Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Rank Ne volim te političko-terorističke sa Bliskog Istoka. Od navedenih sam Tehran počeo da gledam i batalio brzo.

Evo sad listam watch history na Trakt profilu jer ko će se ovako iz glave setiti svih solidnih serija.

Ako nisi gledao Detectorists obavezno probaj. Predivna serija.

Pored toga proberi ako nađeš šta u ovom nizu:

Ne znam kako mi je promakao “Rubikon”, ali serija je vrhunska.

IMG_4987.jpeg

Hvala na preporuci.🙂

Inače, sinoć sam skinuo NTB verziju i bacio pogled… i, braćo mila, prevod je takav da bi i Google Translate dao ostavku.
Plač Majke Božije. Čovek se nalupetao za sve pare - kao da je prevodio sa engleskog na svemirski pa nazad. 😂🤣😂
S njegovim prevodom je cela serija postala misterija koju ni Šerlok, ni Skali i Molder, ni baba Vanga ne bi protumačili.
Uglavnom: ko ne zna engleski, bolje ni da ne počinje - samo će da upropasti seriju ni kriv ni dužan.

Zato sam rešio da je prevedem ponovo, kako Bog zapoveda, jer ova serija stvarno zaslužuje normalan prevod koji ne zvuči kao da je pisao poluprazan mikser. Ako je niste gledali, a planirate, moj savet: sačekajte.
Ima 13 epizoda, a zbog posla nemam baš vremena na izvoz, ali daću sve od sebe da završim najkasnije do sredine decembra. Do tada… strpite se i drž’te mi fige da ostanem živ u borbi protiv ovakvih prevodilaca. ✌️

Serija vredi, verujte shamanu.😁

Čovek se nalupetao za sve pare - kao da je prevodio sa engleskog na svemirski pa nazad. 😂🤣😂
😂😂

Serija vredi, verujte shamanu.😁
Sad svi da počnu da gledaju Detectorists i BrainDead.
A i Mrs. Davis naravno 🙃
Ne znam kako mi je promakao “Rubikon”, ali serija je vrhunska.
Mnogima je promakla i premalo ljudi je gledalo kad je išla premijerno (ja gledao 😇) pa je zbog toga verovatno i otkazana 😔

Črkaj bre zar Rubikon nije canceled i nije završen? Odlična je bila 1 sezona

edit. Pa da to je to.

Isto 1 season wonder je Forever, strasna seroja.

Inače Mrs. Davis ću dati šansu, danas gledao Kolos koji je navodno delimična inspiracija za Mrs.Davise i mogu reći da je odličan.

Sve prevodi samo Halt and Catch Fire neće 😅
Odgledao sam je davno, a ima, čini mi se tri sezone. Mnogo je kume.🤣
Doduše, imam je na HDD-u, čami negde, pa kad bi bio te sreće da mi se malo razrede projekti na kojima radim, rado bih se uhvatio i nje. Ostala mi je u pamćenju kao odlična. A ovako, ne počinje mi se a znam da ću je raditi pola godine.
Trenutno prevodim mnogo manje nego ranije kad sam imao dosta slobodnog vremena - zavrišim jedan projekat pa par meseci čekam drugi, a sad ih bukvalno odbijam.😂🤣😂
Inače, imam zanimaciju. Od decembra prošle godine kad hoću da se opustim sređujem titlove za Simpsonove i tek sam stigao do devete, a imam ih za prvih petnaest sezona (svaka po 20 i kusur epizoda). Štelujem vremena peške za Web i BluRay izdanje. Titl po titl, jer nema šanse da se ušniraju menjanjem frame rate-a ili pomeranjem titlova napred/nazad. Tu ima više posla nego da prevodim preko engleskih, ali s obzirom da se radi o vrhunskom prevodu, vredi truda. A i plačem od smeha dok ih radim. Prevodilac (da ne spominjem ime) je bukvalno izmislio jezik Simpsonovih. Genije od koga mogu samo da pokupim fazone.👏 Mogu se skinuti za prvih osam sezona, pa ko hoće da se podseti gradiva sada može da uživa gledajući ih.

BTW - uhvatio sam se Rubikona jer me je baš zaintrigirao, a pritom ne pričaju puno, pa ću je relativno brzo spičiti.
Ima taj nekadašnji vajb koji se može primetiti u starijim kultnim filmovima i serijama.
I da, nemam ama baš ni jednu zamerku na kompletan spisak koji si postavio.
Dođe ko lektira, pod obavezno. Moderatori treba da ga zalepe kao Sticky.

Poslednja izmena:
Da li grešim ili Rubikon nije završen, odnosno krajem sezone nije totalno dovršena prica

Pošto sam pre duže vremena gledao neke klipove iz serije "breaking bad" koji su bili na nemačkom jeziku, mislio sam da je serija na nemačkom i nisam hteo da gledam, i onda mi na FB počeli da iskaču klipovi iz serije i skontam da je na engleskom... Tako da sam odgledao seriju, film, i počeo da gledam onog advokata i smorio se posle 4 5 epizoda...

@shamanNS Mr Davis se puštala negde na kablu, gledao sam prvu epizodu i bila mi je zanimljiva ali zaboravio posle da nastavim. Slična postavka kao Pluribus, čak je i lokacija tu negde, može se reći da je Vins malo kraduckao ovde.

Odakle si skinuo titlove? Kakav je ovaj?
Katastrofalan. Videćeš posle par rečenica - deluje kao da je prevodilac imao napad kreativne epilepsije.
A o sinhronizaciji da ne pričam: titlovi ne kasne, ne žure… nego lete unaokolo ko da im je svaki frejm zaseban životni put.
Svojevremeno samo je taj lik prevodio seriju, pa su se isti ti titlovi širili po svim sajtovima kao virus - jednom zakačiš i ćao.
Da postoji iole pristojna verzija, ne bih ponovo prevodio. 🙂

Poslednja izmena:
Landman
TEk je pocela druga sezona, rano je za bilomkakve zakljucke, ali prvom epizodom je izdominirao sarkaaticni humor.

@shamanNS Mr Davis se puštala negde na kablu, gledao sam prvu epizodu i bila mi je zanimljiva ali zaboravio posle da nastavim. Slična postavka kao Pluribus, čak je i lokacija tu negde, može se reći da je Vins malo kraduckao ovde.

Ne bi mu bilo prvi put iako je tvrdio da nije ni čuo za Weeds (koja valja prvih nekoliko sezona, posle dosta slabije)

Netflix mini serija The Beast in Me, s obzirom na glavne uloge, očekivao sam više i na kraju se razočarao, možda zbog mlakog i predvidljivog završetka. Može da se preskoči. Ocena ispod 7.

Baš su podeljena mišljenja povodom prve epizode druge sezona Lendmana, ali mislim da se preteruje. Svi smo svesni kakve se krš i jeftine serije snimaju poslednjih godina al je primetno da kad se pojavi iole kvalitetnija serija, onda kreće teško razapinjanje na više frontova.

Foundation, sezona 3:

Kao i prethodne sezone Laura Birn odlična i kao i uvek 2 glavna problema serije su krš kvalitet pisanja i loša gluma praktično svih osim Laure Birn, Lee Pace i Terrence Mann.
Sezona je ajd kao manja loša od 2. sezone jer ima jednu manje užasnu glumicu u Foundation delu priče. Ali naravno da su i u ovoj sezoni najgore i najgluplje ostavili za finalnu epizodu. "Neočekivani twist" je smehotresno loš, besmislen i jadan 😂

Ako stvarno misle da u sezoni 4 ne budu ni Laure Birn ni Lee Pace onda su pukli načisto. Njih dvoje nose čitavu seriju i čine je koliko tolikog vrednom gledanja.

Pošto sam pre duže vremena gledao neke klipove iz serije "breaking bad" koji su bili na nemačkom jeziku, mislio sam da je serija na nemačkom i nisam hteo da gledam, i onda mi na FB počeli da iskaču klipovi iz serije i skontam da je na engleskom... Tako da sam odgledao seriju, film, i počeo da gledam onog advokata i smorio se posle 4 5 epizoda...
Ako misliš na Better Call Saul, ne odustaj, videćeš jedan od najboljih prequel-a ikada.

Pluribus 4. Ep Vince nas davi kao zmija žabu lagano...
Onaj španac sa početka vidim pojavljuje se u 7 epizoda, sad ne znam kako kad ih ima 9 a on se tek od ove četvrte pojavljuje. Verovatno će biti više uključen u priču.
P.S. u prošloj su pričali telefonom pa je to ta 7 ep u kojoj se pojavljuje.

Ocena je katastrofa (5.6) a hteo sam da gledam. Gluma Davida Duhovnija je ocajna i u samom trejleru 😞
Ne obazirem se.mnogo.na.ocene, zaplet serije je solidan kao.i egzekicija.Duhovni jeste na autopilotu,ali.i.kao takav ima sarma i talenta da nas posteno provoza kroz seriju.Ali.on i nije.glavni.baja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno