Šta je novo?

A1 optički internet

Nece da moze trazicu dva koja mi sleduju po ugovoru, cuj oni da odlucuju sta cu ja da koristim.
Desavalo se za ove 4god da skvikne aplikacija na TV IRIS, onda dok se ne resi koristi se STB.

Meni nisu ni dali box jer imam smart TV i samo su mi instalirali xplore TV aplikaciju iz google play store na TV-u
Kod mene 2 box i aplikacija na 3 TVu, nisam ga ni pitao i rekao da ostavi ja sam ih sam spojio posle 3 dana kada sam imao vremena.

Traži im box jer ti sleduje po ugovoru naravno ako ti je potreban.

Ima li informacija o Ceraku kako stoji sa A1? Zadnja je bila da od 1. Novembra će biti dostupan

Nisam u zgradi privatna kuca a MTS prolazi pored. Mada je neka zavrzlama bila kod mene je MTS rezervisano vode ne znam iz kog razloga kada to nisam tražio.

Ja sam danas čekao ne znam ni sam koliko na vezi dok nisam dobio osobu koja mi je potvrdila da mogu slobodno da eliminišem njihov zte ruter i da mogu da stavim svoj samo u toj varijanti oni ne mogu da garantuju za kvalitet usluge.

Na moje pitanje da li su mi potrebni PPPoE parametri ili su oni već upisani u ONT uređaj, dobio sam potvrdu da je zte ruter potpuno generički i da u njemu nema nikakvih posebnih parametara za mene lično tako da bi trebalo da mogu bukvalno da umesto njihovog rutera stavim svoj i to bi po njima trebalo da radi.

Inače, dok mi nisu aktivirali javnu statičku adresu imao sam neku iz opsega 188.120.106.x dok je sada 95.86.4.x
Sta bi na kraju jesi povezao svoj ruter i kako funkcionise prica sa statickom na kraju?

ja cekam instalaciju 20okt. sa statickom IP.
Pa sa tom cenom sa sve statickom je kilometrima od drugih providera.

Tako je, ali ko sto rekoh ima i prakticne koristi. Aplikacija iz raznih razloga moze da zabode i da nece da radi, onda imas back up sa STBom.

Čuo sam da je HBO koji se dobija uz A1 premium verzija (4k).
Može li neko da proveri?

Ja sam ma MTSu ali jurim HBO premium i to može da mi bude opcija kada mi istekne ugovor.

Tako je, ali ko sto rekoh ima i prakticne koristi. Aplikacija iz raznih razloga moze da zabode i da nece da radi, onda imas back up sa STBom.
A na STB ista ta aplikacija koja 'vuče' sadržaj sa istih servera 😂😂😂

Nije to to MTS, mnogu su te razmazili pa sad svašta "podrazumevaš" da stvari rade na isti način kod ostalih provajdera.

To si u pravu ali opet nije ista platforma Android TV i LG WEBOS, dodje do nekog update dal aplikacije dal firware TV koja moze da pomrsi konce.
Makar kod mene je takva situacija, ko ima Android TV na TVu njemu je svejedno.

Sta bi na kraju jesi povezao svoj ruter i kako funkcionise prica sa statickom na kraju?
Nisam još. Nadam se da ću stići u toku vikenda da se igram. Kratak je dan, pa svaki trenutak kad dođem s posla gledam da radim nešto po dvorištu. Kad živiš u kući, uvek nešto ima da se radi. :)

Sad vidim da se pominje HBO MAX na sajtu to mi je promaklo. Jel to skoro dodato ili je bilo?

Doduše nisam ni Netflix ni Skyshowtime aktivirao, pored Stremia ništa nije potrebno nego uz sve još dobiješ Netflix, Sky i HBO pa ne da šiju ostale nego...

Sad vidim da se pominje HBO MAX na sajtu to mi je promaklo. Jel to skoro dodato ili je bilo?

Doduše nisam ni Netflix ni Skyshowtime aktivirao, pored Stremia ništa nije potrebno nego uz sve još dobiješ Netflix, Sky i HBO pa ne da šiju ostale nego...
Bilo je i ranije.

Inače, po pričama korisnika, izgleda nije običan HBOMax nego Premium, znači 4K.

Jeste Premium, pisalo se u drugoj temi.

1760686643584.png

Inace sto se tice optike, rekli su da nece da idu sa svojom optikom gde postoji MTS (bar zar sada). U Nisu, u mom kraju, su sve raskopali, do svake zgrade je dosao kabl (i ostavljen da viri pola metra iz zemlje) ali nisu imali prilike da sklope ugovor sa zgradom i razvuku svoje instalacije. Kako je naisao 1.10 tako su masovno poceli da uvode preko MTS-a i rekose mi to je to, imamo MTS, nema potrebe da ulazimo u zgradu. A silne milione dali i prekopali ceo grad :)

Kragujevac, laik za tehniku, iskustvo
U ponedeljak vratili opremu mts. U sredu krecemo da zivkamo njihov call centar da nas "otkače" i oslobode kapacitet. Tada su i poslali mejl za urgenciju. U cetvrtak to uradjeno, promoter iz a1 nam je ubacio instalaciju za danas u 8 ujutro. Zaista su tad i dosli.

Da ne zivkam call centar, kako aktiviram streaming aplikacije? Preko A1 aplikacije mi je spojen mob tako da ne verujem da ce da mi tu aktivira gratis aplikacije (netflix, sky, hbo) u okviru duo plus paketa. Jel mora da se cima call centar ili ima neka zaobilaznica?

zovi ih da ti vežu i kućne usluge na tvoj A1 nalog, neće automatski samo da se pojavi.
Tako sam ja morao za fiksni broj da ih zovem da ga vežu na moj A1 nalog

to su mnogo glupo napravili, ne mozes da vezes vise stvari za jedan account. Ja sam imao mobilnu telefoniju preko svog emaila, nakon registracije A1 optike se to override-ovalo i nisam mogao da pristupim vise svom profilu za mobilni. Takodje, cerkin broj je isto na moje ime i to isto mora posebno. Bas bezveze

Ja imam u aplikaciji par brojeva i vikend net pa ih biram iz oadajućeg menija. Sad sam ih zvao i dodaće mi optiku i tv. Javljam kako je to ispalo da li su pregazili ili imam sve u app.

Mozes da mi slikas da vidim kako to izgleda? Jel su oni dodali brojeve ili si ti morao za svaki broj posebno da se ulogujes preko broja?
meni to izgleda ovako, uz optiku sam dobio neki "broj" 38177xxxxxxx

Ovaj menu se pojavljuju kada kliknem na coveculjka gore a ne na promenu brojeva. To mu dodje promena account-a sto nije to sto zelim jer ako se ulogujem preko Web-a moram za sve tri usluge da se logujem posebno

1760690829048.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno