Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

HBO je originalno planirao nekih 15+ spin offova GoT. Za sada su na oko 10. Dunk&Egg su bili najlaksi/najbrzi za realizaciju.
Bloodmoon je dobio srecom cancel a to je trebalo da bude WW/Others origins, Starkovi, Azor Ahai... i jer oni nisu slepci kao iz originalne serije.
Pilot su snimili uz max crnacku postavu te je srecom sve to zavrsilo u djubretu.
Uglavnom smarace sa GoT u narednih min 20 godina.
Sva sreca pa sam izgubio interes u GoT posle trece sezone, jednostavno nije za mene pa me sad briga za spin-offe lol

Meni je recimo do pete bila sasvim OK jer su se manje više držali neke priče koja je imala glavu i rep i bila generalno smislena uz poneki ETF moment ali za koji je opet "zaslužan" debeli ali su poslednje dve sezone čitave bile zbrzane do nivoa višestrukog WTF da bi na kraju sve kulminiralo vatrometom besmisla.

A Small Light
Odlična mini serija o ljudima koji skrivaju Anu Frank i njenu porodicu.Progon Jevreja za vreme II svetskog rata.
Preporuka

Витез није лош, свиђа ми се што по мени нису развлачили, видјећемо шта ће даље бити имају да кажем причу за наставак. Само ову серију и Lincoln lawyer и Landman у последње вријеме гледао до краја. Остало досади после двије епизоде.

Odgledao viteza i sta znam. Da je razvucena... da, ali ne mnogo. Neko rece, sve je moglo u jedan film spakovati i u pravu je. Serija u sustini nit je dobra niti losa, nekako bas negde u sredini da ne mozes reci ni jedno ni drugo. Da sam ubio vreme kvalitetno, nisam, ali ga nisam ni izgubio bzvz. Hocu li je zapamtiti... hm, mozda kao spin GOT-a, a po radnji, sigurno ne. Jednostavno receno, nit smaranje, nit neki kvalitet... samo jos jedna serija u moru prosecnih koja prolazi samo zato sto je spin, u protivnom, ostala bi prosek koji pogledas i zaboravis, ovako... pa mnogi ce joj pruziti sansu i sledece sezone.

Ne lezi mi taj kvazi (a ni pravi) srednji vek seting i doba maceva/vitezova/tamnica/kraljeva/dvoraca..........Ne radi me, cak sta vise
Мени је то најзанимљивије, и филмови и серије и књиге са том темом просто гутам 🙂
Није Витез најбоља серија али ми је држала пажњу. Свакако у последње вријеме квалитет серија је озбиљно опао.

Ok je, simpaticna je. Deluje mi kao da je "diznifikovan" GoT.
Sladak minijaturni Lex Luthor, smotani dobrocudni dzin, Sixteen Tons u odjavnoj spici poslednje epizode. Pesma je odlicna, ali ne kapiram ni temu ni poentu.

Ako je Game of Thrones kao bedniji The Lord of the Rings. Ovo mu dodje kao Hobit.
I dalje ima shmek GoT-a. Kadrovi, zvukovi, muzika, pegla, ako je neko mnogo dobar, maltene idealan je kao kada se neko zakaslje u filmovima, ako znate sta hocu da vam kazem i nema *******cije sa klifhengerima.

Vise mi je prijala nego sto mi je smetala, ali cu je za godinu dana vrlo verovatno polu zaboraviti isto kao i House of the Dragon.
Malo je 6 epizoda. Ovo da bi mi se primilo u memoriju trebalo bi da ima barem 20 epizoda u sezoni i da se emituje maltene pola godine.

Fallout sva sreće stao sam posle 4 i čekao da sve izadje, mnogo je bolje sve gledati odjednom. Odlično su prikazane i neke stvari iz svakodnevnice koje su podvučene u Fallout svet, kao što Lucy hoće da promeni oca i on nju u ono što oni misle da jedno drugo jesu i žele da budu... situacija iz svakodnevnice. Ima i još dosta politčkih stvari provučeno suptilno.

Što se mene tiče odlična sezona na kraju iako je posle prve 4ep 2 sezone delovala kao da je neću više gledati.

Ali ovaj što glumi Maximusa definotovno užas.

Pogledao "The Last Kingdom" na preporuku ljudi sa foruma.Uzivao sam od prve do poslednje epizode,za klasu mi je bolja od Vikings-a.Hvala za predlog kog da je to preporucio.
Dali imate neki predlog,ali da je u proslosti?Samo da nije u modernom dobu.
GoT i Vikinge gledao.

Fallout sva sreće stao sam posle 4 i čekao da sve izadje, mnogo je bolje sve gledati odjednom. Odlično su prikazane i neke stvari iz svakodnevnice koje su podvučene u Fallout svet, kao što Lucy hoće da promeni oca i on nju u ono što oni misle da jedno drugo jesu i žele da budu... situacija iz svakodnevnice. Ima i još dosta politčkih stvari provučeno suptilno.

Što se mene tiče odlična sezona na kraju iako je posle prve 4ep 2 sezone delovala kao da je neću više gledati.

Ali ovaj što glumi Maximusa definotovno užas.
Odgleda je i ja u cugu u dva dana, meni za sada odlicna, iako nisam igrao igrice ali stvarno glumac koji gluci Maximusa bas bas lose glumi ali celu seriju izvlace definitivno Ghul i Henk

Pogledao "The Last Kingdom" na preporuku ljudi sa foruma.Uzivao sam od prve do poslednje epizode,za klasu mi je bolja od Vikings-a.Hvala za predlog kog da je to preporucio.
Dali imate neki predlog,ali da je u proslosti?Samo da nije u modernom dobu.
GoT i Vikinge gledao.
Rome, Marco Polo, Spartacus

Videh da neki imaju negativne komentare po pitanju Viteza sedam kraljevstava, što je potpuno u redu i svako ima pravo na svoje subjektivno mišljenje, međutim neke serije/filmove ne hvalimo samo zbog priče ili dobre glume, jer je u ovom slučaju reč o sasvim uobičajenoj priči, lepoj, fino ispričanoj, ali ne i revolucionarnoj. Mogli bismo reći mundanoj, što u neku ruku i jeste smelo za HBO produkciju. Ono zašto se ova serije ističe i zašto je vredna hvale je promišljenost kako u pogledu scenarija, tako i u pogledu tehnike i vizuelne naracije, i naravno dobre glume jednog bivšeg ragbiste i deteta od 11 godina koje nije imalo pređašnje iskustvo na filmu ili seriji. Film je umetnost po sebi i ne predstavlja puku zabavu iako su mnogo na taj pogled navikli...

Ovo je moj osvrt na seriju i argumentacija ocene 9/10 koju sam joj dao, pa se nadam da mi moderatori neće zameriti.

Dodao bih i simbolike...Dank tokom epizoda sreće razne likove, koje možemo prepoznati...

1772277277278.png

Što na suptilan način prikazuje da je Dank blagosloven iliti orudje sedmorke, ali samo onako kroz simboliku bez sigurno jeste ili sigurno nije...
Zatim gomila stvari koje nisu eksplicitno rečene u kameru poput netfliks slopa. Npr zašto je ser Arlan bio pijan u kafani kada je intervenisao, zatim motivi likova i nijansirani dijalozi, baš dobro uradjeno sve od scenarija do kinematografije.

Dodao bih i simbolike...Dank tokom epizoda sreće razne likove, koje možemo prepoznati...

Pogledajte prilog 530062

Što na suptilan način prikazuje da je Dank blagosloven iliti orudje sedmorke, ali samo onako kroz simboliku bez sigurno jeste ili sigurno nije...
Zatim gomila stvari koje nisu eksplicitno rečene u kameru poput netfliks slopa. Npr zašto je ser Arlan bio pijan u kafani kada je intervenisao, zatim motivi likova i nijansirani dijalozi, baš dobro uradjeno sve od scenarija do kinematografije.
Tako je. Ali nisu baš svi upoznati sa mitologijom Sveta leda i vatre pa nisam hteo da širim. Ali u svemu tome se vidi ljubav scenarista i producenata prema materijalu koji su obrađivali, a to je, čini mi se, vredno pohvale. Tehnički gledano - vizuelni aspekt kao i sam scenario besprekorni.

Poslednja izmena:
Videh da neki imaju negativne komentare po pitanju Viteza sedam kraljevstava, što je potpuno u redu i svako ima pravo na svoje subjektivno mišljenje, međutim neke serije/filmove ne hvalimo samo zbog priče ili dobre glume, jer je u ovom slučaju reč o sasvim uobičajenoj priči, lepoj, fino ispričanoj, ali ne i revolucionarnoj. Mogli bismo reći mundanoj, što u neku ruku i jeste smelo za HBO produkciju. Ono zašto se ova serije ističe i zašto je vredna hvale je promišljenost kako u pogledu scenarija, tako i u pogledu tehnike i vizuelne naracije, i naravno dobre glume jednog bivšeg ragbiste i deteta od 11 godina koje nije imalo pređašnje iskustvo na filmu ili seriji. Film je umetnost po sebi i ne predstavlja puku zabavu iako su mnogo na taj pogled navikli...

Ovo je moj osvrt na seriju i argumentacija ocene 9/10 koju sam joj dao, pa se nadam da mi moderatori neće zameriti.

Mali je odglumio za desetku. Stvarno je odlican.

I sve ste vi to lepo ispisali ali cemu, ako se nekome svidja, ne svidja, prosek itd. Znate, moze serija imati vrhunsku prica ali ako su glumci losi, dzabe. Moze biti i da je prica trula, glumci maestralno odigrali ali opet corak. Moze cak i sve biti fenomenalno a jedan lik los i upropasti seriju. To sto neki klinac igra prvi put, meni bitno kao podne... mene ne zanima da li je on profi ili pocetnik, mene zanima krajnji rezultat, tj, da li je sve to na mene ostavilo utisak ili ne. Ne gledam ja klinca, gledam celokupnu seriju. Mozete vi sad viteza dizati u nebesa, nekoga ubedjivati da je dobra zbog nekog klinca ili zbog neceg treceg ali ako nekome ne legne, sve uzalud. Vec rekoh, serija cist prosek i nicim se ne izdvaja iz mora slicnih, kojima fali nesto malo ali, eto, ***. sto kaze nas narod, kad bi baba imala tockove, bila bi autobus.

I sve si to lepo napisao, tebi je serija čisti prosek ali čemu sad to ubeđivanje drugih kojima serija nije prosek već misle da je puno bolja od toga. Niti oni tebe mogu da ubede u suprotno, niti ti njih možeš da ubediš u ovo što si napisao a ukusi su subjektivni i različitim ljudima se sviđaju različite stvari te shodno tome i različite ocene.

Disclaimer, seriju sam gledao samo prvu epizodu i nisam ni na čijoj strani po pitanje će pitanju iste - ovo pričam generalno jer je ovde čest slučaj da ljudi jedni druge ubeđuju u nešto i kritikuju tuđe subjektivno mišljenje, kao da je njihovo bogom dano.

Nazad
Vrh Dno