Šta je novo?

IRIS MTS TV Box (2024+) - nije tema za Iris aplikacije ni za MTS BOX pakete

Ima li 4K kanale ?
Ima li promenu audio tona na Arena Sport kanalima ?
Ima li tzv mozaik ili sliku u slici opciju ?

Ех сад 🙂 на прво питање и да одговорим 🙂 за све остало нека неко стручан одговори, а посебно за Арена канале и звук.

IMG_20251204_135637993_HDR.jpg

Листа 4К канала. За коришћење 4К пакета је потребно испунити услове, а све информације су доступне на линку:

https://mts.rs/Privatni/Korisnicka-...21676-Paket-4K-kvalitet-u-svakom-detalju.html

IMG_20251204_143838009_HDR.jpg

Уједно и одговор за оне који хоће да користе 4К видео клуб. Да, домаћи филмови и серије у 4К резолуцији, по неки страни филм и документарна емисија, све заједно у свим категоријама нешто преко 70 наслова, а како изгледа сад видео клуб ево на сликама.

IMG_20251204_140613916_HDR.jpgIMG_20251204_140635519_HDR.jpgIMG_20251204_140648933_HDR.jpgIMG_20251204_140658586_HDR.jpgIMG_20251204_140813270_HDR.jpg

Ех сад 🙂 на прво питање и да одговорим 🙂 за све остало нека неко стручан одговори, а посебно за Арена канале и звук.

Pogledajte prilog 516683

Листа 4К канала. За коришћење 4К пакета је потребно испунити услове, а све информације су доступне на линку:

https://mts.rs/Privatni/Korisnicka-...21676-Paket-4K-kvalitet-u-svakom-detalju.html

Pogledajte prilog 516684

Уједно и одговор за оне који хоће да користе 4К видео клуб. Да, домаћи филмови и серије у 4К резолуцији, по неки страни филм и документарна емисија, све заједно у свим категоријама нешто преко 70 наслова, а како изгледа сад видео клуб ево на сликама.

Pogledajte prilog 516685Pogledajte prilog 516686Pogledajte prilog 516687Pogledajte prilog 516688Pogledajte prilog 516689
Iz kog si mesta? Za sada je move dosao u Nis i deo Beograda.

Добио ZTE B866V2H као 4. бокс, нов, неотпакован. Упоредићу касније слику и функције па јављам. Рекли да користи интернет, не иптв протокол.

Могу рећи да је сам мове бокс одличан у поређењу са 4024, потпуно функционалан ATV14, 32GB, плеј продавница, нетфликс итд. Јеидни проблем је што тврди да тв не подржава Dolby Vision и HDR10+ иако Dune Homatics box R 4K plus и Xiaomi Mi bos S 3rd gen уредно пуштају.

Box je taj koji ne podržava DV 😂

Nego, nisi napisao da li si uz Box potpisivao i novi ugovor za 2 godine UO? 😅

Не, то је рекао монтер који је требао да донесе мове стб. Касније сам звао мтс и проверавали, у питању је реверс опреме. Данас донео, оставио ми и сам сам повезао. Све је већ подешено, једино упарити даљински. Опција хдми цец уредно функционише.
Ово је ZTE модел, да ли SEI подржава DV и HDR10+?

Vlado,
Jel' ima kasnjenje tj. jel OTT?
I da li si pokusavao da ga nakacis na Wi-Fi?)

I meni nudise taj, ja odbio nisam imao pojma da je android😂

Nema move box za stare, iskljucivo za nove korisnike.

Juce im posaljem mejl i šok odgovor stize za 5 minuta. Odgovorim im i zovu... Sve se odigrava u 15 min.

Proslede dalje na tehnicku sluzbu, oni zovu. Kaze imamo samo taj model navedeni zte i 4024. Kaze da dodje da zamenimo odlicni su i on ima kuci 3 komada...

Kako ne kasni? 😂
Pisano je ovde da je HP4024 pri prelasku na Move platformu nastavio sa IPTV / intranet signalom (i da ne kasni u odnosu na Iris TV dok je bilo).

Не, то је рекао монтер који је требао да донесе мове стб. Касније сам звао мтс и проверавали, у питању је реверс опреме. Данас донео, оставио ми и сам сам повезао. Све је већ подешено, једино упарити даљински. Опција хдми цец уредно функционише.
Ово је ZTE модел, да ли SEI подржава DV и HDR10+?
Теби је на крају замењен или додат нови?

Нови али могу да вратим 4024 ако желим.

Svaka vama čast da su vam zamenili ,a nisu trazili obnovu. Danas dobio info da mogu obnoviti ugovor na 2 god i onda tek dobijam nove stb move uređaje.

Искрено, ово је постала спрдња, један дан Мове, други дан Ирис итд...

Иде приговор на нову уговорну обавезу јер Телеком није испунио услове из уговора који је обновљен прошле недеље, неће овако да може, а данас слика и прилика како они функционишу. У сваком случају обновом уговора је потписано за Мове платформу и Мове СТБ са свим оним функционалностима које рекламирају, а то није уређај HP4024 и није Ирис платформа (паметан даљински - нема, гоогле плеј сторе - нема, cast - нема, конектовање других уређаја - нема).

IMG_20251206_022130378_HDR.jpg

Poslednja izmena:
@gvlada Nisi nam rekao ili sam propustio, jel move na kraju OTT ili ipak vuče iste streamove kao na iris boxu? I ako nije isti kakva je slika, u istom rangu kao na iris ili lošija? Ja dok sam neko vreme koristio move sa supernove, dosta kanala su bili u 25fps-a, vidi se najviše na kajronu, tipa čak im je i pink bio u ovom formatu. Ne znam jel se promenila situacija u međuvremenu?

Ovo i mene zanima, da li postoji:

• Move OTT
  • Move DVB Hybrid
  • Move IPTV Multicast

Ili ne postoji IPTV verzija?

Move OTT koliko znam na npr Pink uvek prikazuje 25fps, Move DVB Hybrid znam da npr Pink live preko DVB ide 50fps a gledanje unazad 25fps, kako radi Move IPTV? Takođe Move OTT kasni preko 10s od Move DVB i Iris IPTV

@bSecurity
Meni je danas update irisa uradjen.
Ti si super sve prikazao.
Pitanja:
-Kako se sada premotava unazad i unapred 2x 4x...64x?
-Kako se (i da li može) pomerati slajder po 5min? Ne mogu da skontam to, a to su mi bile moćne i bitne opcije.
Pre sam nakon stiska na br 6 (npr) dobio s leve strane prikaz kanala 600+ pa onda skrolujem koji mi treba. Sada je to kanal br.6 (b92). To je glupo. Da li sada moram da pamtim koji je tacno br hrt ili rai ...?
Imam box3 m, optiku 400/400 i sada sam uradio test brzine kako si prikazao. 60Mb/s mi pokazalo na tv-u.

Poslednja izmena:
@bSecurity
Meni je danas update irisa uradjen.
Ti si super sve prikazao.
Pitanja:
-Kako se sada premotava unazad i unapred 2x 4x...64x?
-Kako se (i da li može) pomerati slajder po 5min? Ne mogu da skontam to, a to su mi bile moćne i bitne opcije.
Pre sam nakon stiska na br 6 (npr) dobio s leve strane prikaz kanala 600+ pa onda skrolujem koji mi treba. Sada je to kanal br.6 (b92). To je glupo. Da li sada moram da pamtim koji je tacno br hrt ili rai ...?
Imam box3 m, optiku 400/400 i sada sam uradio test brzine kako si prikazao. 60Mb/s mi pokazalo na tv-u.
Једино питање на које могу да одговорим јесте ово за канале. Нема потребе памтити, креирати листу канала и онда сортирати како одговара. Корисници су највише имали примедбу на нумерацију канала прецизније на редослед канала, зашто не почињу са 1, него РТС почиње са 100. Могло је то да се мења креирањем персонализоване листе канала, али није то то, они су хтели да буде изворно. Кад једном навикну на редослед канала, као нпр. аналогна телевизија 1 је РТС и то је закон, 6 ПИНК итд, увек било и остало у народу. 😎

IMG_20251204_022342942_HDR(1).jpg

ПС: Иначе ја немам више Мове, јуче ме вратили на Ирис, како и зашто немам појма. Поднео сам приговор да замене опрему за ону која је у складу са уговором.

Ја лично не разумем зашто и други који "наводно" користе платформу не желе да помогну саветима и поделе своје искуство. У овој теми их има јако пуно и сви ћуте. Овај форум је замишљен и ове теме да делимо искуства, да једни другима помогнемо, тако је било у неко "срећније" време на овом форуму.

Poslednja izmena:
Pre 3 minuta sam skontao to sa brojem kanala. Samo se malo skroluje na dole i tu su svi kanali. Od (npr) 4 pa 41 pa 400...
To je super.
Ali i dalje pokusavam da resim misteriju kako se premotava tv sadrzaj 2x 4x...64x i po 5min .
Nadam se da to ipak negde postoji kao opcija na daljinskom!!! To je moranje imati.
E, i da, super je sto se sada kod gledanja ranije neke emisije moze menjati brzina prikazivanja sa zvukom! ...to je odlicno.Npr 0,5x 0,75, normal 1,75x 2x...
/a ta brzina od 60Mb je ...to je za tv samo (4024)? Iz Kule sam../

/a ta brzina od 60Mb je ...to je za tv samo (4024)? Iz Kule sam../
Брзина је техничке природе, за мерење на кабл-у и то је само за Бокс, не представља брзину интернета, он се мери из спидтеста или путем Рател сајта, јер вероватно онај ко буде пријавио проблем да му нпр. кочи бокс бити основ да уради спидтест из самог уређаја, то је моје неко размишљање.

Ali i dalje pokusavam da resim misteriju kako se premotava tv sadrzaj 2x 4x...64x i po 5min .
А на даљинском она два тастера између Видео Клуба, и друге две изнад видео клуба, да ли они помажу?

PS: da potvrdim: brzina promene kanala je svetlosna 🙂. Kao nekada na crt televizorima. Sjajno!
Исто, док сам имао Мове ТВ иста ситуација била, без да измишљам нешто, немам потребу. Пребацивање канала лети, шта год да су радили ово је супер. Још само козметички да реше проблеме, има их много и да додају одређене функционалности, али све се чини да раде на фазон Нетфликса, нису они једини, већина апликација се труди да не мења превише навике корисника.

ПС: Код мене поново био апдејт на Ирис 2.0, неко дугме су притиснули које није требало. 🤣

Poslednja izmena:
ta 2 dugmeta I<< i >>I sada samo vracaju na pocetak emisije ili da je uzivo. Nisu za +/- 5 minuta.
Evo isprobavam dok kuckam poruku ovde.
Premotavanje emisija je sa << i >> dok se drzi taster. Znaci nema vise 2x pa do 64x vec se to radi dok se drze stisnuta ova 2.
To je ok...mozda i bolje nego ono ranije. Samo se treba navici.
🙂
+ prebacio sam rezoluciju na 1080p60 (jer mi i tv to podrzava) ali nisam siguran da je slika bolja. (Bilo je na 1080i50). To mi malo deluje čudno.

ta 2 dugmeta I<< i >>I sada samo vracaju na pocetak emisije ili da je uzivo. Nisu za +/- 5 minuta.
Evo isprobavam dok kuckam poruku ovde.
Premotavanje emisija je sa << i >> dok se drzi taster. Znaci nema vise 2x pa do 64x vec se to radi dok se drze stisnuta ova 2.
To je ok...mozda i bolje nego ono ranije. Samo se treba navici.
🙂
+ prebacio sam rezoluciju na 1080p60 (jer mi i tv to podrzava) ali nisam siguran da je slika bolja. (Bilo je na 1080i50). To mi malo deluje čudno.
Tako je bilo i ranije dok je bila mts TV platforma, |<< su sluzili za saltanje emisija

@gvlada Nisi nam rekao ili sam propustio, jel move na kraju OTT ili ipak vuče iste streamove kao na iris boxu? I ako nije isti kakva je slika, u istom rangu kao na iris ili lošija? Ja dok sam neko vreme koristio move sa supernove, dosta kanala su bili u 25fps-a, vidi se najviše na kajronu, tipa čak im je i pink bio u ovom formatu. Ne znam jel se promenila situacija u međuvremenu?
Ово што сам ја добио је отт али квалитет слике је као 4024 мове који користи иптв. За двб не знам, можда преко супернове. Иначе, стб прихвата упаривање више даљинским нпр поред оригиналног и еон или ирис даљински.

Izvinjavam se svima jer sada vec ispadoh trol s porukama, ALI, tek sada sam uvideo da ja u stvari sada nemam iris nego mi je umesto njega sada MOVE!
zato je sve izmenjeno.
Na bolje!
Praštajte
🙂

Сад је пребачено у посебну иконицу и максимално убрзање премотавања је 2х.

IMG_20251206_191227276_HDR.jpg

ПС: Да не објашњавам откуд Мове, поново се вратио. Ови из Телекома нису у винклу 🤣 🤣 🤣

Nazad
Vrh Dno