Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Ovi iz yettela izgleda resili da pustaju niz vodu...pre neki dan kad smo podneli zahtev za prepaid nisu ponudili nista, juce podneli zahtev za prelazak u a1 na pripejd, opet ih nema da se jave...koji im je rok uopste da odgovore na zahtev za prenos broja?

Epilog, pozvan danas, dobio yettel mobile XL na 6m po 1din ostalo 50%. Za 5g i ograničenja me stvarno briga (mada ovde koliko vidim ni nema istoga).

Edit: za par ljudi iznad...mene su posle 3 dana pozvali od podnošenja zahteva na prepaid.

Edit 2: nikad lepši i prijatniji razgovor sa predstavnikom operatera, dogovor u dve reči što se kaže. Kad se setim onog pogađanja ko na pijaci pre dve godine, plače mi se.

Poslednja izmena:
@Proday

Odlicno, ja cu sada citirati kako je tekao razgovor moje supruge sa operaterom yettela isto posle podnetog zahteva za prebacivanje na prepaid.
"Dobar dan, vidim da ste podneli zahtev za prepaid, zbog cega?
-Skupo mi je, ne zelim toliko da placam.
"Dobro, onda nista, bice vam broj prebacen na prepaid."
-nemate nikakvu ponudu za ostanak na postpejdu, 50% na ugovor i slicno?
"Ne, ako hocete ipak da ostanete na postpaid-u, posaljite na 1100 odustanak od zahteva."
I to je to, bukvalno od reci do reci sam napisao. Posle toga smo podneli zahtev u a1 za prenos broja (juce) i jos uvek niko ne zove iz yettela. Ovakvo selektivno drndanje korisnika je sramota, i samo da a1 ima malo bolju pokrivenost signalom tuda gde se mi krecemo, bez razmisljanja bih napustio ovu, po svim parametrima bivsu kompaniju.

@Bassnectar91 bez da me pogresno razumes, ali od starta ste pogresno krenuli u konverzaciju. Treba malo filozofski pristupiti celoj prici, a ne po principu nemamo para (u slobodnom prevodu). Kako god, samo je jedno sigurno, a to je da nema pravila. Ovi agenti su postali ustrebani kao da idu na psiholoske kurseve, kao i oni u USA ambasadi kad ides na razgovor. Srecno sa A1

Priznajem da supruga nije pregovarac, ja jesam ali da nista ne zeli da ponudi, to je u najmanju ruku cudno, kao da ga je bilo briga.

ma nema veze ko je kakav pregovarac, zavisi od operatera koji te pozove i njegovog raspolozenja. nisam ni ja pregovarac nikakav pa sam dobio 12x1+12x50% na yettel 30.

ili mozda gledaju i druge faktore. npr, na tom broju sam presao sa manje tarife na Y30, imam jos 2-3 broja u Yettelu, korisnik preko 20 god itd.. a mozda i ne gledaju na to, utvrdili smo da pravila nema 🤣

Taj paket yettel 30 je i supruga htela, ali nije uopste doslo do toga da kaze sta zeli niti da joj se ponudi. Rezigniran sam ovim psiholoskim igricama sa agentima yettela. Muka mi je.

ma nema veze ko je kakav pregovarac, zavisi od operatera koji te pozove i njegovog raspolozenja. nisam ni ja pregovarac nikakav pa sam dobio 12x1+12x50% na yettel 30.

ili mozda gledaju i druge faktore. npr, na tom broju sam presao sa manje tarife na Y30, imam jos 2-3 broja u Yettelu, korisnik preko 20 god itd.. a mozda i ne gledaju na to, utvrdili smo da pravila nema 🤣
Ubedjen sam da gledaju i druge faktore...koliko ste kod njih, koji paket, koliko se mesecno trosi preko tog osnovnog iznosa, mozda cak i kad placate racun i kako. Kako god, vidimo se opet za dve godine ovde 🙂

Ako dva korisnika koriste isti Yettel paket od 1500 dinara a jedan korisnik zove uglavnom brojeve ih Yettela (tamo su vecina kontakata) i placaju Mts-u i A1 nekih 100 -300 dinara.
I drugi korisnik koji vecinom zove ljude koji su u A1 i Mts (tamo su mu vecina kontakata) i placaju Mts-u i A1 od 300- 1000 dinara.
Sasvim logicno da korisniku koji ih vise kosta ne ponude nista. A onom ko ih manje kosta mogu ladno da ponude 12x1 i 12 x50% na njemu opet zarade.
Tu ide i potrosnja interneta, i aktivacija servisa. Neko ko aktivira i HboMax i Skyshowe i Dezer , yettel to placa. Ko ne koristi servise , ne trosi net , taj korisnik ih ne kosta skoro nista..

Ladno su supruzi odobrili prelaz u a1 bez ikakvog poziva. Ovo je znaci definitivan i moj odlazak iz yettel-a.

Ako dva korisnika koriste isti Yettel paket od 1500 dinara a jedan korisnik zove uglavnom brojeve ih Yettela (tamo su vecina kontakata) i placaju Mts-u i A1 nekih 100 -300 dinara.
I drugi korisnik koji vecinom zove ljude koji su u A1 i Mts (tamo su mu vecina kontakata) i placaju Mts-u i A1 od 300- 1000 dinara.
Sasvim logicno da korisniku koji ih vise kosta ne ponude nista. A onom ko ih manje kosta mogu ladno da ponude 12x1 i 12 x50% na njemu opet zarade.
Tu ide i potrosnja interneta, i aktivacija servisa. Neko ko aktivira i HboMax i Skyshowe i Dezer , yettel to placa. Ko ne koristi servise , ne trosi net , taj korisnik ih ne kosta skoro nista..

Ovo nije kriterijum.

@Proday

Odlicno, ja cu sada citirati kako je tekao razgovor moje supruge sa operaterom yettela isto posle podnetog zahteva za prebacivanje na prepaid.
Ladno su supruzi odobrili prelaz u a1 bez ikakvog poziva. Ovo je znaci definitivan i moj odlazak iz yettel-a.
Jel su supruzi odobrili prenos u A1 ili trazila na pripejd da predje.

Ovo nije kriterijum.
Koji su to kriterijumi? Vise zbog kolega sa foruma. Ljudi koje savetujem uglavnom dobiiju max popuste.

@boban01

Prvo podnet zahtev za prelazak sa postpaida na prepaid u samom yettelu. Onda je usledio onaj razgovor sto sam napisao, pa smo opozvali zahtev.
Nakon toga, sutradan otisli u a1 da prenesemo broj na prepaid. Veceras oko 18h odobren prenos bez ikakvog poziva iz yettela.

Koji su to kriterijumi? Vise zbog kolega sa foruma. Ljudi koje savetujem uglavnom dobiiju max popuste.

Korisnik sam koji pakete koristi MAKSIMALNO. I svaki put je produzetak ugovora isao glatko sa 50%. Drugarica koja je pre 10ak dana produzila, prvo je dobila zalosnu ponudu koju je odbila pa posle toga normalnu sa prihvatljivim popustom, ali eto trebalo je 2 poziva i to je trajalo skoro nedelju dana. A kao korisnik je totalni amater, aplikacije ne koristi i internet samo za mesindzere kad nije na wifi. Znaci trosi resurse minimalno.
Tako da koriscenje resursa nije nikakav kriterijum za kakvu ce vam ponudu dati.

@boban01

Prvo podnet zahtev za prelazak sa postpaida na prepaid u samom yettelu. Onda je usledio onaj razgovor sto sam napisao, pa smo opozvali zahtev.
Nakon toga, sutradan otisli u a1 da prenesemo broj na prepaid. Veceras oko 18h odobren prenos bez ikakvog poziva iz yettela.
Ok, vec prilikom prvog poziva radnica je vrv stavila u sistem nesto tipa obavljen razgovor nema potrebe zvati.
Nece proci lose u A1 ima 6 meseci bespalatan Mega plan. Taman da vidi kako mreza radi. Ako nije zadovoljna lako moze posle 2 meseca da ode u Mts ili Yettel. A posle 6 meseci ce sigurno dobiti povoljnu pomudu za UO.

Korisnik sam koji pakete koristi MAKSIMALNO. I svaki put je produzetak ugovora isao glatko sa 50%. Drugarica koja je pre 10ak dana produzila, prvo je dobila zalosnu ponudu koju je odbila pa posle toga normalnu sa prihvatljivim popustom, ali eto trebalo je 2 poziva i to je trajalo skoro nedelju dana. A kao korisnik je totalni amater, aplikacije ne koristi i internet samo za mesindzere kad nije na wifi. Znaci trosi resurse minimalno.
Tako da koriscenje resursa nije nikakav kriterijum za kakvu ce vam ponudu dati.
Trosenje je samo jedan od kriterijuma, ima tu koliki su racuni, redovnost placanja. ,staz u mrezi.
Koji te operater pozove, oni svi nisu isti, nisu im targeti , pocetak meseca, kraj meseca.
Na kraju dva ista korisnika , trose nista , pozove ih isti operater jednom nece dati popust , drugom hoce.
Ali svako treba da bude spreman i ima resenje da ga puste na pripejed ili drugu mrezu.

Nudi li se nesto interesantno za prelazak za drugog operateta (mts) na Yettel? Ili svi prelaze na A1. 🙂

Za bratske firme se ne lome preterano, i jedni i drugi gledaju da satru A1 pa su tu i najbolje ponude

Juce su me zvali iz Yettela i dobio sam 12x1 din 12x50% bez zahteva za prenos broja.
Jednostavno mi rekli da mi je ugovor istekao i sta zelim da ostanem, pa sam odabrao L paket i ovu pogodnost.
E sad mozda je ovo zbog toga sto sam korisnik broja vec 20 godina, i uzimao sam par puta telefon preko njih.

Juce su me zvali iz Yettela i dobio sam 12x1 din 12x50% bez zahteva za prenos broja.
Jednostavno mi rekli da mi je ugovor istekao i sta zelim da ostanem, pa sam odabrao L paket i ovu pogodnost.
E sad mozda je ovo zbog toga sto sam korisnik broja vec 20 godina, i uzimao sam par puta telefon preko njih.
Nema to nikakve veze nego kako koga za****. Isto sam korisnik pa sigurno 15tak godina i trenutno plaćam telefon i punu cenu paketa. Tako se zadesilo da mi odgovaralo da uzmem telefon i paket, pa nisam mogao dobiti popust na paket...

Da rezimiram i slucaj moje supruge o kome sam skoro pisao.

1. Pred istek ugovorne obaveze dobila je poziv za obnovu iste. Nista specijalno nisu ponudili, uglavnom prelazak na skuplje pakete i sl.
2. Par dana nakon isteka podnosi se zahtev za prelazak na prepaid. Dobija poziv u kome se nudi isto sto i u prethodnom pozivu. Odobravaju prelazak dan kasnije.
3. Odlazimo u A1 poslovnicu da predamo zahtev za prenos broja. Radnica nas odbija, sa izgovorom da se, zbog prelaska na prepaid, vodimo kao novi korisnici i da moramo da sacekamo 2 meseca.
4. Preko sajta popunjavam kontakt formu za prenos broja. Agent zove dan i po kasnije, uzima zahtev i kaze da ce se javiti sutra.
5. Sutradan zovu odmah iz Yettela i nude 50% na 24 meseca (te ponude inace nije bilo u aplikaciji nakon prelaska na prepaid), ne pristaju na 1x12 + 50% x 12.
6. U toku dana stize poruka da je odobren prenos broja, stize i poziv agenta iz A1. Donece karticu i ugovor na kucnu adresu.

U svetlu aktuelnih smanjenja brzine i njihovog "pilicarenja", mozda i najbolji ishod.

Ne vidjeh ovdje da se pominjalo - da li su još koga odavde zvali iz Yettela sa "posebnom ponudom"?
Moju taštu su cimali sa dvije ponude:
  • neke povoljnosti za SBB za Yettel korisnike (ne znam tačno šta, ne znam da su išta zajedno radili još od Telenor Superseta)
  • novi broj za nove korisnike, za 1500 rsd na dvije godine neograničeni pozivi i SMS i 30GB neta, 14.5GB valjda zapadni Balkan i giga roaming

… bilo je pisanja na tu temu - ništa posebno, obzirom da je u pitanju ponuda za NOVI broj…

Yettel posebna ponuda, sigurno nije nesto dobro za korisnika... Kao ni yettel sve, svaka usluga zasebno je mama, pregovaras i ti ucenjujes njih, a ne da oni od tebe prave budalu. Pluskvam perfekat i pojam dobre ponude je bio super set.

Nudi li se nesto interesantno za prelazak za drugog operateta (mts) na Yettel? Ili svi prelaze na A1. 🙂

Samo u formi prelaska na prepaid pa da biraš bilo koju tarifu na -50%.

Nazad
Vrh Dno