Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Izbidzovao Les Sentinelles, ispade mnogo bolje nego sto sam ocekivao.
Podseca me na Wolfenstein-a, morbidna klanica i po jos malo overnatur.
Drugacija od ovih amer stanc serija, meni se dopala.

Na žalost, serija je mnogo slabija od stripa po kom je rađena i od njega odstupa baš mnogo, da vidiš kakva je to tek klanica tamo. Fero na početku gubi ruke i noge, ono što mu omogućava da postane Sentinel je robotski eksoskelet pogonjen radijumskom baterijom. I drugi likovi su ispreturani, Džibuti je recimo skroz skrajnut, a u stripu je glavni lik i često narator. Fantastično napisan lik, surov, ciničan, narkoman, al opet patriota do koske. Nisu potpuno preneli ni tu atmosferu koliko francusku vojsku apsolutno zabole za hrabre ljude koje šalju u smrt bez imalo obzira.

Gledljivo je, ali propuštena šansa, moglo je i mnogo bolje. Verovatno je sve razblaženo za širu publiku.

Mislom da ogranicen budzet najvise utice na krajnji ishod serije, plus je pitanje kako ce je publika prihvatiti. A opet, serija skroz ok, gledljiva, nije dosadna i malo je razbila monotoniju u moru ovih holivud-netflix stancanja.
Naravno da ce fanovi stripa, knjiga svaku ekranizaciju vise kriticki posmatrati nego ovi drugi, i to je ok.

Odgledao sam prve dve epizode u novoj sezoni Paradise i mogu reci da ne moze ni da se meri sa prvom sezonom. Kao da su srozali budzet i otpustili sve scenariste
Spoljni svet i prezivljavanje za resurse je vec vidjeno milion puta. Mnogo zanimljivije je bilo ispod kupole prosle sezone
mad-face.gif

Ne znam ni kako je poletio,taj kerozin izlapio.

Ja sam oduševljen, prvenstveno što mi je ovo verovatno prva poljska serija koju sam pogledao, a da nevera bude još veća iza nje stoji ntflx što je postalo retkos da uz ovu platformu idu dobre, a kamoli odlične serije.
Serija se zasniva na brodolomu trajekta Jan Heweliusz koji se 1993. godine prevrnuo u Baltičkom moru i odneo živote najmanje 56 ljudi. Priča se fokusira na posledice te katastrofe...

Šta me je dodatno fasciniralo a da nije vezano za priču? Najviše me je fascinirao vizuelni utisak, koji me je po atmosferi najviše podsetio na seriju Černobil. Turobna, gotovo mračna paleta tonova, gde se kroz celu sezonu provlači plavičasto sivilo kroz objektiv kamere. Ta vizuelna obrada ne samo da dočarava težinu vremena, već i evocira osećaj epohe.

Detalje koje kamera samo očeše staviću u spojler, ne iz razloga što su bitni za priču, već što doprinose autentičnošću i što će možda još nekome izazavti isti osećaj kao kod mene zidni kalendari, radijska muzika i tv hitovi ( Ugly Kid Joe koji se nisu skidali sa 3K kod nas), posteri na zidovima, čak i usputno pominjanje kopija audio kaseta, a dobro znamo koliko su značile poljske kasete kod SKC-a

edit: vidim da dosta vas pominje seriju Teheren, da li je ovakva ili onakva i da li je treba gledati u ovom trenutku ili ne. Nisam je gledao, ali će se pogledati, samo bih preporučio dva iranska filma There Is No Evil i The Seed of the Sacred Fig posle kojih će biti jasnije (još jedan od razloga), zašto je iranska vrhuška (trebala biti) eliminsana, iako ne gajim simpatije prema šerifu i onome šta radi.

Odgledao sam prve dve epizode u novoj sezoni Paradise i mogu reci da ne moze ni da se meri sa prvom sezonom. Kao da su srozali budzet i otpustili sve scenariste
Spoljni svet i prezivljavanje za resurse je vec vidjeno milion puta. Mnogo zanimljivije je bilo ispod kupole prosle sezone
Pogledajte prilog 530495
ova druga sezona mi je kao drugi deo greenland filma..bas sporo lose i neinteresantno
moglo je ovo mnogo bolje

Scena sa Henkom na wc šolji kako lista knjigu mi je bolja od komplet 5. epozode Viteza sedam kraljevstava.
Inače nije loša serija.

Postavljen prevod za prvu epizodu druge sezone serije “Drops of God”.

IMG_5142.jpeg

Šta znam, koliko je prva sezona bila dobra, ova je za toliko loša. Limunadica.
Ali šta je tu je. Svakako, može da prođe. A pošto sam već počeo da prevodim, isteraću do kraja.
Uživajte!

Ma ni prva nije bila nista vau, ali OK je uradjena i ima pricu koja nije izvakana, pa zato bila kao neko osvezenje. Nije vrhunska ali svakako ta prica je malo izdvaja te vredi pogledati. Govorim za prvu sezonu i prolazi, bar kod mene, a za drugu... ne ocekujem nista posebno. Dobice sansu, pa mozda je pogledamo ali ako je limunadica kao sto kazes, necu je sigurno gledati.

Znam da je tema vino, ali to suviše sužava manevarski prostor priči. I broju gledalaca. Pogledao sam iz radoznalosti. Prva sezona nije loša. Druga iako suvišna, nepotrebna, može da se pogleda. Apple ima pristojnu produkciju, drže određeni nivo. Ako bude treće sezone, neću gledati. Sažvakali su šta su mogli, dalje je samo gubljenje vremena.

Hijack druga sezona na nivou prve.. Zanimljivo do neke tačke gde postaje sve nekako monotono i dosadno. 6/10 samo zbog Idrisa inače ne bih ni trošio energiju na ovo. Na redu je francuz The Sentinels do sledeće nedelje kad izađe zadnja epizoda The drops of God pa da se lepo izbindzuje i druga sezona. Sirens Kiss deluje zanimljiva kdrama, gledao nego prve dve epizode? Vredi li?

Sirens Kiss želim nazad svojih potrošenih dva sata života na ovo smeće 😔

Jaje i Dankan odlični u pričici iz tog GoT sveta.

Odgledao fumochitai na netflixu. Nema hr, samo en titl.
Serija je iz 2009., po knjizi iz 70tih godina proslog veka, a prilično aktuelna zbog rata na bliskom istoku i istovremeno i ironicna iz sadasnje perspektive.
Odlicna gluma, tema me malo podseca na billions sa japanskim twistom.
Preporuka za probati/pogledati.

Preporuka za Les Sentinelles, francuska serija koja prati grupu mladih vojnika iz elitne jedinice, poboljsanih na poseban nacin...

Dobri ovi francuzi, odlična serija koja jednostavno vuče na bindz iako nisam čitao strip tj ne mogu da pronađem na engleskom 😔. Glavni baja kopija Helgan vojnika iz Killzone franšize. Da li ide sezona po tomu ili su zbrzali više u prvoj pošto vidim biće nastavak ? Ako negde ima da se pronađe na engleskom da se pročita može izvor i na pm. Vidim da je ocena 6. 3?! Ovo komotno ide u 8/10

Ocena na IMDB je od marvel i DC fEnova naviknutih na holivudski glamur

Ono, jes' da je tema 2026, ali kod mene gledanje ide dosta sporije nego u ostatku sveta, pa sam tek ovijeh dana počeo da gledam Sense8 (na nagovor dobrog druga, koji je - jel'te - odgledao na vreme).
Pošto volim takve "weird sh*t" stvari, uvukla me je odmah posle treće epizode, kad su se lepo postrojili svi likovi.
Počeo za vikend drugu sezonu....
Do sada vrlo pozitivni utisci.

^ Odlicna serija. Uvrnuta maksimalno, ali kad vidis da su kreatori bili braca - sestre, mozda opet braca 😉 Vocovski, nije ni cudno. Steta sto su se posvadjali-e, pa su prekinuli snimanje.

Odgledao i ja baš nedavno Sense8, zanimljiva serija. Čitao sam da je trebalo da imaju 5 sezona, ali da su zbog velikih troškova snimanja odlučili da je otkažu posle 2 sezone. Pa da su zbog fanova odlučili da ipak dosnime finale od 2.5h da barem zaokruže priču.

The Last Anniversary (2025)

Adaptacija rađena po knjizi Liane Moriarty koja je više poznata po adaptacijama njehih kasnijih knjiga Big Lillte Lies (meni odlična) i Nine Perfecet Strangers (nije ostavila neki utisak), a ovo mi je nešto između dve pomenute serije, s tim da više naginje ka NPS.

Dobra karakterizacija likova, gde se više posmatra odnos među njima nego što se prati zaplet, odnosno traži odgovor na misteriju. Tempo serije stvara aluziju kao da nas čeka još pet sezona, pritom nisam osetio neki triger oko razvoja priče, a brzo se dođe do kraja šeste epizode.

Mislim da kraj priče, iako smislen, nije toliki problem koliko to što serija dugo gradi likove, a misteriju zatvara prebrzo.
Ima malo White Lotus štofa koji se ogleda u izolovanoj zajednici i ekscentričnim likovima, mada mi je serija malo više softy za moj ukus.

7/10

Meni je diskvalifikacija bila sam način snimanja. Jedna te ista iritantna melodija u pozadini (preglasna za pozadinu) i ono zatamnjivanje ekrana na mestima gde bi trebalo da idu reklame. Kako da je neka TV novela iz 80ih.
Takav je i izbor glumaca, Penja i Dakota kao da su zalutali u ekipu lokalnog pozorišta. Izdržao sam nekako zbog cliffhangera na kraju svake epizode.
Hmmm. Ja je sad odgledao. Nisam primetio to zatamnjivanje ekrana nijednom. Preko cega si gledao? Ja na Skyshowtime-u.
Nisam primetio ni da je iritantna i preglasna muzika u pozadini. Jedinu zamerku imam ne nesto duze trajanje epizoda. Moglo je da traje krace ili da ima manje epizoda. Ocena sa imdb-a je ok.

Odgledah danas Severance season 2. Svidja mi se "vajb" serije jos od prve sezone, retro-futurizam posebno. Sezona je po mom ukusu malo spora i ako volim takve serije. Gluma je sjajna.

A smor je sto ce sezona tri, koja apsolutno nije bila potrebna, biti vrv za 2-3 godine.

Hmmm. Ja je sad odgledao. Nisam primetio to zatamnjivanje ekrana nijednom. Preko cega si gledao? Ja na Skyshowtime-u.
Nisam primetio ni da je iritantna i preglasna muzika u pozadini. Jedinu zamerku imam ne nesto duze trajanje epizoda. Moglo je da traje krace ili da ima manje epizoda. Ocena sa imdb-a je ok.
Iznajmio u Narodnoj biblioteci naravno. Ajde za zatamnjivanje, mozda su tako sekli reklame iz izvora za rip ali kako ti ovo nije smetalo a dominira maltene u svakoj sekundi serije? Mogli su Norijegu da isteraju sa tim. A tek kad stisne gas na Rivianu a ono zabrunda neki sestak 🤣

(sad razmisljam, mozda je i ta pozadinska glasnoca lose odradjen rip. Mrzi me da ponavljam)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno