Šta je novo?

Vivo X300 Series

Ne baksuziraj dok ti ne stigne u kuću. 😀

@Spanjeli Završeno je onako kako sam manje više očekivao. Zvali me iz pošte carinjenja da im dostavim dokaz o tome koliko sam ga platio. Dostavio, pozvao ih posle, potvrdio mi čovek koji ga je carinio i rekao tačan iznos koji treba da platim prilikom preuzimanja (oko 23k). S obzirom da sam ga uzeo s kuponima na Ali, kad sve saberem, izaći će me 810e. Telefon ili cigla, videću sutra kada budem otvorio paket 😛

Wow, 23k baš mnogo. Bolje da opravda očekivanja 😂

Da se upišem u klub. Uzeo global varijantu nakon iPhone Air-a i X15 Ultra. Za sad samo jednu stvar mogu reći što se kamere tiče - konzistentnost u svim situacijama - zna se šta se očekuje. Xiaomi je bio malo čudan po tom pitanju. I naravno textured mode kad god je prikladno. Već je opravdao novce za ovih par dana.

Kako se pokazala osakaćena baterija ? 🙂
Ja i dalje čekam da neko rasklopi EU verziju x300 pro da vidimo da li je stvarno baterija manjeg kapaciteta 🙂

Pa iskreno nisam uspeo da je potrošim za dan još uvek. Mada još nisam ni imao neke izlete gde će se arčiti do besvesti. Obzirom da su sličnog kapaciteta mogu reći da je bolja nego na X15u. Takođe se mnogo brže puni iako je na ne Xiaomiju 90W a ovde 80W punjač. Kontam da se mnogo manje greje. Testiraće se pa javljam 🙂

Pa da dobiju konstantno fejkovan DR, hladan i plastičan vajb fotografija, super rešenje 😀

Pa iskreno nisam uspeo da je potrošim za dan još uvek. Mada još nisam ni imao neke izlete gde će se arčiti do besvesti. Obzirom da su sličnog kapaciteta mogu reći da je bolja nego na X15u. Takođe se mnogo brže puni iako je na ne Xiaomiju 90W a ovde 80W punjač. Kontam da se mnogo manje greje. Testiraće se pa javljam 🙂

"A 200MP periscope telephoto camera using Sony's IMX09A sensor" opaaa 1/1.28"

Mislio sam da ce da nastave sa HPB-om, ali ovo me je bas obradovalo.

Doce i njima jednom iz D u G; ...ali ovo sto x300u izlazi globalno je meni samo znak da je odziv postao velik i za te nama manje poznate firme i dok je tako krenulo onda ce da otimaju dobar deo "kolaca" ovim gore pomenutim, a niko ne voli pad u prodaji i manju zaradu, jel. Bice zanimljiv period narednih godinu/dve.

Ja bih rekao još više godina.

Nemoj tako, oni su vrhunac mobilne fotografije, toliko su ispred svih da pola desetljeća iste senzore koriste.

Drugarica me nije slušala koji telefon da uzme (a pitala me je pošto fotkam) i uzela je na kraju iPhone 17 Pro. Piše mi nakon što ga je uključila "Šta je ovo?! Nula poboljšanja, kamera ista, user experience isti?!" a pritom nije prešla ni sa nekog skorašnjeg, nego sa 11-ice posle X godina. Rekoh, ja sam pričao da Apple, Google i Samsung godinama izbacuju iste telefone. Mislim da će sada da ga proda.

Što se dolaska iz D u G tiče, sumnjam, oni imaju svoj zaštićeni bubble u Americi gde inovacije ne smeju da dođu sa strane. Što se toga tiče, njihov hardver je tamo i dalje nešto "uvau" iako je smešan u poređenju sa Kinezima. A samim tim ostali telefoni nisu nešto prisutni ni kod nas jer Evropa nije neko previše isplativo tržište (neko je postovao koliko male prihode ima Vivo u Evropi).

Sa druge strane, otkad imam X100 Ultru, ne mogu da nabrojim koliko ljudi koji imaju iPhone mi je pohvalilo fotografije, pitalo koji je to telefon, da ga uzmu u ruke itd.

Ja od sada pratim samo kinesko tržište, i nije mi nikakav problem da koristim kineski ROM, dokle god radi kod nas.

@Detonate posto vidim da si iz NS ako nekad nadjes vremena da odemo na pice i pogledam taj x100 ultra uzivo, bio bih zahvalan. A drugarica ce verovatno sledeci put malo vise da te slusa 😉

P.S. 100ka takodje bese samo kineska ekskluziva ako se ne varam?

Doce i njima jednom iz D u G; ...ali ovo sto x300u izlazi globalno je meni samo znak da je odziv postao velik i za te nama manje poznate firme i dok je tako krenulo onda ce da otimaju dobar deo "kolaca" ovim gore pomenutim, a niko ne voli pad u prodaji i manju zaradu, jel. Bice zanimljiv period narednih godinu/dve.
Samo da ne zavrse kao huawei

Neće niko kupovati ove telefone za 1500+ eur. pored iPhone i Samsunga.
Ovo sada nam je nekima zanimljivo jer možemo da ih nabavimo ispod 1k eura a znamo koliko su retkost i koliko su bolji od gorepomenutih.

Mislim da gresis ,ja znam bar petoro koji ce odmah da kupe ,naravno cn verziju ,sto bi bacali pare na global. Ona sigurno nece biti 1,5k.

Ta petorica će sigurno uticati na globalno mnjenje gde većina nije čula za vivo, oppo, xiaomi. Kupujemo nas par tu na forumu i to je to za sada. Pogotovo što se zahuktava zabrana oko retkih metala koji su bitni za telefone, baterije, itd.

Nisu bitna ta petorica ali ko zna koliko ih jos ima, ne bi oni izlazili globalno da nisu ojacali i uzeli deo kolaca svima sigurno u to budi ubedjen. Uktra po prvi put izlazi globalno aposle hajma sa 200u i 300pro sigurno ce jos vise pomrsiti konce samsungi i apple-u. Sto bi placao 1500e za isti tel kad za iste ili manje pare dobijas sigurno nesto mnogo bolje. Tom tvojim logikom niko ne bi kupovao ni kineske automobile a rezultat je itekako vec vidljiv.

Global verzija će biti 2 soma $ verovatno i mali broj ljudi će kupovati po toj ceni. Ja električnu kantu(pogotovo ne kineske) od automobila neću nikada kupiti ili bar dotle dok ne zabrane(što se može desiti 2060-e🤣) totalno pa možda ni tad. Možda postane zanimljivo kada se promeni tehnologija koja se trenutno koristi.

Ma znam ali ti pricam globalno ,kum mi je trenutno u Spaniji o kaze mi da je svaki drugi automobil kinez,zasto mislis da to ne moze da se desi i sa telefonima. Ja se sigurno na samsung necu vracati skoro kao ni ljudi koje sam nagovorio da probaju vivo. Mozda i ja gresim ali svakako i da isto kostaju uzeo bih vivo jer nudi mnogo vise

Nazad
Vrh Dno