Šta je novo?

placanje preko neta??

MIO

Čuven
Učlanjen(a)
17.03.2003
Poena
619
Ako sam promasio neka moderator premesti, zanima me kako da i u kojoj banki se moze izvaditi kartica koja bi se mogla koristiti za placanje preko interneta, kako to odraditi, i sta je sve potrebno, unapred hvala?!

Najlakse ti je u Vojvodjanskoj banci, treba ti 200 dinara za godisnju clanarinu, 20e za pocetak koje mozes odmah da potrosis.

Зар ти мислиш да стране фиме/сајтови/шта_ли_већ примају војвођанску картицу :d

Требаш узети кредитну неке стране банке која овде има представништво, оди на било који сајт где се плаћа кредитном, види шта примају и погледај да ли та банка има филијалу овде.

Wulfgar je napisao(la):
Зар ти мислиш да стране фиме/сајтови/шта_ли_већ примају војвођанску картицу :d

Bogami u mnogim slučajevima radi bolje nego Raiffeisenov Virtuon. Radiće na sajtovima gde se ne traži 3-digit code što Raiffeisen kartica odbija. E sad koliko znam Vojvođanska recimo neće da radi sa online kladionicama.

Poslednja izmena:
Da li moze sa njom da se otvori PayPal racun? I da li to znaci da ne moras da imas tekuci racun kod njih vec samo uplatis koliko hoces para i onda dok imas para koristis to za kupovinu na netu?

na zalost PayPal ne moze da dobije niko sa prostora EX-YU. Iako je bilo nekih zaobilaznih metoda da se nekako otvori account kod PayPal-a na kraju se ipak sve zavrsi neuspehom. Jedino ako ti neki drugar sa razvijenog zapada otvori account na svoje ime i sa njegovom kreditornom karticom i na njegovu adresu na koju mu glasi kartica.

ovakvih topika je bilo dosta i nije problem ali zar nije jednostavnije da raspitas u bankama? drugo, napravite distinkciju izmedju kreditne i debitne karte...
takodje, vazno je i gde se prima plata zbog nekih olaksica i deponovanja potrebnog minimuma...
ima i drugih resenja ali to bi vec bio prekrsaj prema NBS da sad objasnjavam;)

izvadi viruton(gde i kako bilo je u 1000 postova) i otvori racun na moneybookers-u.odatle mozes da placas svugde,a kes na virtuon mozes povratiti kada hoces...(ukoliko kupujes nesto preko neta,obavezno pogledaj dali prodavac salje robu u Srbiju)

ok hvala na pomoci, konkretno mi treba za voipstunt program koji trazi 5e a pricas koliko hoces sa zemljama koje su free za razgovor preko njega, uostalom vidite na www.voipstunt.com

pevac je napisao(la):
na zalost PayPal ne moze da dobije niko sa prostora EX-YU. Iako je bilo nekih zaobilaznih metoda da se nekako otvori account kod PayPal-a na kraju se ipak sve zavrsi neuspehom. Jedino ako ti neki drugar sa razvijenog zapada otvori account na svoje ime i sa njegovom kreditornom karticom i na njegovu adresu na koju mu glasi kartica.

Naravno da moze paypal, ali ne moze ako uzmesh visu electron :D

MIO je napisao(la):
ok hvala na pomoci, konkretno mi treba za voipstunt program koji trazi 5e a pricas koliko hoces sa zemljama koje su free za razgovor preko njega, uostalom vidite na www.voipstunt.com

Placanje usluga na netu je zezanje, problem je kada treba neka roba da se naruchi. Drugi problem je taj shto ne znash da li ce ti na odredjenom sajtu neka kartica raditi odavde dok ne probash (pa makar to bila Visa gold), pa je zato paypal najbolja kombinacija, jer ga primaju svi...

Poslednja izmena:
@driver,

ajde nam molim te objasni kako moze da se dobije PayPal account sa bilo kojom (cijom) VISA karticom ? hvala

Konkretno meni treba kartica za ebay tj paypal koju da uzmem. Cuo sam da je kod nas najbolja vojvodjanska ili meridian, a da su ostale pogotovu stranih banaka neupotrebljive.
Tamo svuda pise da primaju visu, master,american, diners a kad ukucas sve (u mom slucaju master) napravi se lud i kaze da ne poznaje karticu!
Dajte konkretno neki predlog.
Hvala

Proverena je Rajfajzen Visa revolving, a izgleda da bilo koja revolving moze. Account se normalno otvori, samo upishe Austrija za drzavu, i to je sve.

Stari Mastercard Delta banke ne moze sigurno. On jedva radi na nekim bezveznim sajtovima po evropi, u USa nikad nishta nisam uspeo da platim. Na kraju su mi rekli da to nije kartica za net ;)

zeljkoBU je napisao(la):
izvadi viruton(gde i kako bilo je u 1000 postova) i otvori racun na moneybookers-u.odatle mozes da placas svugde,a kes na virtuon mozes povratiti kada hoces...(ukoliko kupujes nesto preko neta,obavezno pogledaj dali prodavac salje robu u Srbiju)

Da li preko www.moneybokers.com mogu slati novac samo onom koji je isto registrovan tamo, ili bilo kome.Kako se vrsi distava money onom kome sam poslao ?
pozdrav

e je...ga sad sam zbunjen koja onda kartica da se izvadi a da radi u najvise slucajeva kad je potrebno placanje preko neta, sad mi nista nije jasno, dal da uzmem tu vojvodjansku ili rajfajzen ili neku sasvim trecu??

VALTER je napisao(la):
Da li preko www.moneybokers.com mogu slati novac samo onom koji je isto registrovan tamo, ili bilo kome.Kako se vrsi distava money onom kome sam poslao ?
pozdrav

sa MB-a mozes novac da saljes na koji god hoces racun bilo kome.to ti je jedna vrsta "virtuelne" banke.dostava kesa se razlikuje u tome ako saljes pare na ebay,neku online kladzu ili nesto slicno transakcija se vrsi odmah(posle nekoliko sekundi) a kada tebi neko salje na MB traje do 3 dana,a kada sa MB hoces fizicki da podignes novac iz banke to traje 3-7 dana.

zeljkoBU je napisao(la):
sa MB-a mozes novac da saljes na koji god hoces racun bilo kome.to ti je jedna vrsta "virtuelne" banke.dostava kesa se razlikuje u tome ako saljes pare na ebay,neku online kladzu ili nesto slicno transakcija se vrsi odmah(posle nekoliko sekundi) a kada tebi neko salje na MB traje do 3 dana,a kada sa MB hoces fizicki da podignes novac iz banke to traje 3-7 dana.
Da li na Ebay trgovci hoce da prome lovu sa Moneybokera, e sada da li tamo ima opcija da se ostavi kome upucujem na ebayu i sl?

zeljkoBU je napisao(la):
mene zanima samo slanje novca.recimo ja hocu da posaljem mom prijatelju u usa, e sada da li on moja da mi dostavi broj njegovor racuna u banci ili mogu da mu poslaju novac na njegovi adresu ?

Na ebay vecina ne prima moneybookers transfer...

na ebay ja mislim i da moze direktno sa virtuonke da se salje kes,ali je problem jedino dali likovi hoce da to posalju u Srbiju posiljku ili ne...
kada sa MB racuna saljes novac na nekome(ili sebi) novac saljes na racun u banci(dali moze cekom nisam siguran a i ako moze provizije su ogromne)

Smeshno mali broj aukcija postoji (sve firme) gde primaju karticu direktno pa na to nikako ne treba rachunati, a vrlo lako je videti ko shalje u Srbiju, dovoljno je da pishe "worldwide"..

ako ne moze MB ni direktno sa virtuonke onda je resenje paypal. radi za ebay 100%

Poslednja izmena:
zeljkoBU je napisao(la):
ako ne moze MB ni direktno sa virtuonke onda je resenje paypal. radi za ebay 100%

A PayPal iz Srbije ne moze :( I sta onda za nas smrtnike ?

si probao na MB,pa odatle na paypal?(ne znam dali moze,malopre mi je palo na pamet) :D

VALTER je napisao(la):
A PayPal iz Srbije ne moze :( I sta onda za nas smrtnike ?

Pa zar nismo vec negde na forumu utvrdili da paypal moze samo se za zemlju izabere Austria a ostatak popuni regularno... naravno problem moze biti sto je onda na nemackom :d

omnik je napisao(la):
Pa zar nismo vec negde na forumu utvrdili da paypal moze samo se za zemlju izabere Austria a ostatak popuni regularno... naravno problem moze biti sto je onda na nemackom :d

Pre mislim da je problem u brojevima kartica koje su izdate u srbiji.Ako nece sa varijanton Gr, zasto bi islo sa varijantom At=Austria

Valtere, jel ti chitash neshto ? Pa rekao sam jedno 5x za poslednja dva dana da moze. Treba ti Rajfajzen Revolving kartica, ne moze bilo koja..

I moze da se prebaci na engleski kasnije, samo signup za paypal mora malo da se prevodi, ali nije to toliki problem...

Imam VISA internet karticu kod Vojvodjanske banke i tokom prosle godine kupovao sam 3-4 puta razne komponente preko E-bay.Placanje je islo preko Bidpay-a.Sada posto je Bidpay zatvoren nemam mogucnost placanja na E-bay.Trenutno je neka komponenta koju sam nameracio na aukciji koja se zavrsava za 2 dana.Molim ko ima mogucnost da posalje novac u USA da mi izadje u susret i da posaljem novac za aukciju koja je u toku.Dogovor oko placanja i procenat za uslugu na PM.

driver je napisao(la):
Treba ti Rajfajzen Revolving kartica, ne moze bilo koja..
I moze da se prebaci na engleski kasnije, samo signup za paypal mora malo da se prevodi, ali nije to toliki problem...

Potvrdjujem :)
Od mene toliko u vezi sa vezom za ovu temu.

GEOM je napisao(la):
Valtere, jel ti chitash neshto ? Pa rekao sam jedno 5x za poslednja dva dana da moze. Treba ti Rajfajzen Revolving kartica, ne moze bilo koja..

Tehnicki je ovo moguce.

ALI, nemoj posle neko da kuka kad mu PayPal blokira racun i trazi da se posalje racun za struju sa tom adresom ili neki drugi dokument koji dokazuje da zivis npr. na adresi:
Bulevar revolucije 99,
11 000 Beograd
Osterreich
:d

Vrh Dno