Šta je novo?

A1 optički internet

Cudno, meni zavrsili preko telefona

Bice toga sigurno dosta, originalan projekat telekoma verovatno nije predvideo da ce biti ovog deljenja vlakana tj. splittera i to ce biti vidljivo pogotovo kada su kucne instalacije u pitanju. Mogli su da te prikljuce iz sledeceg splittera ili prethodnog ako ima mesta, rade to svi...
Imaju slobodnih 12 vlakana odnosno 6 po kablu. Ukupno po kutiji 18 niti. Stručnjaci iz telekoma su osposobili samo jedan vod sa 6 niti. Ova druga dve nisu spojena u ormanu...

@PapaBear66 sto uopste pricas sa akviziterom oko staticke? Ja sam zvao podrsku i sve je bilo gotovo za 5min
Zato sto sam sa njim dogovorio ceo prelazak ukljucujuci i Staticku IP, koja nije isporucena a stoji u ugovoru.
Takodje ce da mi se raspita za PPPoE pristupne podatke. Win Win ;)

Novi korisnici imaju javnu ip adresu ili su iza nat-a?

Iza NATA.

Javili su mi da su ukljucili static IP, restartovao sam ruter ne menja se.
Ali mi na nekim sajtovima pokazuje 95-8*--*.dynamic.a1.rs jel to normalno?

Pusti tracert do IP adrese koju vidiš na netu, ako je odmah tu na prvom hop-u javna je.

@PapaBear66 Je l' možeš da uđeš u web interfejs tog njihovog rutera i vidiš koji ti je wan connection type, PPPoE ili static IP ?

Nisam kod kuce ali znam da ima dva neka jedan je DHCP a onaj donji PPPoE u WAN tabu.
Uradio Tracert i jeste na prvom mestu i samo jedan hop, tako da jeste staticka IP sa imenom Dinamyc LOL.

Isplati li se uzeti statičku IP adresu?
Koliko je uopšte potrebno imati istu?

Za ove pare se isplati i da mi svaki dan kuvaju kafu LOL

Ali mi na nekim sajtovima pokazuje 95-8*--*.dynamic.a1.rs jel to normalno?
Ja na SBBu imam takav slucaj, u pitanju je javna dinamicka IP.
I zaista je dinamicka, nije staticka (iako po biz paketu sledi staticka).
Meni je okej sve dok je javna. :D
Podstanar sam, verovatno vlasnik stana nije to sa korisnickom podrskom iskonfigurisao (a nisam se ni ja sam cimao).
Tako da prati neko vreme, bas me zanima da li ce ti se promeniti IP.

PS: Takodje jedan hop na tracertu.

Na SBB neki je iza NATa neko nije. Ja nisam nikad bio,a masa njih jeste. Ja sam tražio statičku zbog NASa

E sad je sve kako sam hteo, Statcka IP i bridge mode sve radi :)

Da li je cena u prvih x meseci sa statičkom IP adresom 1din ili 500din?

500

Pre nedelju dana mts je usao u zgradu sa optikom. Rekli su da ce u toku ove nedelje pustiti signal. Ne znam kada bih najranije mogao da podnesem zahtev za optički net kod A1. U prodavnici A1 kažu da im se i dalje ne pojavljuje da moze na adresi da se uvede net.

Pre nedelju dana mts je usao u zgradu sa optikom. Rekli su da ce u toku ove nedelje pustiti signal. Ne znam kada bih najranije mogao da podnesem zahtev za optički net kod A1. U prodavnici A1 kažu da im se i dalje ne pojavljuje da moze na adresi da se uvede net.
Kad bude vidljivo kod MTS u sistemu, onda treba i kod A1.

Procitao sam temu ali nisam konkretno pronasao, kod A1 se dobija dinamicka IP adresa i postoji mogucnost i da je sam promenis tipa ugasis ruter pa upalis?

To je svuda tako sem ako imas Staticku IP.

Procitao sam temu ali nisam konkretno pronasao, kod A1 se dobija dinamicka IP adresa i postoji mogucnost i da je sam promenis tipa ugasis ruter pa upalis?
Ne, nalaziš se iza CG-NATa koji može 1 IP adresu da ima i nekoliko dana / nedelja. Restart opreme neće promeniti javnu IP adresu.

Kad bude vidljivo kod MTS u sistemu, onda treba i kod A1.
Ja sam se cuo sa A1 agentima mts je pustio pre 1-2 meseca kod njih idalje nista..pre par dana dolazili promoteri za mts optiku da reklamiraju po punim cenama...bezobrazluk..za svaku uslugu sam imao problema sa njima od adsl do mobilne telefonije

Vrh Dno