Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Da li Bookmate aplikacija ima neko ograničenje za audio knjige? Ovo mi izašlo danas, odslušao sam ovog meseca celo "Ostrvo pelikan" bez problema.

Prilozi

• Screenshot_20260330_171154_Bookmate.jpg
    Screenshot_20260330_171154_Bookmate.jpg
    50.3 KB · Pregleda: 117
Pre neki dan sam i ja obnovio, mobile M, 6m dinar + 18x50%...vrlo je tvrd pregovarac bio iz yettela, bio je spreman da zavrsi razgovor i pusti broj u a1 ako ne pristajem na tih, maksimalnih 6m po dinar. A i ja nisam bas zarko zeleo u a1.

Da li moze da se dobije ona tarifa, zaboravih ime od 1000 din mesecno za 30gb neta i neogranicene pozive uz zahtev za prenos broja u a1? Imma trenutno onaj stari go data paket a iatice mi za dan dva. Sta moze da se izvuce uz zahtev za prenos broja?

Preneo bih broj telefona u Yettel, pa me zanima da li nude neku promociju za prenos broja kod njih ili ne? Ne znam na koji nacin da me agenti kontaktiraju? Ako znate da li daju neke popuste (i koji su to popusti) za prenos broja značilo bi mi.

Podneo sam danas zahtev za prelazak u A1 na pripejd i malopre me zvala neka teta iz Yettel-a nudeći 50% na Mobile M, odbio sam i pitao za 12m po 1rsd i ostalo 50%(pošto sam to za majku izvukao) i reče da nema više za akcija. Reče da ostanem na vezi da vidi šta može da mi ponudi najviše i onda je ponudila 6m po 1rsd i ostatak 50%(što je okej ponuda) ali sam odbio (da je dala 9 možda bih prihvatio). Kako god, reče da će pustiti broj tako da idem na Mega plan ubuduće pa ću videti za 6 meseci šta ću...

Edit: zvala ponovo i nudi 9 meseci za 1 rsd a posle 40% popusta ali sam joj rekao da za tu ponudu i nema neke razlike jer kad se izračuna prosek bude razlika msm 8rsd pa je opet rekla da će me zvati. 🤣
Onda me je opet zvala i ponudila mi Mobile M 9m za 1rsd i posle 50% što sam i prihvatio uz odgovor na SMS sa DA...
Okej mi je ispalo ovako pa se ganjamo za 2 god. opet...

Koja je onda cena na tih 50% za m paket posle 9 meseci, 2300 ili se gleda ova cena sto je na popustu od 3600 pa bude 1800?

2199rsd izađe posle 50% da e-računom.

Danasnja situacija sa Yettelom i prenosom broja. Bice duza prica ali je interesantna.

Broj koji koristim kao “drugi broj” (dakle imam 10-20 min poziva i koji GB neta potrosnju) sam prebacio iz A1 u Yettel 27.1. kada mi je istekla ona Mega akcija sto ne trajala godinu dana. Presao sam u Yettel na prepaid. 12. marta me zovu da mi ponude postpaid u pola cene i ajde prihvatim neki paket sto je 574 din u pola cene. Posle par dana shvatim da tu ne mogu da zovem kad potrosim tih 50 min iz pretplate (a prvi mesec sam dobio manje od 50), da ne mogu da zovem inostranstvo, ne mogu da posaljem poruku van Srbije itd. Dakle gore od prepaida, a palcam pretplatu.
Odem u nedelju 29.3. kad mi je isteklo 2 meseca i podnesem zahtev za prenos u A1. Danas dobijem poruku od Yettela da nisam nista duzan, a od A1 da je odbijen prenos. Nazovem A1, razlog - nije proslo 2 meseca. Krenem da podnesem zahtev ponovo, ali svratim do Yettel-a da vidim sta je problem. Dva konja koji rade tamo mi objasnjavaju da moram da budem 2 meseca na postpaidu. Ja kazem ne moram, a ovaj jedan mi sarkasticno kaze “ja vas informisem sta pise u proceduri”, ja pitam cijoj proceduri, kaze Yettelovoj. Ja pitam kakve veze Yettel ima, kaze Ratelova procedura. Reko’ daj da vidim, kaze ne mogu da vam dajem uvid u racunar firme… Pitam ga da se kladimo u 200 EUR da nije tako, nece.
Ok, odem ja u A1, da podnesem novi zahtev (poslovnice su jedna pored druge), objasnim godpodji problem, ona ode u Yettel da ih pita sta je razlog. Ja kazem nemojte ici tamo, nemaju pojma, kaze kako nemaju, rade u Yettelu. E reko’ super sto to ima veze.
Vraca se, kaze moram da sacekam 13.5. jer sam u Yettelu presao na prepaid 12.3. Ja kazem ne moram, kaze ona moram. Nudim joj na uvid pravilnik Ratela, nece da pogleda. Pitam nju da se kladimo, nece ni ona. I nije mi dala da podnesem novi zahtev za prenos.
Sa mts-om sa na ratnoj nozi odavno, sad i sa Yettelom, a ne mogu da prebacim broj u A1. 😀
Kacim kao prilog i vrlo jasan pravilnik Ratela, koji naravno ne pominje prepaid/postpaid, vec samo 60 dana od poslednjeg prenosa (jasno svakome funkcionalno pismenom).

Prilozi

• IMG_4317.png
    IMG_4317.png
    127 KB · Pregleda: 48
  • IMG_4318.png
    IMG_4318.png
    76.5 KB · Pregleda: 55
  • IMG_1930.jpeg
    IMG_1930.jpeg
    197.4 KB · Pregleda: 80
Danasnja situacija sa Yettelom i prenosom broja. Bice duza prica ali je interesantna.

Broj koji koristim kao “drugi broj” (dakle imam 10-20 min poziva i koji GB neta potrosnju) sam prebacio iz A1 u Yettel 27.1. kada mi je istekla ona Mega akcija sto ne trajala godinu dana. Presao sam u Yettel na prepaid. 12. marta me zovu da mi ponude postpaid u pola cene i ajde prihvatim neki paket sto je 574 din u pola cene. Posle par dana shvatim da tu ne mogu da zovem kad potrosim tih 50 min iz pretplate (a prvi mesec sam dobio manje od 50), da ne mogu da zovem inostranstvo, ne mogu da posaljem poruku van Srbije itd. Dakle gore od prepaida, a palcam pretplatu.
Odem u nedelju 29.3. kad mi je isteklo 2 meseca i podnesem zahtev za prenos u A1. Danas dobijem poruku od Yettela da nisam nista duzan, a od A1 da je odbijen prenos. Nazovem A1, razlog - nije proslo 2 meseca. Krenem da podnesem zahtev ponovo, ali svratim do Yettel-a da vidim sta je problem. Dva konja koji rade tamo mi objasnjavaju da moram da budem 2 meseca na postpaidu. Ja kazem ne moram, a ovaj jedan mi sarkasticno kaze “ja vas informisem sta pise u proceduri”, ja pitam cijoj proceduri, kaze Yettelovoj. Ja pitam kakve veze Yettel ima, kaze Ratelova procedura. Reko’ daj da vidim, kaze ne mogu da vam dajem uvid u racunar firme… Pitam ga da se kladimo u 200 EUR da nije tako, nece.
Ok, odem ja u A1, da podnesem novi zahtev (poslovnice su jedna pored druge), objasnim godpodji problem, ona ode u Yettel da ih pita sta je razlog. Ja kazem nemojte ici tamo, nemaju pojma, kaze kako nemaju, rade u Yettelu. E reko’ super sto to ima veze.
Vraca se, kaze moram da sacekam 13.5. jer sam u Yettelu presao na prepaid 12.3. Ja kazem ne moram, kaze ona moram. Nudim joj na uvid pravilnik Ratela, nece da pogleda. Pitam nju da se kladimo, nece ni ona. I nije mi dala da podnesem novi zahtev za prenos.
Sa mts-om sa na ratnoj nozi odavno, sad i sa Yettelom, a ne mogu da prebacim broj u A1. 😀
Kacim kao prilog i vrlo jasan pravilnik Ratela, koji naravno ne pominje prepaid/postpaid, vec samo 60 dana od poslednjeg prenosa (jasno svakome funkcionalno pismenom).
Meni su to objasnili tako sto kao ratel smatra prebacivanje sa postpejda na pripejd kao prenos🤷🏻‍♂️

Pa ne moze da smatra, kad pise jasno: izmedju dva prenosa. Prenos moze da se odvija samo izmedju dva operatera. Elementarna logika.

Ne moze da smatra, prijavi ih Ratelu. Sve sto si naveo je tačno.

Poslao sam im reklamaciju, da to sto pre rese i da mi storniraju sve troskove od 1.4. kada je broj trebalo da predje. U suprotnom - pisem Ratelu.

Da l’ da posaljem odmah i Ratelu, za svaki slucaj?

Broj mora iti kod tekuceg operatera 60 (ili 90 bese) dana. Pokusavaju to, pisana primedba ratel odmah u mail. Inisitras na pisanom odgovoru jer u opravdanim situacijama ugavnom neko zove da se izvini.
Dakle ne pominje se paket, forma ili stagod, vec broj.

Slabo vi ovde vodite te pregovore. 12 po 1 dinar i 12 po 50% važi i dalje, u pitanju je samo koliko ste vešti u pregovorima a vidim da odmah padate na to pustiće vam broj u a1

Imam skorasnje iskustvo sa supruginim brojem koji je bez ikakve ponude "pusten" u a1 iz jetela, a bila je na postpejdu 10 godina kod njih, tako da ne mozemo da pricamo o tome da svako moze da dobije i da iskljucivo zavisi od vestine pregovaraca.
Poucen tim iskustvom, nisam zeleo da imalo rizikujem sa svojim brojem, jer mi se de facto nije prelazilo u a1 kad sve stavim na papir.

Sve ja to razumem ali mislim da opet ne mogu oni tek tako da lazu narod,mora da ima neka fora koju koriste da zadrze korisnika.

Imam skorasnje iskustvo sa supruginim brojem koji je bez ikakve ponude "pusten" u a1 iz jetela, a bila je na postpejdu 10 godina kod njih, tako da ne mozemo da pricamo o tome da svako moze da dobije i da iskljucivo zavisi od vestine pregovaraca.
Poucen tim iskustvom, nisam zeleo da imalo rizikujem sa svojim brojem, jer mi se de facto nije prelazilo u a1 kad sve stavim na papir.
Tacno,i meni i zeni je isteko ugovor pre 10 dana,njoj dali 12m dinar,meni cak posle 5 dana ciganisanja ne.

Prilozi

• IMG_9654.png
    IMG_9654.png
    190.3 KB · Pregleda: 66
  • IMG_9655.png
    IMG_9655.png
    183.2 KB · Pregleda: 61
A sta joj fali u A1? Ima 6 meseci po dinar pripejd, +može uvek da predje na postpejd uz 6 po dinar i 18 po 50%. Uostalom, to si tražio, trebao si svakako sagledati i tu mogućnost da te ne zadrže u Yettelu šta ćeš dobiti u A1. Što se mene tiče, menja se samo tekući račun za plaćanje.

Ne kazem da njoj fali, svakako je i znala za mega plan i odgovara joj, meni trebaju 2 slota za max i deezer koje gotovo svakodnevno koristim, njoj su aplikacije nebitne te joj (trenutno) igra ulogu mega plan u a1, a mozda i ostane u a1 na postpejdu, vec skoro 2 meseca je tamo i za sada "testira" signal rutama kojima se krece...

Ugovor ističe za mesec i frtalj, krenuo polako da iščitavam temu da vidim kakva je situacija od nove godine, bogme su lepo zakuvali. Sad treba da se vaga više nego ranije.

A1 Mega prepaid promocija deluje sasvim korektno, ali se onda gubi opcija jačeg popusta za prelazak na postpaid paket. Mada, za šest meseci dok istekne ta promocija, ko zna kakve ponude mogu da se pojave. Koliko sam ispratio, ta Mega stvar traje do kraja maja, dovoljno da je i ja zakačim, a A1 kasnije za prelazak sa prepaida na postpaid uglavnom nudi 24x50% na neki od paketa, ne više od toga? Bio sam na A1 pre X godina, i tada prijem na Čukarici baš i nije bio sjajan, a i dalje se dosta krećem tim krajem, zato mi ovaj Mega prepaid deluje kao sigurnija opcija.

Najveći utisak mi je znatno pojačano pilićarenje, pogotovo sa ovim forama kao e javiću se posle samo da „proverim” za bolju ponudu. Kad god da je neki agent trebalo naknadno da me pozove, ništa od toga nije bilo. A i šta, ispada da treba džedžati kraj telefona ceo dan čekajući da pozove, jer ako se ne javiš oni ladno mogu samo da puste broj iz ko zna kojih razloga. Pa onda još ta igranka ko će prvi da popusti. Nije dosta zahtev za prenos koji jasno signalizira nameru, treba se igrati i muzičkih stolica pa videti kome će prvo da odzvoni. Kome zapadne neki takav agent... pa to je da čovek iz principa odbije samo da te ne bi zvao i peti put da ti ponudi još 14 dana više (koje nisi tražio) umesto 12 meseci koje si odmah rekao da te jedino interesuju.

Ruku na srce do sada nikad nisam imao neki problem da dobijem ono što se nudilo kao maks popust, ali sam stvarno mizeran potrošač i jedini razlog što sam furao Yettel tolike godine je zbog popusta i zbog Dizera i HBO-a. Ako ne mogu da imam te servise ili bar jedan od njih, pa onda mi je svejedno. Za svaki slučaj sam skoro sve migrirao na YT Music (uh...) i svoj cloud, a HBO mogu i da prežalim tako da u zavisnosti od toga šta ponude lagano se uklapam i u Yettel 100 i u Yettel 30 sa popustom.

@Alanon

Potpisujem sve receno, i dodao bih da u mom slucaju nisu mogli meseci za dinar za Yettel pakete, samo za yettel mobile (bilo koji od 3, M,L,XL). Zbog reference, bio sam na starom Total 40 paketu.

Poslao sam im reklamaciju, da to sto pre rese i da mi storniraju sve troskove od 1.4. kada je broj trebalo da predje. U suprotnom - pisem Ratelu.

Da l’ da posaljem odmah i Ratelu, za svaki slucaj?
Već ovde bih ja stavio Ratel u cc. Sa potpunim opisom problema i događaja koji su se desili.

A jel neko prebacio online broj pa da ga zovu iz Yettela,mrzi me da se cimam da idem do poslovnice?
Sinoc bio do A1 da podnesem zahtev za prenos broja..Cekam da me zovu,ako ne,a1 nudi dosta bolje pakete za manje novca,tako da se razmisljam i da li da se cimam(u Yettelu sam preko 10 god).
Jedino sto sam cuo da A1 nema svuda dobar signal.
EDIT:
Sad me zvali,6 meseci po dinar i onda 50 % popusta na pretplatu za Yetel 100(1900din)

Poslednja izmena:
Tacnije 1940din.Pa jesam.

Da ne citam unazad za prenos iz MTS-a koliko se moze dobiti popust i dali moze i popust na tarifu i telefon na rate uz eco popust

Nazad
Vrh Dno