcija.

C-HR kao takav je bezveze opcija. A i nije za ovu temu.

Jel se raspitivao neko na sajmu kakva je situacija sa rokom isporuke Leapmotor B10? Da li imaju vozila na stanju ili koliko se ceka?

Poslao sam im upit pre par dana, ali niko ne odgovara, bas profesionalno..

• Like
Reagovanja: mnt
Smanjena snaga 2.0 HEV modela sa 197 na 180hp.

Ako vas nesto zanima u vezi Tesle model 3 iz 2020 pitajte.
Uzeo sam je pre mesec i po i presao 6000km....
Ceatitam na kupovini!

Pisi kako si zadovoljan voznjom, generalne utiske, sta ti se svidja, sta ne, domet ovih dana itd..

Da li samo mene nervira Alvirović kada isječe sagovornika svojim ubacivanjem?

Vreme na TV je ograničeno i skupo. U tih par minuta razgovora mora da spakuje ono što novinar smatra da je bitno. Za sve ostalo tu su podkasti gde može naširoko da se razglaba na razne teme.

Tast je kupio (zapravo platio, još uvek nije preuzeo) Hyundai Kona electric, model sa 64kWh, 2021. godište sa 175kkm, i dobio sertifikat da je SoH 100%. Tehnologija baterija je stvarno mnogo napredovala u poslednjih 5-10 godina, ne treba očekivati da su baterije posle 8-10 godina za bacanje. Ako se normalno koriste, izbegava punjenje na brzim punjačima, ne pregrevaju, mislim da stvarno mogu da imaju jako dug životni vek. To ne znači da se ne smeju nikada puniti na brzim punjačima, jedno-dva punjenja u par meseci im neće ništa uraditi (kad se krene na neki duži put). Ali kada je auto u pogonu bez prestanka (tipa taksi) i kad se uvek puni na brzim punjačima, kada se koristi u tropskim uslovima gde je redovno temp preko 40, pa i 50C, sigurno će imati kraći vek.

Je l` tajna koliko je auto plaćen? Jeste malo čudno za SoH, ali i meni pokazuje za Konu 2021 sa 73kkm da je 100%. Sve ćelije imaju identičnu voltažu. Čak i da laže koji procenat zbog buffera, i dalje je odlično.

Šef Ferarija malo o njihovom modelu.

Ovdje priča o tač tipkama za koje kaže da su 50% jeftinije od prave dugmadi.

Ovdje o zvuku koji će Luce proizvoditi, tvrdi da neće biti vještački kao u nekim drugim autima.

Sto se tice Tesle model 3 Long range / 2020 godiste...
presla 150.000 km.

Uvezena iz Norveske.
Imam kuci wall charger koji puni sa 11kW.
U teroriji komplet praznu bateriju napuni do 100% za 7.5 sati.

Do sad nikad to nisam radio. Uglavnom kad treba dopunim bateriju da imam po gradu.. ako idem na put onda uvece punim da ujutru bude spreman

Sto se tice Tesle model 3 Long range / 2020 godiste...
presla 150.000 km.

Uvezena iz Norveske.
Imam kuci wall charger koji puni sa 11kW.
U teroriji komplet praznu bateriju napuni do 100% za 7.5 sati.

Do sad nikad to nisam radio. Uglavnom kad treba dopunim bateriju da imam po gradu.. ako idem na put onda uvece punim da ujutru bude spreman
Koliko te izaslo para?

Magnezijum je izuzetno zapaljiv metal. Jednom zapaljen, vrlo se teško može ugasiti.

Pa nije sigurno u slobodnom stanju.

Nekada davno mozda to jos uvek važi, magnezijumske felne su bile zabranjene na moto trkama. Lake su ali lako zapaljive.

Izgleda da se uz pravu leguru može postići daleko viša tačka paljenja:

Nazad
Vrh Dno