Šta je novo?

Honor Magic 8 Pro/Lite

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma ispeglaće se to, mislim da je i najavljen neki veliki camera update, što se tiče stvari koje pominjete gdje AI petlja prste, to može da se isključi, nikakvih problema sa iscrtavanjem nisam imao na M7P, jedino sam koristio AI u situacijama preko x30 zoom.

Ma ispeglaće se to, mislim da je i najavljen neki veliki camera update, što se tiče stvari koje pominjete gdje AI petlja prste, to može da se isključi, nikakvih problema sa iscrtavanjem nisam imao na M7P, jedino sam koristio AI u situacijama preko x30 zoom.
eh da bar, i sa svim izgasenim kad fotkam sina, mobitel agresivno dodaje kontrast na kosu i obrve i ispadne kao nacrtan. Jedino pomaze pro mode, u njemu nema tih gluposti.
Ali evo, gcam nekako pomaze samo ga treba jos ustimat.

@thebatman

Slikaj neki prozor od crkve da ti bude preko celog ekrana i okaci ovde. Probaj oba sa stativom. Ne iz ruke. Ai sluzi za to.. lakse i bolje uradi upscale kada zna sta slikas konkretno...nije to telefon za spijune da slikas nepijateljske polozaje 😉
Ai upscale sluzi za P&S fotografiju. Za ljude kao sto si ti ima Pro mode jer znas sta radis. Za 99% ljudi Ai pomogne.

99% prosecnih korisnika telefona bi reklo da je leva slika lepsa na oko

Kucaj na YT blind camera test i videces sta ljudi vole najvise

Uzeh ga ipak, detaljno ću da ga ugnjavim pa javljam utiske 🙂 (vs 25U, vs M7P)

15851.jpg

@thebatman

Slikaj neki prozor od crkve da ti bude preko celog ekrana i okaci ovde. Probaj oba sa stativom. Ne iz ruke. Ai sluzi za to.. lakse i bolje uradi upscale kada zna sta slikas konkretno...nije to telefon za spijune da slikas nepijateljske polozaje 😉
Ai upscale sluzi za P&S fotografiju. Za ljude kao sto si ti ima Pro mode jer znas sta radis. Za 99% ljudi Ai pomogne.

Ja sam u tih 99% mom oku se više sviđa slika sa Honora i to moj mozak tako registruje i kraj priče,verovatno je slika sa Viva realnija ali moje oko to ne vidi tako.

Nema na ovom 155 max 100x

@thebatman

Kucaj na YT blind camera test i videces sta ljudi vole najvise

Ja sam u tih 99% mom oku se više sviđa slika sa Honora i to moj mozak tako registruje i kraj priče,verovatno je slika sa Viva realnija ali moje oko to ne vidi tako.

Ma meni je uredu to što vi govorite, ali smatram da Ai mora biti pomocni alat za obradu slike, a ne integralni dio kamere.
Imam 20 godina iskustva u fotografiji i vrlo jednostavno je:
Slika mora biti izvorno onako kako je oko vidi, dakle ne želim dodatne detalje, ciscenje slike, izostravanja, slikanja kose, nabijanje boje.
A evo kinezi popizdili baš za tim.

Potpisujem svaku reč koju si napisao!
Nisu samo Kinezi. Nova Samsung serija radi isto, ako ne i gore. Meni su ultre/note reper za sve. 4 generacije se jako malo hardverski razlikuju...

Poslednja izmena:
Razmisljao sam se da uzmem magic8pro mada kako vidim kakve fotografije pravi i sta ai sredjuje ostavu na prirodnijoj, za moje oko, kameri koju ima egde60.

Razmisljao sam se da uzmem magic8pro mada kako vidim kakve fotografije pravi i sta ai sredjuje ostavu na prirodnijoj, za moje oko, kameri koju ima egde60.
Uzmi Puru 70 ultra 😁 Za sad svi koji je imaju je hvale da je za slikanje top. Uzivo je gledao, al nisam bas dostojan da ocenim jeli tako 😁

Uzmi DSLR i snimaj u RAW-u🤣 Posle se svađaj sa AI... To sam očekivao. Nije realno očekivati spektakularan napredak sa ovim tipom optike. Pisano hiljadu puta... Daj mi boje kako oko vidi, posle ću sam. Ili uz pomoć AI, u zavisnosti od potrebe...
Ljudi, brinem o poludementnoj majci pa nekad nee pročittam do kraja. Pakao. Gledaću da vas ne gnjavim.
Onaj veliki apdejt kamere postoji za kineske i izgleda EU modele. Doći će i na brdoviti Balkan. Uživajte, čitaću vas!

Poslednja izmena:
Braća Levenhuk su u TRINAESTOM veku napravila mikroskop. U ovom novom svetu više nike ne radi na optici. Hajde da peglamo sve softverom. Teško. Uživajte!

Nema na ovom 155 max 100x

Ma meni je uredu to što vi govorite, ali smatram da Ai mora biti pomocni alat za obradu slike, a ne integralni dio kamere.
Imam 20 godina iskustva u fotografiji i vrlo jednostavno je:
Slika mora biti izvorno onako kako je oko vidi, dakle ne želim dodatne detalje, ciscenje slike, izostravanja, slikanja kose, nabijanje boje.
A evo kinezi popizdili baš za tim.
Postujem ja vašu specijalnost vezanu za fotografiju ali i da postoji tehnologija na nivou dslr fotoaarata koji moze da se implementira u telefon koja bi cena tih telefona bila tipa 5k evra,zato ce kamere u telefonima da budu uvek lošije sa ai tehnologijom bez izvornih i prirodnih fotografija.

Довиђења Епл, твоја ретардирана тастатура, и још глупљи iOS 26.

Ево ме назад код Кинеза, први пут још од легендарног P30 Pro - Magic 8 Pro је у питању. 😀

Има ли неко неке основне “tips and tricks” за MagicOS? Никад га пре нисам користио.
Издржао сам недељу дана и вратио се на С25У. 🤣

Генерално је одличан телефон, али ми није легао због неколико ствари. Мало софтер, мало неке практичне ствари. Пре свега, тy мислим на положај камере. На пример, имам два бежична пуњача и ни на једном не лежи како треба јер мора се прислонити на камеру и онда телефон буде уздигнут, па је пуњење јако споро. Можда би било другачије са званичним Хонор пуњачем. Чак сам нашао сам неку маскицу са магнетом, али кад га ставим на magsafe пуњач ,не пуни. Јако је незгодан положај камере. Мало ми је и незгодно да га држим у руци због тога, никако нисам могао да се навикнем.

Такоће, нисам нешто био задовољан са камером. Није по мом укусу. Софтвер је генерално ОК. Свића ми се liquid glass на ios-u, тако да ми се допада и овај њихов систем. Али ми недостају неке ствари попут рутина или модова (work, sleep, itd).

Али батерија је феноменалана, дисплеј одличан, спикери такође фантастични. Само једноствано није за мене.

Izgleda sam i ja blizu odluke da ga prodam i ostanem na S25U, ja sam zadovoljan kamerama, u suštini zadovoljan sam sa svim sem što mi ne leži u ruci kako treba, iako je lakši od prethodnog modela, nešto se ne sjećam da sam se sa M7P tako neugodno osjećao, jednostavno imam osjećaj da mi se ruka brzo umara. Kad pređem na S25U da koristim, djeluje mi mnogo bolje za ruku iako je S25U gabaritniji uređaj, baš čudno ali to je moj neki subjektivni osjećaj.

Inače, kamere mi se čine za klasu bolje od S25U, što selfie što glavna, što telephoto, baš za klasu. I video snimak je skroz ok, nikakvo sjeckanje nisam primijetio u 4K@60fps, nisam direktno poredio sa S25U, ali ovako na prvu - bar su istog kvaliteta ako već Honor nije bolji. Displej takođe dosta svjetliji nego na S25U, zvučnici su neuporedivi, haptic motor takođe dosta bolji na Honoru, prijem signala, wifi, AI mogućnosti nisam istraživao ali i tu je sigurno bolji od Samsunga (jer je M7P bio) u suštini sve super ali u ruci čudno leži što je bar meni možda i najbitnija karakteristika.

bilo bi mnogo svrsishodnije, lakše i preglednije da svaki model ima svoju posebnu temu, ovako je sve nabacano bez ikakvog reda i često se ne zna o kojem modelu se piše.

dakle posebna tema za magic8 pro, posebna za obični magic8 i posebna za magic8 lite.

ako ništa, makar je za lite verziju trebala posebna tema, a pro i obična verzija u jednu temu.

Nema "običan", samo Pro i Lite. S obzirom da je Pro mnogo popularniji i da je sigurno 80% ako ne i jače postova sa ove teme na konto Pro modela, vjerujem da su i korisnici koji koriste Lite model toga svjesni pa da kad isti komentarišu, će naglasiti da govore o Lite modelu.

Izgleda sam i ja blizu odluke da ga prodam i ostanem na S25U, ja sam zadovoljan kamerama, u suštini zadovoljan sam sa svim sem što mi ne leži u ruci kako treba, iako je lakši od prethodnog modela, nešto se ne sjećam da sam se sa M7P tako neugodno osjećao, jednostavno imam osjećaj da mi se ruka brzo umara. Kad pređem na S25U da koristim, djeluje mi mnogo bolje za ruku iako je S25U gabaritniji uređaj, baš čudno ali to je moj neki subjektivni osjećaj.

Inače, kamere mi se čine za klasu bolje od S25U, što selfie što glavna, što telephoto, baš za klasu. I video snimak je skroz ok, nikakvo sjeckanje nisam primijetio u 4K@60fps, nisam direktno poredio sa S25U, ali ovako na prvu - bar su istog kvaliteta ako već Honor nije bolji. Displej takođe dosta svjetliji nego na S25U, zvučnici su neuporedivi, haptic motor takođe dosta bolji na Honoru, prijem signala, wifi, AI mogućnosti nisam istraživao ali i tu je sigurno bolji od Samsunga (jer je M7P bio) u suštini sve super ali u ruci čudno leži što je bar meni možda i najbitnija karakteristika.
Mislis da je moguce da je AI na honoru bolji od samsungovog, ili si samo recenicu lose formulisao?

Kakav si sa baterijom, ako nije previse rano za reci? I ja sam u prenemaganju, ali kolega koji je uzeo HM8P po izlasku kuburi sa baterijom bas dosta pa ne bih da 25U koji mi je vrh sa baterijom zamenim bespotrebno.

Издржао сам недељу дана и вратио се на С25У. 🤣

Генерално је одличан телефон, али ми није легао због неколико ствари. Мало софтер, мало неке практичне ствари. Пре свега, тy мислим на положај камере. На пример, имам два бежична пуњача и ни на једном не лежи како треба јер мора се прислонити на камеру и онда телефон буде уздигнут, па је пуњење јако споро. Можда би било другачије са званичним Хонор пуњачем. Чак сам нашао сам неку маскицу са магнетом, али кад га ставим на magsafe пуњач ,не пуни. Јако је незгодан положај камере. Мало ми је и незгодно да га држим у руци због тога, никако нисам могао да се навикнем.

Такоће, нисам нешто био задовољан са камером. Није по мом укусу. Софтвер је генерално ОК. Свића ми се liquid glass на ios-u, тако да ми се допада и овај њихов систем. Али ми недостају неке ствари попут рутина или модова (work, sleep, itd).

Али батерија је феноменалана, дисплеј одличан, спикери такође фантастични. Само једноствано није за мене.

Vas dvojica fantazirate i trazite dlaku u jajetu. Salim se, ako Vam se svidja vratite se na Samsung. Al interesantno da jedan misli da su kamere bolje a drugi da su losije. Zato volim forume

Kakav si sa baterijom, ako nije previse rano za reci? I ja sam u prenemaganju, ali kolega koji je uzeo HM8P po izlasku kuburi sa baterijom bas dosta pa ne bih da 25U koji mi je vrh sa baterijom zamenim bespotrebn

Bateriju punim na 36 -48h. Telefon je kupljen 23.januara od tada do danas ima 34 ciklusa punjenja. Telefon punim kad padne ispod 15% pa do punog. Uključena je zaštita baterije da se ne napuni do samog kraja iako pokazuje 100%..
U telefonu su dve kartice i prosečno imam oko 25 razgovora dnevno, intezivno korišćenje soc net a vikendom ima i hotspotovanja po nekoliko sati. Ne znam da li može da se poredi sa s25u po autonomiji baterije, jer nemam da uporedim, ali sam gotovo siguran da ultra ne može ovoliko da izgura. Sa telefonom tvog kolege nešto nije u redu ako kuburi s baterijom.

Nazad
Vrh Dno