Šta je novo?

Kupovina akumulatora

• Začetnik teme Začetnik teme nesa07
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne mogu da se odlučim dal da uzmem neki od jeftinijih punjača sa Temu, Aliexpress da održavam akumulator uvek punim ili da sačekam BF i uzmem Noco Genius 5? On može i litijumske akumulatore, planiram sledeće godine uzeti neki veći skuter.
Kažu nije loše uzeti malo skuplji kineski sa 7 stage punjenjem stay god to tačno značilo.
Gledao sam ovo poređenje, ali ne baš detaljno, onako usput slušao dok vozim.

Svaka ti čast, ja da sam ovog sa ovakvim glasom slušao dok vozim zaboravio bih gde sam pošao. Ima li tih kineskih punjača negde po prodavnicama, ili isključivo Alideda?

Svaka ti čast, ja da sam ovog sa ovakvim glasom slušao dok vozim zaboravio bih gde sam pošao. Ima li tih kineskih punjača negde po prodavnicama, ili isključivo Alideda?
Ima po KP

Desava se, crkavaju i u prvoj godini garancije.

^^ Zreo za menjanje, prvi jutarnji mraz i teško da će upaliti.

Ja imam takav, samo benzin.
Za njega ide šezdeset i nešto Ah. Moguće da za dizel treba i nešto više. A možda i ne.
Lako je naći na netu tačan podatak.

Inače, pre dve godine, uzeo sam G-Drive akumulator na NIS pumpi. Pedeset i nešto Ah, nisu imali veći, a moj bio "crko" usput.
Slaže se hemija akumulatora sa specifikacijama Ford-a, a i ko koristi njihovo gorivo, sigurno ima sakupljeno nešto poena, pa može iskoristiti (ako za akumulatore može).

Evo druga zima, sve ok.
Mada.. ja na akumulatore van garantnog roka i ne računam previše.
Kada se podeli cena na godišnjem nivou - višestruko dam vulkanizeru za zamenu guma jesen/proleće, nego za akumulator.

Da traje i da motor pokreće izdašno tri godine - super je.

A i nema glava da me boli, da li uzeti ovo ili ono..
.. mislim da je G-Drive skroz ok. I ima ih svuda i uvek.
I naravno, to je samo rebrand.
Svojevremeno sam pronašao ko ih proizvodi.. ali se sada više ne sećam.
Svakako, čini mi se da nije neka "š" firma.

Poslednja izmena:
Samo vodi računa, focus mk2 1.6 tdci koristi neki niži od standardnog akumulatora, drugaru smo menjali 2 puta pa se sećam da nije mogao "standardni". Imaš da nađeš tipa na vartinom sajtu neki tool gde uneseš parametre vozila pa ti izbaci koji akumulator je za tvoj auto, jačina, udarna snaga, i dimenzije.

Samo vodi računa, focus mk2 1.6 tdci koristi neki niži od standardnog akumulatora, drugaru smo menjali 2 puta pa se sećam da nije mogao "standardni". Imaš da nađeš tipa na vartinom sajtu neki tool gde uneseš parametre vozila pa ti izbaci koji akumulator je za tvoj auto, jačina, udarna snaga, i dimenzije.
Trenutni kola je neki mutlu 63a istekla garancija pre nekih 6 meseci
Nisam znao za to moram proverim sutra koji akumulator da uzmem neki kazu od 70-80a
Sacu probam da nadjem taj tool

Moze sve da se vrati samo ne poklopac plasticni. Ja uzimam te vece za mog Mondea,batalio taj poklopac. Retko ko ima te nize pa sam prestao da se zamajavam.

Ćaletu treba za Seat Ibiza 1.2TSI 2014 novi aku, auto se praktično ni ne vozi, pređe 2000km godišnje maks, stoji napolju. Varta dynamic blue bio u njemu od prethodnog vlasnika, 52Ah, 470A, najmanje 4 god. Njemu nude u gradu gde živi neki "nemački" za 8500. U toj ceni vidim da ima Topla plava i Yuasa, oba 40 meseci garancije. Fiamm nešto skuplji, da li je bolji? Ima li nešto 4. ili da biram na eci-peci-pec?

Ako može savet što pre, naručujem večeras 🙂

Ja bih na tvom mestu izbegao manje poznate marke, a pogotovo što se auto ne vozi gledaj da ima što duzu garanciju

Pa to i razmišljam, max garancija je koliko vidim 40 meseci, video sam preporuke za yuasa i topla ovde na forumu, možda i više za yuasa (a za mene je to nepoznat brend). Ako valja da uzimam nešto od ova dva?

Po meni, Varta, Bosch, fiamm, Exide, yuasa može. Sa toplom nisam imao iskustva

Dobra je topla

Ćaletu treba za Seat Ibiza 1.2TSI 2014 novi aku, auto se praktično ni ne vozi, pređe 2000km godišnje maks, stoji napolju. Varta dynamic blue bio u njemu od prethodnog vlasnika, 52Ah, 470A, najmanje 4 god. Njemu nude u gradu gde živi neki "nemački" za 8500. U toj ceni vidim da ima Topla plava i Yuasa, oba 40 meseci garancije. Fiamm nešto skuplji, da li je bolji? Ima li nešto 4. ili da biram na eci-peci-pec?

Ako može savet što pre, naručujem večeras 🙂
Yuasa na prvom mestu, posle toga znaš već koji brendovi se navode kao dobri. Meni su kao alternativu za Yuasa preporučili Baren Blu Polar (iz FIAMM grupacije).

Poslednja izmena:
Ako ne vozi, neka kupi bilo sta moze da stane u kutiju i neki pristojan punjac, pa neka ga puni na 2-3 meseca. Simple as that.

Ma nema šanse da ga puni, da ga skida i nosi u stan, pa onda vraća, mator čovek. Poručen Yuasa, nadam se da se nisam mnogo zeznuo 😀

EDIT: hvala svima na savetima

Srećno, da izgura garanciju to je to...

Imao si i na Exide 40 meseci. Kapacitet 53 Ah, Udarna struja 540 Ah.

Jedan poručih danas, a jedan sam uzeo u oktobru. Na ananasu uz vaucere.

Zanimljivo da je pojeftinio 100 dindže.

Screenshot 2025-12-15 232310.png

Screenshot 2025-12-15 232248.png

Nazad
Vrh Dno