Šta je novo?

5G stigao u Srbiju! [nije tema za rezultate merenja brzine ni za Samsung]

• Začetnik teme Začetnik teme Echo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Aktivirah onaj esim A1 probaj 5G ,i ima 5g .Yettel u istom trenutku na istom.telefonu još uvek nemam .S obzirom da svakako planiram da prenesem broj u A1 za par dana ,ovo mi dodje dobro za poređenje.Cak mi i signal bolji trenutno na A1 ,u kući .

Za korisnike Yettel-a. Ode se u podesavanja pa se rucno odabere 2G ( Podesavanja>Mobilne mreze>>mrezni operateri> sim1 ili sim 2>i onda se rucno odabere 2G )nakon 2 minuta se telefon sam poveze na 5G... Provereno radi

Bas kako sam i rekao jos od jutros.
A jos vidim da svi pljuju Mts i pomalo Yettel zbog poskupljenja a velicaju A1 jer nije poskupeo, ALI tvrdim da ce za mesec/dva izaci obavestenje i na njihovom sajtu o povecanju cene paketa tj novie pakete ce izbaciti sa uvecanim cenama.
To su uradili i na poslednjem povecanju, mts i yetel prvi i svi ih popljuvase, a onda A1 nakon dva meseca isto i svi cutali.
Tako ce biti i sada, evo videcete, kao sto rekoh i za 5G kod mts da ce uskoro omoguciti svima i sad imamo potvrdu, tako cu biti u pravu i za A1 i nove cene.
Malo mi je klackava ova logika....trenutno je A1 najjeftiniji i to je to...sta ce biti bice... Ovo sto ti pricas je kao sto je onaj novinar iz casopisa o automobilima rekao...dobro je sto je kod nas najskuplje gorivo...kada krene svetska cena gore, kod nas ce biti procentualno najmanje povecanje 😀

Poredio sam A1 i Yettel u delovima NS (detelinara, novo naselje), A1 osetno bolji. Yettel ima na manje mesta N78 izgleda, cak i kad ima na toj BS nekad jednostavno nece da se poveze na N78, a cak i kad se poveze dosta je to mrsavije od A1, i sto se tice brzina i sto se tice ping-a.

@LFShadow0 Nece.... ali volim sto si entuzijasta... 😃

Da sumiramo: MTS baca kosku, ali se ovog puta verni pas nije dao prevariti pa je samo onjusio i okrenuo se ka A1 bifteku... onda je mts shvatio da ipak korisnici nisu budale a da je early adopters-a koji ce da stvarno plate 5G jako malo, pa su morali i oni da se dovedu u red...

Idu po korisnickim ID, dobice i ostali, treba vremena...

@LFShadow0 Nece.... ali volim sto si entuzijasta... 😃

Da sumiramo: MTS baca kosku, ali se ovog puta verni pas nije dao prevariti pa je samo onjusio i okrenuo se ka A1 bifteku... onda je mts shvatio da ipak korisnici nisu budale a da je early adopters-a koji ce da stvarno plate 5G jako malo, pa su morali i oni da se dovedu u red...

Idu po korisnickim ID, dobice i ostali, treba vremena...
Zna li se do kog ID-ja su stigli🤣
Mislio sam da idu po pozivnim brojevima ili brojevima telefona

Zna li se do kog ID-ja su stigli🤣
Mislio sam da idu po pozivnim brojevima ili brojevima telefona
Moj je br prenet iz tadasnjeg Vipa

Ma vise je stvar u percepciji, da je u mts-u kaubojstina. Bukv, na dan uvodjenja 5G (sto je dogadjaj decenije za jednog operatera) oni nisu imali jasnu strategiju, nego krenuli sa jednim planom, pa nesto u hodu otkljucavaju pakete.
Jutro nas je docekalo sa "5G ekskluzivno na 5ica paketima", to isto vece otkljucavaju za soko. Planirana mini ekskluziva bi trebalo da traje npr bar nedelju dana. Ako je cilj postignuti neki efekat. U njihovim glavama je to sve delovalo mnogo "kulje".

I dobro, bar su skapirali, u yettelu verovatno neki menadzercic i dalje ubedjuje kako je ogranicenje brzine na 100 mbps za 90% korisnika dobra poslovna odluka. Jer opet, to su oni. Cede suvu drenovinu od svakog korisnika od kada znam za njih.
Mislim da ce i oni promeniti A1 i Mts su dali neograniceno, ne moze Yetel na ogranicenju opstati.

^+1
I da dodam da na Yettel mreži izgleda postoji "izazov" sa Samsung telefonima. Tako da ko ima Samsung telefon, moguće je da mu 5G neće raditi.
Pozdrav
Probam veceras total data u

ZTE MC888​

Uzeo pre jedno sat vremena na kp.Obican pripejd radi 5g nakacen ruter na powerbank u rancu

Je li ima negde na Internetu trenutno vazeca mapa pokrivenosti 5G mreze u Srbiji?

Цена 2026 динара, МТС.
Jeste, ali malo sutra 🙂 Kao i sve kod njih, moraju se pročitati sitnija slova, koja kažu da tih 1 TB imaju trajanje od 6 meseci i da bi se održali, na svakih 30 dana mora da se uplati po 1000 RSD kredita, tj. plaća se 2026 RSD jednokratno, a onda još 6000 RSD tokom 6 meseci koji ostaju kao kredit, ali nakon 6 meseci imaš karticu na kojoj više nema podataka, pa preostaju njihove "sjajne" pripejd tarife ili da se broj prenese negde drugo. Po meni, malo preterano da se isproba 5G 🙂

Nazad
Vrh Dno