Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Ok, posto kolege nece da kazu kako zaobici hotspot limit, pitao sam AI i evo interesantnog odgovora (nisam probao):

Here are the most common technical methods used to hide hotspot traffic from a carrier:

Adjusting the TTL (Time To Live)

This is the most common and effective method. Every data packet has a TTL value (usually 64 for smartphones). When a packet passes through a router—in this case, your phone acting as a hotspot—that value decreases by one. When your carrier sees data arriving with a TTL of 63, they immediately know it came from a tethered device.

• The Workaround: You can manually modify the default TTL setting on the receiving device (like your laptop) to 65. When the packet passes through your phone, it drops to 64, making the carrier think the data is coming directly from the phone itself.

Using Third-Party Tethering Apps

Instead of using the native iOS or Android hotspot feature, certain apps are designed specifically to mask tethered traffic.

• The Workaround: Apps like PdaNet+, Tetrd, or PairVPN force the tethered connection (often via USB or Wi-Fi Direct) to route through a proxy or VPN tunnel on the phone. This packages the data so it appears to the carrier as normal, on-device app usage rather than hotspot traffic.

Utilizing a VPN

While simply turning on a VPN on your laptop won't fix the TTL drop, it does stop the carrier from inspecting the contents of your traffic.

• The Workaround: If a carrier uses Deep Packet Inspection to see that your traffic is coming from a Windows PC browser or a background Windows update, a VPN on the connected device will encrypt that data. Alternatively, some Android apps allow you to route your native hotspot traffic through a VPN on the phone itself, hiding both the destination and the nature of the data.

Meni nude samo 30% za prelazak iz yettela u a1 i da to traje do kraja mjeseca a posle vjerovatno nece, 25. marta mi istice ugovor pa cemo vidjeti ¯\(ツ)

Meni nude samo 30% za prelazak iz yettela u a1 i da to traje do kraja mjeseca a posle vjerovatno nece, 25. marta mi istice ugovor pa cemo vidjeti ¯\(ツ)
Napisano vec verovatno 10 puta, mozda i vise. Nista u poslovnici. Agent ili zovete teleprodaju. 30% uz telefon ili 50% bez telefona.

Ok, posto kolege nece da kazu kako zaobici hotspot limit, pitao sam AI i evo interesantnog odgovora (nisam probao):

Here are the most common technical methods used to hide hotspot traffic from a carrier:

Adjusting the TTL (Time To Live)

This is the most common and effective method. Every data packet has a TTL value (usually 64 for smartphones). When a packet passes through a router—in this case, your phone acting as a hotspot—that value decreases by one. When your carrier sees data arriving with a TTL of 63, they immediately know it came from a tethered device.

• The Workaround: You can manually modify the default TTL setting on the receiving device (like your laptop) to 65. When the packet passes through your phone, it drops to 64, making the carrier think the data is coming directly from the phone itself.

Using Third-Party Tethering Apps

Instead of using the native iOS or Android hotspot feature, certain apps are designed specifically to mask tethered traffic.

• The Workaround: Apps like PdaNet+, Tetrd, or PairVPN force the tethered connection (often via USB or Wi-Fi Direct) to route through a proxy or VPN tunnel on the phone. This packages the data so it appears to the carrier as normal, on-device app usage rather than hotspot traffic.

Utilizing a VPN

While simply turning on a VPN on your laptop won't fix the TTL drop, it does stop the carrier from inspecting the contents of your traffic.

• The Workaround: If a carrier uses Deep Packet Inspection to see that your traffic is coming from a Windows PC browser or a background Windows update, a VPN on the connected device will encrypt that data. Alternatively, some Android apps allow you to route your native hotspot traffic through a VPN on the phone itself, hiding both the destination and the nature of the data.
Poslao sam ti za PC na telefonu bez roota jedino mozes preko hotshare opcije i VPN. Sto zahteva da uneses proxy u WiFi telefona koji se konektuje putem hotspota preko hotsharea. I naravno znaci da koristis VPN saobraćaj

Da vam prenesem svoje iskustvo, i opet, malo ćemo ponoviti priču od ranije😉
Juče sam potpisao ugovor za 2 prepaid broja, prešavši na postpaid. Za prvi sam pokrenuo postupak prelaska u Globaltel, nakon čega mi je stigla poruka, da pređem na jednu od
postpaid tarifa (Start, Neo5, Neo Surf ili Neo 30) 6 meseci 0din, 18 meseci 50% popust. Pošto sam prihvatio ponudu pozvavši 0601238, pitao sam da li mogu jopš jedan prepaid broj
da prebacim uz iste pogodnosti, a da ne prolazimo proceduru prenosa broja itd. Rečeno mi je da bi to bila "zlouporeba",a li da može da mi ponudi 3 meseca gratis plus 50% popust 21 mesec odmah, čak i ako je presek stanja blizu, može i 4 meseca gratis, tako da sam i to prihvatio! 🙂
Misllim da je najbolje zvati upravo njihov servis na 0601238 i pričati konkretno.

Jel daju radnici u poslovnici A1 za prelazak 24m -50% ili ne? Ili bolje da prvo pređem na mega plan 6 meseci besplatno pa onda na postepejd?

Jel daju radnici u poslovnici A1 za prelazak 24m -50% ili ne? Ili bolje da prvo pređem na mega plan 6 meseci besplatno pa onda na postepejd?
Dobro došao na temu, jer ni jedan od ta dva načina se ne dobijaju popusti.
Ili zovi agenta prodaje. Ili pređi na prepaid pa podnesi prelaz za dva tri meseca prenos na mts da dobijes ponudu za postpaid...

Pitanje: Da li penzioner može da uzme tarifu+telefon i da mu se mesečna rata skida od PIO fonda tj. da li operateri imaju papir za administrativnu zabranu?

Dobro došao na temu, jer ni jedan od ta dva načina se ne dobijaju popusti.
Ili zovi agenta prodaje. Ili pređi na prepaid pa podnesi prelaz za dva tri meseca prenos na mts da dobijes ponudu za postpaid...
Može i da pozove 060 1238 posle isteka mega plana, dobija 3 po 1 din za neo 5,30,surf +21 po 50%.

Penzioner može da uzme tarifu i telefon preko operatera, ali nista preko PIO fonda u pitanju ne može. Kao što je kolega i odgovorio.

Istice mi 6m free Mega plan krajem Marta, jel ima sanse da se dobije recimo Neo Surf 50% 24m ako se trazi prenos u MTS?
Ili koji je najbolja ponuda koju ste dobili?

Moras rizikovati. Inace daju 6 meseci free i 18 po 50 posto. Ali mene su prosli put pustili bez ikakve ponude. Sad sam opet na 6 meseci free pa cemo videti ovaj put da li ce da me puste ili sta ce biti.

Istekla mi sigurica u subotu, nazvao onaj 1238, tražio 24x50% na Neo Surf, odobrili i to je to.

Ima li neko broj A1 akvizitera za Niš? Ja sam dobio samo kontakt od nekoga iz Beograda.

Imam ja,poslacu ti.

Istice mi 6m free Mega plan krajem Marta, jel ima sanse da se dobije recimo Neo Surf 50% 24m ako se trazi prenos u MTS?
Ili koji je najbolja ponuda koju ste dobili?
broj koji su mi dali 15 decembra za dz sam podneo zahtev za globaltel i zvala juce majku posto je kod nje broj ponudila joj postpaid 6x0 18x50% na sve tarife do neo 30 (sa neo 30 takodje) pozvala je i mene posto sam vlasnik i odbio sam, ne cilja na postpaid vec ima nego cula sigurno 6 meseci besplatno xd

Sta si uzeo u Globaltelu za prenos boroja iz A1, vidim neki Freepaid nude?

Ovi agenti iz A1 su stvarno cirkus, jedan posto je iz BGa rekao kao da je prosledio jos u subotu moj broj telefona agentu iz Nisa i da ce da me zove - niko me jos ne zove, drugi iz Nisa ciji sam broj nabavio ne radi par dana iz nekih opravdanih razloga sto je okej normalno, on mi prosledio broj nekog treceg on se ne javlja, ne da mi se da predjem kod njih 😂 ...

Ovi agenti iz A1 su stvarno cirkus, jedan posto je iz BGa rekao kao da je prosledio jos u subotu moj broj telefona agentu iz Nisa i da ce da me zove - niko me jos ne zove, drugi iz Nisa ciji sam broj nabavio ne radi par dana iz nekih opravdanih razloga sto je okej normalno, on mi prosledio broj nekog treceg on se ne javlja, ne da mi se da predjem kod njih 😂 ...
Moguće da si dobio nekog agenta koji je odustao. Ako te ne nazovu uskoro zamoli da proba nekog drugog da ti nađe. Ja sam imao dva za NS vise se nijedan ne javlja...

Moguće da si dobio nekog agenta koji je odustao. Ako te ne nazovu uskoro zamoli da proba nekog drugog da ti nađe. Ja sam imao dva za NS vise se nijedan ne javlja...
Pa ne znam kako je odustao kad se nismo ni culi... Ali pitah ga da mi prosledi nekog cetvrtog, pa cemo da vidimo... hvala na savetu!

Meni je lik sto radi KG okrug iz A1 sredio ugovor u roku od 2 dana za snajku koja je na relaciji bg/va, i u va zavrsila sve.
Tako da si na pogresne izgleda naleteo hahah

Evo javio se čovek kad sam mu pustio još jednu poruku na viber pošto kaže da ih ima samo dvojica i da je haos od posla, a ovaj jedan na odmoru 😂, meni ugovor ističe u nedelju, a ja baš tada idem na Kopaonik na nedelju dana, pa sam ga pitao je l' može nekako da potpišemo dokumentaciju u petak/subotu pa da oni puste tamo u sistem tek od ponedeljka, ali izgleda da ne može 🫠, tako da ništa plaćaću ovom Yettelu po punoj ceni 10-tak dana marta izgleda...
Inače Neo30 samo 24m upola cene, nema par meseci po dinar.

Evo javio se čovek kad sam mu pustio još jednu poruku na viber pošto kaže da ih ima samo dvojica i da je haos od posla, a ovaj jedan na odmoru 😂, meni ugovor ističe u nedelju, a ja baš tada idem na Kopaonik na nedelju dana, pa sam ga pitao je l' može nekako da potpišemo dokumentaciju u petak/subotu pa da oni puste tamo u sistem tek od ponedeljka, ali izgleda da ne može 🫠, tako da ništa plaćaću ovom Yettelu po punoj ceni 10-tak dana marta izgleda...
Inače Neo30 samo 24m upola cene, nema par meseci po dinar.
E mislio sam odustao od posla. Eto mozda i otisao na odmor... Kod agenata dobijas 50 posto popusta na ceo ugovor. Jedino kad budes posle dve godine podneo zahtev na primer u mts imas sanse da dobijes koji mesec po dinar. Jedino nemoj cimati agenta ako blefiras. Jer onda mu odustaju korisnici... Ako blefiras za popust u yettelu pa zato podnosis prenos u A1 to najbolje da ides preko poslovnice... Jer oni rade na procenat za razliku od poslovnice...
Agentr treba da koristimo kad nam je stvarno dojadio operater u kome se nalazimo

Zvao 0601238 da vidim da li postoji neka ponuda, pogodnost za produzetak ugovorne obaveze za Neo Surf i ponudjen mi je popust od 200 din na 2 godine.
Jel moze kontakt broj nekog agenta?
U pitanju je Nis, ako ima neke veze.
U poslovnici jos nisam bio da se raspitam sta se moze ocekivati za nastavak.

Nazad
Vrh Dno