Meni xplore sport extra aplikacija pokazuje sd za sve kanaleSvi su HD
Sacekaj 20 sekundi da uhvati veci bitrate pa ce da pise HDMeni xplore sport extra aplikacija pokazuje sd za sve kanale
Hvala superSacekaj 20 sekundi da uhvati veci bitrate pa ce da pise HD
Meni najviše smeta što po uključivanju se ne prikazuje full screen program live, već uvek ide na početni ekran, iako sam to namestio u podešavanjima. Inače probao sam da EON bt daljinac povežem i sve radi perfektno osim što dugme za gašenje ne radiHuh... u potrazi za EON alternativom probao sam i Xplore TV danas. Vidim da se aktivno radi na njoj, pa hajde da iznesem par predloga/pitanja.
Konkretno sam testirao Android TV aplikaciju na Nvidia Shield boxu, a uslugu sam aktivirao kao dodatak, ne na ugovor (ako je to relevantno).
1. premotavanje sadrzaja je malo konfuzno, ako je seek bar aktivan onda ne rade tasteri za premotavanje na daljincu, mora da se pomera levo desno po seek baru. Kada nema seek bara, onda tasteri za premotavanje rade a levo/desno ima sasvim drugu funkciju - bilo bi dobro da je ovo konzistentno i da tasteri za premotavanje uvek rade na isti nacin.
2. vracanje unazad ide samo do pocetka emisije, bilo bi bolje da moze seamless da se premotava napred/nazad na sledeci/prethodni sadrzaj.
3. opet o premotavanju - brzina je fiksna, sto je ok za sadrzaj koji traje krace, ali ako je nesto 5-6h onda bas treba dosta vremena da se dodje do zeljene pozicije. Neki su to resili tako sto posle odredjenog vremena drzanja tastera vremenski intervali se povecaju.
4. i jos samo jedna stvar o premotavanjuNa seek baru je prikazano vreme emisije od 0 do duzine trajanja iste, mislim da bi bilo korisnije da se vidi aktuelno vreme sadrzaja (17:15 npr umesto 0:15, ako je emisija pocela u 17h)
jos dve stvari sam primetio ali ne znam da li one imaju veze sa aplikacijom ili sa strimom
- neki kanali (eurosport 1 i 2 na primer) nemaju uopste mogucnost gledanja unazad
 - stream je 25 fps na svim kanalima (umesto 50p ili 25i), da li je problem u streamu, aplikaciji ili mozda pretplati koja je aktivirana kao dodatak?

Neka Marko ne zameri, razumem da je potrebno vreme da se sve isploira i za sve platforme, jedino ne znam zasto se vecina aplikacija (iris, orion, xplore) nekako drzi slicnog (po meni konfuznog) korisnickog interfejsa, dijametralno suprotnog od EON aplikacije, koja je po meni daleko ispred svih ostalih (na stranu sto zbog drugih razloga ne zelim SBB-u da placam ni dinar vise). Biranje sadrzaja po horizontali (vrsta sadrzaja, kanal, vreme emitovanja, EPG) a promena (sadrzaj, kanal, vreme...) po vertikali je po meni mnogo intuitivnije (ok, ostavljam mogucnost da je to samo licna preferencija ali barem bi trebalo da je konzistentno).
1. To je tako kako je sad dok ne smislimo pametnije resenjeHuh... u potrazi za EON alternativom probao sam i Xplore TV danas. Vidim da se aktivno radi na njoj, pa hajde da iznesem par predloga/pitanja.
Konkretno sam testirao Android TV aplikaciju na Nvidia Shield boxu, a uslugu sam aktivirao kao dodatak, ne na ugovor (ako je to relevantno).
1. premotavanje sadrzaja je malo konfuzno, ako je seek bar aktivan onda ne rade tasteri za premotavanje na daljincu, mora da se pomera levo desno po seek baru. Kada nema seek bara, onda tasteri za premotavanje rade a levo/desno ima sasvim drugu funkciju - bilo bi dobro da je ovo konzistentno i da tasteri za premotavanje uvek rade na isti nacin.
2. vracanje unazad ide samo do pocetka emisije, bilo bi bolje da moze seamless da se premotava napred/nazad na sledeci/prethodni sadrzaj.
3. opet o premotavanju - brzina je fiksna, sto je ok za sadrzaj koji traje krace, ali ako je nesto 5-6h onda bas treba dosta vremena da se dodje do zeljene pozicije. Neki su to resili tako sto posle odredjenog vremena drzanja tastera vremenski intervali se povecaju.
4. i jos samo jedna stvar o premotavanjuNa seek baru je prikazano vreme emisije od 0 do duzine trajanja iste, mislim da bi bilo korisnije da se vidi aktuelno vreme sadrzaja (17:15 npr umesto 0:15, ako je emisija pocela u 17h)
jos dve stvari sam primetio ali ne znam da li one imaju veze sa aplikacijom ili sa strimom
- neki kanali (eurosport 1 i 2 na primer) nemaju uopste mogucnost gledanja unazad
 - stream je 25 fps na svim kanalima (umesto 50p ili 25i), da li je problem u streamu, aplikaciji ili mozda pretplati koja je aktivirana kao dodatak?

Neka Marko ne zameri, razumem da je potrebno vreme da se sve isploira i za sve platforme, jedino ne znam zasto se vecina aplikacija (iris, orion, xplore) nekako drzi slicnog (po meni konfuznog) korisnickog interfejsa, dijametralno suprotnog od EON aplikacije, koja je po meni daleko ispred svih ostalih (na stranu sto zbog drugih razloga ne zelim SBB-u da placam ni dinar vise). Biranje sadrzaja po horizontali (vrsta sadrzaja, kanal, vreme emitovanja, EPG) a promena (sadrzaj, kanal, vreme...) po vertikali je po meni mnogo intuitivnije (ok, ostavljam mogucnost da je to samo licna preferencija ali barem bi trebalo da je konzistentno).
Koja app? android / smarttv?Meni najviše smeta što po uključivanju se ne prikazuje full screen program live, već uvek ide na početni ekran, iako sam to namestio u podešavanjima. Inače probao sam da EON bt daljinac povežem i sve radi perfektno osim što dugme za gašenje ne radi![]()
Ovo je smešan rezon i smešan izgovor. To kako server / backend skladišti snimke ne mora po svaku cenu da se odražva na kako posle radi player / client aplikacija već ste lagano mogli da napravite "lookup" logiku na serveru koja zna kako da nađe koji video fragment i odakle stavlja u stream manifest.2. dizajn platforme je takav. Eventi su svaki za sebe. Ako bi hteo da bude seamless morao bi da nasnimis sadrzaj od 24h i ako se bilo kakav problem desi izgubis ceo dan. Ovako izgubis jedan event od 2-3 sata maksimalno. jednostavno manji rizik
1. To je tako kako je sad dok ne smislimo pametnije resenje
2. dizajn platforme je takav. Eventi su svaki za sebe. Ako bi hteo da bude seamless morao bi da nasnimis sadrzaj od 24h i ako se bilo kakav problem desi izgubis ceo dan. Ovako izgubis jedan event od 2-3 sata maksimalno. jednostavno manji rizik
3. al volis da premotavasmaksimalno trajanje eventa je 3 sata. fast forward ce biti u sledecoj verziji
4. ovo je vec individualno
5. svi kanali mogu da se vrate unazad. Sem Sky Show Timea (zahtev od tv kanala) Nemoguce je da tebi ne radi a meni npr da radi
6. Sportski kanali su gotovo svi na 50fps i oni koji nisu bice uskoro . nebitno kako si aktivirao aplikaciju svuda ide isti strim
7. Stvar navike
Koja app? android / smarttv?
zavisi kako premotavas. Ako koristis seek bar onda mozes u sledeci event, ali ne mozes u prethodni (dodje do 0 i nece dalje). Ako koristis back/forward tastere onda prelazi. Ali ima jedan bug tu, ako sa back predjes u prethodni event, pa otvoris seekbar on prikazuje i dalje onaj pocetni event i poziciju 0. Ti premotas malo napred - sadrzaj se pomeri ali pozicija i dalje 0, sve dok se ne vratis u taj event sa kojeg si poceo premotavanje.Ocigledno se ne razumemo. Aplikacija prelazi iz jednog eventa u drugi sve kako si i napisao. Samo nije seamless. Kada predje na novi event ucitava novi fajl. I to traje sekundu mozda.

forum.benchmark.rs
				sta predlažete koji box da uzmem dajte link

Sad kad tako kazes vrlo moguce da misli na launcher aplikacije.@nagard deluje mi da si pomešao aplikaciju i box
@Nevenabg nije tema za preporuke za kupovinu. postoji poseban podforum za to
![]()
Šta da kupim?
Ukoliko tražite preporuku šta da kupite za odgovarajući budžet, ovo je forum za postavljanje takvih pitanjaforum.benchmark.rs
I meni se to desavalo na Android TV Boxu, da uvijek, pri pokretanju, odlazi na pocetni ekran, bez obzira sta je selektovano TV Uzivo u settingsu.Meni najviše smeta što po uključivanju se ne prikazuje full screen program live, već uvek ide na početni ekran, iako sam to namestio u podešavanjima. Inače probao sam da EON bt daljinac povežem i sve radi perfektno osim što dugme za gašenje ne radi![]()
Hvala na prijavi sad cemo to da ispravimoI meni se to desavalo na Android TV Boxu, da uvijek, pri pokretanju, odlazi na pocetni ekran, bez obzira sta je selektovano TV Uzivo u settingsu.
Probaj nekoliko puta da svitchujes izmedju TV Uzivo i Pocetni ekran u "Ponasanje pri pokretanju" ali kod svake promjene izadji iz aplikacije i pokreni opet.
Aplikacija jeste totalno drugacije od EONa ali kad se naviknes radi posao
Jedino sto kanali Adrenalin/Tennis/A4P i A5P nisu u XploreTV Sport listi kanala.
Džabe ankete uz ovakav stav.Profili (porodica deda baba) nece biti razmatrani uopste.
Nisam mislio na tvoj lični stav nego na stav dev team-a, project manager-a ili ko god je već tako rešio da nešto što je osnovna stvar i potreba za bilo koju video streaming aplikaciju ne dolazi obzir da se dalje razmatra implementacija u budućnosti.Onda je mozda bolje da ne odgovaram na pitanja. To nije stav nego odgovor koji dobijemo i mi. Trazeno nije odoboreno. Nece ici razvoj u tom pravcu
Ne pametuj previše 😉Nije to djon to ti je Šaman Comunications LTD.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari