Šta je novo?

Samsung Galaxy S26

Al ga muze Samsung, zavaliće i ove godine budalama. Sad je zadnje vreme da se osveste Samsung zealoti i bojkotuju ovogodišnje modele. Ovakva reciklaža i bezidejnost odavno nije viđena.

Da li uzet s26ultra? Ili s25ultra 800e
Ili uzet sta drugo imam s21fe poceo se zagrijavat i baterija slaba sot 4h sa uštedom.

^ Posle takvog iskustva sa Samsungom, sasvim je logično da ponovo uzmeš neki Samsung, po mogućstvu najskuplji.

😆 šta predlazeš
Ovo nije tema šta da kupim, ali kad već pitaš - S25 Ultra (pošto si već Samsung korisnik, to je mizerno slabiji telefon od S26 U a primetno jeftiniji) ili neki noviji Honor Magic Pro (7 Pro, 8 Pro), zbog baterije najviše.

I Edge 60 Pro bi bio dramatičan upgrade u odnosu na 21FE na svim poljima. A ima ga za 350e na KP vakum.

Pogledao dva videa i smorio se...prvo samsung predstavljanje za koje sam baš ravnodušan. Niko da iskomentariše koliko je jadan obični "mali" s26...sada još širi i veći; zbogom kompakti, da ne pominjem opet exynos (mada to se znalo). Jedino dobro je što će možda poterati pixel da i oni novu p11 seriju startuju sa 256gb. Najmanji napredak u istoriji gledano serija -> serija (i dalje pričam o običnom s26). Nema čovek više šta da kupi 😭

Udarna funkcija je da Oled postane TN ko na jeftinim laptopovima od pre 10g. 👀

Pogledao dva videa i smorio se...prvo samsung predstavljanje za koje sam baš ravnodušan. Niko da iskomentariše koliko je jadan obični "mali" s26...sada još širi i veći; zbogom kompakti, da ne pominjem opet exynos (mada to se znalo). Jedino dobro je što će možda poterati pixel da i oni novu p11 seriju startuju sa 256gb. Najmanji napredak u istoriji gledano serija -> serija (i dalje pričam o običnom s26). Nema čovek više šta da kupi 😭
Exynos opet kod nas? Znači ništa od njega. Em što kažeš, veći je. Pakao

Al ga muze Samsung, zavaliće i ove godine budalama. Sad je zadnje vreme da se osveste Samsung zealoti i bojkotuju ovogodišnje modele. Ovakva reciklaža i bezidejnost odavno nije viđena.
Ma ajte molim vas jabuka već vekovima za preko 'iljadu ojro prodaje jedan te isti telefon svojim "ovcama" pa oni i dalje stanu u red da ih šišaju u prodavnici

Aa,nece me vise Samsung videti dok se ne uozbilje.Svake godine nesto izbace,neku vecu glupost ubace i teraj dok ima ovaca.Oni dok stignu do 100w punjenja,konezi ima pogledom da se pune.
Gledam sada Horor Magic 8 Pro.Kod zvanicnih prodavaca 150k (i to verujem da ide bar maska ako ne i adapter uz uredjaj)..na KP sigurno i dosta jeftiniji.Samo jos da se adaptiram na software

Ma ajte molim vas jabuka već vekovima za preko 'iljadu ojro prodaje jedan te isti telefon svojim "ovcama" pa oni i dalje stanu u red da ih šišaju u prodavnici
Колега, велика разлика у корисницима Епла и Самсунга, јесте у томе што 70% ове теме зна који му је чипсет на телефону, колико има меморије, па и колики је отвор бленде, за Епл кориснике(ван овог форума, где су људи технички писмени) не зна ни шта је то.
Иначе, јесам ли ја нешто обневидео или ова оловка штрчи катастрофа ван рама, делује баш грдно и јадно.

Колега, велика разлика у корисницима Епла и Самсунга, јесте у томе што 70% ове теме зна који му је чипсет на телефону, колико има меморије, па и колики је отвор бленде, за Епл кориснике(ван овог форума, где су људи технички писмени) не зна ни шта је то.
A šta reći nego tužno i strašno 😢

Bacite pogled na najnoviju Motorolu i Pecin video od juče oduševićete se i sačuvati ozbiljne pare u džepu
Hteo bih male dimenzije druže i sa dobrom kamerom (wide i tele prioritet za slikanje deteta), a da nije apple. Izbor se svede samo na pixel, a on niti je podržan kod nas niti pola stvari radi van amerike...da ne pominjem ogavno debele bezele. Znam za xiaomi 15 ali nisam fan te marke (a nije ni compact mada ajd, moderno doba).

Hteo bih male dimenzije druže i sa dobrom kamerom (wide i tele prioritet za slikanje deteta), a da nije apple. Izbor se svede samo na pixel, a on niti je podržan kod nas niti pola stvari radi van amerike...da ne pominjem ogavno debele bezele. Znam za xiaomi 15 ali nisam fan te marke (a nije ni compact mada ajd, moderno doba).
To dosta nas želi.
Recimo s27pro, potpuno sve isto kao ultra a 6.2 inča.

I ja sam hteo, ali nemaju od 1TB. Čekam na kp da izađe, jer kod nas skoro nikada nema najjači model. A realno pored 8K snimanja i sve zahtevnijih aplikacija, 512GB je malo. Imam na s24u 512GB, i kao hoću bar neki upgrade 😆

Ovo ostrvo kamera je totalno anti-premium da nije ni čudo da se ljudi sprdaju i porede sa A56 serijom. Dizajn je užasan blago rečeno, S25U je za 2 klase ljepši uređaj + titanium vs alu izrada, bukvalno korak nazad su napravili.

Toliko je novina da se pola razgovora svelo na to šta nema u odnosu na prethodni telefon i šta fali. Kad je i sama promocija bila neubedljiva, a znamo koliko oni na promociji sve nafiliuju, šta tek možemo u realnosti (ne)očekviati. Iskreno, ne vredi ni nešto dodatno više pisati, izenađenja nije bilo, sve se znalo i to je to.
Koliki je "hajp", vidi se po tome sto je od juce do danas, kad je "predstavljanje", ova tema porasla za jednu stranu 😂

Long story short
  • Novi CPU, brži i jači nego ikada!!! Snapdragon 5gen Eliteee special For Galaxy, fu yeah!
  • Ubeđivali su nas da je titanium više premium, sada ga ukinuli jer se više greje... Ne vidim da s24u/s25u ima neki problem sa grejanjem, biće da je nešto drugo. A i Apple je odustao pa zašto bi oni.
  • Tanji 0.3mm, 4g lakši, ali screen to body ratio manji za 1.8% u odnosu na s25u što je minus
  • Sve kamere sem ultrawide imaju veći otvor blende, sada su veći nego ikada... Inače iste veličine kao Note 9 iz 2018. koji je imao pride i promenjive
  • Za ljude koji varaju odlična funkcija za screen privacy, žena sada neće videti sadržaj poruke od ljubavnice već taman ekran. (Xiaomi i dalje prednjači sa Second space)
  • Punjenje 60W umesto 45W

Eto, nema na čemu.

PS Exynous 2nm stiže na s26/s26+

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

Stvarno neznam šta mu fali, a jeftiniji pa bezmalo 500€

Osim sporijeg procesora i grafike, lošije kamere, manje dobroh stakla, zastarelog USB porta ništa bitno više ne vidim što bi koštalo tih dodatnih 500, taman toliko stoji razlika u kvalitetu navedenih delova. Dex... ko koristi, ima još sigurno.
A opet, prosečnom korisniku to nije ništa važno.

Meni je recimo važnije što s26u izgleda kao nekadašnji A72. Početak i kraj nemanja želje ni da gledam predstavljanje + nema BT u olovci što puno koristim.

Nazad
Vrh Dno