Šta je novo?

Mašine za pranje sudova - sudomašine

Alea Iacta Est
Beko BDIS38040 = 44.000 na akciji i .

Hvala svima na savetima i pomoci! Kada budem poceo da je koristim iznecu utiske.

Ja imam Hisense, proizvedena u Sloveniji. Koristim je 2 mjeseca i masina je odlicna, mada se za ovako kratak period ne moze ni reci kakva je😅 Sudje odlicno pere i ispira, 3 prskalice i fioka za escajg i automacko otvaranje vrata, sto je kod nas odlicna opcija, jer kada masina zavrsi, sudje je skroz suvo. Sobzirom da se hrana sa tanjira uopste ne sprira, samo se micu krupni ostaci hrane, opere sudje odlicno, takodje i zagorele serpe i pekace, cak koje smo mislili da se ne mogu oprati, ona je makla, za razliku od stare. U sustini za sada smo prezadovoljni, koliko ce trajati, ne znam, sto se mene tice neka traje 5 godina, koliko i garancija, za 300€, koliko je placena, otplatila je sebe.

Iskustva sa bosch sms4hvw00e, i kako se pokazalo plasticno dno. 47k je u gigatronu. Hvala

Ja sam izbegavao plasticno dno, i sebi sam uzeo inox, a roditeljima sam uzeo sa plasticnim... Iskreno, ne vidim razliku... Oni je koriste vec 5-6godina, nije mrdnula, nikakvu razliku ne primecujem... Ne zale se ni na sta...
*ne pricam o konkretnom modelu vec komentarisem plasticno dno kod bosch masina

Nama vec serija 4 sa plasticnim dnom radi evo 16tu godinu, nikakva razlika. To sam ovde na forumu naucio da nije preferable
🙂

Onda da je pazarim, ne znam sta drugo do te pare, imao sam stari model 2 i zadovoljan sam kako je radila😁

5 godina garancije valjda sada daju. Kakva god da je za te pare

pa realno svaka godina preko tih 5 je bonus, za koju god masinu 🙂Mada relano, 10god bih rekao da im je rok...

Ne znam, sestra ima Beko ali se zali da joj ne pere lepo, a vec imao bosh 15g star, i bio zadovoljan pa reko da ne menjam. Kako god, samo da je kuca mirna 😂

Bosch pre 15 godina i Bosch sada su po svemu sudeći ko dupe i oko a to baziram na osnovu nove mašine za pranje suđa od 100+k koja pere sasvim OK ali je ona koja je bila kupljena pre 14 godina definitivno bila bolja.

Ne znam, sestra ima Beko ali se zali da joj ne pere lepo, a vec imao bosh 15g star, i bio zadovoljan pa reko da ne menjam. Kako god, samo da je kuca mirna 😂
Ja vise Beko masine ne uzimam... Prvi put mi se desilo ( pre nje sam imao Candy i Bosch ) da mi donja korpa zardja ( pocelo je od vara kojim su pricvrsceni oni drzaci tanjira za osnovu korpe ) . Zamenska korpa je kostala cca 10.000 dinara i primetno je losije uradjena...

Uzeo sam iznad model serja 4, probao razlicite programe, sudovi ostanu mokri kad zavrsi, jer tako treba ili :O

Zavisi. Ja imam opciju extra dry i uvek je uključim i sudovi su uvek suvi ko barut, nikad nisam probao bez nje ali verujem da bi u nekoj meri bili mokri.
Baš ću sledeći put probati da je ne iskoristim i reći ću ti.

Pozdrav Svima,

da li je neko imao iskustva sa BOSCH SMS4HTW00E i GORENJE GS 643 E90X ,Il neko misljenje da li valjaju te masine ?

Uzeo sam iznad model serja 4, probao razlicite programe, sudovi ostanu mokri kad zavrsi, jer tako treba ili :O
Uzela sam takodje model iz serije 4 pre nekoliko dana i uopste nisam zadovoljna kako susi. I pre nje sam imala Bosch skoro 14 godina i bila sam veoma zadovoljna i kako je prala i kako je susila. Ovo sad je totalno neprihvatljivo.

Sudovi bi trebalo da budu suvi kod svih sudomašina nakon pranja, bez obzira na program.

Isto i kod mene, nisu uopste suvi, upaljen uvek extra dry, imaju sve kapljice , probao i sa otvorenim vratima, i da ne diram do ujutru isto.

Ja planiram da je vratim. Prilikom izbora nisam obratila paznju na faktor susenja. Prosto mi se to podrazumevalo da svaka masina osusi sudove. Imala sam pre nje Bosch a pre nje Beko. Obe su susile jako dobro. Da se razumemo, ostane po koja kap u onim udubljenjima na soljama i kad sud ima neki kanalic i to je u redu ali kod ove su i same korpe pune kapljica vode. I plastika nije bila osusena dobro ali to je nirmalno. Npr treca polica za escajg kad je izvlacim iz nje “pada kisa”. Ja da brisem sudove krpom necu stvarno.

Evo da napisem utiske za Beko BFDN 26521 WQ, mozda nekom bude od koristi. Uzeo sam je pre godinu dana , bas sad gledam na ananasu. Dosta sam istrazivao tad kad sam kupovao i na kraju mi to nekako izaslo kao najbolji odnos ulozeno/dobijeno. Ima gornju korpu za escajg, koja je veliki plus, jer cesto se napuni dole sve i ona korpa za escajg koja ide na donju fioku bi zauzimala mesto samo. Sto se tice samog pranja ja sam zadovoljan, tablete koristim najcesce one najjeftinije iz Dm-a + njihova tecnost za ispiranje, za svakodnevno pranje su sasvim okej. Za jako zaprljane ili skorele sudove koristim Fairy platinum plus, ovde na forumu sam video da preporucuju pa sam uzeo. U tom slucaju ima dodatni mlaz da ukljucis, Aqua intense se cini mi se zove, deluje mi da pomaze. Gledam da ne ubacujem sudove sa ostacima hrane, kad ih pakujem skinem ako negde nesto ima, po potrebi nakvasim malo. Malo smara ponekad ta priprema ali svakako manje od pranja rucno 😀 Maalo se mozda cuje pumpa, kad se nocu kad je tisina pa onako nekako malo piskav zvuk ali nije nesto preterano glasno.
Ima aktivno susenje, neki kao ventilator sta li, toliko je tih da nisam siguran da li radi uopste 😀 mada ja najcesce otvorim posle pranja da se susi, sem ako radi nocu, u tom slucaju ujutru bude sve suvo sem sto rece i Kiki83 vode koja se skupi u udubljenjima. Case isto dobro oprane, nema mrlja nikakvih. U sustini ako se prilagodi program zaprljanosti sudova, nema greske. Najcesce koristim brzi program na 60 stepeni za polu punu masinu ili sudove koji nisu mnogo zaprljani i ne stoje dugo, duzi na 70 za bas masne + Aqua Intense , ili najduzi eco na 50 za neku srednju varijantu, puna masina ali bez nekih ekstremno prljavih sudova.

Kod mene Bosch Serija 4 stigla pre nedelju dana i kada ukljucim ExtraDry opciju, sudovi su suvi, naravno, udubljenja na soljama/činijama ili kanalima na šerpama ostane malo vode. Tanjiri/čaše su spolja-unutra kompletno suvi. Do sad sam pustao samo Auto program sa uključenom opcijom ExtraDry.

E da uvek prvo vadim sudove sa donje korpe pa navise. Jer desi se da u srednjoj prskalici ostane po koja kap koja može da zavrsi na danjirima iz donje posude ako prvo povucem srednju korpu.

Nazad
Vrh Dno