Šta je novo?

Spotify - muzički servis - FAQ i pravila u prvoj poruci

• Začetnik teme Začetnik teme mr008
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zadnje vreme mi se sve više i više pesama na Spotify disabluje u smislu da nisu dostupne i ne mogu da ih pustim iako ih vidim na spisku. Nalog mi je Premium i vezan je za USA region. Na primer Zabranjeno Pušenje - Ultimate Collection sam pre bez problema puštao na Spotify, kada nisam imao Deezer, a sada ne mogu. Isto je i sa Halidovim pesmama, Tominim i još nekim. Sve više i više ih isključuju. Da li je to što nemaju FLAC verziju pesme (ne verujem), ili je neki drugi razlog? Nisam blokirao nijednu svakako. Na Deezeru sve radi ispravno. Ali na Deezeru opet nemam neke albume. (Deezer mi je za Srpski region). Šta je ovde po sredi? Zna neko?
Po sredi je tvoj ukus za muziku 🤣

Šalu na stranu, to je skroz normalno, radi se o lokalizaciji i autorskim pravima koja neko u americi mora da kupi za američko tržište.
Pošto slušaš pretežno domaću muziku, savet je da pređeš na naš nalog.

čisto radi reda, proveri da li imaš Freedom sa django soundtracka. Meni je ta pesma pre nekog vremena nestala.
Ima još toga, neke pesme su mi se pojavljivale i nestajale na dnevnom nivou.

• Like
Reagovanja: pmb
Bogo moj, šta fali Zabranjenom Pušenju?
Halid, Toma i Gru su sporedni artifakti.
Najviše slušam stranu, zapravo, lol.
Ali ne koristi mi se VPN (ako bi uopšte upalio).
Ne prelazi mi se na srpski region jer je nalog family USA sa ebaya 🤣

Prilozi

• Spotify_0PgSBppBA6.jpg
    Spotify_0PgSBppBA6.jpg
    244.5 KB · Pregleda: 41
Bogo moj, šta fali Zabranjenom Pušenju?
Halid, Toma i Gru su sporedni artifakti.
Najviše slušam stranu, zapravo, lol.
Ali ne koristi mi se VPN (ako bi uopšte upalio).
Ne prelazi mi se na srpski region jer je nalog family USA sa ebaya 🤣
Do regiona je.
VPN ti ne bi pomogao, Spotify gleda isključivo gde je nalog kupljen.

• Like
Reagovanja: pmb
Zna li se kad za nas Turke stiže lossless?
Evo u pojedinim regionima su lossless ubacili u poseban veći paket

Evo npr u UAE Premium je postao standard, i uveden je novi Platinum paket za 15€.
Isto je urađeno i u Indiji, Saudijskoj Arabiji, Indoneziji. Verovatno će tako biti i u TR
IMG_8381.png

Ako sam dobro razumeo, nece se nikad osetiti bolji zvuk ako je firetv povezan preko hdmi sa tvom, a tv preko optičkog sa avr, cak i kada Spotify aplikacija na firetv bude ispisivala da je loseless kvalitet?

Ako sam dobro razumeo, nece se nikad osetiti bolji zvuk ako je firetv povezan preko hdmi sa tvom, a tv preko optičkog sa avr, cak i kada Spotify aplikacija na firetv bude ispisivala da je loseless kvalitet?
android mixer konvertuje zvuk pre nego sto ga posalje na izlaz. hdmi zvuk je takodje kompresovan.
Ako zelis lossless, moras da koristis namenski uredjaj. Nesto poput wiim je najjednostavnije, ali dosta kosta. Potencijalno neki od raspberry pi projekata, mada i rpi kosta isto koliko i wiim ako ga nemas viska.
imas moju temu gde sam poludeo od projekata da dobijem lossless i vecina projekata je ispalo glupost, mada samo za spotify, verovatno nije tesko naci nesto jednostavno.

Uredjaj sa spotify connect, vecina net avr ga ima. Ali naravno zvucnici pa patologija hifi scene i da shvatiš šta realno možeš i ne možèš u svojok situaciji... fino putovanje

nisam tu sve ni ispisao sta sam probao jer sam odustao od svoje ideje. Na kraju mi se najbolje pokazao moode na rpi, ali posto ja ne zelim dodati uredjaj, to je bio samo kratki test.
Uzecu nekom prilikom i arylic s10+ iz kine jer vorim da se igram sa takvim spravama. Mogao bi biti ok uredjaj zapustanje muzike umesto wiim i drugih skupljih alternativa.
edino me brine sto ne znam koji kvalitet salje sa optike. Pise da radi decode 24/192, ali to je samo prijem sa mreze ako ja dobro kapiram.

spotify-transfer-music.jpg

On Thursday, the company announced an integration with TuneMyMusic, a tool that can transfer playlists from other streaming services into users’ Spotify libraries.

android mixer konvertuje zvuk pre nego sto ga posalje na izlaz. hdmi zvuk je takodje kompresovan.
Ako zelis lossless, moras da koristis namenski uredjaj. Nesto poput wiim je najjednostavnije, ali dosta kosta. Potencijalno neki od raspberry pi projekata, mada i rpi kosta isto koliko i wiim ako ga nemas viska.
imas moju temu gde sam poludeo od projekata da dobijem lossless i vecina projekata je ispalo glupost, mada samo za spotify, verovatno nije tesko naci nesto jednostavno.
HDMI 2.0 supports a range of audio formats, including:

Lossless audio formats such as Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio. Up to 32 audio channels for immersive audio formats, such as Dolby Atmos and DTS:X. Audio sample rates up to 192kHz. Audio bit depth up to 24 bits

HDMI je, prema ovome, načelno poprilično sposoban. Podrazumeva se i sa druge strane odgovarajući risiver/soundbar na izlazu iz Android box-a ili TV-a preko ARC.

Zato što android konvertuje, tačnije Spotify na androidu ne šalje bitstream sve i kad je naštelovan passtrough na samom androidu.

P.S. čak i na PC Spotify nisam uspeo da.prosletim Flac na AVR. Doduše poslednji put sam probao kad se pojavio lossless.

Najelegantnije bi bilo da to reše u samoj aplikaciji.

Shvatio sam problematiku. Spotify treba da dozvoli passthrough u svojim podešavanjima, kao ove ostale aplikacije za filmove.

edit: znači treba USB DAC za android tv ili telefon, pa recimo optikom u AVR.

edit2: ako uređaj podržava:

Poslednja izmena:
I pročitaj još jednom poslednjih par postova. Namenski uređaji poput wiim ili projekti za RPI imaju mogućnost za tako nešto jer nisu bazirani na androidu.
Na nadroidu nema vajde od pravog lossless.

Jedno mesto kod mene u familiji od 01.12., info u DM

Trebalo bi mi jedno mesto u familiji, može dogovor preko privatnih poruka.

Moze jedno mesto za Spotify u familiji?
Pišite privatno. Hvala

Videi su tu oko godinu dana u Srbiji ja mislim. Pre par dana su tek krenuli u USA i Kanadi.

Nazad
Vrh Dno