Šta je novo?

Koje stripove čitate?

• Začetnik teme Začetnik teme ABET
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Planiram da kupim kupim Asteriks u Luzitaniji ali mi se cini da je 570 dinara previse za strip.
Vidim da strip hvale na internetu.

Planiram da kupim kupim Asteriks u Luzitaniji ali mi se cini da je 570 dinara previse za strip.
Vidim da strip hvale na internetu.

Crno beli zlatna serija je cca 600 din. Cena od 570 din je ništa za Asteriksa, pogotovo za a4 format u boji. To je džabe bukvalno.

Meni je skupo ali znam da to vise nisu neke velike pare jer Svet kompjutera kosta 350 dinara.
Kupio sam Serif Bluberi za 750 dinara i jos nekoliko tvrdokoricenih stripova na rasprodaji pa mi trenutno zbog toga novi strip o Asteriksu deluje skupo.
Ako je strip dobar onda se isplati potrositi tih 570 dinara.

Figurice napravljene po likovima iz Sergio Bonelli editore stripova.
testo_statuine_bonelli.jpg

Napokon nabavio.
Darkvudu je trebalo skoro cela godina da izbaci novi broj, ubije ti volju da bilo šta nabavljaš od njih.

51ca8b9e-059e-4d35-9a34-7746dcb4fa01.jpg

Ovakva majica bi se cesto nosila svaki casual friday u nasim firmama da ne kosta 35 evra 😉
T-shirt_Zagor-Frange_2026-1024x1024.jpg

Golconda je pocela da izdaje Velikog Bleka od prve epizode. Kupio sam svih 8 brojeva sto su izasli do sad. Resio sam da kupim sve sto je radio Essegesse jer mi se samo to svidjalo dok sam bio mali.Tada nisam znao ko crta i cudio se zasto Blek nije vise onakav kakav je bio u prvih 30-40 epizoda. Kad covek predje 55 stalno se seca lepog detinjstva 🙂

Kod Golconde?

Malo kvalitetnije figurice/statue strip junaka ali veoma skupe.

Malo sam se igrao sa AI - Nano Banano. Zašto je ova slika u ovoj temi, biće odmah svima jasno. Kao i koga ova dva slavna momka predstavljaju na slici.Ronaldo i Mesi kao Zagor i Čiko 2.png

A tu je i jedan drugi momak, kog smo takođe s guštom čitali u djetinjstvu. Probao sam prije desetak godina ponovo, ali je bio suviše djetinjast i odustao, jelenskih mi rogova.
Real Blek Stena.jpg

Poslednja izmena:
U redovnoj seriji Veselog cetvrtka je izasao Supermajk.
Cini mi se da je to najduza Zagorova prica do sada.
1704278497936-776x1024.jpg

Ja ovo do sada nisam video ni u jednoj trafici,a baš sam tražio da kupim

^
To je kolekcionarsko izdanje koje se ne isplati kupiti.
Nisam fan retro crteza iz tog stripa pa cu mozda kupiti samo prvi broj.
Ako odlucim da kupim celu pricu (6-7 stripova) onda cu protrositi oko 2000 dinara.
Ni Zagor Kapetan Nemo mi nije bio zanimljiv a na kolekcionarsko izdanje tog stripa bih potrosio skoro tri puta vise novca.
Vise mi odgovara moderniji crtez u tom stripu.
22.jpg33.jpg
Ja ovo do sada nisam video ni u jednoj trafici,a baš sam tražio da kupim
Danas sam video na sajtu Veselog cetvrtka da je izasao strip.
Obicno za godinu dana kupim 5-10 stripova Veselog cetvrtka ali uvek to radim u nekoj striparnici jer se tamo dobije 20% popusta.
Pozovi neku striparnicu pa ih pitaj da li je strip izasao.

Veseli cetvrtak je skoro izbacio jednu pricu Dylan Doga koja ima dosta slicnosti sa cuvenim sf filmom The Thing.
Uzas iz leda je prevedeni naziv stripa. Mozete da prelistate nekoliko strana stripa na Sergio Bonelli sajtu.
1718289609951-776x1024.jpg

Poslednja izmena:
Imam par dana slobodno do sledećeg projekta i došao sam na sjajnu ideju da sortiram stripove koje imam u elektronskom formatu.
Kad sam sve objedinio skapirao sam da imam 15 TB stripova.
Sad bih ja to nekako da sredim pošto verovatno trećinu čine duplikati.

Npr. imam folder Mike Mignola, imam folder Hellboy i folder Dark Horse Comics.
Sadržaji ta tri foldera se preklapaju.

Postoji li možda nekakva aplikacija koja bi mi pomogla da uvedem red u haos i bezumlje koji trenutno vladaju na mojim diskovima?

Nazad
Vrh Dno