Šta je novo?

Prečistač vazduha

• Začetnik teme Začetnik teme alter
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na kraju ipak naručio 4 Lite umesto Compact, javiću kasnije kakvi su utisci.

Mnogi sajtovi prodaju dve varijante filtera za 4 lite, i razlika je obično oko 1000 dinara, negde malo manje, a negde dosta više. Na primer, na bigbang.rs:
  • TRUE HEPA Filter za Purifier 4 Lite original - 2.949 RSD (link)
  • XIAOMI Filter za Prečišćivač vazduha 4 Lite - 3.890 RSD (link)
Pitao sam ih koja je razlika i rekli su mi da je "razlika zato sto je filter koji ne nosi Xiaomi iz druge fabrike, i da je njihova preporuka je da kupim filter koji ima naziv Xiaomi".
Šta vi mislitie o ovome? Koliko vidim, većina sajtova prodaje taj koji nije iz Xiaomi fabrike (obično piše da je model filtera M17-FLP-GL ili nešto slično), i pretpostavljam da nije efikasan kao onaj iz Xiaomi fabrike?

Ne bih se ja toliko zaludjivao filterima osim ako ne patis od neke teske alergije koju ti pojedini filter ublazava/eliminise.
Ono sto bih definitivno obratio paznju je upravo taj odnos cene/kaliteta filtera, jer bolje da ih menjas kad treba bez nekog uztezanja ili dvoumljenja a dobijes za nijansu losiji filter, nego da se zlopatis i "cuvas" taj kvalitetniji koji imas, pa palis gasis svaki cas ili strateski ukljucujes precistac samo kad se raja vrati sa posla pa krene da lozi pecnice istrosenom obucom i odecom.
Takodje bih vodio racuna na kompitabilnost sa uredjajem.|
Imas i na ananasu dobre cene pa mozda i tamo nesto iskopas.

Da li neko koristi neki Dyson prečišćivač, da li je zadovoljan i može da preporuči neki model? Hvala.

Jel menjate filtere na vreme kada uredjaj obavesti? Imam Xiaomi 4 Pro i filter je pri kraju , pa razmisljam da li samo da resetujem tajmer i da nastavim da vozim ili ipak kupiti nov 😅
Kod nas preciscivac radi samo u zimskom periodu, na prolece ga odlazem.

Ako ti za slično vreme kao i pre obori zagađenost vazduha na zadati nivo, onda ne moraš.
Za većinu tih smart uređaja ne postoje senzori koji prate i proveravaju stanje filtera, nego je prosto zadato u programiranju - nakon X vremena, filter treba zameniti jer je radio X sati.

Sećam se preporuka pre nekoliko godina prilikom reklamiranja - menjati filter na 6 meseci do godinu dana (pretpostavlja se da ti toliko radi u kontinuitetu a nigde nije tako).

Meni piše 80% remaining, 233 days remaining (u upotrebi od prošlog novembra sa automatizacijom) 🤷‍♂️

Tako sam i mislio, sad sam malo kopao po internetu da postoje istrazivanja da HEPA filteri traju 10 i vise godina... Necu nista menjati barem do kraja ove sezone koriscenja. Meni radi na auto non stop. Bitno je cesto ciscenje senzora, meni nije mogao nista da detektuje, kad sam otvorio nakupilo se prasine oko senzora progledao je kad sam izduvao fenom.

Ja sam na Lite modelu promenio posle tacno dve godine iako je izgledao kao nov. Imao sam rezervni pa sam zato promenio, a sad cu razmisliti da novom dam sansu i trecu godinu 😀

Ако има активни угаљ у себи, мењај обавезно.

Jel menjate filtere na vreme kada uredjaj obavesti? Imam Xiaomi 4 Pro i filter je pri kraju , pa razmisljam da li samo da resetujem tajmer i da nastavim da vozim ili ipak kupiti nov 😅
Kod nas preciscivac radi samo u zimskom periodu, na prolece ga odlazem.
Otvori i vidi kakav je, pa će ti se samo kasti.

Pa ne vidim ništa specijalno, izgleda mi . Par puta sam usisao prašinu sa spoljne strane i to je to. A ima uglja u sebi, kakva je razlika ako ima?

Poslednja izmena:
Jedna napomena mozda ce nekom znaciti. Kupio sam Xiaomi 4 Compact za manju sobu. Ono sto mi je zasmetalo su neki nedostaci u odnosu na Xiaomi 4.
Nema prikaz temperature u app(nije mi bitno)
PM cestice prikazuje samo na pocetnoj strani Smart Homa
Manji izbor podesavanja jacine uredjaja prilikom rada nedostatak Modova
Nedostatak rutina tj automatizacije. Postoje neke osnovne ali nisu kao na 4.
Ovo mi posebno smeta da sam znao ne bih ga kupovao odlucio bih se za veci uredjaj. Xiaomi 4 mi je napravljen kada dostigne određeni broj PM česnica da se pali i gasi.Nasao sam neko resenje povezao sam ga da radi sa 4. Kad se on pali i gasi to isto radi i Compact.
Nije veliki problem ali mozda ce nekom kao meni zasmetati

Xiaomi air purifier 4 star nedelju dana od juče stalno pokazuje da je u sobi zagađenje ispod 5, i jaaako sporije i manjim intenzitetom reaguje kad se npr otvore vrata ili prozor.
Probao da izduvam senzor pozadi hladnim fenom ali opet isto. Kao da senzor slabije radi.
A da li se nekome desilo da sporije spušta broj? Recimo sa 170 lagano do 30, ali dalje ne. Očišćen sve komplet.

Велико загађење, не може да постигне. Задихтуј прозоре и врата ка споља.

8891.png
Brojevi dostojnii ekonomskog tigra.

Sto vise aktivnog uglja to bolje. Da eliminise smrad koji ulazi spolja.

Izgleda da mi je riknuo senzor na xiaomi 4 compact, konstantno pokazuje da je air quality good cak i kada nije. Stavio sam pored njega xiaomi 3h i otvorio prozor, 3h nabio na 50 za cas i podivljao ovaj mali samo bleji... ocistio sam senzor ali se nista nije promenilo. Filter mu je na 5% ne znam da li mozda to ima veze...

Meni je tako već neko vreme na Pro H ali ja se na njihove senzore ni ne oslanjam previše tako da mi ne smeta, a sam prečišćivač radi najnormalnije.

Doduše više ne mogu da nađem filter za njega tako da ću morati da vidim šta ću sa njim...

Ja kupio pre 2 godine Xiaomi Mi 4 Compact EU, prvih godinu dana mi radio očekivano i logično. Onda ga neko vreme nisam koristio, barem nisam pratio, do pre neki dan. Napolju baš bilo zagađeno, otvorim vrata od terase, a on se ne upali (što je ranije radio). Pogledam kroz Mi Home aplikaciju on prikazuje zeleno za kvalitet vazduha i status "good", filter na 20% remaining, firmware nema noviji (mislim da se nijednom do sada nije updateovao).
Ugasim auto mod i upalim manuelni, čuje se da radi na max. Vratim ga na auto. I od tada je stalno na zelenom tj Good iako mi po subjektivnom osećaju ne izgleda vazduh čist.
Da li su do sada evidentirano neki kvarovi u tom smislu, da automatika ne detektuje dobro zagađenost?

Nazad
Vrh Dno