Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Koristio sam mts box paket, internet, tv i fiksni, brzina 20/10.
Blagi uzas, ako su upaljena oba tv i neko prica preko interneta, ostali ukucani nemaju wi fi, taman je dolazio kraj ugovora i moja odluka da predjem u SBB.
Mesec dana pred kraj prolazi otprika kroz naselje, obnavljam ugovor sad sa optikom od tad nikakvih problema, odlicna usluga, brzina, cena 12x1din, 12x4000 din, pre neki dan me zovu sa novom ponudom od 24 meseca da mi ukljuce HBO i brzina 600/600, prva 3 meseca 3000, ostalih 21 po 6500.
Odbio sam u startu, mislim da je cena bezobrazna, em nemam potrebu za tolikom brzinom, ni kanalima.
Kako mi ugovor istice sad u avgustu, da li mislite da je moguce dobiti opet neku vrstu pogodnosti od 12x1din 12xoko 4000 din? I kako?
Zavisi kakva će ponuda biti u tom trenutku kada vam ističe ugovor. Ponude mogu biti šaroliko različite ( od načina kako obnavljate novi ugovor ).

Ako želite da menjate provajdera ( optike ) usluge, podneti zahtev za prenos optike u drugu mrežu / kod konkurenta, isti proces kao i za proces podnošenja zahteva za prenos broja telefona u drugu mrežu.

Danas sam čekao red u jednoj od poslovnica MTS-a da vratim opremu, box 4. Svi u redu su vraćali opremu, scene mučne i jako neprijatna situacija. Po komentarima ljudi se vidi da ljudi nisu opremu vraćali zbog cene nego kvaliteta usluge: spor internet i ne postojanja mogućnosti HD televizije. Sve korisnici sa ADSL-a.
Kakav promašaj kompanije koja nije provukla optiku kroz naselja nego se bavila kupovinom kablovskih operatera. Gotovo svi prisutni su sa mobilnim prešli kod konkurencije, gase fiksni a kao internet koristiće mobilne telefone i mobilni internet. Kakav sunovrat kompanije koja je bila gigant.
Ja sam bio jedini u redu koji je prešao na Supernovu, pa da vidimo naredne dve godine dali će da prođe optika ili ću i ja preći na mobilan internet, zemaljsku TV i ukinuti fiksni.
TRenutno Supernova daje daleko bolju sliku na TV, internet je daleko ispod deklarisane brzine znači po ugovoru je 400/20 a u praksi 60-80/20....
Meni je iris (sa HD uslugom) bolji od Supernove

Meni je iris (sa HD uslugom) bolji od Supernove
Ok ali ja nisam mogao da imam IRIS sa HD, čak ni da su me skinuli sa interneta. Kaže kod mene ne može na oba televizora HD i kraj. Zato je neophodno da ubaciju optiku gde god nisu inače su obrali zelen bostan. Ja bih ostao kod njih samo da je bila optika...

Danas sam čekao red u jednoj od poslovnica MTS-a da vratim opremu, box 4. Svi u redu su vraćali opremu, scene mučne i jako neprijatna situacija. Po komentarima ljudi se vidi da ljudi nisu opremu vraćali zbog cene nego kvaliteta usluge: spor internet i ne postojanja mogućnosti HD televizije. Sve korisnici sa ADSL-a.
Kakav promašaj kompanije koja nije provukla optiku kroz naselja nego se bavila kupovinom kablovskih operatera. Gotovo svi prisutni su sa mobilnim prešli kod konkurencije, gase fiksni a kao internet koristiće mobilne telefone i mobilni internet. Kakav sunovrat kompanije koja je bila gigant.
Ja sam bio jedini u redu koji je prešao na Supernovu, pa da vidimo naredne dve godine dali će da prođe optika ili ću i ja preći na mobilan internet, zemaljsku TV i ukinuti fiksni.
TRenutno Supernova daje daleko bolju sliku na TV, internet je daleko ispod deklarisane brzine znači po ugovoru je 400/20 a u praksi 60-80/20....
U pravu si. Kod mene je 150/10 a u stvarnosti 90/9

Korisnik sam box 4 paketa na Adsl-u 50/8,nemogu da grešim dušu net radi odlično dva uređaja za iptv,plus još jedan tv na iris smart platformi,ali ugovor ističe 26.03 i već su me zvali da li sam zainteresovan za produžetak istog,i odbio sam jer mi nude samo prvi mesec 50% popusta i onda puna cena
7599 din. što mislim da je stvarno bezobrazno skupo,(sad ga plaćam 5799 din).Jedina alternativa mi je je mobilni net ,i vidim da ga nudi A1 . U selu gde živim imamo predajnike sva tri provajdera,ali me strah kako će to raditi,jer nije 5g nego 4g.Merenja na speed testu su za sva tri provajdera oko 50 mb download i oko 30 mb upload,ping dosta visok.Jednostavno usluga mi je skuplja 2000 din. a ništa mi novo nenude. Da izdvojim mobilni broj košta me 2899 i da uzmem paket Kućni net A1 100/10 ( gde kažu da neće ići ispod 50mb) cena 1999 što je zajedno 4898 din ,izađe jefnije 2701 din.Šta mi je činiti?

Korisnik sam box 4 paketa na Adsl-u 50/8,nemogu da grešim dušu net radi odlično dva uređaja za iptv,plus još jedan tv na iris smart platformi,ali ugovor ističe 26.03 i već su me zvali da li sam zainteresovan za produžetak istog,i odbio sam jer mi nude samo prvi mesec 50% popusta i onda puna cena
7599 din. što mislim da je stvarno bezobrazno skupo,(sad ga plaćam 5799 din).Jedina alternativa mi je je mobilni net ,i vidim da ga nudi A1 . U selu gde živim imamo predajnike sva tri provajdera,ali me strah kako će to raditi,jer nije 5g nego 4g.Merenja na speed testu su za sva tri provajdera oko 50 mb download i oko 30 mb upload,ping dosta visok.Jednostavno usluga mi je skuplja 2000 din. a ništa mi novo nenude. Da izdvojim mobilni broj košta me 2899 i da uzmem paket Kućni net A1 100/10 ( gde kažu da neće ići ispod 50mb) cena 1999 što je zajedno 4898 din ,izađe jefnije 2701 din.Šta mi je činiti?
Preko A1 promotera možeš ostvariti 25% popusta na pretplatu

Trebas do 26.03 da probas internet od A1 i Yettel da vidis kako radi na njima iris smart platforma. Tako ces najbolje videti kako radi iris internetu drugih provajdera. Vidim da koristis 3 tv, znaci da ti je jako bitno da to funkcionise kako treba na 3 uredjaja minimum.
Taj broj sto bi placao 2899 je verovatno 5ica S , korisnici koji koroste postpejed tarife za ostanak u Mts dobijaju 70% na tu tarifu i izlazi ispod 800 dinara mesecno.
Moraces malo da se raspitas, A1 nudi 5G kucni net i tv, ali sve zavisi od lokacije. Dali na tvojoj lokaciji ima 5G.
7599 je svakako ogromna cifra mesecno. Naravno kad imas iptv samo upalis i tv radi odmah. Ako nemas tv koji je android, trebao bi za taj jedan ili dva tv-a da kupis box.
Ali imas vremena pa se polako raspitaj i probaj sta moze kod tebe i sta vam odgovara za koriscenje.
Ako si u gradu i prosla optika A1 kod tebe onda si spasen, sad se setio. 😃

Preko A1 promotera možeš ostvariti 25% popusta na pretplatu
Nadam se da će mts izaći sa nekom boljom ponudom,ako ne idem na A1
Trebas do 26.03 da probas internet od A1 i Yettel da vidis kako radi na njima iris smart platforma. Tako ces najbolje videti kako radi iris internetu drugih provajdera. Vidim da koristis 3 tv, znaci da ti je jako bitno da to funkcionise kako treba na 3 uredjaja minimum.
Taj broj sto bi placao 2899 je verovatno 5ica S , korisnici koji koroste postpejed tarife za ostanak u Mts dobijaju 70% na tu tarifu i izlazi ispod 800 dinara mesecno.
Moraces malo da se raspitas, A1 nudi 5G kucni net i tv, ali sve zavisi od lokacije. Dali na tvojoj lokaciji ima 5G.
7599 je svakako ogromna cifra mesecno. Naravno kad imas iptv samo upalis i tv radi odmah. Ako nemas tv koji je android, trebao bi za taj jedan ili dva tv-a da kupis box.
Ali imas vremena pa se polako raspitaj i probaj sta moze kod tebe i sta vam odgovara za koriscenje.
Ako si u gradu i prosla optika A1 kod tebe onda si spasen, sad se setio. 😃
Nažolst selo,adsl smo dobili pre nekih 15 godina i to sam ja pokrenuo peticiju u selo i preko drugara skupismo 150 potpisa od nekih 350 telefonskih brojeva pa nam ga uvedoše. Kada je pre 30-tak godina postavljena nova centrala između sela opština provlačen je optički kabal i spojen na poštu u selu a odatle bakar. Raspitivao sam se ponovo preko prijatelja da li imaju bar u najavi za optiku,međutim od toga nema ništa,to što imamo imamo,čak sam i srećnik jer sam od pošte udaljen 300 metara i imam mogućnost za 50mb i dva boxa sa hd kanalima. Stvarno sve radi odlično i nebih to menjao,ali toliki novac za 50/8 je stvarno mnogo,da su bar pakete napravili za korisnike vdsl-a sa nekim pristojnim cenama.Ništa pozvaću A1 i raspitati se kod njih da dobijem opremu na probu,a pošto to nameravam on-line po zakonu mogu da raskinem ugovor u roku od 14 dana,pa da vidim kako to šljaka i da li bi mi odgovaralo.

Pozdrav svima,

Ovakva je situacija :

02.02.2026. ili 03.02.2026. bismo trebali potpisati novi ugovor BOX 4 Crveni ( nažalost ) na bakru, e sada, šta mene najviše zanima ( ili ti treba kao savet / odgovor već kako god bi se to reklo / napisalo ) :

Da li je istina da korisnik koji ima mobilnu liniju, pretplatnički paket Omorika M, ne može da uzme paket BOX 4 Crveni, zato što običan postpaid paket ima više saobraćaja / podataka nego paket u Box 4 Crvenome ( Omorika S ), nego mora da uzme BOX 4 Plavi, a mi ne možemo niti jedan veći paket da uzmemo osim Box 4 Crvenog, zato što je infrastruktura kod nas nepovoljna / očajna ( jedino se slažem s time što je rekao radnik u poslovnici mt:s pre neki dan ), u prevodu rekla nam je da ponude ili infrastruktura nisu povoljne.

Otac je juče bio u poslovnici, čovek mi ništa nije znao reći / objasniti šta su mu rekli, samo šta sam razumeo / skapirao šta je rekao je nešto u vezi mojeg broja telefona, i još je tu nešto rekao kao 100GB i još neke ,,ključne" reči ali ga nažalost nisam razumeo, zato što sam se već u sebi iznervirao, ne zbog njega, nego zato što će 98.76% BOX 4 Crveni paket ići na moj broj telefona, zato što ja koristim Zmaj paket kojeg su ukinuli, pa kao jedino može usluga ići na moj broj telefona a ne može na tatin broj telefona, jer on koristi Omorika M a ja Zmaj.

Ja ( iskreno ) ne želim da koristim usluge mt:s, jeste da je razlog cena ali to je manji razlog, veći razlozi su to zato što mi je signal uvek slab, kada sam na pozivima, ili se reckaju / seckaju, ili kada pričam s nekime, kao u bubnju kako ih čujem ili razumem,... Mobilni podaci, prođe mi život ceo dok sačekam da mi nešto učitaju, većinski mi program / aplikacija već šta god većinu vremena vrti onaj krug ili uopšte ne učita sadržaj, zato što takozvano nema internet konekcije ( internet konekcije ima, PROTOK mobilnih podataka nema ). U prevodu, glavni razlog zašto ne želim više da koristim mt:s usluge je : kvalitet ( kvantitet ) usluge ( pozivi i internet, internet ( Bože me oprosti ) mi trenutno baš i ne treba, zato što više provodim na telefonu, telefonirajući, a najviše poziva ostvarujem sa mt:s korisnicima, uvek kada pričam s njima, ili se desi distorzija zvuka, reckanje / seckanje zvuka, bubanj u zvuku, na primer : neko mi kaže 5 reči, jednu razumem, drugu ko da je neko prigušio telefon, treću robotski, četvrtu seckajući, 5 čujem ali uopšte nisam čuo / razumeo šta je ta osoba rekla. Ne znam kakav je slučaj kada pozovem korisnika A1 SRB ili Yettel SRB mreže, pošto skoro sve kontakte koje imam, ili su im brojevi telefona izvorno iz mreže Telekoma Srbije ( mt:s ) ili su preneli broj telefona u mt:s.

A ako već usluga Box 4 Crveni paket mora ići na moje ime, koliki procenat popusta možemo ostvariti na novi dvogodišnji ugovor ( ne znam da li će nas sistem gledati kao novog ili starog korisnika, pošto u mt:s većinski odgovor je : sistem nedozvoljava. Misliš, sistem ne dozvoljava ili pravila firme ne dozvoljava?

Ako bismo uzeli Box 4 Crveni paket, što je najverovatnije, prvih 6 meseci bismo plaćali 50% popusta na mesečnu pretplatu a ostalih 18 meseci bismo plaćali redovnu komercijalnu cenu paketa, samo znam da je redovna komercijalna cena paketa 7000-7100 dinara mesečno.

Ugovorna obaveza mi ističe 26.12.2026. znači još 11 meseci ih moram trpeti, ne želim da se obavežem novom ugovorenom obavezom do januara / februara / mart 2028 godine, samo mi nije jasno, kako to da moj otac koji koristi Omorika M paket ne može da uzme taj Box 4 Crveni paket na svoj broj telefona ( za mene je jasno da može da se uzme taj (( Crveni Box 4 paket )) na moj broj telefona, zato što koristim ukinuti ( Zmaj ) paket, ali, čudi me neka stvar, kako smo onda mogli koristiti od 2013-2024 Box 4 Plavi paket ( na bakar ), ( zadnja ugovor sa BOX 4 paketom, taj paket se zvao Svetlo ili Tamno Plavi Box 4 paket ), ( u prevodu ), znam da smo koristili neki / neke Box 4 pakete koje sadrže reč plavo u sebi, možda reč belo ali ne verujem, većinski paket se zvalo nešto u vezi plave boje.

Da li je moguće da se dobije povoljnija ponuda / benefiti / naknada? Na koji način?

Da li vredi da im šaljem e-mail neki? Šta treba da im sročim da bi mi dali bolju ponudu ( na primer : 12 meseci 1 dinar ili 12 meseci 50% popusta na mesečnu pretplatu ).

Ocu ugovor ističe 03.03.2026., radnik u poslovnici mt:s je rekao da ugovor ističe 04.03.2026., pa sad, kome verovati?

Zahvaljujem onima koji su sve ovo pročitali ( ili iskoristili Chat GPT, Google Gemini ili bilo koji drugi AI da vam sroči šta sam zapravo hteo pitati i reći (( skratiti moj roman od teksta )),...

To je to, od svih priloženih informacija što sam napisao, trenutno nemam šta više da napišem / kažem.

Zahvaljujem na budućim odgovorima / savetima / ( za ) šta se već treba uraditi.

Nažalost, ne mogu uzeti A1 SRB kućni internet, zato što kako nam je rečeno da su kapaciteti skroz popunjeni i da ne znaju kada će da prošire ( verovatno nikada, ali nikada se ne zna ).

Yettel kućni internet, nikada više, to imam samo da kažem.

Pozdrav

šta tebi realno A1 4G pokazuje od brzina kad ga testiraš na željenoj lokaciji sa malo boljim modemom ?

šta tebi realno A1 4G pokazuje od brzina kad ga testiraš na željenoj lokaciji sa malo boljim modemom ?
Nažalost, nemam pretplatnički broj ( Prepaid / Postpaid ) u A1 SRB mreži.

Međutim, imao sam prilike da testiram A1 SRB 4G kućni internet kod nekih osoba koji ih već koriste, brzine su katastrofalne, na 4G+ ruteru / modemu, brzine su ispod 10mbps, jedva i da pređe preko 10mbps, ali uvek su im brzine bile ispod 10mbps.

Nabavi A1 pripejd sim ili kod nekoga za koga znaš da je u A1 na telefonu odradi speed test na željenoj lokaciji, jer to što ti A1 zaposleni tako samo kažu da ne može, u realnosti bude nekad skroz drugačije, pogotovo što ti mučenici koji se javljaju u call centru nemaju adekvatne alate, već samo glupu internu mapu ''opterećenja'' koja često dosta odstupa od realnosti.

Lično sam na nekoliko lokacija ugovarao 4G kućni net, gde brzina ide i do 300 Mb/s sa B535 modemom, a za koju mi je rečeno da nema kapaciteta ni za 50/10 paket na toj njihovoj famoznoj internoj mapi kapaciteta.

Ako se ispostavi da ti A1 4G radi ok i da su brzine zadovoljavajuće ( 50-100 Мb/s ), samo navedeš drugu neku adresu koja je u njihovom sistemu ''rasterećena'', a mogu ti ih privatno i navesti dosta. Tako da, dok sam ne proveriš, ništa nisi uradio...

Vidim da se baš mučiš oko MTS boksa na bakru. Ali džabe, bakarni BOX korisnici su toliko nebitni Telekomu, pogotovo ako na lokaciji nemaš malo bolju fiksni pristupnu HFC tehnologiju.
Zato obično i savetujem da korisnici u takvim slučajevima oforme ''self-made'' box paket koji bude dosta jeftiniji, ali pod uslovom da prvo testiraš A1 4G.
Mada i MTS 4G bežični net (ako radi dobro ) bude dobra solucija jer njihovi paketi ne troše gigabajte kad koristiš iris tv i move tv app.
Mada, MTS bežični internet je skuplji dosta u odnosu na A1 koji je ujedno i količinski neograničen. Za Yettel bežični internet se i ja takođe slažem da ne vredi ni pomena.

Pozdrav svima,

Ovakva je situacija :

02.02.2026. ili 03.02.2026. bismo trebali potpisati novi ugovor BOX 4 Crveni ( nažalost ) na bakru, e sada, šta mene najviše zanima ( ili ti treba kao savet / odgovor već kako god bi se to reklo / napisalo ) :

Da li je istina da korisnik koji ima mobilnu liniju, pretplatnički paket Omorika M, ne može da uzme paket BOX 4 Crveni, zato što običan postpaid paket ima više saobraćaja / podataka nego paket u Box 4 Crvenome ( Omorika S ), nego mora da uzme BOX 4 Plavi, a mi ne možemo niti jedan veći paket da uzmemo osim Box 4 Crvenog, zato što je infrastruktura kod nas nepovoljna / očajna ( jedino se slažem s time što je rekao radnik u poslovnici mt:s pre neki dan ), u prevodu rekla nam je da ponude ili infrastruktura nisu povoljne.

Otac je juče bio u poslovnici, čovek mi ništa nije znao reći / objasniti šta su mu rekli, samo šta sam razumeo / skapirao šta je rekao je nešto u vezi mojeg broja telefona, i još je tu nešto rekao kao 100GB i još neke ,,ključne" reči ali ga nažalost nisam razumeo, zato što sam se već u sebi iznervirao, ne zbog njega, nego zato što će 98.76% BOX 4 Crveni paket ići na moj broj telefona, zato što ja koristim Zmaj paket kojeg su ukinuli, pa kao jedino može usluga ići na moj broj telefona a ne može na tatin broj telefona, jer on koristi Omorika M a ja Zmaj.

Ja ( iskreno ) ne želim da koristim usluge mt:s, jeste da je razlog cena ali to je manji razlog, veći razlozi su to zato što mi je signal uvek slab, kada sam na pozivima, ili se reckaju / seckaju, ili kada pričam s nekime, kao u bubnju kako ih čujem ili razumem,... Mobilni podaci, prođe mi život ceo dok sačekam da mi nešto učitaju, većinski mi program / aplikacija već šta god većinu vremena vrti onaj krug ili uopšte ne učita sadržaj, zato što takozvano nema internet konekcije ( internet konekcije ima, PROTOK mobilnih podataka nema ). U prevodu, glavni razlog zašto ne želim više da koristim mt:s usluge je : kvalitet ( kvantitet ) usluge ( pozivi i internet, internet ( Bože me oprosti ) mi trenutno baš i ne treba, zato što više provodim na telefonu, telefonirajući, a najviše poziva ostvarujem sa mt:s korisnicima, uvek kada pričam s njima, ili se desi distorzija zvuka, reckanje / seckanje zvuka, bubanj u zvuku, na primer : neko mi kaže 5 reči, jednu razumem, drugu ko da je neko prigušio telefon, treću robotski, četvrtu seckajući, 5 čujem ali uopšte nisam čuo / razumeo šta je ta osoba rekla. Ne znam kakav je slučaj kada pozovem korisnika A1 SRB ili Yettel SRB mreže, pošto skoro sve kontakte koje imam, ili su im brojevi telefona izvorno iz mreže Telekoma Srbije ( mt:s ) ili su preneli broj telefona u mt:s.

A ako već usluga Box 4 Crveni paket mora ići na moje ime, koliki procenat popusta možemo ostvariti na novi dvogodišnji ugovor ( ne znam da li će nas sistem gledati kao novog ili starog korisnika, pošto u mt:s većinski odgovor je : sistem nedozvoljava. Misliš, sistem ne dozvoljava ili pravila firme ne dozvoljava?

Ako bismo uzeli Box 4 Crveni paket, što je najverovatnije, prvih 6 meseci bismo plaćali 50% popusta na mesečnu pretplatu a ostalih 18 meseci bismo plaćali redovnu komercijalnu cenu paketa, samo znam da je redovna komercijalna cena paketa 7000-7100 dinara mesečno.

Ugovorna obaveza mi ističe 26.12.2026. znači još 11 meseci ih moram trpeti, ne želim da se obavežem novom ugovorenom obavezom do januara / februara / mart 2028 godine, samo mi nije jasno, kako to da moj otac koji koristi Omorika M paket ne može da uzme taj Box 4 Crveni paket na svoj broj telefona ( za mene je jasno da može da se uzme taj (( Crveni Box 4 paket )) na moj broj telefona, zato što koristim ukinuti ( Zmaj ) paket, ali, čudi me neka stvar, kako smo onda mogli koristiti od 2013-2024 Box 4 Plavi paket ( na bakar ), ( zadnja ugovor sa BOX 4 paketom, taj paket se zvao Svetlo ili Tamno Plavi Box 4 paket ), ( u prevodu ), znam da smo koristili neki / neke Box 4 pakete koje sadrže reč plavo u sebi, možda reč belo ali ne verujem, većinski paket se zvalo nešto u vezi plave boje.

Da li je moguće da se dobije povoljnija ponuda / benefiti / naknada? Na koji način?

Da li vredi da im šaljem e-mail neki? Šta treba da im sročim da bi mi dali bolju ponudu ( na primer : 12 meseci 1 dinar ili 12 meseci 50% popusta na mesečnu pretplatu ).

Ocu ugovor ističe 03.03.2026., radnik u poslovnici mt:s je rekao da ugovor ističe 04.03.2026., pa sad, kome verovati?

Zahvaljujem onima koji su sve ovo pročitali ( ili iskoristili Chat GPT, Google Gemini ili bilo koji drugi AI da vam sroči šta sam zapravo hteo pitati i reći (( skratiti moj roman od teksta )),...

To je to, od svih priloženih informacija što sam napisao, trenutno nemam šta više da napišem / kažem.

Zahvaljujem na budućim odgovorima / savetima / ( za ) šta se već treba uraditi.

Nažalost, ne mogu uzeti A1 SRB kućni internet, zato što kako nam je rečeno da su kapaciteti skroz popunjeni i da ne znaju kada će da prošire ( verovatno nikada, ali nikada se ne zna ).

Yettel kućni internet, nikada više, to imam samo da kažem.

Pozdrav
Tacno je , ja sam koristio davno najmanji box4 paket jer nije bilo uslova za veci box4 paket. I tako nisam mogao da imam veci paket mobilne telefonije u tom box4. Mozda nama nejasno ali nisu dali.
Mozes da pises mail da trazis vecu pogodnost ali nema vajde. Vrv kod tebe nema konkurencije i oni to koriste.
Jedino sto razumeju je kad se na dan isteka UO pojavis sa opremom i , kazem i jasnom pricom i lepo objasnis sta ces drugo uzeti kod drugog provajdera.
Na koga ce se voditi box4 je vasa stvar, moze na oca, moze na tebe , moze na majku sestru apsolutno vi odlucujete.
Na mene se vodio box4 i jos 5 brojeva , tako odlucio i tako je bilo.
Ono sto trebas je da uzmes A1 pripejed karticu i vidis kako ide signal i brzine.
Dalje treba da vidite sta vama treba a bez cega mozete, fixni, tv, dva tv, net na bakru.
Ja sam sam sabrao da mogu bez bakra interneta, dovoljan mi je internet sa telefona. Bez fixnog isto mogu, bez tv mogu, gledao tv preko mi boxa a sad preko tv koji podrzava to.
Ako ne mozete bez svega toga, a nemate druge opcije , onda ostaje da vas Mts dere i nema pomoci.

Presao sa MTS box 3 L na A1 optiku DuoPlus.

Ostao mi aktiviran HBO Max, koji sam imao u sklopu pretplate na mts box 3. Radi i dalje.

Sta ciniti? Koristiti to ili pisati neki zahtev za prekid? Zar nije trebalo automatski da se ugasi, kao i IrisTV sto sada ne radi i trazi korisnicko ime i sifru?

Ja sam se odjavio i sad ne mogu da se ulogujem. Valjda je to to

Svakako sam dobio Hbo max preko a1, pa sam napravio novi nalog i sad koristim preko A1.

@jason13
Bakarni BOX korisnici su im najvazniji segment , bukvalno nista ne daju korisnicima a uzimaju bogatstvo.
Mozda deo njih po nekim rualnilm i manjim mestima nema stvarno gde, deo zbog vise clanova porodice isto nema sta kao alternativu ali jedan deo sigurno moze bez box paketa. Na kraj niko nije rodjen sa mts i boxom na celu a zivi smo i dalje.
Svi vec placamo jednu ptetplatu za neki smesan broj programa pa jos jedna paprena cena za box pretplatu.
Kad mali deo korisnika bude vrstio opremu box paketa reagovace, a svi cekamo da neko drugi prvi vrati opremu da bi nama sutra bilo bolje.

kad kažem nebitni, to se odnosi na inicijativu i dinamiku prelaska bakarnih korisnika na optički pristup

Samo da informisem ako nekom zatreba. Na osnovu saveta ovde produzio optika BOX4 50% x 24 meseca. Prethodne 2 godine isto. Pre isteka ugovora pokusao da ugovorim povoljnost preteci raskidom ugovora, pozivom na 064733, nudili nesto bezveze par meseci povoljnost vise od javne ponude na sajtu. Nisam pristao. Istekao ugovor otisao u poslovnicu da razbijem box i odvojim mobilnu na pripejd, gospodja ponudila da sacekam i napisala neki mejl da me zovu zadrzavaci ugovora. Zvali posle 3-4 dana i ponudili opet 50% x 24 meseca i ja pristao jer otprilike to je najbolja ponuda kad se sve sabere i oduzme. Sad ide i Move aplikacija koja je nesto na izgled lepša i brža i daju neko putno osiguranje 45 dana sto nije lose, ostaje Apolon i HBO+. Box Beli sve za 4200-4300 rsd. Ostalo klasika daju wi fi extender ili one powerline za dinar u ovom paketu.

Alternativa je bila A1 mobilni internet jer sam relativno blizu 5G repetitora. To je najjeftinija varijanta za neki internet i TV, ne ulazeci u ponudu kanala i brzinu neta koja bi trebalo da bude korektna ali ko zna. Nemam A1 optiku. Yetel mi je slabo nesto nudio, iz treceg puta bilo je solidnog popusta tako da bi internet i TV bili oko 4000-4500 uz TV za dinar sto ukupno nije lose, ispada malo jace od 3000 rsd kome treba TV. Za mobilnu telefoniju mi A1 izgledao jeftiniji. Medjutim kad se sabere sve to sa mobilnom telefonijom i roamingom koji mi treba stalno opet ovo MTS s 50% x 24 meseca je najjeftinije i radilo je bez ikakvih problema prethodne 2 godine. Dodatno su mi iris koristili konstantno u drugom gradu preko MTS neta i nije bilo problema.

Naravno ove cene su samo za zadrzavanje korisnika, kome ne treba roaming odlican je i jeftiniji BOX4 za oko 3000 rsd. I jos jedna stvar, u MTS moraju da se kontrolisu racuni jer cesto umeju da dopisu nekih 100-200rsd, stalno nesto uvale sto nisi kliknuo. Nakon neke zalbice na sajtu to se resi i skinu, ali budite spremni na to. Ja sam se zalio 2-3 puta i svaki put su resili. Takodje racunajte u ovim kalkulacijama da izgubite 30 dana ako promenite operatera zbog njihovih malih slova i otkaznog roka, tako da to ide u cenu placanja posle zadnjeg meseca ako ne najavite raskid ranije.

Moja sestra završila sagu sa produžetkom ugovora u mts-u tako što su je samoinicijativno prebacili na supernova optiku (imala neki "hibridni" modem na bakru za koji su joj rekli da već par godina niti nude niti rade), super plan 4 crveni + godinu dana 50%. Mislim da nije loše prošla, matematika je ok naročito zato što ide na optiku (a i tu je negde po ceni kad se preračuna od onoga što su joj ponudili postojeći konkurenti) i što joj je u proseku račun svakako za 3 crvene manji nego do sada (bila na punoj ceni ćurka, mrzelo je da se cima pa ju je bukvalno svako poskupljenje zakačilo). Tako da idemo dalje i krademo move umesto irisa 😉

Najsigurnije i najbrže, sa najadekvatnijom ponudom, zovu kad odeš direktno u A1 i podneseš, dan nakon isteka ugo vorne obaveze sa Telekomom, zahtev za prelazak na njihovu optiku 😃

Da citiram 😃

Definitivno nije potrebno da se raščlani box paket 😃

Već je ovde pisao jedan član, nekoliko dana pred istek ugovorne obaveze se preko aplikacije ili sajta klikne na zahtev za produženje ugovorne obavee. Zovu u toku nekoliko dana i prva ponuda je smešna, nesec popust od 50% i ostali deo puna cena. Jedini vaš odgovor ili komentar je da imate ponudu od A1 za nekoliko meseci po dinar i ostali deo 50% popusta. Drugi poziv je za koji dan, nude 8 meseci popust 50% i preostali deo puna cena. Takođe lepo kažete, kako i situacija na tržištu jeste, da kod A1 dobijate već navedeno i da se jave isključivo ako imaju bar 50% popusta tokom cele ugovorne obaveze. Treći put pozovu kad ističe ugovorna obaveza ili naredni dan i ponude upravo 50% na celu ugovornu obavezu 😃

Čisto da napomenemo da nije obavezno da se podnese zahtev u A1, ali sigurno ubrzava pregovore 😃

Kada se potpiše nov Box4 Plavi ugovor, dobije se Move sa kojim opcijama? Koliko uređaja, da li je Osnovni kao što imam na Soko Lite ili je neki drugi paket?

Ne uspevam da se nađem na sajtu.

@mitarus Move uz glavnu TV uslugu unutar Box paketa (sa TV uslugom očigledno 🤣) imaš 1 smart slot + 3 ne-smart slota. I TV paket(i) (Osnovni + N dodatnih) koji plaćaš / imaš na glavnom TV uređaju imaš i na aplikacijama.

@zoki76 ,kad si bio u poslovnici,jesi rekao da prelazis u A1 ili Yettel?
Rekao sam da hocu da razbijem BOX paket i da sa mobilnim predjem na pripejd kako bih video ponude drugih operatera i eventualno presao kad istekne period otkaza. Tada sam pomenuo da drugi nude jeftinije pakete za mobilnu telefoniju odvojeno (sto je tacno i oni znaju). Nisam konkretno pominjao A1.

@iOS u pravu si verovatno, ako imas prikljucak A1 optike, sto nije bilo u mom slucaju.

Poslednja izmena:
Važno je da si uspeo da odradiš ono što si planirao 😃 , ali reče da si
produzio optika BOX4
što bi trebalo da znači da A1 možeš, kad budeš opet gledao za novi ugovor, da uključiš u pregovore, ne moraš da imaš isključivo njihov priključak i kablove koje su oni provukli 😃

Važno je da si uspeo da odradiš ono što si planirao 😃 , ali reče da si

što bi trebalo da znači da A1 možeš, kad budeš opet gledao za novi ugovor, da uključiš u pregovore, ne moraš da imaš isključivo njihov priključak i kablove koje su oni provukli 😃
Rekao sam im to, proverili su nesto i rekli da nemam mogućnosti. Nisam znao da i oni koriste MTS optiku.

• Like
Reagovanja: iOS
Koriste kao i Yettel, u više tema se to piše, a ko šta i kako filozofira oko uslovno "ne mogu" da koriste MTS optičke instalacije, ne znam 😃
Važno je da si uspeo, a za sledeći ugovor ipak prvo lepo proveri kako i šta može i preko čije infrastrukture da bi znao početnu pregovaračku poziciju 😃

Sada sam primetio da su me prebacili na Move, oba stb-a su prebačeni na Move.

Nazad
Vrh Dno