Šta je novo?

LG Televizori

Po tom CAK znas da li tv radi osvezavanje panela, ako ga ugasis i ne cuje se nista neko vreme i onda random CAK znas sta je 😀

E u pravu si,jeste jedan klik.To je to,hvala ti.Kupljen je pre pola godine.I još jedno pitanje.Kako da podesim sliku kad je DV?Evo gledao sam Beast in me i sad Absentiu na Netflixu i mnogo mi je tamna slika.Može pomoć oko podešavanja?Kad stavim na FILMMAKER mode pogotovo.
DV koliko znam nema filmmaker mode ( barem na C1 ), i mora se aktivirati automatski i izbaciti u ćošku, kako kolega reče provjeri u kojem modu je kad pustiš nešto. Sto se DV tiče meni se najboljim pokazao home cinema DV, ostali ili imaju previše saturirane boje ili su pretamni pa pregledaj malo po opcijama i po potrebi malo korigiraj postavke.

Cak se čuje i kad se pali i kad se gasi, to je normalno.

A jel ti se aktivira DV? Jel ti izađe u gornjem desnom ćošku obaveštenje? Mora osvetljenje da ode na 100 za DV materijal.
Pogledaj na linku ispod podešavanja. Svaki mod moraš posebno da podesiš.
Da da,pojavi se u desnom uglu DV da piše.Što @superunknown kaže,prebaciću na bioskop mod pošto mi je na FILMMAKER tamnija i žuta slika ili se nisam mnogo navikao.I da,hvala vam na objašnjenjima za CAK😉

Baci pogled i na poznatu tabelu onog Italijana, možda ti se svide podešavanja, iako nisu baš najpreciznija.
Promenili su u novijim fw verzijama white balance, sada Warm 50 cilja niže od 6500K, a Filmmaker mode je ostao na Warm 50 podrazumevano, pa možda zato deluje žuto. Smanji bar na Warm 45, na 2025. modelima je podrazumevano Warm 40.
DV je često masterovan tamnije i u Filmmaker modu je najtačniji prikaz, u Cinema Home modu je slika svetlija.

Ko bi rekao da se ovoliko dugo nije pisalo na ovoj temi...

Elem pošto planiram da se u dogledno vreme ponovim sa G5 interesuje me par stvarčica, pa ako neko zna/može da odgovori...

1. Da li uz TV, model sa LW na kraju, u našim radnjama kojim slučajem dolazi onaj ultra slim (EU slim) wall mount koji ga približi uz zid kao sliku? Iskreno, ne očekujem i ne nadam se da dolazi ali ne košta da pitam...
2. Ako ne dolazi, zna li iko da li ima negde kod nas da se kupi i ako ima gde ima? Ne mora u radnjama.
3. Jel on i za 55" i za 65" ili samo za veći model (verovatno će biti 65" mada mi se generalno 55" zbog oblika zida bolje uklapa a i realno sasvim je dovoljan upgrade na sadašnji 48" )?
4. Kada ono beše kod LG okvirno izlaze novi modeli pošto, ukoliko bi G6 izašao negde do aprila, strpio bih se i onda bih razmišljao ili novi G6 (ako cena u startu ne bude ludački visoka) ili G5 ako mu izlazak novijeg modela malo spusti cenu?

Hvala unapred na odgovorima i pomoći.

Da, uz LW model ti ide wall mount, koji ga zakuca skroz do zida. I nebitno je koja je dimenzija, svaki LW ide uz wall mount, dok u LS verziji ide klasični stand.

Što se tiče novog modela, prezentacija bude na CES-u početkom januara, u prodaju u Americi krene negde krajem aprila, dok ga kod nas ni u radnjama, ni preko Mađara nema do sredine jula. Bar je tako bilo sa G5, jer sam ga jurio od maja i na kraju uspeo da uzmem tek početkom septembra.

Poslednja izmena:
U dilemi sam velikoj da li 55" ili 65" ali ne zbog toga što je neka razlika u novcu jer je to gotovo zanemarljivo već je pitanje koliko se veći uklapa u prostor zbog oblika zida koji je urađen - pa nemam pravu reč za to...

Prilozi

• IMG_20251214_123816.jpg
    IMG_20251214_123816.jpg
    94.6 KB · Pregleda: 155
65" ako već cena nije problem, a zid koga briga 🙂
Ako ti baš bode oči, rigips to reši za par sati...

Ma gde ću rigips duž čitave ove uvučene površine ...
Btw vrata i prekidač nisu prljavi već su genijalci stavili takvu neku boju koja vuče na žućkasto...🥴

Prilozi

• IMG_20251214_125413.jpg
    IMG_20251214_125413.jpg
    92.1 KB · Pregleda: 147
Gledaj veći, dan-dva ce ti biti neobično. Kasnije kada ti nadođe onda uradis komplet zid, stiropor ili rigips, menadzment kablova sve sakrijes i okačiš na zid.

Neće mi biti neobično, imam 65" u konferencijskoj sali u kojoj maltene dnevno provedem određeno vreme tako da mi ta dimenzija nije nešto nepoznato.

Ipak prvo moram da nađem LW jer ovamo gde sam gledao trenutno imaju samo LS (i generalno mi se čini da svuda ima samo LS)... Ili da jednostavno kupim LS a posebno da probam da nađem ovaj wall mount što je za uz zid...

ako može da stane 65" a da od poprečnog zida bude udaljen bar 10 cm, ili koliki je već minimum prema uputstvu, onda 65". ako ne može, onda manji. prema uputstvu koje se može naći ovde, za obe dijagonale minimum je 10 cm
1000013320.png
što se boja prekidača i vrata tiče, to je kao retro fazon

Poslednja izmena:
Neće mi biti neobično, imam 65" u konferencijskoj sali u kojoj maltene dnevno provedem određeno vreme tako da mi ta dimenzija nije nešto nepoznato.

Ipak prvo moram da nađem LW jer ovamo gde sam gledao trenutno imaju samo LS (i generalno mi se čini da svuda ima samo LS)... Ili da jednostavno kupim LS a posebno da probam da nađem ovaj wall mount što je za uz zid...
Baš čudno, ja kad sam uzimao, jedva nađoh G5 65" LS, većinom bili samo LW modeli. Wall Mount odvojeno je papreno skup, čini mi se oko 250EUR.

vredi li ovaj pocetni tv iz qned serije lg65QNED70A6A.AEU nesto? ima li ko iskustva sa ovim tv-om? pazario nesto preko firme imao sam njega i samsung QE65Q7FAAUXXH u ponudi da biram u toj nekoj klasi do slicnih para i odlucim se za LG, nadam se da nisam pogresio? ja kupujem pa pitam 😀

IPS ekran i Direct LED osvetljenje, za prosecnog korisnika i vise nego dovoljan. Clan foruma @The Witcher ® je uzeo bas taj model, pa moze preneti vise utisaka, moze pomoci nekom ko trazi TV za svakodnevnu upotrebu i prosecnog korisnika (kablovska, YouTube i sl).

Hvala. Ja tek sad prelistao temu i vidim da se pominjao skoro bas taj model, vidim nema nesto pozitivnih utisaka o njemu. Ja sam da kazem prosecan korisnik mada sin igra soni na tv-u ali tipa astrobot i slicno do sad na samsungu crystal uhd je to bilo. Nadam se da je ovo bar neki upgrade.

Ovaj LG koristi Nanocell i QNED tehnologiju sa poboljsanje boja na ekranu tako da bi boje trebalo bolje da izgledaju. Ne znam da li je taj stari Samsung ima VA panel, tu bi mozda primetio razliku u tamnijim scenama i tamnijoj sobi, VA nudi bolji kontrast i crnu boju ali IPS nudi dosta vece uglove gledanja pa ako se TV gleda iz ugla to je jedini tip ekrana za obicne korisnike ako ne racunamo OLED.

mislim da je SAMSUNG 99 posto VA a ovaj je IPS. cenio sam da je ovaj QNED slicno kao i QLED i rekoh to je to, bice znacajnog poboljsanja slike. Kako sve vise informacija trazim po netu sve sam vise zbunjen da li sam bacio dzabe pare. naravno targetovao sam i vecu dijagonalu, bar zbog toga se ne kajem ali kvalitet slike me brine. Osvezavanje od 60hz prolazi kod mene.

Pozdrav svima, posle ispaljivanja od strane 2 prodavca prosle godine, tj odlaganja, konacno sam se nakanio da menjam TV.
Inicijalna ideja mi je bio 65" G5 (vidim da su svasta nesto navodno ispeglali skorijim fw update-ovima) dok nisam shvatio da je 77" C5 ~180e skuplji.

Daljina sa koje se gleda je 3m, za sta bi po rtings.com 73-77" bila idealna velicina.
Zanimaju me komentari ako neko ima 77" LG C3/C4/C5 na ovoj udaljenosti.
I generalno, komentari 65" vs 77" na ovoj udaljenosti - svestan sam da bi G5 doneo bolju sliku, ali je ipak razlika od 12" u pitanju. 🙂

Takodje, ako negde ima neki deal za neki stariji 77" (znam da se ovde spominjao neki zestok popust za G2 kada su u opticaju bili poslednji primerci) bio bih zahvalan za hint.

Neces primetiti razliku izmedju c5 i g5 koliko ces primetiti 77 i 65 🙂

interesantno je da je 77" C5 samo oko 1,5 kg lakši od 65" G5 koji ima 2 zvučnika više. 12" uopšte nije zanemarljiva razlika, a na drugoj strani su dva dodatna zvučnika. u zavisnosti kakav sadržaj se gleda, u nekim slučajevima je bolje ići na 65" za 3m

verovatno klasicna situacija kao u vecini porodica sa decom mesovitog uzrasta - inicijalno uleti TV tj minimax, kasnije tinejdzeri tj stremio, uvece mi matorci tj stremio - pod uslovom da ne igra zvezda evroligu. 😀

@shomiNBGD to me najvise i lomi. 🙂 prethodna kupovina je bila 55" dok je zena navijala za 42".. i svi su se navikli u roku od dan. sada zena navija za 65"... vidim da ce biti krep traka na zid u 65" i 77" dimenzijama. 😀

Svaka ti čast kada ti treba veća dijagonala

Ja gledam sa nesto manje od 3m 65 C2, i zao mi je sto nisam uzeo 77.
Isti slučaj... 65 C3 sa negde oko 3m udaljenosti, možda malo manje. Nisam razmatrao 77 jer je u tom trenutku bio preko budžeta, a razmišljao sam da će posle 55" 65 biti ok. Nakon 10 minuta sam ukapirao da bi 77ica idealno legla. Kad bude sledeća kupovina neće biti dvojbe 😅

Isti slučaj... 65 C3 sa negde oko 3m udaljenosti, možda malo manje. Nisam razmatrao 77 jer je u tom trenutku bio preko budžeta, a razmišljao sam da će posle 55" 65 biti ok. Nakon 10 minuta sam ukapirao da bi 77ica idealno legla. Kad bude sledeća kupovina neće biti dvojbe 😅
I onda pustis film u 2025. godini i dozivis sledece

1766309214884.png

Pa taj isti film probas na TVu iz 2016. i on ga bez problema pusta. Prvi put mi se desila ova poruka na C2. Mozda nema nikakve veze al opet zanimljivo je da sam dan pre toga odradio update na webOS 25.

Ja sam se preporodio kad sam uzeo Zidoo Box, jeste skup ko đavo (300€), ali zato žvaće sve fajlove, plus je namenjen za home theater, vrhunska integracija sa TMDb, povlači trejlere, postere, opise filmova...

Nazad
Vrh Dno