Meni su to objasnili tako sto kao ratel smatra prebacivanje sa postpejda na pripejd kao prenos🤷🏻♂️Danasnja situacija sa Yettelom i prenosom broja. Bice duza prica ali je interesantna.
Broj koji koristim kao “drugi broj” (dakle imam 10-20 min poziva i koji GB neta potrosnju) sam prebacio iz A1 u Yettel 27.1. kada mi je istekla ona Mega akcija sto ne trajala godinu dana. Presao sam u Yettel na prepaid. 12. marta me zovu da mi ponude postpaid u pola cene i ajde prihvatim neki paket sto je 574 din u pola cene. Posle par dana shvatim da tu ne mogu da zovem kad potrosim tih 50 min iz pretplate (a prvi mesec sam dobio manje od 50), da ne mogu da zovem inostranstvo, ne mogu da posaljem poruku van Srbije itd. Dakle gore od prepaida, a palcam pretplatu.
Odem u nedelju 29.3. kad mi je isteklo 2 meseca i podnesem zahtev za prenos u A1. Danas dobijem poruku od Yettela da nisam nista duzan, a od A1 da je odbijen prenos. Nazovem A1, razlog - nije proslo 2 meseca. Krenem da podnesem zahtev ponovo, ali svratim do Yettel-a da vidim sta je problem. Dva konja koji rade tamo mi objasnjavaju da moram da budem 2 meseca na postpaidu. Ja kazem ne moram, a ovaj jedan mi sarkasticno kaze “ja vas informisem sta pise u proceduri”, ja pitam cijoj proceduri, kaze Yettelovoj. Ja pitam kakve veze Yettel ima, kaze Ratelova procedura. Reko’ daj da vidim, kaze ne mogu da vam dajem uvid u racunar firme… Pitam ga da se kladimo u 200 EUR da nije tako, nece.
Ok, odem ja u A1, da podnesem novi zahtev (poslovnice su jedna pored druge), objasnim godpodji problem, ona ode u Yettel da ih pita sta je razlog. Ja kazem nemojte ici tamo, nemaju pojma, kaze kako nemaju, rade u Yettelu. E reko’ super sto to ima veze.
Vraca se, kaze moram da sacekam 13.5. jer sam u Yettelu presao na prepaid 12.3. Ja kazem ne moram, kaze ona moram. Nudim joj na uvid pravilnik Ratela, nece da pogleda. Pitam nju da se kladimo, nece ni ona. I nije mi dala da podnesem novi zahtev za prenos.
Sa mts-om sa na ratnoj nozi odavno, sad i sa Yettelom, a ne mogu da prebacim broj u A1. 😀
Kacim kao prilog i vrlo jasan pravilnik Ratela, koji naravno ne pominje prepaid/postpaid, vec samo 60 dana od poslednjeg prenosa (jasno svakome funkcionalno pismenom).
Tacno,i meni i zeni je isteko ugovor pre 10 dana,njoj dali 12m dinar,meni cak posle 5 dana ciganisanja ne.Imam skorasnje iskustvo sa supruginim brojem koji je bez ikakve ponude "pusten" u a1 iz jetela, a bila je na postpejdu 10 godina kod njih, tako da ne mozemo da pricamo o tome da svako moze da dobije i da iskljucivo zavisi od vestine pregovaraca.
Poucen tim iskustvom, nisam zeleo da imalo rizikujem sa svojim brojem, jer mi se de facto nije prelazilo u a1 kad sve stavim na papir.
A sta joj fali u A1? Ima 6 meseci po dinar pripejd, +može uvek da predje na postpejd uz 6 po dinar i 18 po 50%. Uostalom, to si tražio, trebao si svakako sagledati i tu mogućnost da te ne zadrže u Yettelu šta ćeš dobiti u A1. Što se mene tiče, menja se samo tekući račun za plaćanje.Imam skorasnje iskustvo sa supruginim brojem koji je bez ikakve ponude "pusten" u a1 iz jetela, a bila je na postpejdu 10 godina kod njih, tako da ne mozemo da pricamo o tome da svako moze da dobije i da iskljucivo zavisi od vestine pregovaraca.
Poucen tim iskustvom, nisam zeleo da imalo rizikujem sa svojim brojem, jer mi se de facto nije prelazilo u a1 kad sve stavim na papir.
Već ovde bih ja stavio Ratel u cc. Sa potpunim opisom problema i događaja koji su se desili.Poslao sam im reklamaciju, da to sto pre rese i da mi storniraju sve troskove od 1.4. kada je broj trebalo da predje. U suprotnom - pisem Ratelu.
Da l’ da posaljem odmah i Ratelu, za svaki slucaj?
Sinoc bio do A1 da podnesem zahtev za prenos broja..Cekam da me zovu,ako ne,a1 nudi dosta bolje pakete za manje novca,tako da se razmisljam i da li da se cimam(u Yettelu sam preko 10 god).A jel neko prebacio online broj pa da ga zovu iz Yettela,mrzi me da se cimam da idem do poslovnice?
Kako 1900 zar ne bi trebalo 2050, pošto je puna cena paketa na sajtu 4100, valjda sa sve e-računom?EDIT:
Sad me zvali,6 meseci po dinar i onda 50 % popusta na pretplatu za Yetel 100(1900din)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari