Šta je novo?

Samsung Galaxy Z Fold 7/Z Flip 7

• Začetnik teme Začetnik teme Lacić
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Neverovatno je da kinez za par dolara napravi bolju foliju za ekran od Samsunga. Eto toliko. A priča o "folija je sastavni deo ekrana i mora da se menja kod njih dok je u garanciji" je apsolutna budalaština koju sprovode.

Kod supruge na Z flip 5 je menjana folija i ekran pod garancijom nakon godinu dana. Ta nova je izdržala isto ravno godinu dana.
Kupila je sada Flip 7, a ja sam mislio da skinem tu foliju i da zalepim sam neku drugu ali me je zabrinui @anak1n sa
Onda se opet odlepilo i ja uzeo kao da zalepim neku foliju i pretpostavljam da je tu krenuo dar-mar, tj otkazivanje ekrana, do totalne neupotrebljivosti.

Jerry, ja sam je verovatno nestrucno nalepio, bilo je po koji mehuric tu tj prasina, ***, nisam lepo to odradio. Rekao bih da je to posebno osetljivo bilo na preklopu ali cudno je da su prvi znaci otkazivanja dela ekrana pojavili u gornjem delu, gde je folija bila ok zalepljena. Mozda je i sam uredjaj falican po sebi bio.

Kod supruge na Z flip 5 je menjana folija i ekran pod garancijom nakon godinu dana. Ta nova je izdržala isto ravno godinu dana.
Kupila je sada Flip 7, a ja sam mislio da skinem tu foliju i da zalepim sam neku drugu ali me je zabrinui @anak1n sa
Moj savet da sačekaš malo, da vidiš kako ce se ova folija na Flip 7 pokazati, svakako Samsung u garanciji menja 1 foliju besplatno.
Pa posle toga, ako se pokaže da su orginalne folije stvarno krš, uvek možeš da promeniš.

Možda sam se loše izrazio. Flip 7 je nov i nema problema sa folijom. Ono što hoću je da zamenom foliju na Flip 5. Nema razloga da skidam foliju na novom telefonu.

Aha, oprosti.. ja sam te loše razumeo..
Mislio sam da zato što se folija na Flip 5 loše pokazala, ne zelis vise da se bakćeš sa orginalnim folijama i da si rešio da odmah zameniš orginalnu foliju sa nekom kvalitetnijom..

Isto shvaćeno i ovde. 😅
Ne možeš ništa uraditi ekranu ako menjaš foliju, nema šanse. Slobodno odradi to, naravno, ne pritiskaj previše i radi to malo manje nego što ne bi ni na nekom staklenom ekranu, zdrava logika.

Kako ste zadovoljni sa Fold7 do sada? Uzeo bih na KP sa garancijom operatera, pa me znaima da li je potreban vlasnik u slučaju dobijanja novog uređaja prilikom ostvarivanja garancije?
Poslednji fold mi je bio 4ka i nisam bio zadovoljan jer je uzak preklopljen.

Za popravku ne treba vlasnik ugovora. Za zamenu mora. Bio sam u obe situacije, pisao sam na forumu, ako se dobro sećam.

Hvala na info, tako sam i mislio, ne znam ima li onda smisla uzimati uređaj na taj način.

Da se upisem. Uzeo sam na kraju Fold 7. Neka ide zivot. Silver prelep. Samo ostaje pitanje sta tanko navuci na ovu lepotu...

Ma more ja kupujem njega, ne on mene 😀. Robio sam stvarima gotovo ceo život, a sada...Voja uzvraća udarac 😀. Šala, ali i malo istine. Gledam da nađem neku zaštitu koja je dovoljno dobra, ali sve dok koristim bez, tako je dobar osećaj pod rukom, da je stvarno greh ovakav uređaj staviti u oklop. Pitaka mi je bila jedna od opcija ali je nekako tanka sva, i ima samo zaštitu za zadnji deo uređaja, tako da sam na kraju opet uzeo Spigen Tough Armor Pro koji i ako izgleda robusno, nije toliko teška maska.

Plati osiguranje tipa 1000din mesečno i firaj bez maske.

To je odmah uplaćeno 😉.

Pisao sam o temu u maskama za Samsung. Tough Armor Pro...blaga katastrofa od kvaliteta. Grube ivice, krhko pod rukom...bas sam se razocarao.

Mislim da je poslednje 2-3 godine slim armor daleko bolji izbor.

Sto je najgore, nije tanji.

Pisao sam o temu u maskama za Samsung. Tough Armor Pro...blaga katastrofa od kvaliteta. Grube ivice, krhko pod rukom...bas sam se razocarao.
Imam fold 6 i nillkin cam shield case i prezadovoljan sam vec godinu dana. Ako ima nesto slicno za 7, vredi pogledati

Ja sam ga danas gledao u radnji. Jeste da dobro izgleda, ali i dalje mi je neverovatno da nema podršku za S Pen. To je bio jedan od glavnih reklamih motiva za prethodne generacije Fold modela.
Sada je šta; gledanje fotografija na velikom ekranu i brisanje detalja sa istih... 🤢
Mislim da dosta ljudi generalno ne koristi s pen. Nisam je koristio ni na staraijim note serijama ni sad. Sra vise i na ipadu koristim samo za dizajn i to neki ofrlji, zato verujem da su na kraju izbacili. Primarno je zbog smanjenja troskova, al ono..

Ja sam ga probao par minuta danas u NS Promenadi...
Prvi utisak fantastičan, kupio bih ga samo zbog novog, tankog dizajna, manje težine i većih ekrana.
Ali...imao sam 2 Folda (2 i 4), četvorka je jedini telefon ikad koji mi se pokvario u garantnom roku (šarka, pa ekran pri "pokušaju" da odblokiram šarku).
Nov je dizajn, tanak uređaj, mora da prođe neko vreme i da potencijalne mane izađu na videlo... takođe baterija će sigurno biti ispodprosečna, kako će to izgledati za godinu dve kad nastane degradacija i apdejti učine svoje... Sačekaću neko vreme, iako je prvi utisak takav da bih ga momentalno kupio
To govore za svaki koji izadje. Razlika izmedju mije sestice i sedmice je bas velika sto se tice dimenzija i iskreno, prvom prilikom prelazim na sedmicu. Pogotovo osetis razliku kad ih drzis i uporedjujes jedan do drugog. Ekran ko ekran, dosta je bilo skepticno sa cetvorkom i sa razlogom, dosta njih je menjalo ekran u orvih par meseci koriscenja. Sa peticom ne znam nikog sa tim problemom, kontam da je neki bias al verujem da su se popravili.

Čime čistite unutrašni ekran vašeg flip/fold telefona?
Da li može da se prebriše vlažnom maramicom koja služi i za brisanje klasičnih telefona? Ili može samo suvom krpicom?

Vi koji ste korisnici Fold-a 7, verovatno ste pre njega koristili neku Ultru. Ja se razmisljam da menjam S23U za Fold 7 jer sam odustao od S26U, pa bih da cujem utiske, kako Vam se cini.
Vezano za kamere, kakav je kvalitet slike, kako se navici na uzi ekran kad je telefon sklopljen, jel problem? Kakva je baterija?
Da li mozda cekati Fold 8, ako su glasine tacne, bice siri ekran kad je zatvoren i skoro se nece videti linija po sredini ekrana.
Svakako gledam recenzije i googlam o svemu ovome ali bih da cujem i ovde iz prve ruke, ako Vam nije cim da pisete 😀

Ja sam uvek koristio manje telefone, a fold sam uzeo jer je bila smesna cena i nisam mogao da preskocim. Supruga ima iphone 16 pro i kamera je mnogo bolja. Ovaj kao da nije pravljen za to. Dizajn je nesto najbolje sto sam video godinama unazad, debljina konkretno. Izuzetno je brz, osetno u odnosu na s23. Baterija, punjenjez takodje ok. Sto se tice sirine ekrana, najveci deo vremena se takav i koristi i meni je ok, mada sam imao s23 pa nije za porediti. Rasklopljen ekran je sjajan, ali ga bar ja ne koristim u meri koliko bi mozda trebalo.

Imam S25 Ultra i Fold 7. Baterija bolja na Ultri, kao i kamera. Ok je Fold za kucanje ali imamo i Honor Magic V5, prava razmera za kucanje kada se ne otvara ekran. Pojeo je Fold što se toga tiče.

Nazad
Vrh Dno