Pozdrav svima,
Ovakva je situacija :
02.02.2026. ili 03.02.2026. bismo trebali potpisati novi ugovor BOX 4 Crveni ( nažalost ) na bakru, e sada, šta mene najviše zanima ( ili ti treba kao savet / odgovor već kako god bi se to reklo / napisalo ) :
Da li je istina da korisnik koji ima mobilnu liniju, pretplatnički paket Omorika M, ne može da uzme paket BOX 4 Crveni, zato što običan postpaid paket ima više saobraćaja / podataka nego paket u Box 4 Crvenome ( Omorika S ), nego mora da uzme BOX 4 Plavi, a mi ne možemo niti jedan veći paket da uzmemo osim Box 4 Crvenog, zato što je infrastruktura kod nas nepovoljna / očajna ( jedino se slažem s time što je rekao radnik u poslovnici mt:s pre neki dan ), u prevodu rekla nam je da ponude ili infrastruktura nisu povoljne.
Otac je juče bio u poslovnici, čovek mi ništa nije znao reći / objasniti šta su mu rekli, samo šta sam razumeo / skapirao šta je rekao je nešto u vezi mojeg broja telefona, i još je tu nešto rekao kao 100GB i još neke ,,ključne" reči ali ga nažalost nisam razumeo, zato što sam se već u sebi iznervirao, ne zbog njega, nego zato što će 98.76% BOX 4 Crveni paket ići na moj broj telefona, zato što ja koristim Zmaj paket kojeg su ukinuli, pa kao jedino može usluga ići na moj broj telefona a ne može na tatin broj telefona, jer on koristi Omorika M a ja Zmaj.
Ja ( iskreno ) ne želim da koristim usluge mt:s, jeste da je razlog cena ali to je manji razlog, veći razlozi su to zato što mi je signal uvek slab, kada sam na pozivima, ili se reckaju / seckaju, ili kada pričam s nekime, kao u bubnju kako ih čujem ili razumem,... Mobilni podaci, prođe mi život ceo dok sačekam da mi nešto učitaju, većinski mi program / aplikacija već šta god većinu vremena vrti onaj krug ili uopšte ne učita sadržaj, zato što takozvano nema internet konekcije ( internet konekcije ima, PROTOK mobilnih podataka nema ). U prevodu, glavni razlog zašto ne želim više da koristim mt:s usluge je : kvalitet ( kvantitet ) usluge ( pozivi i internet, internet ( Bože me oprosti ) mi trenutno baš i ne treba, zato što više provodim na telefonu, telefonirajući, a najviše poziva ostvarujem sa mt:s korisnicima, uvek kada pričam s njima, ili se desi distorzija zvuka, reckanje / seckanje zvuka, bubanj u zvuku, na primer : neko mi kaže 5 reči, jednu razumem, drugu ko da je neko prigušio telefon, treću robotski, četvrtu seckajući, 5 čujem ali uopšte nisam čuo / razumeo šta je ta osoba rekla. Ne znam kakav je slučaj kada pozovem korisnika A1 SRB ili Yettel SRB mreže, pošto skoro sve kontakte koje imam, ili su im brojevi telefona izvorno iz mreže Telekoma Srbije ( mt:s ) ili su preneli broj telefona u mt:s.
A ako već usluga Box 4 Crveni paket mora ići na moje ime, koliki procenat popusta možemo ostvariti na novi dvogodišnji ugovor ( ne znam da li će nas sistem gledati kao novog ili starog korisnika, pošto u mt:s većinski odgovor je : sistem nedozvoljava. Misliš, sistem ne dozvoljava ili pravila firme ne dozvoljava?
Ako bismo uzeli Box 4 Crveni paket, što je najverovatnije, prvih 6 meseci bismo plaćali 50% popusta na mesečnu pretplatu a ostalih 18 meseci bismo plaćali redovnu komercijalnu cenu paketa, samo znam da je redovna komercijalna cena paketa 7000-7100 dinara mesečno.
Ugovorna obaveza mi ističe 26.12.2026. znači još 11 meseci ih moram trpeti, ne želim da se obavežem novom ugovorenom obavezom do januara / februara / mart 2028 godine, samo mi nije jasno, kako to da moj otac koji koristi Omorika M paket ne može da uzme taj Box 4 Crveni paket na svoj broj telefona ( za mene je jasno da može da se uzme taj (( Crveni Box 4 paket )) na moj broj telefona, zato što koristim ukinuti ( Zmaj ) paket, ali, čudi me neka stvar, kako smo onda mogli koristiti od 2013-2024 Box 4 Plavi paket ( na bakar ), ( zadnja ugovor sa BOX 4 paketom, taj paket se zvao Svetlo ili Tamno Plavi Box 4 paket ), ( u prevodu ), znam da smo koristili neki / neke Box 4 pakete koje sadrže reč plavo u sebi, možda reč belo ali ne verujem, većinski paket se zvalo nešto u vezi plave boje.
Da li je moguće da se dobije povoljnija ponuda / benefiti / naknada? Na koji način?
Da li vredi da im šaljem e-mail neki? Šta treba da im sročim da bi mi dali bolju ponudu ( na primer : 12 meseci 1 dinar ili 12 meseci 50% popusta na mesečnu pretplatu ).
Ocu ugovor ističe 03.03.2026., radnik u poslovnici mt:s je rekao da ugovor ističe 04.03.2026., pa sad, kome verovati?
Zahvaljujem onima koji su sve ovo pročitali ( ili iskoristili Chat GPT, Google Gemini ili bilo koji drugi AI da vam sroči šta sam zapravo hteo pitati i reći (( skratiti moj roman od teksta )),...
To je to, od svih priloženih informacija što sam napisao, trenutno nemam šta više da napišem / kažem.
Zahvaljujem na budućim odgovorima / savetima / ( za ) šta se već treba uraditi.
Nažalost, ne mogu uzeti A1 SRB kućni internet, zato što kako nam je rečeno da su kapaciteti skroz popunjeni i da ne znaju kada će da prošire ( verovatno nikada, ali nikada se ne zna ).
Yettel kućni internet, nikada više, to imam samo da kažem.
Pozdrav